PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Legende van Satoshi Nakamoto | BNR

Niemand weet wie bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, is of was. De enige die beweert hem te zijn, wordt door de meeste bitcoinfans veracht. In deze podcast zoeken Mark Beekhuis en Herbert Blankesteijn de ware Satoshi – en de essentie van bitcoin.

Afleveringen

 • Een bericht van onze vrienden van de Cryptocast

  Dec 28 2021

  De Cryptocast viert een jubileum en daarom willen wij even namens hen de aandacht vragen voor hun 200ste editie die nú online staat. Host Herbert Blankesteijn ontvangt in deze speciale editie Madelon Vos, Bert Slagter en Lucas Wensing. Dat wil je niet missen, houd daarom je podcast app in de gaten en check even op bnr.nl/cryptocast voor de juiste linkjes. En als je toch bezig bent, deel dit jubileum van de Cryptocast vooral met je vrienden en geef even een recensie. Vinden ze leuk, die ...more

 • Een open einde

  Aug 03 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & CoNiemand weet wie Satoshi Nakamoto is. En nu, op het einde van hun zoektocht is het raadsel voor Herbert en Mark er alleen maar groter op geworden. Want wie niet alleen whitepapers en rechtbankverslagen leest, maar ook romans, ontdekt nog weer nieuwe scenario's voor het van de radar verdwijnen van de ware Satoshi. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Kies nu je eigen Satoshi

  Jul 27 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & CoNiemand weet wie Satoshi Nakamoto is. Maar er zijn meer dan twintig namen die regelmatig genoemd worden. Met een snelle schifting brengen Herbert en Mark de lijst terug tot vijf. Maar ook bij deze meest waarschijnlijke kandidaten zijn er altijd tegenargumenten. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Twee redenen waarom Satoshi onvindbaar is

  Jul 20 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & CoDe volledige administratie van bitcoin is openbaar. Toch is daaruit niet te lezen wie Satoshi Nakamoto is. Bovendien blijkt er een flinke polarisatie te zijn in de bitcoin community. Het zijn twee redenen waarom het zo lastig is te achterhalen wie Satoshi is. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Craig Wright, nou moet je ophouden!

  Jul 13 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & Co De Britse rechter besloot dat de Bitcoin Whitepaper moet worden verwijderd van bitcoin.org. Craig Wright had dat geëist, omdat hij het auteursrecht zegt hebben. Normaal gesproken zouden we nu weten bij wie het auteursrecht ligt. En dus wie Satoshi Nakamoto is. Maar zo liep het niet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De arme sloeber en de 1.100.111 bitcoin

  Jul 06 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & Co We vervolgen onze kansloze missie om te achterhalen wie Satoshi Nakamoto is. De Australiër Craig Wright zegt dat hij het is. En de erven Dave Kleiman geloven hem maar al te graag. Want zij menen nog recht te hebben op ruim een miljoen bitcoin. Of Wright die even wil overmaken? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De whitepaper van Satoshi Nakamoto

  Jun 29 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & Co De Australiër Craig Wright zegt dat hij het is, de grote man achter bitcoin. Herbert Blankesteijn en Mark Beekhuis krabben zich achter de oren. Want iedereen die serieus te nemen is zegt dat Wright een oplichter is. Hij is al eens voor fraude veroordeeld. Toch was er net een rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk over precies die vraag: is Wright de man die de Bitcoin Whitepaper schreef? Lees ook | Waarom de bitcoin paper offline moet ...more

 • Trailer | De Legende van Satoshi Nakamoto

  Jun 25 2021

  Mede mogelijk gemaakt door: Blockchain Investments & Co Abonneren De Legende van Satoshi Nakamoto is een nieuwe podcast van BNR, gemaakt door Mark Beekhuis en Herbert Blankesteijn. Abonneer je alvast via www.bnr.nl/satoshi. See omnystudio.com/listener for privacy information.