PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Volgwagen

Ann Reymen en Stan Vanderwaeren volgen de koerswereld en praten over alles wat errond gebeurt. Ex-toprenster Jolien D’hoore is onze vaste gaste. Zij kent de wereld als haar broekzak en geeft haar mening over de wedstrijden die eraan komen. We hebben ook elke keer bezoek van de partner van een renner of iemand die dicht bij de renners staat. Hoe beleven zij de koers? Wat geven ze op voor de droom van een ander? Hoe leven zij toe naar de volgende koers?

Afleveringen

 • 9. Lieselot Decroix: "Voor mij is Annemiek van Vleuten de topfavoriet"

  Jul 21 2022

  In deze aflevering van de Volgwagen hebben we Lieselot Decroix te gast over Tour De France Femmes: de laatste Belgische Tourwinnaar is een vrouw! Wie is volgens haar de topfavoriet? En voor welke kleur trui gaat Lotte Kopecky? Je ontdekt het samen met ons in De Volgwagen.

 • 8. Lies Hoeyberghs: "Dylan wist pas heel laat dat hij naar de Tour mag. Ik heb nog geen hotels."

  Jul 01 2022

  In deze aflevering van de Volgwagen hebben we Lies Hoeyberghs te gast. Ze is de vrouw van Dylan Teuns. “Hij wist pas heel laat dat hij naar de Tour mag. Dat is lastig omdat je niets kan plannen en bijvoorbeeld geen hotels kan vastleggen." Dylan is helemaal klaar voor de Tour de France al praat hij nooit over een mogelijke ritwinst. Naast de fiets zit hij graag op een tractor, kan hij nooit gaan skiën of luistervinkt Lies in stilte als het over zijn geld gaat.

 • 7. Evelyn Tuytens: "Je ziet de mooie zaken, niet de realiteit"

  May 06 2022

  Evelyn Tuytens is de vrouw van Lotto-Soudal-renner Thomas De Gendt. Thomas is al een ancien, maar is nog altijd mee. Toch dacht hij vorige zomer aan stoppen. De twijfel sloeg toe. Maar Thomas doet koppig verder. Hij rijdt nu de Giro. Jolien D'hoore legt uit hoe schoon dat is. Evelyn heeft het nog over depressie in de topsport. En ze heeft tips voor jonge koppels in de sportwereld.

 • 6. Steffi Vansevenant: "Mauri let niet op zijn eten, nooit"

  Apr 22 2022

  In deze aflevering van de Volgwagen hebben we Steffi Vansevenant te gast. Ze is de zus van Quickstep- klimtalent Mauri, en dochter van ex Lotto-renner Wim Vansevenant. Ze is de grootste fan van haar broer. Thuis wordt er amper over koers gesproken, de moestuin moet onderhouden worden, en Mauri zorgt voor de lammetjes. Ze vindt zijn trainingsschema best nog meevallen, en Mauri eet als ontbijt gewoon dikke boterhammen met paté. Dat, en nog veel meer.

 • 5. Claudia Van Avermaet: "Ik heb de pot choco weggegooid"

  Apr 15 2022

  Claudia Van Avermaet is de zus van olympisch kampioen Greg Van Avermaet, de echtgenote van Rik Verbrugge en heeft twee koersende zonen. Zelf zit ze ook vaak op de fiets, schrijft boeken over powerfood en geeft power performance aan sporters. Gewoon omdat dat beter klinkt dan yoga.

 • 4. Ine Beyen: "Ons betuttelen is echt niet nodig"

  Mar 31 2022

  Als partner van ex-renner Serge Pauwels, stond Ine Beyen jarenlang aan de zijlijn. Nu zijn de rollen omgekeerd. Velen kennen haar vooral van haar rubriek in de populaire Eén-programma Vive le Vélo en als wielercommentator. Bij Ann en Stan praat ze samen met Jolien D'hoore over haar carrière in de koerswereld, over vrouwen in de koers ook. En over het nut van een parcours verkennen, het venijn in de Ronde van Vlaanderen, stress bij commentaar geven én Ruben Van Gucht: komt die echt altijd recht

 • 3. Elke Bleyaert: "Een man klaagt altijd rapper als ie ziek is"

  Mar 25 2022

  Jasper Stuyven moest ziek afzeggen voor zijn koers, Milaan San Remo. Zijn partner Elke Bleyaert vertelt hoe ziek renners kunnen zijn, dat ze wedstrijden kijken met recovery-boots, en altijd vooruit kijken, nooit achteruit. Welke supplementen nemen renners, wat zeggen je bloedwaardes, en hoe weet je of je in vorm bent? Verder over ongesteld koersen, de juiste zithouding op de fiets, en hoe snotneuzen een teken zijn dat je in topconditie bent.

 • 2. "Ik heb altijd schrik tijdens de sprint, ik kruip in de tv"

  Mar 18 2022

  Jolien D’hoore legt uit hoe je je smijt in de spurt. Tweede worden is geen optie. Verstand op nul, en gaan. Renner Jasper Philipsen en liefje Melanie, lieten samen hun wijsheidstanden trekken, en belandden samen in een ziekenhuisbed. En heb jij een sweeper in je leven? Een wat? Ook dat kom je te weten in deze aflevering van De volgwagen!

 • 1. “Ik kan eindelijk plassen om 5u ’s ochtends!”

  Feb 25 2022

  Ann, Stan en Jolien duiken in de koers met Astrid Demeulemeester, vriendin van Yves Lampaert. Samen zijn ze de verse ouders van zoontje Alois. Die kwam 10 dagen te vroeg, en Yves 7 uur te laat.. De vakantie zit erop, de renners worden aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne verwacht. Fris. Afgetraind. Met een doel, een plan, en de nodige grinta. Ann Reymen en Stan Vanderwaeren volgen de koerswereld op de voet en praten samen met ex-toprenster Jolien D'hoore over alles wat errond gebeurt.

 • Trailer - De Volgwagen

  Feb 17 2022

  In het spoor van de koers: Wie zijn de heldinnen en helden die fietsen op de weg? Hoe leven ze tijdens en buiten de koers en hoe gaat hun omgeving daarmee om?