PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Duister de podcast

De podcast waarin hosts Daphne en Kimberly je meenemen in de wereld van Demonen, Uitzonderlijk Interessante Sterfgevallen, Tragedies e.a. Rottigheid.

Afleveringen

 • XX – Special: De horrors van Amityville

  Aug 04 2020

  Een echte horrorfan weet precies wat je bedoelt als je het plaatsje Amityville noemt. Eerst de gruwelijke moord op de familie DeFeo, daarna de familie Lutz die het niet langer dan 28 dagen uithield in het huis aan Ocean Avenue. Deze 20ste aflevering is weer een special: De horrors van Amityville.

 • XIX – Het grote Amherst-mysterie + Jennifer Pan

  Jul 28 2020

  Deze aflevering gaan we naar Canada. Eerst naar het 19e eeuwse Nova Scotia, waar een traumatische ervaring zorgt voor een helse poltergeist. Daarna schuiven we door naar de 21ste eeuw. Zou het leven beter zijn zonder je ouders? Jennifer Pan denkt in ieder geval van wel.

 • XVIII – The Axeman + Trans-Allegheny Lunatic Asylum

  Jul 21 2020

  Van 1911 tot 1918 wordt New Orleans geteisterd door een reeks brute moorden en aanvallen. De moordenaar ziet zichzelf als goddelijk, alhoewel hij wel van aardse jazzmuziek houdt en we bespreken het Trans-Allegheny Lunatic Asylum, oftewel: Hel op Aarde.

 • XVII – Aliens: De Hill-ontvoering + De Keddie Cabin-moorden

  Jul 14 2020

  Wat begon als een leuk tripje naar Montreal, eindigt voor Betty en Barney Hill in een gebeurtenis die hen wereldberoemd zal maken. Zij hadden een doodenge ontmoeting met ’The Grey’s” en we bespreken de Keddie Cabin-moorden, want wat gebeurde er in huisje 28 op het Keddie Resort de nacht van 11 april 1981?

 • XVI – De vermissing van Lars Mittank + Het Crescent Hotel

  Jul 07 2020

  Wat gebeurde er op 8 juli 2014, waardoor Lars Mittank een sprintje trok en daarna nooit meer gezien werd? We bespreken YouTube’s grootste vermissingszaak en we gaan naar het Crescent Hotel, voormalig ziekenhuis en kuuroord. Hier opereerde in 1937 de meest gehate man van Arkansas.

 • XV – De Ancient Ram Inn + De Uber-moordernaar

  Jun 30 2020

  In de idyllische Cotswold Hills ligt het dorpje Wotton-under-Edge. In dat dorpje vind je de Ancient Ram Inn. Deze voormalige pub heeft een wel heel duister verleden. En wat bezielde Jason Dalton uit Michigan om zomaar zes mensen dood te schieten? We bespreken het bizarre verhaal van de Uber-moordernaar.

 • XIV – Mysterie in kamer 1046 + Vampiers

  Jun 23 2020

  Wat deed Artemus Ogletree in kamer 1046 van het President Hotel in Kansas City? Wie bracht hem om het leven? Waarom gaf hij valse namen op? Wie is Don? En we bespreken één van de bekendste legendes ter wereld: De vampier. Wat kun je er tegen doen en hoe kom je er vanaf?

 • XIII – De Myrtlesplantage + De Erikssontweeling

  Jun 16 2020

  In deze aflevering reizen we af naar negentiende-eeuws Amerika en bespreken we het donkere verleden van de Myrtlesplantage en praten we over het bizarre verhaal van de Erikssontweeling, zij leden aan een gedeelde psychiatrische aandoening, genaamd folie à deux.

 • XII – Walburga Oesterreich + Doppelgängers

  Jun 09 2020

  Walburga Oesterreich of kortweg Dolly, hield er wel een erg spannend liefdesleven op na. Ze versleet een aantal minnaars, wat natuurlijk gedoemd was om mis te gaan en we bespreken het opmerkelijke verhaal van Emilie Sagee, die haar hele leven moest dealen met het paranormale fenomeen dat haar achtervolgde, namelijk haar döppelganger.

 • XI – De heks van Kilkenny + James Bulger

  Jun 02 2020

  In deze aflevering gaan we terug naar het jaar 1324, het jaar waarin Alice Kyteler onder haar eigen heksenproces uit kwam en bespreken we het intens trieste verhaal van James Bulger, nog maar 2 jaar oud als hij wordt vermoord.

 • X – Special: De horrors van Fox Hollow Farm

  May 26 2020

  Deze aflevering staat geheel in het teken van de meest gevreesde seriemoordenaar van Indiana. Herbert Baumeister, ook wel bekend als de I-70 Killer. Hij vermoordde vooral homoseksuele mannen in de jaren tachtig en dumpte hen op zijn landgoed: Fox Hollow Farm. Maar zelfs nu het huis nieuwe bewoners heeft, blijft het er spoken en moeten de huidige eigenaren leren leven met de slachtoffers van Herbert Baumeister.

 • IX – Het exorcisme van Anneliese Michel + De vermissing van Shannon Matthews

  May 19 2020

  Anneliese overlijdt op 23-jarige leeftijd na een reeks ceremoniële duiveluitdrijvingen. Had haar dood voorkomen kunnen worden? En als Shannon van 9 wordt vermist, lijkt haar moeder er niet van onder de indruk. Heeft zij er soms meer mee te maken?

 • VIII – De zeepmaker van Correggio + Waverly Hills Sanatorium

  May 12 2020

  Pas maar op, want Leonarda Cianciulli helpt je zo om zeep! Deze aflevering gaat over De zeepmaker van Correggio, zij vermoordde drie vrouwen om het leven van haar zoon te beschermen en we gaan naar het Waverly Hills Sanatorium. Een oud tuberculoseziekenhuis dat bekend staat als de engste plek op aarde.

 • VII – Bezeten Poppen + De Hinterkaifeck-moorden

  May 06 2020

  Angst voor poppen? Misschien heb jij wel Pediofobie! Deze aflevering komen enkele wereldberoemde Bezeten Poppen aan bod en een gruwelijke gebeurtenis in Duitsland. We gaan terug naar 1922 waar een gezin op brute wijze wordt vermoord door een nog altijd onbekende dader. Let op: In deze aflevering zit seksueel geweld. Wil je dit liever niet horen stop dan even op 51:30 en begin weer op 55:22.

 • VI – The Weepy-Voiced Killer + De Marie Celeste

  Apr 29 2020

  Een seriemoordenaar met een uniek stemmetje die zijn eigen misdaden doorgaf aan de politie, De Weepy-Voiced Killer deed het. En: het grootste mysterie in de geschiedenis van de zeevaart. Want wat gebeurde er met de bemanning van de Marie Celeste?

 • V – De Demon van Brownsville Road + The Watcher

  Apr 22 2020

  Een 105 jaar oud Victoriaans droomhuis blijkt een absolute nachtmerrie die maar liefst 18 jaar duurt. En wat doe je als iemand je huis in de gaten houdt? De familie Broaddus uit Westfield word jaren geterroriseerd door iemand die zich “The Watcher” noemt.

 • IV – Heidi Broussard + De Enfield Poltergeist

  Apr 14 2020

  Vriendinnen voor het leven of tóch niet? In deze aflevering bespreken we de zaak van Heidi Broussard, die haar dochtertje nooit zal zien opgroeien en de beste hoax in de Britse geschiedenis of bestaat de Enfield Poltergeist echt?

 • III – Reïncarnatie + De Tylenol-Moorden

  Apr 08 2020

  Deze keer bespreken we de bijzondere verhalen van twee jongetjes die zich een vorig leven herinneren en hebben we het over de Tylenol-Moorden, die Amerika wekenlang in zijn greep hield.

 • II – Kelsey Berreth + The Stanley Hotel

  Mar 18 2020

  In deze aflevering bespreken we de treurige zaak van Kelsey Berreth uit Colorado en; zou jij het durven? Een nachtje slapen in Amerika’s beruchtste spookhotel, Het Stanley Hotel.

 • I – Leap Castle + De Isdal Woman

  Feb 26 2020

  In deze eerste aflevering reizen we af naar Ierlands bekendste spookkasteel en bespreken we een mysterieuze zaak uit Noorwegen.