PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Verdwenen Schaal

Een zoektocht naar de kampioenschaal van FC Dordrecht, die op mysterieuze wijze verdween.

Afleveringen

 • Aflevering 5 – De schaal komt thuis én de reconstructie

  Apr 30 2021

  Na de doorbraak met Hanneke spoeden we naar Rotterdam om de schaal op te halen. Eind goed, al goed, zou je denken. Toch knaagt er nog iets – waar was de schaal tussen het kampioenschap en de begrafenis van Jan Post dan? Er zijn dus nog verdachten die niet het hele verhaal verteld hebben… Het bericht Aflevering 5 – De schaal komt thuis én de reconstructie verscheen eerst op De Verdwenen Schaal.

 • Aflevering 4 – Hoe de zoektocht ons naar Duitsland leidt

  Apr 23 2021

  We zijn niet veel wijzer geworden van Cees den Braven en de spelers. Wat dan nog rest is proberen uit te pluizen wie er dan nog meer bij de crematie van Jan Post waren. Er stond een rouwkrans op de schaal; iemand moet er toch mee in de weer geweest zijn? Maar eens contact opnemen met de Dordtse begraafplaats “de Essenhof”… Het bericht Aflevering 4 – Hoe de zoektocht ons naar Duitsland leidt verscheen eerst op De Verdwenen Schaal.

 • Aflevering 3 – “De jongens van Den Braven” aan de tand gevoeld

  Apr 16 2021

  Olav en Gerard hebben ons de kant van een aantal potentiële verdachten opgestuurd. Allereerst gaan we achter Ronald van Est aan, als fysio de “partner in crime” van Jan Post. Hij heeft zeker wel wat namen, van de “jongens van Den Braven”, de spelers uit die tijd. En ook Cees den Braven zelf zou wel een schaal verdienen voor zijn inzet voor de club. Heeft hij hem misschien? Het bericht Aflevering 3 – “De jongens van Den Braven” aan de tand gevoeld versche...more

 • Aflevering 2 – Wie zijn de verdachten?

  Apr 09 2021

  We zoomen wat dieper in op de dag van de “misdaad”, 1 mei 1994. Het kampioensfeest, nog mét schaal. Maar daarna verdwijnt de schaal ineens op mysterieuze wijze. Voor ons de start van het onderzoek, we beginnen bij de mensen die ons op het juiste pad kunnen brengen – de archivaris Gerard van den Houten en teammanager Olav Ouwerkerk. Kunnen zij ons op het juiste spoor zetten? Het bericht Aflevering 2 – Wie zijn de verdachten? verscheen eerst op De Verdwenen Schaal.

 • Aflevering 1 – Dordrecht ’90 wint de schaal, maar wat gaat hieraan vooraf?

  Mar 31 2021

  Voordat ik jullie meeneem in de zoektocht naar de schaal, is het eerst belangrijk even wat context te geven: over welke tijd hebben we het? En hoe won Dordrecht ’90 destijds aan die kampioensschaal? Wat weten we nu over die bewuste dag van het kampioenschap in 94? En wat weten we überhaupt over Dordrecht ’90? Met de antwoorden op deze vragen voelen we volgende week, in aflevering 2, de hoofdrolspelers aan de tand. Het bericht Aflevering 1 – Dordrecht ’90 wint de schaal, m...more

 • Trailer: De Verdwenen Schaal

  Mar 31 2021

  Een zoektocht naar de kampioenschaal van FC Dordrecht, die op mysterieuze wijze verdween. Het bericht Trailer: De Verdwenen Schaal verscheen eerst op De Verdwenen Schaal.