PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Nieuwjaarsmoord

True Crime

Afleveringen

 • Aflevering 8 - Vlucht voor het leven

  Jun 10 2022

  Een oplettende luisteraar ontdekt een zaak die angstvallig veel overeenkomsten vertoont met de dood van Marja Nijholt. In deze aflevering onderzoeken we de paralellen tussen beide zaken. Verder ontvangt Bureau Dupin een verloren gewaande map met correspondentie van Marja, en onderzoeken we het gerucht dat er een mes gevonden zou zijn in de buurt van de plek waar Marja dood werd gevonden. Luister naar aflevering 8: ‘"Vlucht voor het leven’.  

 • Aflevering 7 - Het laatste bericht

  Mar 15 2022

  In deze aflevering onderzoeken we het laatst bekende bericht dat Marja Nijholt stuurde, enkele dagen voor haar dood. U hoort Henry, een vriend bij wie Marja de laatste jaren van haar leven regelmatig verbleef. Ook gaan we op zoek naar de waarheid achter het verhaal dat de brandweer op het plaats incident bepaalde ‘handelingen’ zou hebben verricht. En we ontvangen een brief van het Openbaar Ministerie.Luister naar aflevering 7: ‘Het laatste bericht’.

 • Aflevering 6 - Buiten beeld

  Dec 06 2021

  In deze aflevering gaan we terug naar Oss om de route van Marja Nijholt te reconstrueren. Levert dit nieuwe inzichten op? Ook praten we met de man naar wie Marja op zoek was. Reisde ze naar Oss om hem te spreken? En dan de telecomdata van die politie – zijn daar nieuwe patronen in te ontdekken? Luister naar aflevering 6: ‘Buiten beeld’.

 • Aflevering 5 - Stap voor stap

  Jul 05 2021

  In deze aflevering nieuwe bevindingen uit de analyse van de telecomdata, een gesprek met de vinders van Marja’s koffer en met de schrijver van dat mysterieuze boek. En wat levert de zoektocht naar ‘de man in Oss’ op?

 • Aflevering 4 – In den Heere

  Apr 26 2021

  Marja’s religieuze vrienden geven uitleg over Oss, onderzoekers uit de community vertellen over de foto’s van de plaats delict en Roel gaat achter telefoondata aan. En een bijzondere tip duikt op: hoe zit dat met dat boek? 

 • Aflevering 3 - Zoeken naar sporen

  Feb 25 2021

  Waarom ging Marja Nijholt naar Oss, waar ze de dood vond? In aflevering drie de rol van religie in Marja’s leven, een deskundige blik op politiefoto’s van de plaats delict en onverwachte hulp uit een snackbar.

 • Aflevering 2 - Een mens in nood

  Dec 30 2020

  Wie was Marja Nijholt? In aflevering 2 een portret van deze lieve, maar ook gepijnigde vrouw, en een bezoek aan het hotel waar Marja vlak voor haar dood verbleef. Welk leven ging vooraf aan haar dood?

 • Aflevering 1 - Wat weten we eigenlijk?

  Nov 01 2020

  In aflevering 1 een reconstructie van de laatste dagen van het leven van Marja Nijholt, een blik op een aantal onbeantwoorde vragen en een kennismaking met Bureau Dupin. En de samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie.

 • De Nieuwjaarsmoord - Trailer

  Oct 30 2020

  Bureau Dupin www.bureaudupin.org