PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ff Bijzussen – De Podcast

Wij zijn Sterre en Dide, twee zussen uit Etten-Leur. In onze podcast nemen wij jullie mee langs verschillende, voor ons relevante, onderwerpen en delen wij onze gedachten hierover. Wij gaan 'ff bijzussen', zus je mee?

Afleveringen

 • Rijles

  Jun 30 2022

  Het thema van deze aflevering is rijles! Welk cijfer geven wij onszelf als chauffeur? Dide is nog bezig met haar rijlessen en Sterre heeft 5 jaar haar rijbewijs. Hoe zit het met de bijzondere verrichtingen als fileparkeren en de hellingproef? Ook hebben we een hoop te bijzussen! Veel luisterplezier!

 • Sport

  Jun 23 2022

  Het thema van deze aflevering is sport! We zijn eerlijk over hoe graag we sporten en geven hiermee een realistisch inkijkje in ons ‘sportieve’ leven. Zijn wij echte teamplayers of sporten we liever alleen? Hoe gemotiveerd zijn wij eigenlijk?! Veel luisterplezier!

 • Verjaardag

  Jun 16 2022

  Het thema van deze aflevering is verjaardag! Lekker toepasselijk aangezien Dide vorige week 18 jaar is geworden! We kletsen deze aflevering onder andere over ouder worden en onze verlanglijstjes. Ook hebben we leuk nieuws over banen en woningen!

 • Examenreis

  Jun 09 2022

  Het thema van deze aflevering is examenreis! We hebben het deze aflevering over de typische ‘jongerenvakantie’: uitgaan, zuipen, uitbrakken op het strand, slecht eten. Is het helemaal het einde of stiekem best vermoeiend?! Extra toepasselijk omdat Dide volgende week met haar vriendinnen een weekje op Chersonissos zit! 

 • De Dierentuin

  Jun 02 2022

  Het thema van deze aflevering is de dierentuin! We bespreken in hoeverre wij ons herkennen in apen, wat onze favoriete dierentuin-dieren zijn en kletsen over of een bezoekje aan de dierentuin de kosten waard is. Veel luisterplezier!

 • Uiteten

  May 26 2022

  Het thema van deze aflevering is uiteten! We kletsen over uiteten gaan in all you can eat restaurants en bespreken of we de menukaart altijd van tevoren al van buiten kennen. Zien wij onszelf in de rol van serveerster?! Veel luisterplezier! 

 • Eindexamens

  May 19 2022

  Het thema van deze aflevering is eindexamens! We bespreken onder andere of wij eindexamen-zenuwen hebben en hadden en kletsen over de juiste plek in de gymzaal. Zouden wij ons kunnen concentreren met heavy metal in onze oortjes?! Veel luisterplezier! 

 • Bellen

  May 12 2022

  Het thema van deze aflevering is bellen! We bespreken onder andere hoe nuttig een telefoongesprek kan zijn en hoe erg wij het vinden om te bellen. En natuurlijk onze ongemakkelijke verhalen over bepaalde telefoontjes, die kunnen niet ontbreken! Veel luisterplezier!

 • Shoppen

  May 05 2022

  Het thema van deze aflevering is shoppen! We kletsen onder andere over onze voorkeur voor fysiek of online shoppen en bespreken of wij graag geholpen worden door winkelmedewerkers. En dat eeuwige kleding passen is me toch ellendig… Veel luisterplezier! 

 • Ruzie

  Apr 28 2022

  Het thema van deze aflevering is ruzie! We kletsen over het verschil tussen een ruzie en een discussie, over of wij ruziemakers zijn en staan weer voor een lastig dilemma. Veel luisterplezier! 

 • Koningsdag

  Apr 21 2022

  Het thema van deze aflevering is Koningsdag! We bespreken onder andere of wij echte Koningsdag-vierders zijn en kletsen over vrijmarkten en oranje tompoucen. Veel luisterplezier!

 • Vrije Tijd

  Apr 14 2022

  Het thema van deze aflevering is vrije tijd! We kletsen over het plannen van onze vrije tijd, het uitproberen van nieuwe hobby’s en bespreken of we wel genoeg tijd voor onszelf vrijmaken. Veel luisterplezier! 

 • De Efteling

  Apr 07 2022

  Het thema van deze aflevering is De Efteling! We bespreken of dit prachtige park haar slogan waarmaakt, kiezen tussen de Winter en Zomer Efteling en je ontdekt wel sprookje wij het liefst zouden zijn. Veel luisterplezier! 

 • Televisie

  Mar 31 2022

  Het thema van deze aflevering is televisie! We kletsen over televisie versus streamingdienst, over wat we vinden van het uiterlijk van het televisietoestel en onze favoriete televisieprogramma’s komen aan bod. Veel luisterplezier! 

 • Lente

  Mar 24 2022

  Het thema van deze aflevering is de lente! We kletsen over de zogeheten ‘voorjaarsschoonmaak’, beoordelen paassnacks uit de winkel en staan voor het volgende dilemma: Pasen in de sneeuw of Kerst in de zon?! Veel luisterplezier! 

 • Presteren

  Mar 17 2022

  Het thema van deze aflevering is de presteren! Weer even op de serieuze tour. We hebben het over of wij bezwijken onder de druk, over presteren op jonge leeftijd en de zin of onzin van een beloning van een goede prestatie. Veel luisterplezier! De kwaliteit van deze aflevering is minder dan je van ons gewend bent. Er waren wat technische problemen!

 • De Snackbar

  Mar 10 2022

  Jubileum! Het thema van deze aflevering is de snackbar! Een onderwerp dat ons he-le-maal ligt. We kletsen over een vaste friet-dag, onze favoriete bestelling en hoe noodzakelijk de saus bij de friet voor ons is?! Veel luisterplezier!

 • De Kapper

  Mar 03 2022

  Het thema van deze aflevering is de kapper! We bespreken hoe ontspannend de kapper nou eigenlijk is, hoeveel geld we ervoor over hebben en of we weleens wisselen van coupe?! Veel luisterplezier!

 • Carnaval

  Feb 24 2022

  Het thema van deze aflevering is Carnaval! We hebben het over de Raad van Elf, confettikanonnen en de vraag of Carnaval alleen door mensen onder de rivieren gevierd mag worden?! Veel luisterplezier!

 • Geld

  Feb 17 2022

  Het thema van deze aflevering is geld! Misschien een keer een wat serieuzere aflevering dan normaal; maar daarom niet minder leuk! We bespreken onder andere inkomensongelijkheid en wat te doen met één miljoen?! Veel luisterplezier!

 • Huisdieren

  Feb 10 2022

  Het thema van deze aflevering is huisdieren! We bespreken onder andere of we katten- of hondenmensen zijn, hoe belangrijk we de looks van onze huisdieren vinden en of we een lekkere lebber prefereren boven het doen van een honden-imitatie! 

 • De Supermarkt

  Feb 03 2022

  Het thema van deze aflevering is de supermarkt! We kletsen over het doen van weekboodschappen, de noodzaak van een boodschappenbriefje en beantwoorden de vraag: A-merk versus B-merk?!

 • Politiek

  Jan 27 2022

  Het thema van deze aflevering is politiek! We hebben het over onze interesse hierin, ons vertrouwen en welk ministerie bij ons zou passen. Veel luisterplezier!

 • Familie

  Jan 20 2022

  Het thema van deze aflevering is familie! We kletsen onder andere over hoe belangrijk familie voor ons is en op wie we onszelf vinden lijken. Oh, en die familiedagen en reünies: een verplicht nummer of oprecht gezellig?!

 • Goede Voornemens

  Jan 13 2022

  Het thema van deze aflevering is goede voornemens! Wij kletsen over of we zelf goede voornemens hebben, de zin of onzin ervan en gaan langs enkele voorbeelden. We eindigen natuurlijk weer met een lastige kwestie! Veel luisterplezier!

 • Eerste Ontmoeting

  Jan 09 2022

  In deze aflevering kletsen wij over een eerste ontmoeting: Awkward momenten, handen schudden of kussen en meer. Tegelijkertijd is dit voor jullie een eerste ontmoeting met ons! Wij introduceren onszelf en geven hiermee het startschot voor onze podcast. Veel luisterplezier!