PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Een Tikkie naar het Zuiden

Wij zijn B-Side Rats. Met meer dan 40.000 unieke bezoekers en dik tweeënhalf miljoen pageviews per maand zijn we een grote online community voor NAC-supporters. Maar hoewel we inmiddels een jaar of twintig bestaan, zijn we voor ons gevoel nog altijd pas net begonnen. Het doel blijft het ieder jaar een stukje beter en mooier te doen. We zoeken doorlopend naar nieuwe manieren om onze bezoekers van hoogwaardige content te voorzien. Dit is onze NAC-podcast 'Een Tikkie naar het Zuiden', waarin we v...more

Afleveringen

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #125

  Jun 29 2022

  Net als elke week bespreken we de gebeurtenissen rond NAC. Het hoofdthema van de podcast van deze week is echter de transfers! De transfers van deze zomer maar ook transferbeleid in het algemeen. Dit doet Thijs 2 met niemand minder dan Levien en Chris W.M. Veel luisterplezier!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast 124

  Jun 20 2022

  Na een weekje afwezigheid zijn Thijs, Thijs en Ivo terug voor nummer 124 van Een Tikkie naar het Zuiden. Er was genoeg om over te praten, het voelt namelijk nog niet per se zo maar de voorbereiding staat alweer bijna voor de deur! Ook praten de mannen kort na over wat ze hebben beleefd op het jaarlijkse Bier en Ballen festival.

 • Een Tikkie naar het Zuiden -Podcast #123

  Jun 07 2022

  Een goed gevulde uitzending op weg naar een hopelijk mooie NAC-zomer. NAC maakte deze week bekend dat de koopovereenkomst getekend is door Mattijs Manders. Daarnaast is ook het oefenprogramma bekend, met als kers op de taart een mooie wedstrijd tegen FC Volendam de avond voor de NOAD-Cup. De toekomst krijgt langzaam vorm De overname is getekend door Mattijs Manders waardoor de KNVB zich nu mag buigen over de financien achter de plannen van NAC = Breda. Operationeel gezien zijn er ook updates, M...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #122

  May 30 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #122 by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #121

  May 23 2022

  Vorige week werd het nieuws bekend dat NAC in handen komt van NAC=Breda. Vrijdag zagen we al een bericht vanuit de nieuwe eigenaren dat ze meer willen communiceren richting de supporters. Vandaag werd de daad gelijk bij het woord gevoegd: Sebastian Verkuilen schoof aan achter de microfoon om tekst en uitleg te geven over de plannen van NAC=Breda, de korte termijn, de lange termijn en het financiële plaatje. Wie is Sebastian Verkuilen? Eerst maar eens even kennismaken met de vooruitgeschoven ma...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #120

  May 21 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #120 by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #119

  May 16 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #119 by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #118

  May 11 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #118 by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #117

  May 02 2022

  NAC wint dit weekend van TOP Oss en de play-offs lijkt ons niet meer te kunnen ontglippen. Hilterman is al gepromoveerd met 'zijn' FC Emmen en liet dat merken op de huldiging van de Drentenaren. Buiten dat bespreken we de seizoenkaarten campagne en schuift Ben aan om te praten over de NOAD Cup.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #116

  Apr 25 2022

  Twee Thijzen en één Jelmer bespreken deze week de reilen en zeilen rond NAC. Een vol programma, we plaatsen weer nieuws en dat zorgt voor een vol draaiboek. De overname, een nieuwe spits, geen BSR op de tribune en vertrekkende jeugdtrainers, alles komt voorbij.

 • BSR Interview: Sjoerd van Fessem (Stichting NOAD) over de overname

  Apr 23 2022

  Donderdag nam Stichting NOAD het besluit om de deal met de City Football Group af te schieten en het lokale initiatief NAC=Breda voor te dragen als nieuwe eigenaar. Vandaag kroop Sjoerd van Fessem van Stichting NOAD bij ons achter de microfoon om het besluit toe te lichten. Veel luisterplezier!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #115

  Apr 19 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #115 by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #114

  Apr 11 2022

  Het was een opvallend rustig NAC-weekje. Thijs 2, Sven en Owen blikken terug op een enkele wedstrijd, VVV-Thuis en twee belangrijke berichten omtrent de overname. Afsluitend kijken we ook even naar enkele Ex-NAC spelers die floreerde in de Eredivisie.

 • Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #113

  Apr 05 2022

  Een rommelige maar zeker gezellige aflevering van de Een Tikkie naar het Zuiden Podcast deze week waar Thijs 2, Sven en 'special guest' Yannick terugblikken op de laatste ontwikkelingen rond NAC. Ook in deze aflevering komen de laatste nieuwtjes rond de overname weer aan bod, ook blikken we terug op het dramatische NAC-weekend (ja, we gaan het over voetbal hebben!)

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #112

  Mar 28 2022

  Deze week bespreken we in Een Tikkie naar het Zuiden de acties van de supportersgeledingen, die naar City-clubs gingen om spandoeken op te hangen. Daarnaast hebben we het uitgebreid over de brief die Wim van Aalst vandaag schreef aan de kleine aandeelhouders met zijn kant van het verhaal.

 • B-Side Rats Liveshow - De Overname (deel 2)

  Mar 26 2022

  De aandeelhouders willen de club verkopen aan de City Football Group. Dat nieuws werd woensdagmiddag bekend en viel slecht bij de achterban. In deze liveshow bespreken we met Levien den Boer, Chris WM, Ferry de Bont, Arjan van Toor, Leon Deckers, Jasper van Eck en Thijs Kroezen waarom het supporters het een slecht idee vinden, waarom je als club niet bij City wil horen, hoe het proces is verlopen en wat de toekomst brengt. Hierbij deel 2 van de opnames van vrijdagavond 25 maart.

 • B-Side Rats Liveshow - De Overname (deel 1)

  Mar 26 2022

  De aandeelhouders willen de club verkopen aan de City Football Group. Dat nieuws werd woensdagmiddag bekend en viel slecht bij de achterban. In deze liveshow bespreken we met Levien den Boer, Chris WM, Ferry de Bont, Arjan van Toor, Leon Deckers, Jasper van Eck en Thijs Kroezen waarom het supporters het een slecht idee vinden, waarom je als club niet bij City wil horen, hoe het proces is verlopen en wat de toekomst brengt. Vandaag deel 1 van de opnames van vrijdagavond 25 maart.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #111

  Mar 21 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden is toe aan aflevering 111 en dat is een show bomvol nieuws. Oud-voorzitters Arjan en Levien schoven aan bij de huidige voorzitter om het wel een wee van de club te bespreken. Helmond uit, altijd lastig  De jongelingen kregen flink op de broek in Helmond van de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie. Hoe moet Edwin de Graaf nu verder: meer ervaring in de ploeg brengen of de jonge spelers laten staan?  Vrolijk en de Amerikanen uit elkaar  Karel Vrolijk en de Ame...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #110

  Mar 15 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #110 by B-Side Rats

 • Een Tikkie Naar Het Zuiden - Podcast #109

  Mar 07 2022

  In 'Een Tikkie Naar Het Zuiden' #109 bespreken Thijs 2, Owen en Yannick het mooie en mindere rondom NAC. Na een goede week carnavallen pakt de B-Side Rats crew de podcast weer op.

 • BSR Matchcast: Velanas na MVV - NAC (1-2)

  Mar 04 2022

  Odysseus Velanas vertelt over zijn visie op de wedstrijd MVV - NAC. Daarnaast vertelt hij ook over zijn goede prestaties de laatste tijd en zijn kijk op de vele wisselingen.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #108

  Feb 22 2022

  Jong AZ - NAC  Maar er werd natuurlijk ook gevoetbald deze week, want nadat Telstar - NAC van afgelopen vrijdag werd afgelast, mochten we gisteren op bezoek bij Jong AZ. De wedstrijd met met 0-2 gewonnen en dat was een welkome overwinning. Wat nemen we mee uit deze wedstrijd voor de rest van het seizoen?  Het overnameproces  Dit weekend werd er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het overnameproces. De RvC sprak zich namelijk uit tegen de overnameplannen van Karel Vrolijk, die daar vervolgens we...more

 • BSR Matchcast: Ralf Seuntjens na Jong AZ- NAC

  Feb 21 2022

  Ralf Seuntjens was tegen Jong AZ weer belangrijk met een assists. Na afloop spraken wij de middenvelder over de wedstrijd, zijn eigen rol in het team, de komende wedstrijd met volle tribunes, de onrust binnen de club en Seuntjens heeft nog een mooie actie voor de supporters. Hopen dat Roy Kortsmit de kortingscode ook daadwerkelijk gaat aanmaken...

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #107

  Feb 14 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #107 by B-Side Rats

 • BSR Interview: Velanas na NAC - FC Den Bosch

  Feb 14 2022

  Odysseus Velanas praat met B-Side Rats over de wedstrijd NAC - FC Den Bosch.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #106

  Feb 09 2022

  Na een week waarin niet werd gewonnen van Roda JC en we werden uitgeschakeld in de beker door PSV zijn we weer terug voor alweer nummer 106 van Een Tikkie naar het Zuiden, deze week met Thijs 1, Thijs 2 en Michael. Niet getreurd want er is ook goed nieuws te bespreken. Zo mogen vanaf volgende week de stadions weer vol en krikte Olij zijn transferwaarde aanzienlijk op.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #105

  Feb 01 2022

  Na een deadline day waar Thom Haye vertrok en Jeredy Hilterman kwam zijn we weer terug voor een nieuwe Tikkie naar het Zuiden podcast. In nummertje 105 maakt crewlid Metzelaar zijn podcast debuut. Thijs 1 en Thijs 2 waarvan de eerste inbelt vanuit quarantaine maken het trio compleet. Thom Haye vertrekt Later op de avond verschijnt er een interview online met de vertrekkende middenvelder. Ook in de podcast staan we uitgebreid stil bij het vertrek van de publiekslieveling. Wat waren de mooiste m...more

 • BSR Interview: Haye over vertrek bij NAC, week van de play-offs en een magere aanbieding

  Feb 01 2022

  Opluchting Haye twijfelde niet echt of de deal nog rond zou komen, maar was wel opgelucht toen de handtekeningen waren gezet. De middenvelder vertelt waarom hij kiest voos sc Heerenveen, de gesprekken die hij had met technisch manager Ferry de Haan en hoofdscout Peter Maas en waarom de overstap nu op een goed moment komt.  De week van de play-offs  Als je vraagt naar zijn mooiste moment in dienst van NAC komt de spelmaker met de week van de play-offs. Wat hij toen meemaakte in aanloop naar de w...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #104

  Jan 24 2022

  Vandaag weer een nieuwe aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden. In de wekelijkse podcast bespreken we deze week de wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Emmen, bespreken we de laatste ontwikkelingen in de transfersoap van Thom Haye en wat is toch de status van de overname? Bekerwinst en nederlaag NAC wist zich te plaatsen voor de kwartfinale van de KNVB Beker door knap te winnen van PEC Zwolle. Een opsteker voor de selectie van Edwin de Graaf, die het nu mag opnemen tegen PSV in Eindhoven. De ...more

 • BSR Matchcast: Kaj de Rooij na NAC - PEC Zwolle (2-1)

  Jan 19 2022

  Kaj de Rooij kroonde zichzelf tot matchwinner in een mooie bekeroverwinning. Kaj de Rooij klonk behoorlijk gelukkig bij ons aan de lijn en werd zelfs kort bijgestaan door een schreeuwende Ralf Seuntjens.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #103

  Jan 18 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #103 by B-Side Rats

 • BSR Matchcast - Nick Olij na NAC - FC Volendam (0-0)

  Jan 14 2022

  Nick Olij bewees vandaag wederom dat hij de beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie is met een paar puike reddingen. Na afloop spraken wij de keeper in de BSR Matchcast. Daar gaaf hij aan dat hij eindelijk weer een genoot van het spel van de ploeg en toch stiekem ook van het duel met zijn collega van FC Volendam.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #102

  Jan 10 2022

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #102 by B-Side Rats

 • BSR Matchcast: Haye over mogelijke transfer deze winter: "Dan zou ik de stap graag maken"

  Jan 08 2022

  Na afloop van de wedstrijd NAC - FC Eindhoven spraken wij uitgebreid met Thom Haye. De middenvelder staat in de belangstelling en wil, zo lijkt, ook graag een stap maken. "Als er zich nu dingen aandienen waarvan ik echt denk dat ik er op een voetballende manier beter van kan worden, dan zou ik die stap wel graag maken."

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #101

  Jan 03 2022

  Tijd voor een nieuw jaar en dus ook nieuwe afleveringen van Een Tikkie naar het Zuiden. Vandaag aflevering 101 waar we vooruitkijken naar het nieuwe jaar, de status van de overname bespreken en kijken wat er deze transferperiode gaat gebeuren bij NAC. Wat wordt het voor jaar? Lukt het NAC om de sportieve malaise van 2021 achter zich te laten en een succesvolle tweede seizoenshelft te laten? En wat gaat er gebeuren met smaakmaker Thom Haye? Blijft hij langer in Breda of vertrekt hij toch naar ...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #100

  Dec 22 2021

  Groot feest vandaag in de podcast, want het was tijd voor de 100e editie van de wekelijkse podcast Een Tikkie naar het Zuiden. Zo als dat nu hoort op een feest nodig je dan twee mensen uit omdat te vieren. Vandaag waren Sjoerd Mossou en Kees Luijckx te gast. Een extra lange uitzending! Winterstop Het is winterstop dus staan we stil bij de huidige tussenstand. De club staat negende, maar is dat terecht? En hoe komt het nou dat we in de positie terecht zijn gekomen? De overname Het is stil ro...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - De Bekervariant

  Dec 15 2021

  NAC won gisterenavond knap van FC Utrecht in de beker en dus was het tijd om daar even op terug te blikken tijdens een binusaflevering van Een Tikkie naar het Zuiden: de Bekervariant. Thijs en Sven kropen achter de microfoon om terug te kijken op het optreden Thom Haye, het grote verschil tussen de twee helften en de sfeeracties voor- en achteraf.

 • BSR Matchcast: Vieri Kotzebue na NAC - FC Utrecht (3-2)

  Dec 14 2021

  Vieri Kotzebue stond slechts enkele momenten in het veld toen hij de bal voor zijn voeten kreeg en NAC naar de volgende ronde van de beker schoot. Na afloop spraken wij de matchwinner en feliciteerde wij hem met zijn tweede treffer in het eerste van NAC!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #99

  Dec 13 2021

  Edwin de Graaf Helaas beginnen we de podcast met een vervelend bericht. Vandaag kwam naar buiten dat er een tumor is gevonden bij hoofdtrainer De Graaf. Zoals u ook in de podcast al hoort willen wij ook via deze weg onze trainer heel veel sterkte en beterschap wensen in dit traject. NAC - Almere City Ook het voetbal was deze week niet het beste om over te hebben. NAC speelde gelijk tegen Almere en wist zo geen goed gevolg te geven aan een mooie opleving bij FC Den Bosch Nick Olij gaat niet o...more

 • BSR Matchcast: Nick Olij na NAC - Almere City (1-1)

  Dec 10 2021

  Nick Olij was vrijdagavond over duidelijk de man van de wedstrijd. Met een aantal goede reddingen zorgde hij ervoor dat zijn ploeg uiteindelijk een punt overhield aan het treffen met Almere City. Na afloop hadden wij het met de doelman over de wedstrijd, zijn eigen vorm en de nominatie voor beste doelman voor de tweede periode.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #98

  Dec 06 2021

  In een week waar het buiten een mooie overwinning op FC den Bosch en een paar uitspraken van een rancuneuze ex-medewerker rustig bleef rond NAC. Zijn Thijs (2), Bart & Wouter er weer voor nummertje 98 van een onze wekelijkse podcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #97

  Nov 29 2021

  Na een povere overwinning die vooral gekenmerkt werd door een mooi feestje in de stad gaan Thijs 1, Thijs 2 en Ivo weer terug- en vooruit kijken in onze wekelijkse podcast. Er was weer genoeg te bespreken! NAC wint met 1-0 van Helmond Sport Er werd gewonnen van Helmond Sport maar een heel goed gevoel hadden de meeste supporters niet na de driepunter. Is de stijgende lijn nu ingezet of zijn we ondanks de overwinning nog steeds aan het kwakkelen? Wie moet er in de spits? De meeste supporters w...more

 • BSR Matchcast: Ral Seuntjens na NAC - Helmond Sport

  Nov 27 2021

  Het was weer een moeizame wedstrijd voor NAC, maar de punten bleven wonderbaarlijk in Breda na een doelpunt van Moïse Adiléhou. Na afloop hadden wij een open Ralf Seuntjens in de Matchcast Opgelucht over het resultaat, maar eerlijk over de spelwijze.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #96

  Nov 23 2021

  De wedstrijden Jong PSV en Jong Utrecht. Twee jong ploegen waar je op papier niks voor te vrezen zou moeten hebben. De praktijk werd anders NAC wist beide partijen niet te winnen en kwam op een eigen doelpunt na ook niet tot scoren. Zitten we in een overgangsjaar? Wat fragmenten uit de interviews van na de wedstrijd verraadde dat de selectie en staf nog vertrouwen heeft in een goede uitkomst dit seizoen. De mannen aan tafel nemen deze uitspraken onder de loep en bespreken de kwestie die ook al ...more

 • Moreno Rutten

  Nov 19 2021

  Een meer dan treurige vertoning van NAC vanavond tijdens de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Na een trage, saaie pot werd het uiteindelijk 1-1 in het Rat Verlegh Stadion. Na afloop spraken wij een teneergeslagen Moreno Rutten, die voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis begon.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #95

  Nov 15 2021

  In een week de voetbalgemeenschap in Nederland als geheel opnieuw een flinke tik heeft gekregen nemen Thijs 1, Thijs 2 en Ivo alweer aflevering 95 op van onze wekelijkse podcast. NAC speelde deze week alleen een oefenduel, maar toch is er weer genoeg te bespreken in deze aflevering.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #94

  Nov 08 2021

  Een nieuwe aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden waarin we uitgebreid stilstaan bij de wedstrijd FC Dordrecht – NAC, het spuugincident na afloop met Jarchino Antonia en het rauwe randje van NAC en welke conclusies er getrokken mogen worden na de blamage tegen de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie. Spuugincident en het rauwe randje Bij voetbal hoort emotie, maar afgelopen vrijdag is er een duidelijke grens overschreden toen Antonia in zijn gezicht werd getuft. In de studio besprek...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #93

  Nov 01 2021

  Een nieuwe week, een nieuwe podcast. Deze week blikken we terug op NAC-VVV en TOP Oss-NAC, hebben we het over de doorgesproken jeugdspelers, bespreken we de kansen in de tweede periode en blikken we vooruit op Dordrecht-NAC. We sluiten natuurlijk ook deze week af met een flink blokje ex-NAC.

 • BSR Matchcast: Yassine Azzagari na TOP Oss - NAC (1-3)

  Oct 31 2021

  Yassine Azzagari scoorde gisteravond zijn eerste competitiedoelpunt voor NAC en gooide met die goal de wedstrijd tegen TOP Oss definitief in het slot. Wij spraken de blije middenvelder na afloop in onze Matchcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #92

  Oct 26 2021

  Na een week van letterlijke podcaststilte zijn we deze week eindelijk weer zonder kleerscheuren door de podcast heen gekomen! Editie 92 alweer, waardoor we op ramkoers naar een nieuw jubileum aan het rennen zijn. Voldoende te bespreken natuurlijk deze week! Volendam - NAC & NAC - MVV NAC heeft een druk programma gehad, we pakken natuurlijk de wedstrijd tegen Volendam ook nog even mee en hebben het uitgebreid over de overwinning tegen MVV. Actualiteiten Er is weer voldoende gebeurd rondom de ...more

 • BSR Matchcast: Dion Malone na Volendam - NAC (1-0)

  Oct 18 2021

  NAC verloor maandagavond met 1-0 van FC Volendam. De Bredanaars hadden zeker in de tweede helft genoeg kansen om minimaal een punt mee te nemen naar huis, maar wisten het net uiteindelijk niet te vinden. Dion Maloe verscheen achteraf in onze BSR Matchcast en was hoorbaar teleurgesteld na de wedstrijd.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #91

  Oct 12 2021

  Ruim anderhalf uur Een Tikkie naar het Zuiden deze week. In aflevering 91 blikten we namelijk terug op de forumavond van maandagavond. Wat is er allemaal besproken door Mattijs Manders, Edwin de Graaf en Eric Hellemons? Chris W.M. was naast Da Pope en Das Phantom ook aanwezig en samen bespreken zij de avond uitgebreid.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #90

  Oct 04 2021

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #90 by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden Podcast #89

  Sep 27 2021

  Deze week praten Thijs (2), Ivo en Levien over een bewogen NAC-week. Er werd verloren bij FC Eindhoven en er zijn twee middenvelders op proef. Met name dat eerste punt riep veel negatieve gevoelens op bij de mannen die maandag bij de wedstrijd aanwezig waren. De 89ste editie van deze podcast is dus een mooie gelegenheid voor Levien en Ivo (maar vooral Levien) om hun hart te luchten.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #88

  Sep 20 2021

  Een nieuwe week, een nieuwe teleurstelling. NAC verloor thuis van FC Emmen en vindt zichzelf terug op een beschamende 17e plek. Wij likken de wonden en zoeken naar lichtpuntjes.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #87

  Sep 14 2021

  - Roda JC en Jong Ajax. Twee wedstrijden, een punt. Met name de wedstrijd op de Toekomst was een bittere pil. We blikken terug op deze wedstrijden, waar ging het fout? Kunnen we nu dan stellen dat we in een tussenjaar zitten? - Dion Malone, de aanvoerder van vorig jaar gaf bij ESPN toelichting op zijn afwezigheid. Ook ontvingen wij van NAC een reactie over wat er gebeurde na de wedstrijd tegen Jong Ajax. - (Voorlopig) geen nieuwe spits in Breda. Moeten we dat wel willen? Ook staan we kort stil w...more

 • EEN TIKKIE NAAR HET ZUIDEN - PODCAST #86

  Sep 06 2021

  EEN TIKKIE NAAR HET ZUIDEN - PODCAST #86 by B-Side Rats

 • BSR Interview: Thom Haye over zijn langere verblijf bij NAC

  Aug 31 2021

  Ralf Seuntjens noemde het eerder deze week ‘de beste transfer van deze zomer’ als Thom Haye in Breda zou blijven. Aan het einde van de middag werd het duidelijk: Haye blijft bij NAC. Wij spraken de middenvelder dinsdagvond om bij te praten over het nieuws, zijn afwegingen voor een langer verblijf in Breda, of er kapers op de kust waren en de verwachtingen voor de rest van het seizoen door te nemen.

 • Podcast #85

  Aug 30 2021

  Vandaag een bijzondere aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden, want Serie A-spits Sydney van Hooijdonk was voor even terug in Nederland en schoof aan bij B-Side Rats. Met de aanvaller hadden we het over de huidige situatie bij de club, zijn nieuwe avontuur in Italië, de laatste transfers en al het overige wat er verder te bespreken was over onze club. NAC – ADO NAC won vrijdag overtuigend van 3-0 van ADO Den Haag. Wat viel de heren aan tafel op tijdens de wedstrijd en heeft Sydney de wedst...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #84

  Aug 23 2021

  Met de wedstrijd tegen De Graafschap, het aanstaande vertrek van Schouten, de interesse voor Haye, de afwezigheid van Dion Malone en een hoop ex-NAC-nieuws was er weer voldoende materiaal voor een goedgevulde podcast. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om een nieuw crewmember te introduceren.

 • BSR Matchcast: Thom Haye na De Graafschap - NAC (2-0)

  Aug 20 2021

  Vanavond hebben we onze eerste nederlaag geleden in Doetinchem tegen de Graafschap. Thom Haye, waar eerder al wat geruchten over verschenen over een mogelijk vertrek naar Sparta, speelde de middenvelder verder een puike pot. Ondanks het verlies zag Haye genoeg lichtpunten. We spraken hem na de wedstrijd.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #83

  Aug 16 2021

  NAC heeft de eerste wedstrijd gespeeld in een vol Rat Verleghstadion (nou ja bijna helemaal vol). Het was genieten, en daarna eindigde het toch met een domper. De voorsprong kon niet vastgehouden worden en wederom wist NAC maar één punt te pakken. We hebben weer voldoende te bespreken vandaag! NAC - Telstar Uiteraard bespreken we de wedstrijd van afgelopen wedstrijd, de doelpunten, de tegendoelpunten en ook de blessures die er weer bij zijn gekomen. Transfers Vooralsnog is er weinig beweging...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #82

  Aug 09 2021

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #82 by B-Side Rats

 • BSR Matchcast: Boris van Schuppen na VVV- NAC (2-2)

  Aug 08 2021

  Boris van Schuppen mocht zondag debuteren in het uitduel met VVV en dat ging niet onopgemerkt voorbij. De Bredanaar wist de 2-2 tegen de touwen te schieten en bezorgde NAC daarmee een punt. Wij spraken een blije en trotse Van Schuppen na afloop in de BSR Matchcast!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #81

  Aug 02 2021

  Het is weer tijd om te luisteren naar een Tikkie naar het Zuiden: de podcat van B-Side Rats. Aflevering 81 kostten ons wat moeite, want na een mislukte opname besloten wij ons niet uit het veld te laten slaan, maar gewoon weer de microfoons op te pakken. Extra veel moeite dus deze week. Veel luisterplezier! Excuses Manders Algemeen directeur Mattijs Manders kwam deze week eindelijk met de langverwachte excuses. Was het genoeg of willen we nog meer antwoorden van de directeur? Genoeg om te bes...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #80

  Jul 26 2021

  NAC doet het fantastisch in de voorbereiding, er worden nieuwe spelers aangetrokken, het seizoen gaat bijna beginnen. Dus het is zeker weer tijd voor Een Tikkie naar het Zuiden! In de 80e editie alweer bespreken we het volgende: Sparta - NAC: NAC wist te winnen op het Kasteel tegen een sterke opstelling van Sparta. Een goede opsteker voor het begin van de competitie! Velanas: NAC presenteerde de langverwachte nieuwe aanwinst Odysseus Velanas. De middenvelder kwam over van Jong FC Utrecht. E...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #79

  Jul 19 2021

  In een drukke zomerweek op het gebied van NAC-nieuws hebben we weer een nieuwe uitzending van de een Tikkie naar het Zuiden Podcast. We hebben het over de transferzomer die nog niet echt los is gekomen, de bestuurlijke ontwikkelingen en afsluitend het Ex-NAC nieuws.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #78

  Jul 12 2021

  In een week waar het rond NAC relatief rustig bleef hebben we weer genoeg te bespreken. We organiseerde met BSR en de Breda Loco's een groot supporters evenement en won NAC een taaie oefenpot. Daarnaast praten we over hoe de selectie ingevuld gaat worden en hebben we een bomvol Ex-NAC segment.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast 77

  Jul 05 2021

  Een extra lange aflevering van een Tikkie naar het Zuiden. Deze week bespreken we niet alleen de actualiteit, maar duiken we vooral wat dieper in ons eigen NAC-supporterschap. In deze situatie kun je drie dingen doen: afhaken, afwachten of activistisch worden. Voor de laatste mogelijkheid sluit BSR-godfather én Ons NAC-activist Arjan 'Ome Mafkees' aan.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #76

  Jun 28 2021

  Na een week met excuses van de algemeen directeur en de eerste training op Zundert hadden we voor NAC-begrippen een rustige week. We bespreken de actualiteiten en geven onze meningen. Daarnaast komen er weer diverse ex-NAC'ers voorbij en mogen we weer een wedstrijd voorspellen.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #75

  Jun 20 2021

  Een nieuwe Tikkie naar het Zuiden podcast. Deze keer op zondag vanwege het opstappen van Maurice Steijn een dag eerder. Aan tafel schuiven Leon Deckers van Breda Loco's en De Rat en Karel Mul vanuit de Clubraad. In de podcast worden de ontwikkelingen binnen de club besproken en wordt er vooruit gekeken naar de toekomst. De uitzending was zondag live te beluisteren waardoor er ook kijkersvragen worden behandeld.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #74

  Jun 14 2021

  De crisis bij NAC nadert zijn climax. De machtsstrijd tussen Lokhoff en Steijn lijkt deze week definitief beslecht te worden. Wij maken de balans op.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #73

  Jun 07 2021

  We overwogen vorige week een korte zomerstop in te lassen, maar de actualiteit haalde ons binnen een paar dagen alweer in. Never a dull moment in Breda en daarom ook deze week, zoals gebruikelijk, een nieuwe podcast op de maandag.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #72

  May 31 2021

  We hebben een weekje de wedstrijd kunnen laten bezinken, wederom een jaar KKD is de uitslag en niets wat we er aan kunnen doen. Maar ook deze week hebben we weer genoeg te bespreken! NAC - NEC We hebben het uiteraard nog één keer over de wedstrijd tegen NEC. Nu met de emotie wat meer er af kijken we nogmaals terug. De transferzomer Wat gaat er gebeuren met de spelers die er nu rondlopen? Komt er een uittocht? En zit Maurice Steijn volgend seizoen nog op de bank in Breda? NOAD cup We hebbe...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #71

  May 24 2021

  Wat een feestelijke podcast had moeten worden, werd een therapeutische sessie. We kijken kort terug op de wedstrijd maar kijken ook naar de toekomst, we leggen de scenario's naast elkaar en benoemen de voor en nadelen.

 • NACompetitie met... #12 - Robert Maaskant

  May 22 2021

  Het is zover! De allesbeslissende wedstrijd tegen NEC staat voor de deur. Voor B-Side Rats de uitgelezen mogelijkheid om voor een laatste keer een aflevering te maken in de "NACompetitie met..." Vandaag in deel 12: We sluiten de serie af met de zoon van de grondlegger van het 'Avondje NAC', toch is Robert Maaskant meer dan dat. In twee verschillende termijnen is hij ook nog trainer van NAC geweest. Zo behaalde en won hij in 2008 de play-offs en stond dat jaar ook nog op de eerste plaats. Het ja...more

 • NACompetitie met... #11 - Jorn Brondeel

  May 21 2021

  Na een knotsgekke wedstrijd bij FC Emmen kan NAC zich op gaan maken voor de finale tegen NEC. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om de serie "NACompetitie met..." nog even door te zetten! Vandaag in deel 11: Deze Belgische keeper kwam in 2016/2017 naar NAC en promoveerde direct. Na een sterk optreden tegen TOP Oss stond hij wellicht aan de basis van de wederopstanding van NAC. Bijna was hij met zijn huidige club, Willem II, tegenstander van NAC in de play-offs. Alles over zijn promotiejaar,...more

 • BSR interview: Mounir El Allouchi na FC Emmen - NAC (1-1, NAC wns)

  May 21 2021

  Hij pakte de bal. lachte nog even naar de keeper die hem van zijn padje probeerde te brengen en plaatste de bal daarna in de winkelhaak: Mounir El Allouchi scoorde gisterenavond de beslissende penalty yegen FC Emmen en wij spraken hem na afloop in de BSR Matchcast!

 • NACompetitie met... #10 - Giovanni Korte

  May 19 2021

  NAC heeft de volgende ronde bereikt en treft hierin vandaag FC Emmen. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 10: Deze hard werkende aanvaller heeft in totaal drie seizoenen in het geel-zwart gespeeld. Hierin kwam hij tot 95 wedstrijden en scoorde 13 keer. In zijn tijd bij NAC stond hij aan de basis van de promotie in 2017. In 2019 verliet hij NAC en speelde hij twee seizoenen ...more

 • NACompetitie met... #9 - Rob Penders

  May 19 2021

  NAC heeft de volgende ronde bereikt en treft hierin FC Emmen. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 9: Als we het over NAC-iconen hebben, hebben we het zeker over Rob Penders. De verdediger speelde in totaal 305 wedstrijden voor NAC en was vanaf 2000 tot 2011 actief voor de Parel van het Zuiden. In deze periode maakte hij vele hoogtepunten mee. Zo werd hij kampioen in 2000, E...more

 • De Spion: FC Emmen

  May 19 2021

  Terug van weggeweest maar in aanloop naar de halve finale van de play-offs kan Maurice Steijn wel weer wat hulp gebruiken. Daarom bellen we vandaag met onze spion Daan Hooiveld. Hij is de host van de Kijk op de Meerdijk podcast en kan ons alles vertellen over de zaken binnen de club FC Emmen.

 • NACompetitie met... #8 - Fabian Sporkslede

  May 18 2021

  NAC heeft de volgende ronde bereikt en treft hierin FC Emmen. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Met vandaag in deel 8: Met een grote lach op zijn gezicht heeft hij ons jaren te woord gestaan na wedstrijden. De sympathieke rechtsback maakte met NAC zowel promotie als degradatie mee, daarnaast heeft hij zelfs al minuten in de Champions League gemaakt. Momenteel is hij actief in Georgië bij...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #70

  May 17 2021

  In deze 70ste aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden gaat het uitgebreid over de start van de play-offs, de halve finale tegen FC Emmen en het feit dat er mogelijk weer publiek op de tribune zit op de Oude Meerdijk. Een dik uur luisterplezier!

 • NACompetitie met... #7 - Robbie Haemhouts

  May 17 2021

  NAC heeft de volgende ronde bereikt en treft hierin FC Emmen. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Met vandaag in deel 7: Hij was een groot talent in de NAC jeugdopleiding begin deze eeuw. In een sterke ploeg die streed om Europees voetbal kon hij helaas zijn stempel niet drukken. Met uitstapjes naar Den Bosch, Emmen, Omniworld, Helmond Sport en Willem II keerde hij in 2016 terug in Breda. ...more

 • NACompetitie met... #6 - Henrico Drost

  May 16 2021

  NAC heeft de eerste horde richting promotie goed doorstaan, met een 4-1 overwinning kan NAC zich nu op gaan maken voor de tweede ronde. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 6: De tranen vloeide rijkelijk bij deze centrale verdediger na de degradatie tegen Roda JC in 2015. Henrico Drost speelde twee jaar voor NAC en kwam hierin tot 57 wedstrijden. De geboren Kampenaar woont n...more

 • BSR Matchcast: Kaj de Rooij na NAC - Volendam (4-1)

  May 16 2021

  Kaj de Rooij was zaterdagmiddag belangrijk door de openingsgoal te maken in de eerste ronde van de play-offs. De vleugelaanvaller lijkt steeds meer in vorm te raken en daarom was er reden genoeg hem na afloop te spreken.

 • NACompetitie met... #5 - Arno Verschueren

  May 15 2021

  NAC speelt vandaag in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Volendam om promotie naar de Eredivisie. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 5: Waar zie je tegenwoordig nog een speler die vier jaar trouw blijft aan een club. Arno Verschueren is zo'n speler, kwam als negentienjarige naar Breda en vertrok vier jaar later als aanvoerder. Van promotie, degradatie en bekersucces...more

 • NACompetitie met... #4 - Kees Kwakman

  May 14 2021

  NAC speelt aanstaande zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 4: Pietje Paulusma, of ook wel bekend als Kees Kwakman. Kees kent vooral de meer succesvolle jaren van NAC maar heeft ook NAC op het veld meegemaakt in de nacompetitie. In deze gevallen wel in het shirt van FC Volendam waarin hij het onde...more

 • NACompetitie met... #3 - Stijn Vreven

  May 13 2021

  NAC speelt aanstaande zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 3: Stijn Vreven. De bevlogen Belg werd een absolute held in Breda na zijn promotie in 2017. Daarnaast hield hij NAC het opeenvolgende jaar in de Eredivisie. Reden genoeg om de oud-trainer eens aan het woord te laten en hem te vragen naar ...more

 • BSR Matchcast: Thom Haye na Cambuur-NAC (3-2)

  May 13 2021

  NAC verloor gisteren op de laatste reguliere speeldag met 3-2 bij kampioen Cambuur en kan zich opmaken voor de play-offs. Wij spraken middenvelder Thom Haye na de wedstrijd live in onze Matchcast.

 • NACompetitie met... #2 - Mats Seuntjens

  May 12 2021

  Als er geen gekke dingen gebeuren speelt NAC aanstaande zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 2: Mats Seuntjens. Een echte Bredanaar in aflevering 2, hij weet als geen ander hoe het reilen en zeilen werkt binnen de club. Momenteel is hij druk in strijd om Europees voetbal maar toch kon hij wat tij...more

 • NACompetitie met… #1 - Cyriel Dessers

  May 11 2021

  Als er geen gekke dingen gebeuren speelt NAC aanstaande zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Eredivisie. Voor B-Side Rats een mooie gelegenheid om in de serie “NACompetitie met…” voor te gaan beschouwen op deze belangrijkste weken van het seizoen. Vandaag in deel 1: Cyriel Dessers. Als er iemand weet hoe je een geslaagde promotie kunt volbrengen is het deze Belgisch/Nigeriaanse spits wel. Dessers werd in 2017 de absolute promotieheld met zeven doelpunten in vier pl...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #69

  May 10 2021

  Voor editie nummer 69 togen we naar het Rat Verlegh Stadion waar we in de fonkelnieuwe boardroom aanschoven bij Mattijs Manders. Met de algemeen directeur bespraken we de actualiteit en maakten we alvast voorzichtig de balans van het seizoen op.

 • BSR Matchcast: Mounir El Allouchi na NAC - MVV (2-0)

  May 08 2021

  Mounir El Allouchi was weer de grote man gisteravond in de gewonnen thuiswedstrijd tegen MVV. Met twee goals zorgde hij er eigenhandig voor dat NAC nog altijd kans maakt op de tweede plek. We spraken de middenvelder na afloop en vroegen hem uiteraard ook weer naar zijn toekomst.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #68

  May 04 2021

  Het was een ouderwets roerige week bij NAC en dus is er weer meer dan voldoende te bespreken in de nieuwste editie van een Tikkie naar het Zuiden. We bespreken de wedstrijd tegen NEC, de escapades van Maurice Steijn en rekenen nog maar een keer alle play-off-scenario's door.

 • BSR Matchcast: Nick Olij na NEC-NAC (0-2)

  May 03 2021

  NAC won vanavond de Kleine Klassieker van NEC. Doelman Nick Olij keerde terug onder de lat en hield direct de nul. Wij spraken de keeper na afloop.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #67

  Apr 26 2021

  Een nieuwe week en dus een nieuwe Tikkie naar het Zuiden. Deze week een ochtendeditie. We bespreken de wedstrijd van afgelopen vrijdag, bespreken de positie van Maurice Steijn, de kritiek van Lex Immers en hebben reacties van Mattijs Manders en Chris van Nijnatten.

 • BSR Matchcast: Sjoerd Mossou na NAC-Excelsior (1-2)

  Apr 23 2021

  De nederlaag van vanavond zorgt logischerwijs voor een ontzettende kater. Wij spraken na afloop Sjoerd Mossou, die de puinhopen bij NAC analyseerde in onze Matchcast.

 • BSR Matchcast: Dion Malone na NAC-Excelsior (1-2)

  Apr 23 2021

  NAC verloor vanavond met 1-2 van Excelsior en lijkt daarmee definitief uitgeschakeld in de strijd om directe promotie. Wij spraken aanvoerder Dion Malone na afloop in de Matchcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #66

  Apr 19 2021

  Nummer 66 van Een Tikkie naar het Zuiden podcast. Deze week is Ferry de Bont (HoekieB) te gast. We hebben het over het vertoonde spel in Kerkrade en de positie van trainer Maurice Steijn. Verder een korte blik op de promotiekansen en de Ex-NAC rubriek.

 • BSR Matchcast: Roy Kortsmit na Roda JC - NAC (3-3)

  Apr 16 2021

  BSR Matchcast: Roy Kortsmit na Roda JC - NAC (3-3) by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #65

  Apr 12 2021

  Nummer 65 van Een Tikkie naar het Zuiden Podcast. Deze week bespreken we de overwinning op Jong Utrecht, de situatie van Van Hooijdonk en Adiléhou en komen natuurlijk de promotiekansen weer voorbij. We sluiten traditiegetrouw af met onze ex-NAC rubriek.

 • BSR Matchcast: Sydney van Hooijdonk na NAC-Jong FC Utrecht (3-1)

  Apr 09 2021

  Mede dankzij een doelpunt van Sydney van Hooijdonk won NAC vanavond in eigen huis met 3-1 van Jong FC Utrecht. Wij spraken de spits na afloop in onze Matchcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #64

  Apr 06 2021

  NAC kende een roerige week, waarin het zowel binnen als buiten het veld de eigen ruiten ingooide. Voldoende stof voor alweer nummer 64 van Een Tikkie naar het Zuiden.

 • BSR Matchcast: Dion Malone na NAC-Go Ahead Eagles (0-1)

  Apr 05 2021

  NAC verloor vandaag in eigen huis van Go Ahead Eagles en kan directe promotie daarom (in ieder geval voorlopig) uit het hoofd zetten. Aanvoerder Dion Malone vertelde na afloop in de BSR Matchcast waar het vandaag aan schortte.

 • BSR Matchcast: Nick Olij na Jong Ajax - NAC (1-1)

  Apr 02 2021

  Nick Olij pakte een penalty en wist met een paar knappe reddingen zijn ploeg lang op de been te houden. Uiteindelijk kreeg hij een ongelukkig doelpunt tegen en liet NAC de kans liggen om de tweede plek te veroveren. Olij was achteraf niet blij en vond dat er niet te lang negatief gedacht mocht worden over de wedstrijd.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #63

  Mar 29 2021

  NAC won met 3-1 van De Graafschap en haakte aan in de strijd om directe promotie. We bespreken de wedstrijd en de promotiekansen van NAC. Verder maken we een uitstapje naar de internationals en sluiten we af met onze vaste ex-NAC rubriek.

 • BSR interview: Mounir el Allouchi na NAC - De Graafschap (3-1)

  Mar 28 2021

  Tekst voor de supporters: El Allouchi schoot weer eens een belangrijke wedstrijd op slot met een verwoestende uithaal in de kruising. Deze mister NAC maakt er ook elk doelpunt weer een wonderschoon kunstwerk van. En wat was deze weer belangrijk! We spraken de middenvelder na de wedstrijd in de matchcast. Tekst voor de moeder van El Allouchi: We zijn net zo trots op uw zoon als dat u op hem bent vanavond! Dat moet toch minstens nog een aantal jaren zo doorgaan vind u niet? Want dat geel zwart st...more

 • BSR Interview: Vooruitblik NAC - De Graafschap met Jim van Fessem

  Mar 28 2021

  Jim van Fessem, vier seizoenen keeper van NAC en vier seizoenen keeper van de Graafchap, blikt met ons vooruit op het beladen duel tussen de superboeren en de geel/zwarten van vanavond. Jim wist te promoveren onder de lat bij de Graafschap en was tweede keeper achter Jelle ten Rouwelaar in de succesjaren in Breda. Hij draagt beide clubs een zeer warm hart toe. Maar stiekem één club net wat meer. We spraken hem op deze oerspannende matchday.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #62

  Mar 22 2021

  In aanloop naar de kraker tegen De Graafschap hoopte NAC het goede gevoel vast te houden door te winnen op bezoek bij FC Volendam. Het liep anders en dus werkt NAC met een deuk(je) in het zelfvertrouwen en de wetenschap dat het is ingehaald door Almere City toe naar de topper tegen de Doetinchemmers. Dat en meer in Een Tikkie naar het Zuiden nummer 62

 • BSR Interview: Anco Jansen na Volendam - NAC (2-1)

  Mar 20 2021

  Anco Jansen mocht in de basis starten aangezien Lex Immers niet fit genoeg was voor de wedstrijd tegen Volendam. Jansen moest zijn eerste basisplaats meteen bekopen met een nederlaag. We spraken de creatieve voetballer na de wedstrijd in de Matchcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #61

  Mar 15 2021

  Alweer de 61e aflevering van onze wekelijkse podcast over NAC. Deze week onder meer uitgebreid aandacht voor NAC-Helmond Sport, Super Mario, de fittie met De Graafschap en de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

 • BSR Interview: Mario Bilate na NAC - Helmond (3-2)

  Mar 13 2021

  NAC wist gisteren in de laatste minuut de overwinning binnen te slepen door een treffer van Mario Bilate. Een golf van ontlading ging door de huiskamers in Breda. Na afloop spraken wij matchwinner Super Mario in de BSR Matchcast en dat liep behoorlijk uit de hand.

 • BSR Interview: Mounir El Allouchi

  Mar 13 2021

  BSR Interview: Mounir El Allouchi by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #60

  Mar 09 2021

  Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #60 by B-Side Rats

 • BSR Matchcast: Michaël Maria na Jong AZ-NAC (2-3)

  Mar 09 2021

  Michaël Maria scoorde gisteren tegen Jong AZ zijn eerste goal in dienst van NAC en werd daarmee direct matchwinner. Na afloop spraken wij hem in de Matchcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #59

  Mar 02 2021

  Deze week weer een bomvolle podcast met onder meer een terugblik op NAC - TOP Oss, de meer dan geslaagde vlaggenactie #RAISEYOURFLAGS en de terugkeer van Lurling en Penders. Veel luisterplezier!

 • BSR Matchcast: Lex Immers na NAC-TOP Oss (3-0)

  Mar 02 2021

  Mede dankzij een doelpunt en een assist van Lex Immers won NAC gisteren in eigen huis met 3-0 van TOP Oss. Wij spraken de routinier na afloop.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #58

  Feb 22 2021

  Een volle uitzending vanavond! We blikken terug op de wedstrijden tegen Telstar en FC Dordrecht, lichten de basiself door, kijken in onze glazen bol voor de promotiekansen van NAC en doen weer een rondje ex-NAC.

 • BSR Matchcast: Moreno Rutten na Fc Dordrecht - NAC (2-3)

  Feb 20 2021

  BSR Matchcast: Moreno Rutten na Fc Dordrecht - NAC (2-3) by B-Side Rats

 • BSR Interview: Maurice Steijn na Telstar-NAC (1-2)

  Feb 17 2021

  Het kostte wat moeite, maar NAC won ook van Telstar en boekte daarmee de derde overwinning op rij. Omdat Almere City eerder op de avond punten had laten liggen, slonk het gat met de concurrent tot drie punten. Een prima avond dus voor het elftal van Maurice Steijn. Wij spraken de coach na afloop.

 • BSR Interview: Mario Bilate na Telstar-NAC (1-2)

  Feb 17 2021

  NAC won gisteravond mede dankzij een doelpunt van Mario Bilate met 2-1 op bezoek bij Telstar. Wij spraken de spits na afloop in de Matchcast.

 • Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #57

  Feb 15 2021

  Op de dag dat Ton Lokhoff gepresenteerd werd als technisch directeur is er ook weer Een Tikkie naar Het Zuiden podcast. Met deze week de wedstrijd tegen Eindhoven, de aanstelling van Mister NAC, ideeën rondom het stadion en natuurlijk onze Ex-NAC rubriek.

 • BSR Interview: Mattijs Manders over aanstelling van Ton Lokhoff

  Feb 15 2021

  Eerder vandaag werd bekend dat Ton Lofhoff de nieuwe technisch directeur wordt van NAC. Reden voor ons om te bellen met de algemeen directeur. Hij vertelt waarom de keuze is gevallen op Mister NAC en hoe zijn rol eruit gaat zien.

 • BSR Interview: Anco Jansen na NAC-FC Eindhoven (2-1)

  Feb 13 2021

  Interview met Anco Jansen in de Matchcast na NAC-FC Eindhoven (2-1)

 • De Spion : FC Eindhoven - Koen Cremers

  Feb 11 2021

  Koen Cremers, die hard supporter van FC Eindhoven, is voor ons wekenlang tegen alle regels in met een omgedraaid glas tegen de kleedkamerdeur van FC Eindhoven gaan staan. Als waardig spion heeft hij voor ons alle geheimen van dit FC Eindhoven zodat Maurice Steijn zich weer perfect kan voorbereiden. Maurice, luister je weer goed mee?

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #56

  Feb 08 2021

  Helaas geen wedstrijd om te bespreken, maar over NAC valt altijd genoeg te praten. En dus is er deze week ´gewoon´ weer Een Tikkie naar het Zuiden podcast. We hebben het over de transferperiode en het daarbij aantrekken van Anco Jansen, het presteren van De Rooij en de Ex-NAC rubriek komt weer voorbij.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #55

  Feb 02 2021

  Een nieuwe week, een nieuwe Tikkie naar het Zuiden. Deze week uiteraard volop aandacht voor de gewonnen wedstrijd tegen Almere City. Verder blikken we terug op de laatste dagen van de transfermarkt, ontleden we de samenwerking met City en doen we een rondje ex-NAC.

 • BSR Interview: Mario Bilate na NAC - Almere (4-0)

  Feb 02 2021

  Mario Bilate was maandagavond met twee treffers belangrijk in de zege op Almere City. De aanvaller lijkt helemaal los te komen en heeft zijn mindere start definitief achter zich gelaten. We spraken de spits na afloop van de wedstrijd

 • Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #54

  Jan 25 2021

  Ongeslagen in 2021, maar drie cruciale wedstrijden dure punten laten liggen. Het is weer tijd voor een Tikkie naar het Zuiden. Waar we weer een uurtje veel te bespreken hebben over de mooiste kutclub van Nederland. Vandaag bespreken we: Den Bosch - NAC Het is een pijnlijk onderwerp maar we blikken terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Weer kon NAC niet winnen tegen een laagvlieger. Open brief Manders Alle NAC-supporters hadden een open brief in de mail zitten van Mattijs Manders. N...more

 • BSR Matchcast: Van Hooijdonk na FC Den Bosch - NAC (1-1)

  Jan 24 2021

  Na afloop van de teleurstellende wedstrijd tussen FC Den Bosch en NAC (1-1) spraken wij Sydney van Hooijdonk. Ja, scoren is lekker, maar toch overheerst teleurstelling bij de spits. Hij praat met ons over het slecht spel, een duo vormen met Mario Bilate en de teleurstelling bij de supporters.

 • De Spion: FC Den Bosch - Edwin Smolders

  Jan 21 2021

  Net als in aanloop naar de thuiswedstrijd spraken wij weer met Edwin Smolders, supporter van FC Den Bosch. Het zijn voor hem zware tijden nu zijn club minder goed draait. Genoeg reden om weer even bij te praten met Edwin en Maurice Steijn eventueel weer van wat extra informatie te voorzien.

 • Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #53

  Jan 19 2021

  Er valt weer weinig te juichen deze week. Na een dramatische wedstrijd in Eindhoven tegen de jonge talenten van PSV staan we nu nog verder achter de Graafschap waardoor afhaken misschien wel al een feit is. Maar we maken er weer wat moois van! Vandaag hebben we Daan Klomp, oud-NAC (jeugd)speler te gast, waarmee we de volgende onderwerpen behandelen: Jong PSV - NAC We behandelen de wedstrijd tegen Jong PSVm wat ging er goed, wat ging er slecht. Is dit seizoen als een nachtkaars aan het uitgaa...more

 • BSR Matchcast: Mounir El Allouchi na Jong PSV - NAC (1-1)

  Jan 19 2021

  Mounir El Allouchi stond ons na het teleurstellende resultaat tegen Jong PSV (1-1) te woord in de BSR Matchcast. Hij probeerde te duiden waar het mis ging en gaf zijn blik op de rest van het seizoen.

 • De Spion: Jong PSV met Charl Broere

  Jan 17 2021

  Jong PSV staat 16e maar is verre van een slechte ploeg. Geen enkele ploeg weet met ruime cijfers (met uitzonderingen) te winnen van deze taaie tegenstander. We hebben ditmaal een goed ingelichte spion weten te strikken om alle geheimen van dit Jong PSV bloot te leggen. Heeft NAC ditmaal weer een blunder van de keeper nodig om te winnen net als in het thuisduel? Charl Broere gaat ons vertellen wat we kunnen verwachten morgen! Maurice Steijn, luister je weer goed mee?

 • BSR interview: Maurice Steijn in aanloop naar Jong PSV - NAC

  Jan 16 2021

  Maurice Steijn was vorige week vrijdag niet tevreden over het veldspel en dus was er werk aan de winkel deze week in Zundert. Wij spraken de trainer in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Jong PSV.

 • BSR interview: Dion Malone in aanloop naar Jong PSV - NAC

  Jan 16 2021

  In aanloop naar Jong PSV - NAC spraken we Dion Malone. De aanvoerder speelde de afgelopen weken centraal achterin maar moet op termijn toch weer middenvelder worden. Verder vroegen we hem naar de flow waarin NAC terecht moet komen om de jacht op plek twee voort te kunnen zetten.

 • Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #52

  Jan 11 2021

  In deze podcast bespreken we de wedstrijd tegen Roda JC en de spelopvatting van Steijn gedurende deze wedstrijd. Daarnaast gaat het over de promotiekansen van NAC, de grasmat, ESPN, de transferperiode en bespreken we enkele Ex-NAC´ers.

 • BSR interview: Mario Bilate na NAC-Roda JC (2-2)

  Jan 08 2021

  NAC sleepte er vanavond met pijn en moeite een gelijkspel uit tegen Roda JC. Mario Bilate, die tien minuten voor tijd inviel, hielp NAC uiteindelijk aan een punt. Wij spraken hem na afloop.

 • BSR interview: Maurice Steijn in aanloop naar NAC - Roda JC

  Jan 07 2021

  We spraken Maurice Steijn in aanloop naar de wedstrijd NAC - Roda JC. De selectie lijkt steeds fitter te worden en de jacht op Almere is geopend. Maar natuurlijk ging het ook over de aanwinst Ramon Hendriks en de contractverlenging van Robin Schouten.

 • BSR Interview: Robin Schouten over contractverlenging

  Jan 07 2021

  Robin Schouten verlengde vandaag zijn contract tot medio 2024. Reden voor ons om de rechtsachter te spreken. Waarom de keuze voor een langer verblijf en hoe ziet hij de toekomst met NAC voor zich?

 • De Spion: Roda JC

  Jan 06 2021

  Weer terug van weggeweest, De Spion. Dit keer een spion uit het zuiden van het land want NAC speelt aanstaande vrijdag de thuiswedstrijd tegen Roda JC. We spraken daarom met Denzel Reuleaux. Al heel zijn leven Roda-fan en maakte zowel hoogtepunten als dieptepunten mee met zijn club. De juiste man dus om te vragen hoe het momenteel met de Limburgers ervoor staat.

 • Een Tikkie naar Het Zuiden - Podcast #51

  Jan 04 2021

  De eerste podcast van 2021. We blikken terug op de voortvarende start van NAC en bespreken de strijd om promotie. Verder kijken we naar de transferperiode die weer is begonnen en de nog aan te stellen technisch directeur.

 • BSR interview: Thom Haye na Excelsior - NAC (0-3)

  Jan 03 2021

  NAC begon goed aan het jaar 2021. De ploeg van Maurice Steijn won met 0-3 uit bij Excelsior. Na de wedstrijd spraken wij met Thom Haye. De middenvelder lijkt weer volledig fit en dirigeerde als vanouds op het middenveld.

 • BSR interview: Sjoerd Mossou

  Dec 30 2020

  Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren gisteren al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. We sluiten af met Sjoerd Mossou

 • BSR interview: Cyriel Dessers

  Dec 30 2020

  Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren eerder al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. Cyriel Dessers is de volgende in het rijtje.

 • BSR interview: Robert Maaskant

  Dec 29 2020

  Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren gisteren al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. We gaan verder met Robert Maaskant.

 • BSR interview: Kees Kwakman

  Dec 29 2020

  Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren gisteren al te horen in de podcast. Vandaag en morgen delen we de volledige interviews. Nu is het de beurt aan Kees Kwakman.

 • BSR interview: Jan Paul van Hecke

  Dec 29 2020

  Voor de vijftigste editie van een Tikkie naar het Zuiden spraken we met verschillende prominente (ex-)NAC'ers. Fragmenten van de gesprekken, waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruitkijken, waren gisteren al te horen in de podcast. De komende dagen delen we de volledige interviews. We trappen af met Jan Paul van Hecke.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #50

  Dec 28 2020

  Daar is hij dan! De 50ste editie van 'Een Tikkie naar het Zuiden'. De podcast van B-Side Rats over onze eigen club NAC. In deze editie blikken wij terug op het afgelopen half jaar met een aantal gasten. De uitgebreide interviews uit deze podcast verschijnen later op onze site.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #49

  Dec 21 2020

  49 and counting! Het is weer tijd voor Een Tikkie naar het Zuiden! Na een hele prettige overwinning tegen Volendam nemen we jullie weer mee in alles omtrent NAC. NAC - FC Volendam Nabespreking van de wedstrijd met ook veel statistieken! Wat ging er goed en wat ging er fout? Sydney van Hooijdonk Je kunt er niet omheen! Want blijft hij of blijft hij niet? Waarom staat hij niet in de basis? Het gaat er om spannen de komende tijd. Contractverlengingen Waar ligt de toekomst van Mounir El Allou...more

 • BSR interviewt: Roy Kortsmit na NAC - FC Volendam (3-0)

  Dec 20 2020

  Roy Kortsmit maakte zijn debuut onder de lat bij NAC tegen FC Volendam. De sluitpost wist de nul te houden terwijl hij stiekem nog wel mazzel had dat hij nog op het veld stond na de eerste helft. Maar snel vergeten! Hij keepte een prima wedstrijd en NAC won weer eens van een directe concurrent! Wij spraken de sluitpost na de wedstrijd in de matchcast.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #48

  Dec 14 2020

  We naderen de jubileumeditie met rasse schreden. Vandaag alweer nummer 48 van Een Tikkie naar het Zuiden. NAC wist niet te winnen in de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles waardoor we dit weekend slechts één puntje bij konden schrijven. We bespraken de volgende punten: Go Ahead Eagles - NAC De wissel van van Hooijdonk. Immers die ogenschijnlijk koud het veld in kwam. Afstandschoten maar geen uitgespeelde kansen. Alles komt er over langs. Uitspraken Manders bij de mannen van de Gegenpressung Man...more

 • BSR interview: Lex Immers na Go Ahead Eagles - NAC (0-0)

  Dec 12 2020

  Lex Immers speelde weer een aantal minuten mee met NAC vanavond in Deventer. Hij wist ook niet het tij te keren. Maar na een afwezigheid van een week was hij er in ieder geval weer bij. We spraken hem in de matchcast na de wedstrijd.

 • De Spion: Go Ahead Eagles (competitie)

  Dec 10 2020

  In een hele korte tijd moeten we voor de tweede keer een spion over laten komen uit Deventer. Want we mogen wederom aantreden tegen Go Ahead Eagles, nu in de competitie. In de beker gingen we natuurlijk vol onderuit, maar ditmaal komen we met elf andere voetballers richting Go Ahead. Maurice Steijn luister je weer mee?

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #47

  Dec 07 2020

  Het was gisteren natuurlijk ongekend ruk, maar desondanks zijn we er vanavond weer voor gaan zitten. Vanavond alweer nummer 47 van onze podcast. Is het crisis? Na de nederlaag van gisteren kun je er niet omheen: is het crisis in Breda? We kijken naar de sportieve prestaties, de sfeer in de groep en de rol van Steijn. Onze conclusie: er ontbreekt een cruciale schakel in de organisatie. Wie wordt de nieuwe TD? Er wordt al tijden gespeculeerd over wie de nieuwe technische man moet worden. Lokho...more

 • BSR Interview: Mounir El Allouchi na NAC - FC Dordrecht (0-1)

  Dec 06 2020

  Mounir El Allouchi reageerde direct na de verloren wedstrijd met FC Dordrecht in de BSR Matchcast. Een open, eerlijke en hoorbaar aangeslagen middenvelder probeerde de vinger op de zere plek te leggen. Het werd een gesprek met een een echte NAC-man die pijn voelt van de huidige situatie.

 • De Spion: FC Dordrecht

  Dec 04 2020

  Deze week hebben we weer iemand die achter de hekken van de tegenstander heeft lopen gluren. Jan van Nieuwenhoven heeft ditmaal de eer. Jan is al 26 jaar vrijwillig supporterscoördinator bij FC Dordrecht. Deze topvrijwilliger zat nu lekker in Gran Canaria maar had nog wel even tijd om ons te vertellen over de komende tegenstander van zondag.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #46

  Nov 30 2020

  Alweer de 46e aflevering van onze podcast. In deze aflevering onder meer: een terugblik op TOP Oss-NAC, de prestaties van Maurice Steijn langs de meetlat en onze ideale opstellingen.

 • Interview: Nick Olij na Top Oss - NAC (0-0)

  Nov 27 2020

  Nick Olij was 'not amused' na de wedstrijd tegen Oss. We spraken de keeper na de wedstrijd in de matchcast. En ergens ook prettig om iemand met deze emotie aan het woord te hebben.

 • Interview: Voorbeschouwing Top Oss - NAC met Maurice Steijn

  Nov 26 2020

  Ondanks de slechtere periode weet NAC tegen de kleintjes nog steeds de volle drie punten te behalen waardoor we gewoon nog meedoen bovenin. Morgen staat een moeilijke uitwedstrijd tegen Top Oss op het programma. We namen daarom even contact op met onze trainer om te kijken naar de wedstrijd van morgen.

 • Interview: Voorbeschouwing Top Oss - NAC met Moreno Rutten

  Nov 26 2020

  Moreno Rutten was aanwezig bij de vliegende start dit seizoen met NAC. Helaas moest hij een tijdje toekijken met een blessure waarin NAC een slechte periode heeft gehad. Rutten is weer fit waardoor we hem misschien wel weer terug in de basis kunnen zien tegen Top Oss! We spraken hem in de voorbeschouwing.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #45

  Nov 23 2020

  Alweer de 45ste editie van Een Tikkie naar het Zuiden. Wederom na een overwinning van NAC! NAC wist in en tegen Eindhoven te winnen en doet dus goede zaken. De volgende onderwerpen kwamen aan bod: FC Eindhoven - NAC Wederom met onderbouwing van statistieken analyseren we de wedstrijd tegen Eindhoven. Want wat ging er goed en wie waren er misschien beter of slechter dan het blote oog deed vermoeden? De selectie van NAC Zit deze selectie goed in elkaar en gaat dit elftal nog draaien zoals in ...more

 • Interview: Bilate Na FC Eindhoven - NAC (2-4)

  Nov 21 2020

  Mario Bilate maakte vandaag zijn eerste doelpunt in het shirt van NAC. Met een poeier in de rechterbovenhoek wist hij een penalty te verzilveren en de marge groot genoeg te maken om de overwinning sowieso mee naar Breda te nemen. We spraken hem daarom na de wedstrijd in de matchcast.

 • De Spion: FC Eindhoven

  Nov 19 2020

  Vandaag gaan we weer over het hek gluren bij de tegenstander en deze week doen we dat met Roy Stroot. Hij is stagair geweest bij FC Eindhoven en doet daar nu nog vrijwilligerswerk. Zelf is hij stiekem supporter van NAC, dus deze spion zal niets geheim laten voor onze trainer Maurice Steijn.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #44

  Nov 16 2020

  Daar zijn we weer! Met de drie punten tegen Telstar in de zak! Goed was het allerminst, maar na het laatste fluitsignaal konden we gelukkig nog wel lachen. Deze podcast hebben we Jeffrey Bouwman te gast die speciaal is ingevlogen om de jaarcijfers van NAC door te nemen met ons. De volgende onderwerpen kwamen voorbij: NAC - Telstar Afgelopen zaterdag wisten we in een moeizame wedstrijd Telstar te verslaan. Deze week geven we niet alleen onze mening, maar kijken we ook naar de rapportcijfers va...more

 • Interview: Yassine Azzagari na NAC - Telstar (1-0)

  Nov 14 2020

  Yassine Azzagari mocht Immers vervangen die in de rust in de kleedkamer was achtergebleven. Met onder andere drie key passes waarvan één als assist de boeken in ging op Mashart, heeft de middenvelder een prima beurt gemaakt. We spraken hem daarom ook na de wedstrijd omdat hij toch deels de drie punten voor zijn ploeg had binnengesleept.

 • Interview: Voorbeschouwing NAC -Telstar met Maurice Steijn

  Nov 13 2020

  Zaterdag mag NAC zich revancheren op de nederlaag tegen de Graafschap van afgelopen woensdag. De trainer heeft de wedstrijd terug gezien en heeft naast dat hij nog steeds vind dat er verbetering is, gezien dat er aanvallend echt wat beter moet. We kijken nog even terug naar deze wedstrijd en natuurlijk ook vooruit op de wedstrijd tegen Telstar.

 • Interview: Voorbeschouwing NAC - Telstar met Jethro Mashart

  Nov 13 2020

  Jethro Willems mag al twee wedstrijden lang zijn opwachting maken aan de linkerkant van de verdediging. Dit doet hij zeker niet onverdienstelijk. Daarom dat we ook van deze gelegenheid gebruik maken om met de verdediger voor te beschouwen op de wedstrijd met Telstar.

 • De Spion: Telstar

  Nov 13 2020

  Vandaag gaan we weer spioneren bij de club van de tegenstander. Ditmaal een bijzondere spion in de vorm van commercieel directeur Natscha van Grinsven - Admiraal. We spreken het pluche van de club omdat ze de afgelopen maanden wel erg bijzonder in het nieuws waren. Telstar wist het stadion meerdere malen uit te verkopen terwijl er geen publiek aanwezig was. Dit allemaal om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. In het begin om Dennis Bliek, de man van de marketing en communicatie binnen ...more

 • Interview: Sydney van Hooijdonk na De Graafschap - NAC (1-0)

  Nov 11 2020

  Sydney van Hooijdonk kwam vandaag weinig in het spel voor. NAC verloor dan ook met 1-2 van concurrent De Graafschap. We spraken de spits na afloop van de wedstrijd.

 • Interview: Voorbeschouwing De Graafschap - NAC met Maurice Steijn

  Nov 10 2020

  Vandaag gaan we uiteraard ook nog even voorbeschouwen met trainer Maurice Steijn. Daarin hebben we het over de bijna geheel fitte selectie en natuurlijk het zes punten duel van morgen in Doetinchem. Daarnaast kijken we ook even hoe het met de fitheid van Rutten is en hoe Maurice aankijkt tegen het relatief makkelijke programma van NAC t.o.v. de directe concurrenten die onderling veelal tegen elkaar zullen gaan uitkomen.

 • Interview: Voorbeschouwing De Graafschap - NAC met Dion Malone

  Nov 10 2020

  Dion Malone heeft een meer dan prima start gemaakt bij NAC. Samen met Thom Haye en Lex Immers vormen ze het motorblok waardoor NAC misschien wel het sterkste middenveld van de KKD heeft. Morgen staat een belangrijk duel op het programma met een directe concurrent. De Graafschap doet het goed dit seizoen maar hebben afgelopen weekend tegen Volendam net nog een tik gehad. Gaat NAC hier de positieve flow weer pakken?

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #43

  Nov 09 2020

  Na wekenlang een podcast met een donker randje schijnt in deze editie weer de zon! NAC heeft dit weekend gewonnen tegen MVV en alle concurrenten lieten punten liggen. Onze gast is niemand minder dan Willem Dudok die met de Rode Lantaarn de award voor beste podcast in de catergorie sport wist te winnen. En aangezien Willem, de host van die podcast, ook nog eens NAC supporter is hebben we hem uitgenodigd voor deze editie. Daarnaast hebben we het nog over de aankomende wedstrijd tegen de Graafschap...more

 • Interview: Robin Schouten na MVV - NAC (1-4)

  Nov 06 2020

  Robin Schouten gaf de assist bij de 3-1 van Immers. Het was één van de spaarzame aanvallende momenten van de rechtsback. Daar had de verdediger wel een goede verklaring voor. Dat en meer bespreken we in het interview na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen MVV.

 • De Spion: MVV

  Nov 05 2020

  Natuurlijk hebben we ook in Maastricht een mol rondlopen om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd tegen MVV. Ditmaal spreken we Mark Thiessen. Hij is al sinds jaar en dag verknocht aan MVV en kent dit jaar een pijnlijk jaar. Ondanks dat heeft hij zijn oren en ogen goed voor ons open gehouden waardoor we voor morgen weer met een kleine informatievoorsprong naar Maastricht kunnen afreizen. Maurice luister je weer mee?

 • Interview: Voorbeschouwing MVV - NAC met Maurice Steijn

  Nov 05 2020

  Maurice Steijn heeft eindelijk weer een volle week kunnen trainen met zijn selectie. De wedstrijd tegen MVV is de volgende test om te kijken of de selectie al bijna terug op niveau is. Natuurlijk een prettigere tegenstander dan de daaropvolgende concurrent de Graafschap. Uit in Maastricht wil Steijn weer scoren en punten pakken om deze slechte periode achter zich te laten. We spraken de trainer in de voorbeschouwing.

 • Interview: Voorbeschouwing MVV - NAC met Mario Bilate

  Nov 05 2020

  Mario Bilate heeft een ongelukkige start gehad bij NAC. Bij zijn debuut raakte hij in de eerste tien minuten al geblesseerd en moest daarna wekenlang toekijken hoe NAC het zonder hem afdeed. Inmiddels is de spits weer terug bij de groep en ook bij de wedstrijdselectie tegen MVV. Een basisplaats is nog te vroeg maar wie weet maakt hij zijn eerste minuten weer. We spraken hem voor de wedstrijd tegen MVV.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #42

  Nov 02 2020

  Daar zijn we weer! Een Tikkie naar het Zuiden podcast nummero 42 alweer. Vandaag gaan we het natuurlijk hebben over de wedstrijd tegen NEC. Was de 4-4-2 nou de beste oplossing? Zijn we toch ergens door het ijs gezakt met bijna alle belangrijke namen weer in het elftal? Ook gaan we het hebben over de ex-NAC spelers die in binnen en buitenland op dit moment goed weten te presteren. Veel luisterplezier!

 • Interview: Maurice Steijn na NAC - NEC (0-1)

  Oct 30 2020

  Maurice Steijn had eindelijk wat meer keus vanavond nadat hij de afgelopen weken met een veredeld B-elftal moest aantreden tegen Cambuur, Almere en Go Ahead Eagles. Vanavond konden we zien hoe ver de basisklanten zijn in hun herstel. Helaas moest NAC vanavond wederom de punten aan de tegenstander meegeven. We spraken de trainer na de wedstrijd.

 • Interview: Thom Haye na NAC - NEC (0-1)

  Oct 30 2020

  Thom Haye stond vandaag eindelijk weer in de basis. Toch mocht het niet baten want NAC wist wederom niet te winnen thuis tegen een uitgekleed elftal van NEC. We spraken hem na de wedstrijd in de matchcast.

 • De Spion: NEC Nijmegen

  Oct 29 2020

  Ook tegen NEC hebben we weer iemand die stiekem wat informatie wilde lekken over zijn favoriete ploeg. Vandaag spreken we Dirk Lotgerink, die jullie niet kennen maar waarschijnlijk al vele malen hebben gezien. Dirk is eigenaar van voetbaltolk.com en zit bij vele persconferenties waar Nederlands en Spaans gesproken moet worden als tolk. Omdat hij de Spaanse taal meer dan goed bezit kan je hem zomaar bij PSV - Granada al hebben gehoord of een keer bij Nederland - Spanje en anders staat binnenkort ...more

 • Interview: Voorbeschouwing NAC - NEC met Thom Haye

  Oct 29 2020

  Thom Haye is één van de spelers die we lang hebben moeten missen. Bijna wekelijks man of the match op B-Side Rats, dus iemand waar we heel graag mee wilden voorbeschouwen. Een aantal hele interessante uitspraken van de middenvelder. Onder andere dat het team extreem hecht is geworden doordat ze deze intense periode samen hebben moeten doormaken. Wat later in de competitie het verschil weer kan gaan maken. We zijn blij hem weer te spreken! Luister snel naar de voorbeschouwing met Thom Haye!

 • Interview: Voorbeschouwing NAC - NEC met Nick Olij

  Oct 29 2020

  Nick Olij kreeg rust tegen Go Ahead Eagles omdat NAC een druk programma moest afwerken. Morgen tegen NEC staat de kersverse vader weer onder de lat. Tussendoor werd hij ook even benoemd tot beste keeper van de eerste periode. We spraken hem in de voorbeschouwing.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #41

  Oct 27 2020

  Daar zijn we weer! Inmiddels de 41e editie van een Tikkie Naar het Zuiden alweer. We bespreken vandaag de resultaten van de wedstrijden tegen Almere en Go Ahead Eagles. Maar vooral ook de onderliggende problemen waarmee NAC de laatste weken te maken heeft. Ook willen we jullie vragen mee te helpen om de puzzel op te lossen voor Maurice Steijn. Volop voer voor een gesprek dus!

 • Interview: Mattijs Manders na Go Ahead Eagles - NAC (6-0)

  Oct 26 2020

  Dat het een vervelende avond kon worden dat was na het zien van de opstelling niet gek. Maar dat we na 18 minuten al met 5-0 achter stonden was natuurlijk een enorme dreun die niemand zag aankomen. We spraken Mattijs Manders na de wedstrijd over de hele situatie rondom NAC op dit moment.

 • De Spion: Go Ahead Eagles KNVB Beker

  Oct 25 2020

  Morgen moeten we aantreden tegen Go Ahead Eagles voor de KNVB beker. Waar we vorig jaar tot aan de halve finale FC Emmen, PSV en AZ aan de zegekar wisten te binden, moeten we nu met angst en beven met een veredeld jeugdelftal richting Deventer. Genoeg reden om te spioneren daar bij die andere B-Side. We spraken Robert Slinkman, oud linksvoor van Go Ahead Eagles tussen 1988 en 1992. Hij moest helaas vaak iemand voor zich dulden in de basis van Go Ahead, ene Marc Overmars hield hem van spelen af. ...more

 • Interview: Lex Immers Na Almere City - NAC (2-0)

  Oct 23 2020

  Lex Immers moest noodgedwongen eerder in actie komen dan dat de bedoeling was. In een kansloze wedstrijd wist NAC geen vuist te maken tegen Almere en zo is het ineens een hele tijd geleden dat NAC gewonnen heeft. Natuurlijk heeft NAC alles tegen in alle opzichten. We spraken Immers na de wedstrijd in de Matchcast.

 • Interview: Voorbeschouwing Almere City met Maurice Steijn

  Oct 22 2020

  Hopelijk zit Maurice Steijn morgen weer op de bank om het stuur weer over te nemen van Hans Visser. De trainer is zelf ook geplaagd door de coronabesmettingen die NAC heftig heeft getroffen net op het moment dat NAC volledig in de flow zat. Steijn heeft nu twee wedstrijden vanaf thuis moeten toekijken waar de wedstrijd tegen Cambuur een marteling is geweest. Morgen zal het elftal er niet anders uit gaan zien dan dinsdag. Met als klein lichtpuntje dat Haye misschien nog zou kunnen invallen, maar ...more

 • Interview: Voorbeschouwing Almere City met Kaj de Rooij

  Oct 22 2020

  Kaj de Rooij had een debuut die hij niet snel gaat vergeten. In het zwakste elftal dat NAC bijna kon opstellen stond hij voor het eerst in het lege Rat Verleghstadion. Helaas kon hij niet meteen voor een daverende verrassing zorgen maar bleek dit NAC in een te zwakke staat om iets terug te doen tegen Cambuur. Morgen in een waarschijnlijk zelfde opstelling gaat NAC proberen wel een resultaat te halen, met Kaj de Rooij! We spraken hem voor de wedstrijd.

 • De Spion: Almere City

  Oct 22 2020

  Voor elke wedstrijd spioneren we er op los om zoveel mogelijk informatie binnen te halen over de aankomende tegenstander. Vandaag hebben we misschien wel de meest spionste spion die we ooit gehad hebben, namelijk NAC-supporter Perry Hendriks. Perry werkte in het verleden vier jaar voor NAC en mag tegenwoordig naast de rol van Ally ook de rol van manager marketing, media en communicatie bij Almere vervullen. We spraken hem over de snelle ontwikkeling van de club zonder historie, het seizoenkaarte...more

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #40

  Oct 21 2020

  Anders dan jullie gewend zijn verschijnt de nieuwste editie van Een Tikkie naar het Zuiden niet op maandag, maar op woensdag. Dat heeft alles te maken met onze gast. Voor de 40e editie van onze podcast schoof schoof namelijk niemand minder dan burgemeester Paul Depla aan. We spraken met hem onder meer over de impact van corona op Breda en het voetbal, zijn rol in de Regiegroep Voetbal en Veiligheid en normalisatie.

 • Interview: Anouar Kali na NAC-Cambuur (0-4)

  Oct 20 2020

  Anouar Kali maakte vanavond na vijftien maanden zijn rentree in het shirt van NAC. De middenvelder speelde 70 minuten mee en maakte een redelijke indruk. Wij spraken hem na afloop.

 • De Spion: Cambuur Leeuwarden

  Oct 19 2020

  Voor elke wedstrijd spioneren we er op los om zoveel mogelijk informatie binnen te halen over de aankomende tegenstander. Vandaag hebben we niemand minder dan Wilfred Genee als spion. Wilfred is sinds jaar en dag supporter van Cambuur al moest hij eerlijk bekennen het minder te volgen doordat hij al zoveel voetbal ziet. Van bier drinken in Amsterdam met de NAC selectie tot aan de twee doelpunten die Mühren morgen gaat maken tegen NAC, we nemen jullie er weer in mee!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #39

  Oct 12 2020

  Een NAC-loos weekend, dat zagen we even niet aan komen. Maar door besmettingen in de selectie zaten wij zonder wedstrijd afgelopen vrijdag. Vandaag te gast: Chris van Nijnatten, woordvoerder van de KNVB en al sinds jaar en dag NAC verslaafd. We spraken hem uitgebreid over Corona, bier en ballen en eigenlijk nog veel meer!

 • De Spion: De Graafschap

  Oct 07 2020

  Vandaag spraken we Hans Boesberg, voorzitter van de SV van de Graafschap en iemand die zich inzet voor normalisatie tussen de clubs. Hans weet alles van de Graafschap en geeft ons vandaag een kijkje in de club zodat Maurice Steijn wederom goed voor de dag kan gaan komen in Doetinchem aankomende vrijdag.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #38

  Oct 05 2020

  Alweer de 38ste editie van Een Tikkie naar het Zuiden. Vandaag is Jeroen van der Ha te gast. Jeroen is voorzitter van de clubraad waar we in de uitzending verder op inzoomen. Daarnaast bespreken we de overwinning van NAC op Jong Ajax, de transfer van Kaj de Rooij naar NAC en hoe gaan we hem inpassen in het elftal? Genoeg voer voor de podcast weer deze week.

 • Interview: Dion Malone Na NAC - Jong Ajax

  Oct 02 2020

  NAC blijft maar winnen. Vandaag werd er weer gewonnen, ditmaal is Jong Ajax redelijk simpel aan de kant gezet door het team van aanvoerder Dion Malone. We spraken hem na de wedstrijd in onze matchcast!

 • Interview: Voorbeschouwing Jong Ajax met Sydney van Hooijdonk

  Oct 01 2020

  Wat liet hij ons toch in spanning de afgelopen week. Maar gisteren was daar dan eindelijk witte rook! De man van de (belangrijke) doelpunten blijft bij NAC, en wel langer dan alleen dit seizoen! We spraken hem uitgebreid over zijn beslissing, hoe hij de perikelen de afgelopen weken heeft beleefd en natuurlijk over de wedstrijd tegen Jong Ajax.

 • Interview: Voorbeschouwing Jong Ajax met Colin Rösler

  Oct 01 2020

  We kunnen niet om hem heen, en de aanvallers van de tegenstander ook niet. Colin Rösler maakt een meer dan prima seizoensstart door. De erfenis van Jan Paul van Hecke wordt meer dan aardig ingevuld door de jonge verdediger uit Noorwegen. Samen met hem hebben we voorbeschouwd op de wedstrijd tegen Jong Ajax.

 • De Spion: Jong Ajax

  Sep 30 2020

  Aankomende wedstrijd spelen we tegen Jong Ajax waar we hopen om de zesde overwinning op rij binnen te slepen. Tegen het team van oude bekende Mitchell van der Gaag moeten we zonder publiek ten strijde trekken. Als spion hebben we dit keer Bart Sanders, maker van de Pantelicpodcast bij Ajax. Iedereen die dubbele dekking nodig heeft komt aan bod, want hij kent ze allemaal! Maurice Steijn luister je mee?

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #37

  Sep 28 2020

  Een zeer goed gevulde podcast deze week. Als gast schuift SLO'er Gijs Kluft aan, net als we te horen hebben gekregen dat supporters even niet meer welkom zijn bij de wedstrijden. We hebben daarom vandaag deze uitzending live opgenomen om ook de interactie met onze luisteraars te hebben. Van de keuze van van Hooijdonk tot aan de fabelachtige seizoensstart, alles komt voorbij in deze podcast.

 • Interview: Moreno Rutten na NAC - Jong PSV

  Sep 26 2020

  Moreno Rutten zag er slecht uit bij de treffer van PSV maar wist dat binnen vijf minuten weer recht te trekken door de 1-1 tegen de touwen aan te knallen. Ook gaf hij nog een heel slim balletje op El Allouchi waardoor hij bijna aan de basis stond van een briljante treffer. NAC wist weer te winnen en we spraken daarom Rutten na de wedstrijd.

 • Interview: Voorbeschouwing Jong PSV met Mounir El Allouchi

  Sep 25 2020

  Mounir El Allouchi is natuurlijk kind van de club. We zien hem nu al bijna 10 jaar op het hoogste niveau en voornamelijk in het geel met zwart van NAC. Hij heeft dus ook al vaak tegen Jong ploegen met NAC mogen spelen. Vandaar dat we met hem gingen voorbeschouwen. Naast de voorbeschouwing kwam hij met nog veel meer positieve nieuwtjes!

 • Interview: Voorbeschouwing Jong PSV met Maurice Steijn

  Sep 25 2020

  Morgen staat het duel tegen Jong PSV op het programma. NAC heeft tot nu toe de volle buit binnen en morgen is er een goede kans om deze zegetocht te verlengen tegen Jong PSV. We spraken Maurice Steijn over de tegenstander, de vorige wedstrijd, Sydney van Hooijdonk, Kaj de Rooij en nog veel meer.

 • De Spion: Jong PSV

  Sep 23 2020

  Wat later dan jullie van ons gewend zijn, maar vandaag hebben we wel een heel goed geïnformeerde spion in de uitzending! Niemand minder dan Rik Elfrink, clubwatcher van PSV voor het Eindhovens Dagblad en AD Sportwereld gaat ons alles vertellen over de komende tegenstander van zaterdag. Rik ziet bijna alle wedstrijden van Jong PSV, dus Maurice Steijn, oortjes open en kladblokje er bij bij deze spion!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #36

  Sep 22 2020

  Vanavond hebben we niemand minder dan Bram van Doorn als gast. De man die namens de loco's in de clubraad zit en laatst nog twitter in rep en roer bracht om een speciale aankondiging te doen. We bespreken uiteraard de zegetocht van NAC in het nieuwe seizoen en de haperende concurrentie. Kortom een boordevol programma!

 • Interview: Nick Olij na Jong FC Utrecht - NAC (0-2)

  Sep 21 2020

  Wat is het toch fijn om Nick Olij tussen de palen te hebben. Hij is bijna niet te kloppen dit seizoen en wist vandaag zijn tweede clean sheet te behalen. En hij had zeker geen saaie dag in Utrecht. Hij rammelde weer een aantal ballen goed uit zijn doel waardoor hij ook de overwinning uit het vuur wist te slepen. We spraken hem na de wedstrijd in de matchcast.

 • Interview: Maurice Steijn na Jong FC Utrecht - NAC (0-2)

  Sep 21 2020

  NAC heeft de beste seizoensstart ooit in de clubgeschiedenis door de overwinning op Jong FC Utrecht. Het was weer een moeizame pot, maar NAC staat toch met de volle buit na vier wedstrijden. We spraken de trainer na de wedstrijd.

 • Interview: Voorbeschouwing Jong Utrecht met Moreno Rutten

  Sep 20 2020

  Moreno Rutten is niet meer uit de basis weg te denken na de eerste drie wedstrijden. Een stabiele kracht links in de verdediging. Terwijl dat eigenlijk helemaal zijn positie niet is. Hij is blij om weer te spelen en zal morgen hoogstwaarschijnlijk ook weer vanaf minuut 1 in het veld staan. Daarom dat we ook met hem even hebben voorbeschouwd.

 • Interview: Voorbeschouwing Jong Utrecht met Edwin de Graaf

  Sep 20 2020

  Na 10 jaar afwezigheid is Edwin de Graaf terug bij de club waar hij zo goed gepresteerd heeft. Vandaag spraken we niet Maurice Steijn maar zijn rechterhand Edwin de Graaf in de voorbeschouwing op Jong Utrecht. En natuurlijk wilden we ook even weten hoe het is om terug te zijn bij het oude vertrouwde NAC.

 • De Spion: Jong Utrecht

  Sep 16 2020

  Sinds we zijn begonnen met De Spion heeft NAC nog niet verloren. Daarom gaan we uiteraard ook deze week weer een supporter van de tegenpartij uithoren. We spraken met Dion Knoren, hij is supporter en vrijwilliger bij FC Utrecht en wist ons alles te vertellen over Jong Utrecht.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #35

  Sep 15 2020

  Vandaag hebben we een bijzondere gast. Onze nieuwe directeur Mattijs Manders is aanwezig en we gaan hem het hemd van het lijf vragen. Een wat langere uitzending, maar gevuld met een zeer goed gesprek, al zeggen we het zelf, waarin we hopelijk meer duidelijkheid verschaffen over veel zaken die spelen bij NAC.

 • Interview: Thom Haye na NAC - FC Den Bosch (2-1)

  Sep 14 2020

  Thom Haye is de vorige twee wedstrijden tot man of the match uitgeroepen. De middenvelder is zeker een van de beste spelers van NAC dit jaar en dat laat hij ook zien. We spraken hem in de matchcast na de wedstrijd.

 • Interview: Voorbeschouwing FC Den Bosch met Maurice Steijn

  Sep 13 2020

  Maurice Steijn was helaas het stadion al ontvlucht toen we met hem wilden voorbeschouwen voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch. Maar aan ons ontkom je niet, op de terugweg naar huis spraken we hem daarom telefonisch over de wedstrijd tegen FC Den Bosch, Bilate, van Hooijdonk en uiteraard ook over Kaj de Rooij.

 • De Spion: FC Den Bosch

  Sep 09 2020

  NAC speelt aanstaande maandag een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch. Om goed voorbereid aan de aftrap te staan was de spion op bezoek bij Edwin Smolders. Hij is al 25 jaar vrijwilliger bij FC Den Bosch en wist ons alles te vertellen over de Bosschenaren.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #34

  Sep 07 2020

  Een nieuwe week, een nieuwe podcast. Vandaag beschouwen we met gast Chris WM terug op de gewonnen wedstrijd tegen Helmond Sport, bespreken we de kampioenskansen van NAC en lichten we de selectie door. Waar moeten er nog spelers bij?

 • Sydney Van Hooijdonk Helmond Sport

  Sep 06 2020

  Sydney van Hooijdonk wist de wedstrijd tegen Helmond Sport op slot te gooien door laat in de wedstrijd de 0-2 tegen de touwen te schieten. De spits was vorige week nog geblesseerd en trainde net weer mee. Hij viel in en wist meteen te scoren. We spraken hem na de wedstrijd.

 • De Spion: Helmond Sport

  Sep 02 2020

  NAC heeft al meer dan 20(!!) jaar niet meer gewonnen uit bij Helmond Sport. Omdat dit natuurlijk wel een hele lange tijd is en het nu wel weer eens tijd is om daar drie punten te halen is de spion geïnfiltreerd bij Mounir Boualin, fanatiek Helmond supporter en ook verslaggever van Voetbalzone waar hij ontzettend leuke items maakt.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #33

  Aug 31 2020

  De eerste podcast NA een reguliere wedstrijd in het nieuwe seizoen! We kunnen bijna niet negatief zijn vandaag. Als gast schuift Sjoerd Mossou aan waarmee we het hebben over Lex Immers, Kaj de Rooij, de wedstrijd tegen Jong AZ en natuurlijk nog veel meer onderwerpen.

 • De Spion: Jong AZ

  Aug 26 2020

  Aanstaande zaterdag start de competitie voor NAC met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Daarom was de spion afgelopen week in Alkmaar om wat informatie in te winnen. Dat deed hij bij niemand minder dan Marius Wiegman van AZFanpage.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #32

  Aug 24 2020

  De laatste podcast voordat de competitie weer van start gaat! Wat een ontzettend fijn vooruitzicht is dat. Vandaag met een hele bijzondere gast. Niemand minder dan Eric Hellemons schoof aan en we hebben het daarom ook zeer uitgebreid over de steeds verder bloeiende jeugdopleiding van de parel van het zuiden.

 • Interview Moreno Rutten na Sparta - NAC (1-1)

  Aug 22 2020

  NAC speelde knap gelijk tegen Sparta op het kasteel. En vandaag hebben we live vanuit de studio in Breda de wedstrijd gevolgd. Na de wedstrijd spraken we Moreno Rutten in de uitzending over de wedstrijd tegen Sparta.

 • De Spion: Sparta

  Aug 19 2020

  NAC speelt zaterdag haar laatste oefenwedstrijd van de oefencampagne tegen Sparta. Tijd om wat meer informatie in te winnen over deze tegenstander. Dat doen we met niemand minder dan Peter van der Zwan, voorzitter van Vereniging ´De Sparta Supporter´. Het werd een erg leuk gesprek over de pareltjes uit de jeugdopleiding van Sparta en het beleid dat de afgelopen jaren wordt gevoerd in Spangen. Kan NAC daar een voorbeeld aan nemen?

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #31

  Aug 17 2020

  We zijn weer een afgelaste oefenwedstrijd verder, en vandaag is het weer tijd voor de 31e aflevering van een Tikkie naar het Zuiden. Ondanks dat hebben we weer genoeg te bespreken. Uiteraard de afgelasting van afgelopen zaterdag en uiteraard DJ Buffonge die definitief bij NAC zijn krabbel heeft gezet.

 • BSR beschouwt voor met René (ADO Den Haag)

  Aug 12 2020

  Voor het komende seizoen gaan we weer wat nieuwe content maken! Voor elke wedstrijd bellen we met een supporter van de komende tegenstander om samen voor te beschouwen op het onderlinge duel. Vandaag hebben we René, een fanatiek ADO Den Haag supporter aan de lijn. Want aankomende zaterdag gaan we de confrontatie aan met zijn club.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #30

  Aug 10 2020

  Alweer de 30e editie van Een Tikkie naar het Zuiden! In een snikhete week was er eigenlijk niet heel veel dat er daadwerkelijk gebeurde omtrent NAC. Natuurlijk wel de aderlating dat de oefenpot tegen Dordrecht niet door ging. Gelukkig bleken de testresultaten achteraf niet positief te zijn maar negatief. Kortom, altijd weer genoeg te bespreken!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #29

  Aug 03 2020

  We bellen vandaag met jarige job Fabian Sporkslede om te praten over zijn carrière en blikken daarbij uiteraard terug op zijn tijd bij NAC. Verder bespreken we uiteraard de actualiteiten bij NAC, want zoals iedereen weet bij NAC speelt er altijd wat.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #28

  Jul 27 2020

  Vandaag sluit Robert Braber bij ons aan. In het eerste halfuur praat hij mee over de actualiteiten bij de Paren van Het Zuiden. In het tweede halfuur praten we met de oud-profvoetballer over zijn carrière en zijn ervaringen in het eerste halfjaar als jeugdtrainer van NAC.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #27

  Jul 20 2020

  Het is maandag en dus weer tijd voor onze wekelijkse podcast. In deze aflevering spreken we met Arno Verschueren, discussiëren we onder meer over de vraag of Van As een goede TD is en kijken we vooruit naar de oefencampagne. Veel luisterplezier!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #26

  Jul 13 2020

  Vandaag stond in het teken van de aanstelling van Maurice Steijn. De nieuwe trainer van NAC heeft zijn handtekening gezet onder een drie jaar durende verbintennis. Naast Steijn is er natuurlijk ook nog genoeg te bespreken over NAC. Want wanneer zal het ooit saai worden in Breda.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #25

  Jul 06 2020

  Na een hele hectische vrijdag was het vandaag weer tijd voor de reguliere podcast. Hierin gaan we nog even in op Hyballa en van den Abbeele. Manders zijn reactie daarop en natuurlijk vooruitkijkend over wat nu? Wie wordt de trainer en wie wordt de nieuwe TD?

 • Een Tikkie naar het Zuiden - De ontslagronde

  Jul 03 2020

  Wil je bij NAC je beklag doen over de situatie? Dat lijkt niet te kunnen, want iedereen lijkt ontslagen. Ineens was daar de langverwachte climax van het gevecht tussen Hyballa en TvdA. Toen we begonnen met deze speciale Podcast was Hyballa ontslagen en nog geen 30 minuten onderweg was Tom van de Abbeele ook werkloos. We spreken in een dynamische podcast onder andere met Sjoerd Mossou, Jeroen van der Ha (clubraad), Leon Deckers (de Rat) en Hoekie B (Ferry de Bont).

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #24

  Jun 29 2020

  Ook deze week een bomvolle podcast met onder meer nieuws over supporters op de tribune, 10.000 seizoenkaarten en de nodige transfergeruchten. Ook een uitgebreid verslag van het gesprek dat wij hadden met Mattijs Manders.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #23

  Jun 22 2020

  Waar zal deze podcast toch over gaan? Natuurlijk over de heisa rondom Tom van den Abbeele en Peter Hyballa. Wederom is Tom afgezaagd door iemand binnen NAC, maar wat moeten we hier nu weer mee? We bespreken dit en meer!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #22

  Jun 15 2020

  Vandaag hebben we weer een bijzondere gast. Niemand minder dan Sjoerd Mossou schuift vanavond aan om mee te praten over onder andere het interview met Kali, het definitief laatste jaar van El Allouchi, het beleid bij NAC en natuurlijk gaan we het ook over shirts hebben. De lengte ging weer eens richting een zomergasten uitzending maar dat was zeker de moeite waard!

 • BSR interviewt: Anouar Kali

  Jun 15 2020

  Lang was er een rookgordijn omtrent Anouar Kali. Vandaag breekt de stilte en hebben we uitgebreid gesproken met de middenvelder die nog een jaar onder contract staat bij NAC. In een openhartig gesprek gaan we in op alles wat er speelt, maar ook over alles wat er geroepen wordt in de media.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #21

  Jun 08 2020

  In aflevering 21 hebben we weer een leuke gast in de uitzending. Ferry de Bont beter bekend als @Hoekie_b komt meepraten over al het NAC-nieuws van deze week. Een hoop transfernieuws de seizoenkaartverkoop en de aanvallers worden onder de loep genomen. En hoe is het eigenlijk met Kali?

 • BSR interviewt: Huseyin Dogan

  Jun 05 2020

  De doelpuntenmachine van Top Oss, dit seizoen sterk gestart bij NAC maar daarna ging het helaas niet meer zo vloeiend als in het begin. We spreken Huseyin Dogan uitgebreid over het verleden, heden en over zijn toekomst. En de belangrijke vraag: Galatasaray of Fenerbahce? We zijn in ieder geval heel veel wijzer geworden over de aanvallend ingestelde middenvelder van NAC!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #20

  Jun 01 2020

  Bij NAC is het nooit saai, dus hebben we vandaag gewoon weer een Tikkie naar het Zuiden. De twintigste editie alweer. Vandaag bellen we met Haye die drie jaar verlengd heeft en hebben we het over de O21, Jesper Drost en nog veel meer.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #19

  May 25 2020

  In de negentiende aflevering van onze podcast behandelen we de gesprekken die gaande zijn tussen de clubs en Fox Sports. Ook de inkrimping van de selectie wordt uitvoerig besproken. En luister vooral het einde van de podcast, want we hebben jullie hulp nodig!

 • BSR interview: Spelersrapport Jan Paul van Hecke

  May 21 2020

  BSR interview: Spelersrapport Jan Paul van Hecke by B-Side Rats

 • BSR interview: Spelersrapport Olij

  May 20 2020

  BSR interview: Spelersrapport Olij by B-Side Rats

 • BSR interview: Spelersrapport Arno Verschueren

  May 19 2020

  BSR interview: Spelersrapport Arno Verschueren by B-Side Rats

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #18

  May 18 2020

  Een hoop korte nieuwsberichten deze week, maar ze worden natuurlijk ook besproken in onze podcast. Onder andere Haye, Van Anholt en de City-huurlingen komen voorbij.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #17

  May 14 2020

  Vandaag hebben we Dennis van Bergen als gast, Sparta watcher met een NAC hart waar hij ook vaak te vinden is op de bühne. Er is weer veel te bespreken. De gouden seizoenskaarten van NAC, de mooiste shirts van NAC uit de geschiedenis, de samenwerking met Manchester City die op zijn einde loopt en hoe gaat de selectie er volgend seizoen uitzien? Kortom, genoeg te bespreken!

 • BSR interviewt: Mafkees over twintig jaar B-Side Rats

  May 13 2020

  Op 10 mei bestond B-Side Rats exact twintig jaar en dus halen we deze week herinneringen op. Met wie kun je dat beter doen dan met de man die aan de wieg van de website stond en zich er vervolgens jarenlang dagelijks voor inzette? Daarom sprak Da Pope met good old Mafkees (tegenwoordig weer vooral bekend als Arjan) over de beginjaren van de site en hoe we van een onbeduidend paginaatje in een donker hoekje van het internet uitgroeiden tot waar we vandaag de dag staan. Een gesprek over grijze...more

 • BSR interviewt: Finn Stokkers

  May 13 2020

  Omdat we graag deze tijden willen gebruiken om de tijd te nemen om spelers beter te leren kennen. Vandaag hebben we voor jullie Finn Stokkers in de aanbieding! Let op, deze opname is nog van 21 april, door alles wat er gebeurde rondom ons NAC bleef deze even op de plank liggen. Nu de rust redelijk is teruggekeerd (wat rustig te noemen is bij NAC) alsnog een wat uitgebreider interview met onze spits!

 • BSR interviewt: Peter Hyballa over het einde van het seizoen

  May 07 2020

  Bij NAC is het nooit saai, dit seizoen hebben we ook een trainer gekregen waar je in ieder geval hetzelfde over kan zeggen. De supporters omarmen hem door zijn passie en zijn uitstraling richting de achterban. We hebben vandaag even bijgepraat met de oefenmeester die zo het spelletje mist.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #16

  May 06 2020

  Weer een week verder en weer was het niet heel erg saai rondom NAC. We hebben inmiddels een nieuwe AD met Mattijs Manders en daarnaast lijkt ook nog eens bekend te zijn dat vanaf 1 september de bal weer gaat rollen. Verbruggen lijkt de overstap naar Anderlecht te maken en Simons is weggeroofd door PSV. Al met al genoeg om te bespreken.

 • Kennismakingsinterview met Mattijs Manders

  May 05 2020

  Mattijs Manders is de nieuwe Algemeen Directeur van NAC na het vertrek van Luuc Eisenga. Omdat we natuurlijk het erg belangrijk vinden om even kennis te maken met de nieuwe AD spraken we hem vandaag al even over zijn overstap naar NAC.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #15

  Apr 29 2020

  Dat we de podcast hadden verplaatst naar woensdag was voornamelijk omdat we in onze Nostradamus bal zagen dat dit een dag kon zijn met veel nieuws. Even zonder gekheid, wat een rare dag is het uiteindelijk geworden. In plaats van een rustige podcast over het einde van de competitie werd het ineens een gesprek over de liquidatie van vd Abbeele vanochtend in de krant en daaropvolgend de bekendmaking dat Eisenga ineens einde verhaal was. Wat een wendingen waar we waarschijnlijk nog veel over zullen...more

 • Interview met Luuc Eisenga over de afronding van het seizoen

  Apr 25 2020

  Het seizoen is gisteren zoals het genoemd mag worden 'afgewikkeld'. De KNVB heeft er uiteindelijk voor gekozen om het seizoen nietig te verklaren waardoor we nogmaals een jaar in de KKD mogen voetballen. Luuc Eisenga heeft even de tijd genomen om met ons deze beslissing door te nemen en verder toe te lichten als aanvulling op zijn eerste reactie van gisteren.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #14

  Apr 22 2020

  Een iets grotere tussenpauze dan dat we hadden gehoopt voor de volgende podcast door het stilleggen van de competitie. Maar vandaag was er weer meer dan genoeg dat aan bod kon komen over NAC en voetbal. Vandaag spraken we Luuc Eisenga en komt ondermeer het definitief stopzetten van de competitie en verschillende transferperikelen als onderwerpen langs.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #13

  Apr 08 2020

  Deze week weer een update van Luuc Eisenga, waarin we het restant van de competitie bespreken, het beleidsplan en alles wat daaromheen te bespreken valt. En natuurlijk hebben we deze week ook weer wat items weten te bedenken die we kunnen bespreken. Het is dunnetjes nu we niet meer kunnen zeiken op afgelopen weekend of juist kunnen jubelen.

 • BSR interviewt: Nick Olij

  Apr 02 2020

  Een van de sportieve meevallers dit seizoen is toch wel onze doelman Nick Olij, nadat we een aantal keepers hebben gezien die niet zo in de smaak vielen bij de achterban hebben we dit jaar weer een doelman met wisselwerking tussen speler en tribune. Olij, een teamspeler pur sang, is misschien daarom wel zo geliefd. Daarom hebben we er vandaag voor gekozen om wat dieper in te gaan op onze eerste keeper. Het verleden, het heden en de toekomst komen weer aan bod.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #12

  Mar 30 2020

  Elke week zonder voetbal blijft pijn doen, voor ons allemaal. Vandaag hebben we gelukkig de podcast weer kunnen vullen. Met een hele bijzondere gast in de uitzending en we bespreken de veranderingen voor volgend seizoen. Tom van den Abeele heeft al heel wat uit de doeken gedaan aan ons. Dus weer een bomvolle uitzending!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #11

  Mar 23 2020

  De tijd waar we nu inzitten is natuurlijk iets wat we in alle geschiedenisboeken helaas gaan teruglezen. De gevolgen ervan maakt voetbal relatief. Maar omdat we vooral niet met de pakken neer moeten gaan zitten hebben we onze langste podcast tot noch toe bomvol met NAC en met coronanieuws. Hopelijk kunnen we jullie even denkbeeldig uit de thuisisolatie halen. Vandaag hebben we o.a. Peter Hyballa en wederom Luuc Eisinga in de uitzending. HUP NAC!

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #10

  Mar 16 2020

  Ons jubileum in de podcastwereld, we hebben vandaag onze tiende podcast mogen opnemen, waarbij we ook als special guest met Luuc Eisenga hebben gesproken. Het zal jullie niet verbazen dat het vooral over het stilleggen van de competitie en het Coronavirus gaat. Het is een lange editie met veel informatie. Veel luisterplezier!

 • BSR interviewt: Thom Haye (16-03-2020)

  Mar 16 2020

  Omdat de competitie helemaal op zijn gat ligt en de spelers nu helemaal niet meer op Zundert welkom zijn om te trainen hebben we de tijd om eens wat dieper in te gaan in de selectie. Vandaag hebben we Thom Haye gesproken over de situatie, zijn carriere, en toekomstplannen. Leuk om de speler die nu vaste basisklant is wat beter te leren kennen. Ook heeft hij vorig jaar een Italiaans avontuur achter de rug waar nu de meest bizarre omstandigheden zijn.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #9

  Mar 09 2020

  Nabeschouwen over Feyenoord uit, helaas is het iets wat moet gebeuren. Maar gelukkig mogen we vandaag ook terugkijken op een mooie zondagmiddagwedstrijd waar we terecht van Roda JC wisten te winnen en nog veel meer. We hebben weer een half uur aan voetbalgeneuzel voor jullie klaar staan.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #8

  Mar 02 2020

  Vandaag een extra lange Tikkie naar het Zuiden Podcast, dit natuurlijk omdat we aankomende donderdag naar de kuip mogen om het op te nemen tegen Feyenoord. Om een ticket te verdienen om nogmaals te ballen voor de dennenappel in de kuip tegen Ajax of FC Utrecht. Met als special guest vandaag Onno Hansum, sportverslaggever bij o.a. Fox Sports.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #7

  Feb 25 2020

  Een dagje later dan normaal, maar daar is hij weer! Een Tikkie naar het Zuiden van B-Siderats! Op de laatste dag van een zware carnaval hebben we het over de overwinning tegen Almere City, en over de talenten die de laatste weken erg goed renderen.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #6

  Feb 18 2020

  In deze aflevering van Een Tikkie naar het Zuiden gaan Thijs, Michael en Levien in gesprek over de gewonnen wedstrijden tegen Jong Ajax en AZ, de forumavond en blikken zij vooruit op de wedstrijd tegen Almere City.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #5

  Feb 10 2020

  In aflevering 5 van Een Tikkie naar het Zuiden podcast bespreken Sven, Levien en Yannick het debuut van Hyballa, de perikelen rondom de rol van Willem Weijs en blikken we uiteraard vooruit op de wedstrijden tegen AZ en Jong Ajax.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #4

  Feb 04 2020

  Vandaag aflevering vier van Een Tikkie naar het Zuiden Podcast. In deze aflevering bespreken we het afgelopen duel, de nieuwe trainer en het Ons NAC platform met gasten Arjen en Arjan. Daarnaast hebben we een primeur voor jullie, namelijk ons volgende BSR evenement wat in mei gaat plaatsvinden.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #3

  Jan 27 2020

  Vandaag aflevering drie van Een Tikkie naar het Zuiden Podcast. In deze aflevering bespreken we de afgelopen twee duels, het probleem met het scorend vermogen, Peter Hyballa en blikken we ook kort vooruit op aanstaande vrijdag.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #2

  Jan 21 2020

  Daar zijn we weer! Aflevering twee van Een Tikkie naar het Zuiden podcast. In deze aflevering bespreken Da Pope, Thiestemberg en DeWeesJr de wedstrijd tegen Jong AZ, een mogelijk vertrek van El Allouchi, de actie van Stichting Vak G en kijken we vooruit naar het programma van aankomende week.

 • Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #1

  Jan 14 2020

  Met een mengeling van trots en plankenkoorts presenteren we vandaag de eerste aflevering van onze NAC-podcast 'Een Tikkie naar het Zuiden', waarin we voortaan wekelijks onze favoriete club bespreken. We kregen de afgelopen maanden steeds vaker de vraag waarom we nog niets met podcasts deden. Omdat we jullie graag een plezier doen, hebben we de handschoen opgepakt en zijn we de studio ingedoken. Het resultaat van onze eerste poging kun je hieronder beluisteren. In deze aflevering blikken Thieste...more