PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Met Groenteman in de kast

In Met Groenteman in de kast gaat Gijs Groenteman…

Afleveringen

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #28: Anton Dautzenberg, schrijver

  Oct 20 2020

  Schrijver Anton Dautzenberg had dit voorjaar het coronavirus flink te pakken. Zijn klachten en angsten waren heel ernstig. Dit dieptepunt van het jaar, werd gelukkig gevolgd door een hoogtepunt: samenwonen. En dat brengt ongelofelijk veel geluk. Hoe zijn nieuwe, uitzonderlijke boek zal worden ontvangen, wacht hij rustig af vanuit zijn torenkamer vol boeken. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #27: Guida Joseph, illustrator

  Oct 13 2020

  Guida Joseph is illustrator en maakte een ‘graphic memoir’ genaamd De rode draad. Het is een boek over het kampverleden van haar vader en de mantelzorg voor haar moeder. Gijs Groenteman gaat bij haar op bezoek om het te hebben over ziekte, de liefde en familie. Kortom: het leven.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #26: Claudia de Breij, cabaretier

  Oct 08 2020

  Claudia de Breij is bezig met een voorstelling over de artieste Heintje Davids, dus gaat Gijs bij haar op bezoek. Ze praten over het goede en slechte in de mens, haar sociale inborst maar ook haar zwartgallige kant. Toch eindigt haar werk altijd optimistisch en happy. Want hoe moet je anders verder in het leven? Maar ze mist het belangrijkste in haar leven heel erg: op het toneel staan.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #25: Wanda de Kanter, longarts en activist

  Oct 02 2020

  Stoptober is net begonnen. Geen beter moment voor een gesprek met longarts Wanda de Kanter, die al jaren actie voert tegen de tabaksindustrie. Gijs ging bij haar op bezoek.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #24: Eelco Smits, acteur

  Sep 25 2020

  Acteurs Eelco Smits en Minou Bosua hebben samen een zoon. Alleen is Eelco slechts de biologische vader, en verzorgt Minou de opvoeding. Over die samengestelde gezinsstructuur maakten ze de voorstelling Niet de vaders, die binnenkort te zien is door het hele land. Gijs ging bij Eelco thuis op bezoek om daarover te praten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #23: Kelli van der Waals, journalist

  Sep 18 2020

  Misschien moeilijk voor te stellen, maar er is een generatie die nooit een wereld zonder internet heeft meegemaakt. Aan die generatie wijdde journalist Kelli van der Waals haar boek Picture perfect. Gijs Groenteman belde haar op voor uitleg.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #22: Elma Drayer, schrijver en columnist

  Sep 16 2020

  Schrijver en columnist Elma Drayer is niet zo’n beller. Tóch belt Gijs Groenteman in deze aflevering met haar, een jaar nadat ze te gast was in de archiefkast. Toen was net haar boek Witte schuld uit, waar ze onlangs de PrinsjesBoekenprijs voor kreeg.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #21: Joline Jolink, modeontwerper

  Sep 11 2020

  Volgens modeontwerper Joline Jolink is haar beroep half psychologisch. Ze brak vrij vroeg met alle wetten in de modewereld, en nu is ze succesvol én duurzaam. Gijs ging op bezoek in haar atelier. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #20: Tim den Besten, programmamaker

  Sep 08 2020

  Programmamaker Tim den Besten komt deze week met een tweede seizoen van zijn programma De outsiders. Gijs ging bij hem langs om erover te praten. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #19: Viggo Waas, cabaretier en acteur

  Sep 04 2020

  Cabaretier en nu ook schrijver Viggo Waas staat momenteel wat wiebelig in het leven, onder meer door zijn zieke vader. Zijn uitstraling is echter onverwoestbaar vrolijk. Toch is zijn inborst niet wezenlijk blijmoedig. Gijs gaat bij hem op bezoek en praat over zijn nieuwe boek, vroeger, voetbal en ja, toch vrouwen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #18: Ype Driessen, fotostripmaker

  Sep 01 2020

  Hij is bekend van zijn strips in Het Parool, de podcast Eeuw van de amateur, en nu komt fotostripmaker Ype Driessen met het boek Het nadeel van de twijfel. Een boek - natuurlijk in fotostripvorm - over zijn leven, neuroses, geest en alles wat daarbij komt kijken. Gijs ging bij hem op bezoek om erover te praten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #17: Tjitske Reidinga, actrice

  Aug 28 2020

  Eigenlijk vond actrice Tjitske Reidinga de afgelopen periode voor zichzelf stiekem wel fijn. Lekker rustig, en veel tijd om te focussen op haar gezin, mooie kleuren en duffe hobby's. Wel wordt ze om de week getest op corona, want voor een nieuwe televisieserie moeten er moeten gewoon erotische scenes worden gespeeld.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #16: Madeleijn van den Nieuwenhuizen, mediacriticus

  Aug 25 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met Madeleijn van den Nieuwenhuizen, bekend van haar Instagram-account Zeikschrift, waarin ze seksisme en racisme in de Nederlandse media onder de loep neemt. Daarnaast is ze nu ook haar eigen nieuwsbrief begonnen: Vrijschrift.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #15: Arjen Lubach, presentator, schrijver en cabaretier

  Aug 21 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer is hij op bezoek bij presentator en schrijver Arjen Lubach, voor een indringend gesprek over geloof, de mens, en - natuurlijk - het leven. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #14: Astrid de Jong, radiomaker

  Aug 18 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met radiopresentator Astrid de Jong, bekend van haar programma Nachtzuster op NPO Radio 1.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #13: Ronald Snijders, cabaretier

  Aug 14 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer ontvangt hij bij hem thuis aan de keukentafel cabaretier Ronald Snijders. Aan donkerte en moeilijk doen doet hij niet. Zijn antwoord op het leven? Grapjes maken. En waarom ook niet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #12: Siegfried Woldhek, kunstenaar

  Aug 11 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vandaag belt hij met kunstenaar Siegfried Woldhek, bekend van zijn tekeningen in Vrij Nederland en het NRC.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #11: Robert Vuijsje, schrijver

  Aug 07 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer in de achtertuin van schrijver Robert Vuijsje. Hij schrijft al sinds 2014 de rubriek Land van Afkomst voor de Volkskrant, en onlangs kwam een verzameling van zijn beste interviews uit die rubriek uit in boekvorm.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #10: Henk Spaan, journalist en columnist

  Aug 04 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze aflevering met voetbalkenner Henk Spaan. Hij zit al sinds de lockdown in zijn huisje in Frankrijk en vindt dat prima. Natuurlijk mist hij de voetbalcompetities, maar hij wanhoopt niet. Want: er is overal wel ergens voetbal. Verder vermaakt hij zich sinds kort op Twitter en appt hij af en toe met oud-klasgenoot Ab Osterhaus.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #9: Rasit Elibol, journalist

  Jul 31 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Dit keer gaat hij op bezoek bij journalist Rasit Elibol, en praat met hem over zijn Turkse familie en achtergrond en hoe dit van invloed is op zijn leven en werk. Hij schreef onlangs een groot artikel over het inleveren van zijn Turkse paspoort.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #8: Peter Buurman, schrijver

  Jul 28 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Dit keer belt hij met schrijver Peter Buurman, die dit jaar debuteerde met zijn boek Een goede nachtrust, én de tiende verjaardag zijn Twitteraccount viert.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #7: Michiel van de Pol, striptekenaar

  Jul 24 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Vanuit de tent op de camping in Drenthe belt hij in deze aflevering met striptekenaar Michiel van de Pol. Hij legde zijn afgelopen maanden vast in een coronastripdagboek, genaamd Huidhonger en andere ongemakken.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #6: Eli Content, kunstenaar

  Jul 21 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Dit keer is hij op bezoek bij beeldend kunstenaar Eli Content. Een overzichtstentoonstelling van zijn werk is nu te zien in het Joods Historisch Museum in Amsterdam.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #5: Lola Nouwens, LEGO master

  Jul 17 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer brengt hij een bezoekje aan Lola Nouwens. Zij won samen met haar ex-vriend het programma LEGO Masters.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #4: Leon de Winter, schrijver

  Jul 14 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze aflevering zit hij in de serre van het imposante huis van schrijver en frietondernemer Leon de Winter.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #3: Hans Aarsman, fotodetective

  Jul 10 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. In deze aflevering hoor je fotodetective Hans Aarsman. Hij houdt zijn hart vast bij alle versoepelingen van het coronabeleid, maar is wel blij dat hij eindelijk weer kan tennissen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #2: Eva Crutzen, cabaretier

  Jul 07 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer is hij op bezoek bij actrice en cabaretier Eva Crutzen. Zij kreeg de lastige opdracht een lijst te maken van liedjes die haar leven en werk bepaald hebben.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in het nieuwe normaal #1: Merel Corduwener, illustrator

  Jul 03 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer gaat hij op bezoek in de studio van illustrator Merel Corduwener. Ze illustreert voor de Volkskrant bij de serie ‘Eenzame Uitvaart’: een eerbetoon aan eenzaam gestorven mensen. Maar ze houdt er ook van om wat luchtigers te tekenen, zoals een beffend iemand met een vaasje ervoor, voor een seksrubriek in het NRC.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #37: Thomas Rosenboom, schrijver

  Jul 01 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. In deze aflevering belt hij met schrijver Thomas Rosenboom. Sinds hij geen beroepsschrijver meer is, voelt hij zich lichter. Zijn geldingsdrang is hij tot zijn eigen verbazing kwijt. Hij staat wat lichtvoetiger en socialer in het leven, en is zelfs voor het eerst van zijn leven écht op vakantie geweest.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #36: Maartje Willems, schrijver

  Jun 26 2020

  In het nieuwe normaal spreekt Gijs Groenteman zijn gasten over hoe het ze daarin vergaat. Deze keer met journalist en schrijver Maartje Willems. Zij schreef een boek over de kunst van het lanterfanten, én neemt haar Instagramvolgers graag mee op hilarische rondreizen over Funda.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #35: Sanne Wallis de Vries, cabaretier

  Jun 23 2020

  Deze keer niet vanonder de hoogslaper van zijn dochter, maar vanaf een Amsterdams terrasje met cabaretier Sanne Wallis de Vries. Zij maakt zich boos over de laksheid waarmee Den Haag omspringt met de cultuursector. Deze week gaat ze daarom naar het Binnenhof om minister Van Engelshoven duidelijk te maken hoe desastreus het is als, in het bijzonder, kleine theaters droogvallen. Want, denkt Wallis de Vries, als die omvallen, kan dat onherstelbare schade toebrengen aan de hele theaterwereld.See omn...more

 • Met Groenteman in quarantaine #34: Tim Knol, singer-songwriter

  Jun 19 2020

  In het nieuwe normaal belt Gijs Groenteman met zijn gasten onder de hoogslaper van zijn dochter. Deze keer met muzikant Tim Knol, die zijn leven flink omgooide. Hij ging gezonder leven, viel 40 kilo af en wandelde veel. Door de coronacrisis maakte hij minder muziek, maar het wandelen werd juist meer. Nu combineert hij zijn beide liefdes door muzikale wandeltochten te organiseren.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #33: Peggy Bouva en Maartje Duin, podcastmakers

  Jun 16 2020

  Deze aflevering zit Gijs niet onder de hoogslaper van zijn dochter, maar in de achtertuin van Peggy Bouva. Maartje Duin maakte samen met Peggy de indringende podcastserie De plantage van onze voorouders over het slavernijverleden van hun beide families. Maartje ontdekte dat haar voorouders mede-eigenaar waren van een plantage waar de voorouders van Peggy als slaven moesten werken. Hoe verhouden zij zich 150 jaar later tot hun familiegeschiedenis, en tot elkaar? Daarover vertellen ...more

 • Met Groenteman in quarantaine #32: Wilfried de Jong, schrijver, radio- en theathermaker

  Jun 12 2020

  In het nieuwe normaal belt Gijs Groenteman zijn gasten vanonder de hoogslaper van zijn dochter. Deze keer met schrijver en theatermaker Wilfried de Jong. Overdag een optimistisch man die doet wat hij leuk vindt, maar ’s nachts een donker piekeraar. Toch zit hij vol goeroe-achtige uitspraken. Deze week kwam een nieuw boek over wielrennen van hem uit: ‘De man en zijn wielerverhalen’.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #31: Soundos El Ahmadi, cabaretier

  Jun 09 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt mensen om te vragen hoe het ze vergaat nu we langzaam uit de lockdown komen. Met de wereldwijde protesten tegen racisme ziet cabaretier Soundos El Ahmadi zich een revolutie voltrekken. 'De nieuwe generatie gaat niet meer met je in discussie of ze wel Nederlands genoeg is.'See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #30 (deel 2): Jaap Goudsmit, viroloog

  Jun 05 2020

  Nog niet vanuit de archiefkast op de redactie van de Volkskrant, maar in deze aflevering is Gijs Groenteman thuis bij viroloog Jaap Goudsmit. Dit is het tweede deel van een buitengewoon interview, het eerste deel verscheen eerder deze week. Goudsmit reflecteert over virussen, de aanpak wereldwijd, de wetenschap en de vergelijking met het aids-epidemie. Het gaat volgens hem nog lang duren voordat we dit supervirus hebben doorgrond, maar de demonstraties geven hem vertrouwen in de toekomst.See omn...more

 • Met Groenteman in quarantaine #30 (deel 1): Jaap Goudsmit, viroloog

  Jun 03 2020

  Nog niet vanuit de archiefkast op de redactie van de Volkskrant, maar in deze aflevering is Gijs Groenteman thuis bij viroloog Jaap Goudsmit, die een originele kijk heeft op de demonstratie op de Dam. Het virus blijft een enigma, maar die demonstratie was juist zo’n mooie kans om de GGD een flinke groep mensen te laten testen. Dit is het eerste deel van het interview, het tweede deel volgt aanstaande vrijdag.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #29: S10, Rapper

  Jun 02 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat nu we langzaam uit de lockdown komen. Rapper S10 trad gisteren weer op in Tivoli in Utrecht, waar de 30 kaartjes netjes uitverkocht waren. Maar vooral de geur van de vloer en het exit-bordje vielen op.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #28: Bart van Poppel, muzikant

  May 29 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Omdat Paul McCartney vandaag eigenlijk in Nederland zou optreden spreekt hij met bassist Bart van Poppel van de band The Analogues. Beatles-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit gesprek tussen twee echte fans. Over hun haat en adoratie van Paul McCartney.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #27: Micha Wertheim, cabaretier

  May 26 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Cabaretier Micha Wertheim moest zijn voorstelling opbreken en kwam net als veel andere makers thuis te zitten. De klappen die nu in de cultuursector vallen, zijn volgens hem vooral een symptoom van de manier waarop de overheid kunst al jaren beziet: als iets dat 'economisch' en 'maatschappelijk' belang moet hebben.See omnystudio.com/listener for ...more

 • Met Groenteman in quarantaine #26: Jan Brokken, schrijver

  May 22 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Van schrijver Jan Brokken verscheen pas een nieuw boek waarin twee dingen centraal staan die op gespannen voet staan met de corona-lockdown: reizen en kunst. Zelf voelt hij zich nu ook als een parkiet in een kooitje. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #25: Jan Slagter, omroepbaas

  May 19 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Jan Slagter, voorzitter en oprichter van Omroep MAX, zag al vroeg de ernst van het coronavirus in. Personeel wordt desnoods getest, en natuurlijk worden de handen altijd gedesinfecteerd, al houdt niet iedereen zich daaraan.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #24: Marcel van Roosmalen, schrijver

  May 15 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de Volkskrant archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze vreemde tijd. Schrijver en columnist Marcel van Roosmalen verhaalt op zijn droogkomische manier hoe zijn boek ‘Nederland onder het systeemplafond’ tot stand kwam. Met zijn scherpe oog voor het menselijk tekort schetst hij diep trieste verhalen om te lachen. Ondertussen krijgen zijn kleuters een lekkere sultana. See omnystudio.com/listener for priva...more

 • Met Groenteman in quarantaine #23: Liesbeth Rasker, reisjournalist en podcastmaker

  May 12 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Reisjournalist Liesbeth Rasker kan nu even niet op reis, maar dat geeft ook weer ruimte voor andere dingen. Zo begon ze de podcast Dag voor Dag, over haar rouwproces na de dood van haar moeder en haar 'neptante' Renate Dorrestein.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #22: Marieke Lucas Rijneveld, schrijver

  May 08 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de Volkskrant archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze bizarre tijd. Schrijver Marieke Lucas Rijneveld wilde nog een dagboek schrijven, maar de dagen zijn teveel hetzelfde. Toch schrijft ze veel, hoewel dat - als altijd - gepaard gaat met veel twijfelen en schipperen. Gelukkig heeft ze nog de nominatie voor de Booker Prize op zak.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #21: Eric Smit, journalist

  May 05 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de Volkskrant archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze bizarre tijd. Eric Smit, hoofdredacteur van Follow the Money, vindt het zorgelijk dat de democratie ook in een lockdown zit, en ook de economische toekomst ziet hij somber in. Maar gelukkig zorgt dat voor een journalistieke opwinding en urgentie. Ontspannen doet hij een lycra pakje aan: op de racefiets de polder in met zijn vrouw. See omnystudio.com/listener f...more

 • Met Groenteman in quarantaine #20: Liza Ferschtman, violist

  May 01 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de Volkskrant archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze bijzondere weken. Voor violiste Liza Ferschtman is viool spelen haar reden van bestaan. Muziek wil ze doorgeven, liefst live natuurlijk. Door de afgezegde concerten is de structuur uit haar bestaan. Voor kleinere groepen spelen, daar ziet ze in de nabije toekomst nog wel mogelijkheden. Ondertussen is ze aan het puzzelen.See omnystudio.com/listener for privacy infor...more

 • Met Groenteman in quarantaine #19: Maxim Hartman, man

  Apr 29 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Maxim Hartman is iets zachter geworden door de coronacrisis, en dat is vooral te wijten aan dat hij zijn benen niet meer kan trainen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #18: Saskia Noort, schrijver

  Apr 24 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze bijzondere weken. Schrijver Saskia Noort heeft net een nieuw boek uit en schrijft columns over corona en de lockdown. Ze  kan altijd schrijven, maar maakt zich wel zorgen. Vooral over de toekomst van de jonge generatie, zoals haar kinderen die allebei in de kunstsector werken. Gelukkig wordt ze heel blij van Lola, haar hond.See omnystudio.com/listener for privacy informa...more

 • Met Groenteman in quarantaine #17: Auke Kok, schrijver

  Apr 22 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Deze keer belt hij met schrijver en journalist Auke Kok. Zijn leven stond jarenlang in het teken van die grote Nederlandse voetballegende: Johan Cruijff. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #16: Riad Farhat, horecaondernemer

  Apr 20 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Horecaondernemer Riad Farhat hoopt dat zijn zaken snel weer open kunnen, maar ziet dat eigenlijk maar somber in. Toch zijn er lichtpuntjes: hij leert de buurt en zijn kinderen nóg beter kennen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #15: Paulien Cornelisse, cabaretier

  Apr 17 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze vreemde periode. Schrijver en cabaretier Paulien Cornelisse vindt het maar jammer dat haar nieuwe boek over Japan juist nu uitkomt. Maar ook dat went. Plannen maken voor het toekomstige theatershows doet ze voor de zekerheid toch maar wel, en tot die tijd: lekker thuis signeren.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #14: K. Schippers, dichter

  Apr 15 2020

  Vanuit quarantaine, niet vanuit de archiefkast. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het met hen gaat in deze vreemde periode. Dichter K. Schippers heeft voor veel situaties van nu prachtige gedichten paraat. En draagt ze ook voor. Hij vindt de hele corona situatie wel een beetje op de oorlog lijken, maar blijft desondanks goedgemutst.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #13: Judith en Tineke Steenbrink, musici

  Apr 13 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Tweelingzussen en klassieke muzikanten Judith en Tineke Steenbrink zitten thuis, terwijl ze anders ongetwijfeld de Matthäus-Passion ergens hadden opgevoerd. Maar echt missen doen ze het niet.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #12: Maarten van Rossem, historicus

  Apr 10 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze vreemde tijd. Maarten van Rossem behoort tot de risicogroep maar ziet deze pandemie toch als een rimpeling in het licht van de geschiedenis.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #11: Merol, zangeres

  Apr 08 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze rare tijd. Zangeres Merol is minder positief en optimistisch dan ze zelf had verwacht. Maar toch blijft ze mooie vrolijke liedjes maken. En heeft haar vriend een hometrainer. Zo komt ze haar dagen wel door.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #10: Tinkebell, kunstenaar

  Apr 06 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze vreemde tijd. Kunstenaar Katinka Simonse gelooft in de gezamenlijke positieve denkkracht van de creativiteit. Die gaat ons helpen om angst te verdrijven. Zo is ze in Amsterdam gestart met een gezamenlijke stadstuin van versierde takken.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #9: Nico Dijkshoorn, schrijver

  Apr 03 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Columnist en schrijver Nico Dijkshoorn was net lekker op dreef met zijn podcast Woeste Meuk, toen de coronacrisis begon. Gelukkig blijft er genoeg te schrijven.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine EXTRA: Jan Rothuizen, tekenaar

  Apr 02 2020

  Wie thuis zit en zin heeft in een creatieve uitspatting, kan het beste gaan tekenen. In deze extra aflevering legt tekenaar Jan Rothuizen uit hoe je met het tekenen van zoiets simpels als een slaap- of woonkamer jezelf en je omgeving beter leert kennen.Mail jouw tekening naar [email protected] of naar [email protected] omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #8: Antoinnette Scheulderman, interviewer

  Apr 01 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt met mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze bijzondere tijd. Interviewer Antoinnette Scheulderman vertelt over het boek over het leven van Patty Brard dat ze onlangs heeft geschreven. Ze werkte altijd al vanuit huis, maar vindt het niks kunnen doen erg vermoeiend. Het boeken lezen is er ook nog niet van gekomen. Hond Dizzy is juist heel blij met de vrije tijd van het baasje.See omnystudio.com/listener for privacy in...more

 • Met Groenteman in quarantaine #7: Ryanne van Dorst, zangeres en presentator

  Mar 30 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Zangeres en presentator Ryanne van Dorst geniet eigenlijk wel een beetje van het thuiszitten. Eindelijk tijd om de afzuigkap te ontvetten en die platenkast weer eens goed door te spitten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #6: Karsu Dönmez, zangeres

  Mar 27 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze buitengewone tijd. Zangeres Karsu volgt het coronanieuws nauwgezet, kijkt veel films en boent haar keukenkastjes. Via haar Instagram account geeft ze live concerten voor haar fans en bakt Turkse pizza’s met hen.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #5: Kees van Kooten, schrijver en tv-maker

  Mar 25 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze bijzondere tijd. Kees van Kooten beleeft in deze periode ‘de optimale vrijheid in gevangenschap’. Hij vindt de situatie van nu te groot ongewis om grappen over te maken. Toch staat volgens hem de wereldvrede op uitbreken. En er is troost in 17 lettergrepen: de dichtvorm haiku.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #4: Martin Koolhoven, regisseur

  Mar 23 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze bizarre tijd. Bij regisseur Martijn Koolhoven vliegt het gezin elkaar nog niet in de haren. Ook ziet hij nog geen apocalyptisch doemscenario voor zich. Toch maakt hij zich zorgen. Gelukkig zijn er kinderfilms.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #3: Dave von Raven, zanger

  Mar 20 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Dave von Raven, zanger van The Kik, zit veel in zijn huisbar. Hij houdt het nog aardig vol. Maar neerslachtigheid ligt op de loer.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #2: Annejet van der Zijl, schrijver

  Mar 18 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Deze keer Annejet van der Zijl. Zij spendeert haar dagen in haar huisje aan zee en is niet bang voor een grote ramp, want ze is een zelfverklaarde rasoptimist.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Met Groenteman in quarantaine #1: Johan Goossens, cabaretier

  Mar 16 2020

  Niet vanuit de archiefkast, maar vanuit quarantaine. Gijs Groenteman belt de komende tijd mensen om te vragen hoe het ze vergaat in deze verwarrende tijd. Deze keer cabaretier Johan Goossens, die ziek moest afmelden voor de live bekendmaking van de Mol.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #122: Bertien van Manen, fotograaf

  Mar 13 2020

  Dat ze tot de grote Nederlandse fotografen wordt gerekend vindt ze verbazingwekkend. Maar het is meer dan terecht. Nu heeft ze eindelijk een grote overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Te gast in de archiefkast bij Gijs Groenteman: fotograaf Bertien van Manen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #121: Michelle David en Onno Smit, gospelzangeres en gitarist

  Mar 06 2020

  Tien nummers mochten ze uitkiezen, die hun levens gevormd hebben. En natuurlijk is dat veel soul, funk en gospel bij zangeres Michelle David en gitarist Onno Smit. Je hoort ze vanuit de archiefkast op de redactie van de Volkskrant.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #120: Barbara van Beukering, journalist

  Feb 28 2020

  Ze heeft veel voetsporen in het gebouw van de Volkskrant liggen, maar nog niet in de archiefkast bij Gijs. Deze week is Barbara van Beukering bij hem te gast, om te praten over haar nieuwe boek, Je kunt het maar één keer doen, over waardig doodgaan.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #119: Glen Faria, rapper en singer-songwriter

  Feb 21 2020

  In het programma De Beste Zangers zag hij zijn li…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #118: Roos Rebergen, singer-songwriter

  Feb 14 2020

  Lang was het stil rond Roosbeef, de band van Roos…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #117: Hans Aarsman, fotodetective

  Feb 07 2020

  Slagerszoon, Sherlock Holmes-aficionado en de enige echte fotodetective van Nederland. Deze week bij Gijs Groenteman in de archiefkast op de redactie van de Volkskrant: Hans Aarsman.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #116: Ruud Douma alias Dolly Bellefleur, artiest en activist

  Jan 31 2020

  De ene keer is hij een ingetogen verschijning, de…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #115: Sarah Neutkens, componist

  Jan 24 2020

  Als ze ergens bang voor is, dan is het dat ze nooit meer kan schrijven. Muziek schrijven dan, want ze is componist, model, student, én nog maar 21 jaar oud. Deze keer te gast bij Gijs is de archiefkast: Sarah Neutkens.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #114: Frans Bromet, programmamaker

  Jan 18 2020

  Frans Bromet - een van de favoriete interviewers van Gijs - reisde voor zijn nieuwe programma samen met Raoul Heertje af naar Israël. Deze week is hij te gast in de archiefkast om erover te praten.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #113: Wendelien Schönfeld, kunstenaar

  Jan 10 2020

  De wereld werd zoveel rijker toen ze de vraag ove…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #112: Hans Steketee, journalist

  Jan 03 2020

  Vanaf het eerste moment was NRC-journalist Hans S…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #111: Maarten Heijmans, acteur

  Dec 27 2019

  Vlak voor het eind van het jaar legt acteur Maart…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #110: Else-Marie van den Eerenbeemt, kerstdeskundige

  Dec 20 2019

  Als er iemand is die weet hoe je zonder kleersche…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #109: Iduna Paalman, dichter

  Dec 13 2019

  De dichter in de poëzie van Iduna Paalman is angs…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #108: Haye van der Heyden, scenarist

  Dec 06 2019

  #108: Haye van der Heyden, scenarist by de Volksk…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #107: Frank Heinen, schrijver

  Nov 29 2019

  Deze week in Met Groenteman in de kast: schrijver…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #106: Freek de Jonge, cabaretier

  Nov 21 2019

  Over zijn vorige show was hij niet tevreden, maar…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #105: Henny Vrienten, muzikant

  Nov 15 2019

  Deze week een extra lange aflevering van Met Groe…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #104: Tessel en Guus Middag, voetbalster en poëzierecensent

  Nov 08 2019

  #104: Tessel en Guus Middag, voetbalster en poëzi…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #103: Jiggy Djé, platenbaas en rapper

  Nov 01 2019

  Deze week bij Gijs te gast in de archiefkast: Top…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #102: Albert Verlinde, theaterproducent en presentator

  Oct 25 2019

  #102: Albert Verlinde, theaterproducent en presen…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #101: Karsu, zanger

  Oct 18 2019

  Ze begon met optreden in het restaurant van haar …See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #100: Theo Maassen, cabaretier

  Oct 11 2019

  De 100ste aflevering van Met Groenteman in de kas…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #99: Hans Dulfer, jazzsaxofonist

  Oct 04 2019

  Auto’s verkopen en jazz spelen hebben eigenlijk h…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #98: Johan Kenkhuis, oud-zwemmer

  Sep 27 2019

  In het leven van oud-olympisch zwemmer Johan Kenk…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #97: Maaike Ouboter, singer-songwriter

  Sep 20 2019

  Uit het niets werd ze bekend door haar aangrijpen…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #96: Jan Tromp, journalist

  Sep 13 2019

  Deze week in Met Groenteman in de kast: journalis…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #95: Freek van Noortwijk, chef-kok

  Sep 06 2019

  Alles lijkt hem voor de wind te gaan: hij heeft e…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #94: Wart en Tim Kamps, cabaretiers en tweelingbroers

  Aug 30 2019

  De een is opgeruimd, de ander niet zo. De een val…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #93: Elma Drayer, columnist

  Aug 23 2019

  Ze vind het heerlijk om uit te leggen hoe het zit…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #92: Merel Vercammen, violist

  Aug 16 2019

  ‘Zodra violist Merel Vercammen begint te spelen, …See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #91: Jan Beuving, tekstschrijver en cabaretier

  Aug 09 2019

  #91: Jan Beuving, tekstschrijver en cabaretier by…See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #90: Nathalie Huigsloot, interviewer

  Aug 02 2019

  Het begon bij een interview met Joost Zwagerman o…See omnystudio.com/listener for privacy information.