PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

O, O, Den Haag, de ADO Podcast

Iedere week nemen ADO-watcher Rogier Heimgartner en supporter in hart en nieren Alberto van der Spiegel het wel en wee rond ADO Den Haag. Samen met wisselende gasten bespreken ze de wedstrijden, transfernieuws en alles wat er nog meer ter sprake komt rond de altijd roerige club.

Afleveringen

 • #73 De overnamesoap en vooruitblik op het nieuwe seizoen met vriend van de show Jim (Omroep West)

  May 31 2021

  Op veler verzoek de 73e aflevering en Jim van der Deijl is weer te gast. Buiten in de zon bespreken de heren het afgelopen seizoen van ADO en uiteraard veel aandacht voor de overnamesoap die de club al maanden in haar greep houdt. Daarnaast een vooruitblik op het nieuwe seizoen.

 • #72 Rob Jansen spreekt zich uit over situatie bij ADO Den Haag

  May 10 2021

  #72 Rob Jansen spreekt zich uit over situatie bij ADOIn deze aflevering is zaakwaarnemer en ondernemer Rob Jansen te gast vanuit zijn huis op Curaçao. Rob heeft een zeer uitgesproken mening als het gaat over de gang van zaken bij ADO Den Haag. Hij sluit niet uit ooit nog een functie te bekleden binnen de club en schuift ook onder anderen zijn cliënt en vriend Dick Advocaat naar voren als geschikte leider van een vernieuwd ADO Den Haag. Verder bespreken Alberto en Rogier de sensationele opmars va...more

 • #71 Hoe zien Ali Boussaboun en Stef de Bont (VI) de toekomst van ADO?

  May 05 2021

  In deze aflevering niet één maar twee gasten. Met oud-speler Ali Boussaboun doen Alberto en Rogier de vertrouwde terugblik op de wedstrijd, de fantastische overwinning op Feyenoord, de eerste thuisoverwinning sinds januari 2020. Ook de op handen zijnde transfer van Milan van Ewijk naar Heerenveen en de kansen op handhaving van ADO komen ter sprake. Later in de uitzending belt Stef de Bont van Voetbal International in. Stef volgt voor VI het dossier rond de overname van de club. Uiteraard wordt e...more

 • #70 Op zoek naar lichtpuntjes in sportief en financieel barre tijden met Jim van der Deijl (Omroep West)

  Apr 29 2021

  In de zeventigste aflevering is Jim van der Deijl, ADO-watcher van Omroep West te gast. Los van de sportieve problemen zit ADO financieel in buitengewoon zwaar weer, Jim volgt alle ontwikkelingen 24/7 en schept helderheid in het ingewikkelde verhaal. Verder waren Alberto en Rogier bij het emotionele afscheid van de 14-jarige ADO-supporter Dylan en zag Alberto een fantastische Tommie Beugelsdijk spelen.

 • #69 Willem van Zuilen was jarenlang dé stem van ADO

  Apr 21 2021

  In deze aflevering is Willem van Zuilen te gast. Tussen 2004 en 2011 voor Radio West de vaste commentator van de wedstrijden van ADO Den Haag. Van Zuilen vertelt dat hij als verslaggever genoot van de Eerste Divisie en samen met Alberto en Rogier blikt hij terug op zijn favoriete wedstrijd: Feyenoord-ADO in 2011, 0-3. Verder worden de verschillende scenario's rond de eventuele overname besproken en weer vooruit geblikt op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.ADO

 • #68 Chris Kum over concurrentiestrijd met ADO en zijn mooie jaren in het geel/groen

  Apr 14 2021

  In deze aflevering een uitgebreide terugblik op de mooie carrière van Christian Kum, die natuurlijk begon in Den Haag. Hij denkt met weemoed terug aan zijn tijd in het Zuiderpark en later Cars Jeans Stadion. Chris loopt uit zijn contract, keert hij terug naar ADO? Verder praten de mannen natuurlijk over de concurrentiestrijd tussen Christians huidige club VVV en ADO Den Haag en bewandelt Milan van Ewijk straks dezelfde weg als Kum in 2012?

 • #67 Yuri Cornelisse werd heel Midden Noord over gejonast na promotie in 2008

  Apr 07 2021

  In aflevering 67 is oud-speler Yuri Cornelisse te gast. Naast de actualiteit een uitgebreide terugblik op het promotieseizoen 2007/08. Na een matig seizoen in de eerste divisie haalde ADO Den Haag de play offs. In drie knotsgekke rondes versloeg ADO daarin Go Ahead Eagles, VVV en RKC Waalwijk. Yuri vertelt over het magische gevoel dat hij kreeg na zijn beslissende penalty in de finale tegen RKC en hoe hij door de supporters op Midden Noord werd overgegooid. Alberto wordt emotioneel als hij terug...more

 • #66 VI-hoofdredacteur Freek Jansen: “Het tweeluik tegen Groningen zijn de gaafste wedstrijden die ik ooit heb gezien”

  Mar 23 2021

  In deze aflevering is de hoofdredacteur van Voetbal International, Freek Jansen, te gast. Naast de analyse van de wedstrijd tegen Ajax en het vaste gespeculeer over de mogelijke overname blikken de heren ook uitgebreid terug op de laatste keer dat ADO wél van Ajax won. In 2011 was Freek Jansen nog ADO-watcher voor VI en maakte hij het meest succesvolle seizoen in de afgelopen dertig jaar van dichtbij mee. Heb jij een goede herinnering aan een bijzondere ADO-wedstrijd? Laat het weten in de comme...more

 • #65 Wonden likken, Anthony Rothengatter en de toekomst van ADO met Valentijn Driessen

  Mar 18 2021

  In de 65e aflevering van de ADO podcast is Valentijn Driessen, chef voetbal van de Telegraaf, te gast. Met hem bespreken de heren de pijnlijke nederlaag tegen Heracles en de mogelijke overname door investeringsmaatschappij Cosinus. Ook de oproep van Shaquille Pinas voor het Surinaams elftal en de mogelijke contractverlenging van Michiel Kramer komen ter sprake. En hoeveel verdienen Janmaat en El Khayati nou eigenlijk?

 • #64 Jacco en Alberto zien lichtpuntjes in de gitzwarte tunnel van ADO Den Haag

  Mar 11 2021

  Na een paar weken afwezigheid zijn de mannen weer terug met Jacco van Leeuwen (SV Haagsche Bluf) als gast. Sportief en financieel gaat de club momenteel door een diep dal, hoe weten Alberto en Jacco de moed er nog in te houden? Hoe ziet de toekomst van de club eruit? Van geld inzamelende supporters tot het kamikaze-middenveld van ADO, alles komt weer aan bod. Attentie:Ben je lid van Clubhouse? Zaterdag 13 maart zal Rogier direct na afloop van de wedstrijd ADO-Heracles live nabeschouwen met ADO-s...more

 • #63 Marijn Abbenhuijs (AD): "Onder Brood meer vastigheid dan onder Ranković"

  Feb 17 2021

  In aflevering 63 is Marijn Abbenhuijs, ADO-watcher van het AD te gast. Naast een terugblik op de krankzinnige wedstrijd tegen PSV blikken de mannen vooruit op de drie cruciale wedstrijden (Fortuna, Willem II, RKC) die eraan komen. Marijn en Rogier discussiëren erop los over de verschillen en overeenkomsten tussen het begin van het seizoen onder Aleksandar Ranković en de laatste weken onder Ruud Brood. Alberto is eindelijk weer op de training geweest.

 • #62 Chris Tempelman (VI): "Vertrek Martin Jol komt op een heel raar moment"

  Feb 10 2021

  In de 62e aflevering bespreken Alberto, Rogier en Chris Tempelman(VI) de andermaal roerige week van ADO Den Haag. Het vertrek van Martin Jol uit het Technisch Hart en de transfers van El Khayati en Samy Bourard komen uitgebreid ter sprake. Verder worden er vragen van luisteraars beantwoord en uiteraard vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen PSV.

 • #61 Yorick Roos in het spoor van stuntploeg ADO Den Haag

  Feb 03 2021

  In deze aflevering is voormalig ADO-watcher van het AD Yorick Roos te gast. Hij schreef een boek over de anderhalf jaar dat hij de club op de voet volgde. Het boek staat boordevol prachtige anekdotes over legendarische spelers als Lex Immers, Wesley Verhoek, Dmitry Bulykin en Jens Toornstra. Maar ook vergeten voetballers als Paul Mulders, Milan Lalkovic en Filip Luksik komen voorbij. Veel van deze verhalen passeren de revue in de 61e aflevering van de ADO-Podcast.

 • #60 Ademhalen, Doorzetten, Overleven

  Jan 27 2021

  In de zestigste aflevering is Robbie Peters te gast. Robbie maakte namens ESPN de documentaire Ademhalen, Doorzetten, Overleven die afgelopen week in première ging en diverse andere documentaires over ADO Den Haag. Aan de hand van fragmenten bespreken Rogier, Alberto en Robbie een aantal van deze films. Verder komen de dramatische wedstrijden tegen Emmen en FC Groningen ter sprake en voorspelt Alberto toch weer een 3-1 overwinning tegen Sparta.

 • #59 Pim Markering (Omroep West) over de belangrijke januarimaand en het transferbeleid

  Jan 20 2021

  Midden in de super drukke januarimaand praten Rogier en Alberto met Omroep West-verslaggever Pim Markering. Naast de vele wedstrijden (terugblik op AZ en Vitesse en vooruitblik op Emmen) komen de nieuwe spelers Tomislav Gomelt en Martin Fraisl ter sprake. Ook kijken de mannen reikhalzend uit naar de ESPN-documentaire over ADO die aanstaande zondag in première gaat.

 • #58 De kater na de Giakoumakis-show

  Jan 14 2021

  In deze aflevering blikken Alberto en Rogier terug op de pijnlijke nederlaag van ADO tegen VVV (1-4). Waar ging het volgens de heren mis en wat moet er gebeuren in de twee dagen voor de volgende wedstrijd tegen AZ? Alberto was natuurlijk bij de training en ziet, zoals altijd, toch lichtpuntjes.

 • #57 Chris Tempelman (VI): "Het is nogal een verschil of Janmaat naast je staat of Del Fabro"

  Jan 11 2021

  In deze aflevering bespreken Rogier en Alberto met ADO-Watcher Chris Tempelman (VI) de overwinning op RKC. Het was de beste wedstrijd sinds het ontstaan van de podcast en dat wordt gevierd. Uiteraard wordt er uitgebreid stil gestaan bij de nieuwkomers Daryl Janmaat en Marko Vejinović. Verder komt het ietwat opmerkelijke opstelling- en transferbeleid ter sprake en wordt er vooruit geblikt op een drukke januarimaand.

 • #56 “We hebben zes punten nodig in vier dagen”

  Jan 06 2021

  Nieuw jaar, nieuwe podcast. Lieuwe heeft het team verlaten en dus gaan Alberto en Rogier met zijn tweeën verder. In deze uitzending blikken ze vooruit op de rest van het seizoen met uiteraard de twee belangrijke wedstrijden van komende week. Maar ook hoe de podcast er voortaan uit gaat zien. Natuurlijk komen de (mogelijk) nieuwe spelers uitgebreid aan bod.

 • #55 Terugblikken op 2020 met Jacco van Leeuwen: "Er moet wat gebeuren in de winterstop"

  Dec 24 2020

  In de laatste aflevering van dit jaar blikken de heren terug op 2020. Dat doen ze samen met voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf Jacco van Leeuwen. Ook komt de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar aan bod. De nederlaag tegen PEC Zwolle. Gelukkig haalt Alberto ook iets positiefs uit dit jaar. Voor presentator Lieuwe van Slooten is dit de laatste aflevering van de podcast. Hij stopt er mee, maar Rogier en Alberto gaan in het nieuwe jaar wel gewoon door.

 • #54 Oud-speler Dennis den Turk: "Natuurlijk is degraderen een ramp"

  Dec 21 2020

  Deze week spreken de heren Dennis den Turk die het kampioensjaar van 2003 meemaakte als speler. Het gaat natuurlijk over de sterke tweede helft tegen Ajax, maar ook over de vele schermutselingen die Den Turk meemaakte in zijn tijd bij ADO. Verder bespreken we de uitspraak van algemeen directeur Hamdi over de gevolgen van degradatie en kijken we vooruit naar de laatste wedstrijd van het jaar, PEC Zwolle thuis.

 • #53 Marijn Abbenhuijs (AD) ontrafelt ‘Het mysterie Kramer’

  Dec 17 2020

  Met ADO-watcher van het AD, Marijn Abbenhuis, bespreken de heren het mysterie rond spits Kramer. Is het nou echt een enfant-terrible of doet hij het expres? Verder is het de vraag of Darryl Janmaat een contract gaat tekenen. Tot slot vertelt Marijn over zijn weddenschap met Ruud Brood. Als ADO nog minimaal vier punten haalt in de laatste twee wedstrijden, dan scheert hij zijn baard eraf.

 • Mitchell Piqué: “Rob Ravenstein smokkelde altijd Fernandes voor me het stadion in”

  Dec 10 2020

  Deze week spreken de heren met oud-speler Mitchell Piqué. Als vleugelverdediger maakte hij het succesjaar onder John van den Brom mee. Hij vertelt over die tijd, een bijzondere manier van geblesseerd raken en over zijn huidige ambities als beginnend trainer. Ook geeft Piqué zijn mening over het ontslag van Rankovic.

 • #51 Alberto huilde mee met Kishna

  Dec 03 2020

  Deze week blikken we terug op het gelijkspel tegen Heerenveen. De 'ommekeer'. De rentree van Ricardo Kishna en zijn emoties na afloop, zorgden ook voor tranen van geluk bij Alberto. Verder gaat het over de wilde geruchten die rondgingen toen de supporters afgelopen week uit protest niet bij de training waren. Wat had de politie daar mee te maken?

 • #50 Oud-speler Jeffrey Talan: "Het is niet handig om te zeggen dat er slecht getraind wordt"

  Nov 25 2020

  In deze jubileum aflevering spreken de heren oud-speler Jeffrey Talan. Momenteel is hij assistent-trainer bij sc Heerenveen. De perfecte persoon dus om mee vooruit te blikken op de wedstrijd van aankomend weekend. Ook gaat het over Jeffrey's tijd bij ADO in de jaren '90 en hoe hij later bij oranje mocht aansluiten.

 • #49 Het kampioensjaar met Arjan van der Laan

  Nov 19 2020

  In deze aflevering is Arjan van der Laan te gast. Hij vertelt uitgebreid over zijn tijd bij ADO met als hoogtepunt het kampioensjaar 2003. Verder blikt Arjan terug op zijn tijd als bondscoach van de vrouwen en heeft Alberto uiteraard het laatste nieuws vanaf het trainingsveld.

 • #48 De onrustige week met ADO-watcher Jim van der Deijl

  Nov 11 2020

  In deze aflevering blikken de mannen terug op een half jaar Aleksander Ranković. Samen met ADO-watcher Jim van der Deijl wordt stilgestaan bij het ontslag van de trainer en de presentatie van diens opvolger, Ruud Brood. Natuurlijk was Alberto getuige van de eerste training.

 • #47 Oud-speler Marcel Koning herkent verhaal Kishna: "Het werd zwart voor mijn ogen"

  Nov 05 2020

  Drukke aflevering met zowaar twee gasten. We beginnen met vers nieuws over trainersstaf met Chris Tempelman van VI. Daarna bespreken we de depressie van Kishna met oud-speler Marcel Koning. De huidige trainer van Westlandia vertelt over zijn eigen donkere periode als voetballer. Nadat hij werd afgekeurd voor het betaald voetbal en een half jaar niet mocht voetballen kreeg hij te maken met paniekaanvallen. "Ik kreeg hartkloppingen en benauwdheid", zegt Koning.

 • #46 Veel gespreksstof met Maron Pots: Van Roze Règâhs tot algehele lockdown

  Oct 29 2020

  Met Maron Pots, fanatiek supporter van jongs af aan, hebben de heren veel te bespreken. Het gaat over de Roze Règâhs (nog steeds de enige officiële lhbti+-supportersvereniging in het betaalde voetbal), de wedstrijd tegen AZ, verhalen van vroeger, het magazine Adoratie, en Alberto's kijk op de coronacrisis. Tijdens de uitzending testen we zijn mondkapjes.

 • #45 Donny Gorter ging altijd met plezier naar de training ook al speelde hij bijna nooit

  Oct 21 2020

  Wederom via de videoverbinding spreken de heren deze week met oud-speler Donny Gorter. Hij vertelt over zijn periode bij de club waar hij maar weinig speeltijd kreeg. Toch reed hij met veel plezier elke dag 100 km naar de training. Op dit moment hangen de schoenen van Gorter aan de wilgen en focust hij zich op een maatschappelijke carrière. Verder wordt er gekeken naar de wedstrijd tegen AZ. Gezien de corona besmettingen bij de Alkmaarders is grootste vraag daarbij eigenlijk: gaat die wel door?

 • #44 Terugblikken op het eerste blok tijdens de interlandbreak

  Oct 14 2020

  Tijdens de interlandperiode ook weer gewoon een ADO-podcast. Wel via de videoverbinding dit keer. Het gaat over de Dion Malone als international, de prestaties van de ADO-vrouwen en de seizoensstart. Tot slot wordt de wedstrijd tegen Vitesse voorspeld. Is het een voordeel dat ADO minder internationals heeft dan Vitesse?

 • #43 Theo van der Burch, de Boelykin-juich en een roltrap in De Koel

  Oct 08 2020

  Deze week weer een oud-speler die de gloriejaren van de club meemaakte. Nu de transferdeadline is geweest kijken we met Theo van der Burch naar de huidige selectie. Verder blikken we terug op de eerste drie punten van het seizoen en de manier waarop de winnende goal gevierd werd.

 • #42 Chris Tempelman van VI over aankoopbeleid: “Morrison is een staatslot”

  Oct 01 2020

  Ook de podcastopname lijdt onder het coronavirus. Zo spreken we deze week Chris Tempelman, ADO-watcher van VI, via de videoverbinding. Met hem nemen we een groot aantal nieuwe spelers door. Chris vertelt over zijn favoriete aanwinst van ADO die hij al in de Youth League tegen Manchester City heeft zien spelen. Verder lijkt Arweilier de voorkeur te krijgen boven Kramer en worden de mannen Kishna en Morrison langzaam wedstrijdfit. Volgens Chris kan laatstgenoemde van grote waarde zijn, maar zoals ...more

 • #41 Sjaak Polak over ADO Vrouwen: "Zou een droom zijn als Midden Noord er staat"

  Sep 24 2020

  De ADO Vrouwen trainen dit seizoen op het complex van SVV Scheveningen, dus daar treffen we hun trainer Sjaak Polak. Met Polak gaat het over zijn ambities en wat hij tot nu toe heeft bereikt met de ADO Vrouwen. Verder natuurlijk een terugblik op de wedstrijd tegen Groningen met speciale aandacht voor de ontwikkeling van Pinas en Van Ewijk. Gaan zij nog een transfer maken? Tot slot vertelt clubicoon Polak over de gevolgen van zijn twee doelpunten tegen ADO als speler van Sparta.

 • #40 Oud-speler René Pas solliciteert als scout: "In een kwartier zie ik of iemand kan voetballen"

  Sep 15 2020

  Deze week zitten de heren in de zonnige tuin van oud-speler René Pas. Het gaat over de slechte openingswedstrijd, de nieuwe aanwinst van Werder Bremen en het eerste thuisduel tegen Groningen. Verder vertelt Pas over zijn eigen carrière en hoe hij nu tegen het beleid van club aankijkt. In een open sollicitatie geeft hij aan de club graag te willen helpen met de scouting.

 • #39 Haags Voetbaltwitteraar van het jaar @LangeToepie: "Ik ben niet kritisch, ik ben realistisch"

  Sep 10 2020

  Een nieuw seizoen en een nieuwe naam. In O, O, Den Haag, de ADO Podcast is Haags voetbaltwitteraar van het 2019, @LangeToepie de eerste gast. De heren hebben het over ‘de nieuwe energie’ bij de club en de verwachtingen voor komend seizoen. Ook vertelt LangeToepie waarom hij in zijn eerste twitterjaren het liefst anoniem wilde blijven. Tot slot wordt er weer voorspeld in het gevulde koek klassement.

 • #38 "Zelfs een petitie hield het vertrek van Beugelsdijk niet tegen"

  Aug 15 2020

  In de eerste aflevering van seizoen twee bespreken de heren het grote transfernieuws van de dag. Het vertrek van icoon Tom Beugelsdijk naar Sparta. Verder worden alle andere transfers van en naar de club doorgenomen en is er een prijsvraag uitgeschreven. Heb jij een nieuwe naam voor de podcast? Laat het ons weten en wie weet trakteert Alberto je op een broodje bal in het supportershome!

 • #37 Mohammed Hamdi: "Geen spijt van aanstelling Pardew, wel van geleerd"

  May 30 2020

  In de laatste aflevering van het seizoen hebben de heren contact met algemeen directeur Mohammed Hamdi. De directeur blikt terug op zijn roerige eerste eizoen, en vertelt onder andere uitgebreid over de periode onder trainer Alan Pardew. Verder vertelt Hamdi waarom sommige grote clubs geen spelers willen verhuren aan ADO en heeft Lieuwe een quiz voor Hamdi en Rogier voorbereid. Wegens storing is helaas het laatste gedeelte, waarin werd gesproken over het nieuwe 'technisch hart' eraf gevallen.

 • #36 Nieuwe start met 'technisch hart'

  May 18 2020

  In deze aflevering kijken de mannen terug op de presentatie van het nieuwe 'technisch hart' van ADO, Lieuwe was erbij en Alberto en Rogier volgden het live via Facebook. Nu de nieuwe technische staf bekend is kan er natuurlijk vooruit geblikt worden op volgend seizoen: Op gras maar zonder publiek!Disclaimer: Deze aflevering is vanuit huis opgenomen, we hebben ons uiterste best gedaan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden maar hier en daar zit er een hapering in de verbinding, onze excuses!

 • #35 "Voor ADO zou het lekker zijn als de competitie voorbij is"

  Apr 04 2020

  Ook in tijden van corona hebben we een mogelijkheid gevonden om van ons te laten horen. Via een videoverbinding spreken we elkaar en collega verslaggever Pim Markering van Omroep West. Hoewel er niet gevoetbald wordt, is er voldoende te bespreken. Zo bekijken we de mogelijke scenario's voor het eventuele vervolg van de competitie en hebben we het over het formeel opzeggen van een aantal contracten van spelers. Dat en meer in aflevering 35 van de ADO Podcast. N.b. door de videoverbinding is de kw...more

 • #34 Ton Beije: "Als je tegen Fortuna zonder publiek speelt is de kans op winst heel klein"

  Mar 10 2020

  Met Ton Beije, hoofdredacteur van Haaglanden Voetbal, gaat het over de verloren wedstrijd uit bij AZ. Verder neemt Ton ons mee naar de tijd dat hij voor het eerst bij ADO kwam en later als jeugdkeeper trainde met grote namen als Ton Thie, Hennie Ardesch en Gerard Swinkels. Ook gaat het over Corona. Mogelijk wordt de wedstrijd tegen Fortuna net zoals in andere Europese landen zonder publiek gespeeld. Volgens Ton zou dat ADO geen goed doen.

 • #33 AZ-fans bedanken ADO voor gastvrijheid

  Mar 05 2020

  Deze week zijn de heren afgereisd naar de grote markt van Gouda om daar te spreken met Matthijs Keuning, voorzitter van de supportersclub van AZ (Victoria Alkmaar). Het gaat onder meer over de periode dat AZ zijn thuiswedstrijden in Den Haag speelde en hoe de Alkmaarders ADO daarvoor willen bedanken. Verder wordt er teruggeblikt op het gelijkspel tegen Heracles en hebben we weer een quizvraag aan het eind van de podcast om kaarten te winnen voor ADO - Fortuna.

 • #32 Ali Boussaboun: "ADO speelt zonder tactisch plan"

  Feb 25 2020

  Met oud-voetballer Ali Boussaboun bespreken de heren de huidige situatie bij ADO. Daarin neemt Ali geen blad voor de mond. Verder gaat het over het afschaffen van blessuretijd, fake news, de stakende scouts en de carrière van Ali. Ook komt er antwoord op de vraag bij welke club onze gast als eerst ging spelen na zijn profcarrière. Tot slot natuurlijk een voorspelling van de aankomende wedstrijd.

 • #31 Voetballende filosoof Edouard Duplan: “PSV was een oefenwedstrijd, tegen Heerenveen moet het gebeuren”

  Feb 19 2020

  Met de Franse oud-voetballer Edouard Duplan bespreken de mannen de zorgelijke situatie bij ADO, de felle kritiek op de club in de landelijke media en de verloren wedstrijd tegen PSV. Duplan vertelt over zijn tijd bij ADO en waarom hij destijds niet voor Heracles of NAC koos. Verder vertelt de filosofische Fransman wat hij tegenwoordig doet. Uiteraard blikken de mannen vooruit op de wedstrijd tegen Heerenveen in het Abe Lenstrastadion, waar Alberto mooie herinneringen aan heeft, en maak je kans o...more

 • #30 Joop Buyt: "Ik dacht dat we een houthakker hadden aangekocht, maar die Duffy viel lekker in"

  Feb 14 2020

  Deze week zitten de heren in de favoriete ijssalon van voetbaltwitteraar, dichter, interviewer, maar vooral ADO-fan Joop Buyt. Met hem gaat het eigenlijk over van alles en nog wat. Buyt geeft in ieder geval zijn mening over de aankopen en biecht op dat hij eigenlijk helemaal geen Joop Buyt heet. Dat en meer in podcast nummer 30.

 • #29 Oud-voetballer Gerald Sandel werd pas laat prof: "Sparta heeft mij vijf keer gevraagd"

  Feb 04 2020

  Met oud voetballer van zowel ADO Den Haag als Sparta Gerald Sandel blikken de heren terug op het 115-jarig jubileum van de club en de wedstrijd tegen Vitesse. Met Sandel worden de laatste wintertransfers doorgenomen en verder hebben de mannen het over de bijzondere carrière van Sandel die pas op zijn 23e prof werd. Als oud speler is Sandel iemand die volgens de plannen van John van Zweden meer bij de club betrokken moet worden. Het is iets waar Sandel zeer positief tegenover staat. Tot slot geve...more

 • #28 Valentijn Driessen: "Doodzonde als ADO degradeert, maar ik zal er geen traan om laten"

  Jan 29 2020

  Deze week spreken de heren met chef voetbal van de Telegraaf Valentijn Driessen. De altijd kritische Driessen vertelt hoe vroeger bij het Zuiderpark kwam en genoot van het bekende broodje warme worst. Hoewel hij ADO een warm hart toedraagt, kijkt hij heel zakelijk naar de club en zal hij er geen traan om laten als ADO degradeert. Verder hebben de mannen het over Sem Steijn (De zoon van) die deze week zijn tweede contract tekende bij de club. Tot slot blikken de mannen nog even vooruit op het 115...more

 • #27 IJverige Materiaalman Rob Ravestein: "Na de wedstrijd draai ik gelijk een wasje"

  Jan 23 2020

  In de vertrouwde Ooievaar zijn de heren in het gelukkige gezelschap van materiaalman Rob Ravestein. De ijverige 'kit manager' vertelt over zijn werk en zijn band met de club. Verder blikken de mannen terug op de overwinning op RKC en kijken ze vooruit naar FC Utrecht uit. Alles onder het genot van een gevulde koek, want gast van vorige week Rick Hoogendorp had de uitslag goed voorspeld.

 • #26 Rick Hoogendorp: "Martin Jol is rode draad in mijn carrière"

  Jan 16 2020

  Rogier en Lieuwe zijn weer terug van trainingskamp en spreken op het jeugdcomplex van ADO met oud-speler Rick Hoogendorp. Momenteel traint Rick de onder 17 groep en is hij assistent bij Jong ADO. Rick legt uit waarom het voor de jeugd zo belangrijk is dat sinds deze week het eerste weer af en toe op De Aftrap traint. We bespreken met Rick zijn carrière, hoe Martin Jol hem bij ADO heeft binnengehaald en hoe hij Jol later weer bij RKC tegenkwam. Verder natuurlijk een vooruitblik op RKC thuis, voor...more

 • #25 Trainingskamp en de 2-1 tegen Hoffenheim met Lex Immers en Marijn Abbenhuijs (AD)

  Jan 09 2020

  In deze aflevering wordt teruggeblikt op het trainingskamp in Zuid-Spanje. Dat doen Lieuwe en Rogier met Marijn Abbenhuijs van het AD die er de hele week bij was. Ze bespreken de 2-1 overwinning op Hoffenheim, de nieuwe verdediger Sam Stubbs en de jaarlijkse ADO-voetbalquiz(door een van de drie gewonnen). Daarnaast hadden de mannen eerder in de week een interview met Lex Immers aan het zwembad en heeft ook ditmaal Alberto een boodschap achtergelaten.

 • #24 Op trainingskamp met Herman Nanninga

  Jan 08 2020

  In deze aflevering zitten Rogier, Lieuwe en speciale gast Herman Nanninga, presentator bij Omroep West, op een sfeervol terras in Fuengirola, Zuid-Spanje. Alberto is er vanwege zijn vliegangst helaas niet bij. De mannen bespreken het trainingskamp van ADO, de nieuwe trainer en de (mogelijke) nieuwe aanwinsten. Herman haalt wat herinneringen op van vroegere trainingskampen en Alberto heeft toch nog iets te zeggen.

 • #23 Kerstspecial: terugblikken en vooruitkijken

  Dec 23 2019

  In deze kerstspecial blikken de heren op de altijd gezellige Grote Markt terug op de eerste seizoenshelft van ADO Den Haag en op de afgelopen tien jaar. Onder meer de zeperd tegen Ajax, de nog steeds niet gepresenteerde nieuwe trainer en het trainingskamp in Zuid-Spanje komen aan bod. Verder heeft Rogier zijn beste ADO van de afgelopen tien jaar samengesteld. En niet geheel onbelangrijk, er zijn gevulde koeken gewonnen.

 • #22 Freek Jansen: "De samenwerking met China heeft ADO alleen maar problemen bezorgd"

  Dec 18 2019

  In de Ooievaar bespreken de heren de meer dan bewogen week van ADO. Zo komen de nieuwe plannen van Algemeen Directeur Mohammed Hamdi aan bod, gaat het over het vertrek van Van As en Jansma en dan is ook nog Freek Jansen te gast. Na zes jaar ADO gevolgd te hebben houdt de AD-journalist nu de tegenstander van zondag in de gaten. Is dit het ideale moment om Ajax te treffen? Dat en meer in aflevering 22 van de Den Haag FM ADO Podcast.

 • #21 Op de Blindentribune is Christine de fanatiekste supporter: "Je gaat voor de sfeer"

  Dec 10 2019

  In aflevering 21 zijn de heren te gast in de gezellige woonkamer van die-hard ADO-fan Christine Evans. Tien jaar geleden reed ze nog auto, maar door een erfelijke ziekte is ze visueel beperkt geworden. Het weerhoudt haar er niet van om naar de thuiswedstrijden van ADO te gaan. Ze vertelt hoe zij de wedstrijden beleeft en hoe belangrijk het radioverslag voor haar is. Verder nemen de heren de week door en blikken ze vooruit op Groningen thuis. Je hoort het allemaal in de Den Haag FM ADO Podcast.

 • #20 Fons weg bij ADO voelt 'alsof je vrouw bij je weggaat'

  Dec 02 2019

  Geen vrolijke aflevering deze week, want hoofdtrainer Fons Groenendijk verlaat de club. De mannen blikken terug op zijn tijd en bespreken zijn vertrek. Er wordt verder druk gespeculeerd over de opvolger van Groenendijk en over mogelijke versterkingen. Tot slot worden de regels van het gevulde koek klassement aangepast omdat er al weken geen winnaar is. Wat er precies veranderd is, hoor je in aflevering 20 van de Den Haag FM ADO Podcast.

 • #19 Wereldgoal Goossens, Skypen met Almelo en Goppeltje naar Barcelona?

  Nov 26 2019

  In de negentiende aflevering uiteraard veel aandacht voor de krankzinnige wedstrijd tegen Willem II. Onder andere de verschrikkelijke eerste helft en de wereldgoal van Goossens (met radiofragment) komen ter sprake. Verder blikken de mannen met de makers van 'Zwart-Wit De Podcast' via Skype vooruit op de wedstrijd tegen Heracles en is Goppeltje in de vorm van zijn leven.

 • #18 ADO-Anchorman van Omroep West Jim van der Deijl: "Als kind was ik fan van MVV"

  Nov 22 2019

  Deze week zitten de mannen in de kantine van Omroep West met ADO-anchorman Jim van der Deijl. Het aankoopbeleid wordt uitgebreid doorgenomen, want zo weet Jim te vertellen welke spelers ADO allemaal op het oog had als vervanger van El Khayati. Verder vertelt Jim waarom hij als kind fan was van MVV. Tot slot het gevulde koek klassement en komt Alberto terug met het ADO-journaal?

 • #17 De geweldige internationale carrière van ADO-icoon Lex schoenmaker

  Nov 11 2019

  Deze week zitten de heren weer op het kantoor van clubicoon Lex Schoenmaker om natuurlijk de ADO-week door te nemen, maar vooral om het te hebben over de geweldige carrière van Schoenmaker. Lex vertelt over zijn periodes in het buitenland en kijkt terug op zijn absolute hoogtepunt als trainer; het kampioenschap van de Eerste Divisie in 2003. Tot slot heeft Alberto een anekdote over de cameraman van Haaglanden Voetbal.

 • #16 Langs bij levende legende Lex Schoenmaker

  Nov 05 2019

  Op het kantoor van clubicoon Lex Schoenmaker hebben de mannen het over de drukke week van ADO met bekervoetbal en een gelijkspel tegen Heerenveen. Voor Alberto was de thuiswedstrijd tegen de Friezen meer dan een potje voetbal door alles wat er om heen gebeurde. Verder wordt de pijnlijke conclusie getrokken dat weer niemand het gevulde koekklassement won, ook al zijn er drie wedstrijden voorspeld. Met Lex was de tijd trouwens te kort. Daarom spreken we hem volgende week weer en dan vooral over zi...more

 • #15 Nagenieten van Vitesse-uit en veel bekervoetbal met Kai van Hese

  Oct 31 2019

  Aflevering 15 wordt opgenomen in de bosjes van Pex, thuishaven van Derde Divisie club Quick. De mannen zijn op de koffie bij Kai van Hese, aanvoerder van Quick en oud-speler van ADO Den Haag. Uiteraard wordt er teruggeblikt op de overwinning van ADO in Arnhem bij Vitesse, vooruitgeblikt op Fortuna-uit voor de beker en Heerenveen-thuis in de Eredivisie. Maar de hoofdreden dat de mannen in de bosjes van Pex zijn in de bekerkraker tussen Quick en Willem II op Sportpark Nieuw Hanenburg. Verder verte...more

 • #14 Santi Kolk van eigenwijze dribbelaar naar spelersmakelaar

  Oct 24 2019

  In aflevering 14 zijn de mannen te gast in het kantoor/voetbalmuseum van oud-voetballer Santi Kolk. De rechtsbuiten begon en eindigde zijn carrière in Den Haag en speelde tussendoor voor nog negen clubs, waaronder Vitesse, de tegenstander van zaterdag. Nu zijn schoenen aan de wilgen hangen is hij spelersmakelaar en heeft hij onder andere held van de show Thijmen Goppel in zijn stal. We spreken hem uitgebreid over zijn loopbaan, zijn werk en hoe hij ADO nog altijd aandachtig volgt. Dat en meer in...more

 • #13 Oud-perschef van ADO: "Bij mijn eerste persconferentie kreeg ik een complimentje van Louis van Gaal"

  Oct 17 2019

  In aflevering 13 zijn de heren in het gelukkige gezelschap van wederom een vrouwelijke gast. Nathalie Nuiten is oud perschef van ADO Den Haag en vertelt hoe haar week af hing van de prestaties van het eerste elftal. Verder heeft Alberto weer een anekdote over het trainingskamp en probeert hij het gevulde koek klassement deze week vooral niet te winnen.

 • #12 "Je kan zeggen wat je wil, maar Necid verstaat je toch niet"

  Oct 10 2019

  In deze aflevering zitten de mannen bij Rogier thuis en blikken ze terug op de verloren wedstrijd tegen Ajax en de protestactie van de supporters. Verder onthult Alberto hoe hij toegang krijgt tot de 'geheime' oefenwedstrijd van ADO tegen Sparta. Tot slot wordt de wedstrijd van het Nederlands elftal voorspeld en gaat het niet goed met onze Goppeltje.

 • #11 Overwinning ADO Vrouwen op Ajax geeft toch nog vreugde

  Oct 02 2019

  De heren zitten deze week weer vertrouwd in de Ooievaar waar ze spreken met de keeper van de ADO Vrouwen Barbara Lorsheyd. Ze wonnen afgelopen vrijdag verrassend van Ajax. Kunnen de mannen dat zondag ook? Verder willen de vrouwen op trainingskamp, maar zoeken ze nog sponsors en heeft Alberto een anekdote over Emmen uit.

 • #10 ADO-watcher Yorick Groeneweg: "Ik vind het wel lekker om 2,5 uur te rijden naar Sittard"

  Sep 26 2019

  In aflevering 10 spreken de heren met ADO-watcher van het AD Yorick Groeneweg. Hij volgt de club voor het AD op de voet en zelfs verre uitwedstrijden vindt hij geen probleem. Verder heeft Alberto een anekdote over een van Yoricks voorgangers en gaat het over de ontwikkelingen van de verhuurde Thijmen Goppel bij MVV.

 • #9 Nieuwe generatie ADO-supporters geniet van sfeer op Midden Noord

  Sep 20 2019

  In de negende aflevering van de ‘Den Haag FM ADO Podcast’ is oud-burgemeester van Madurodam Ties Brink te gast. De 17-jarige Ties heeft een seizoenkaart en vertelt hoe de jonge generatie ADO-supporters de wedstrijden beleeft. Verder blikken de mannen terug op Feyenoord-uit, het vertrek van Kanon en voorspellen zij zoals elke week de wedstrijd van het weekend.

 • #8 Supporters laten zich van hun beste kant zien met knuffelactie

  Sep 13 2019

  In een gezellige kroeg in het centrum van Voorburg spreken we met voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf Jacco van Leeuwen over de knuffelactie. Tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord gooien fans net als drie jaar geleden weer knuffel naar beneden voor zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. Dit jaar is de actie groter dan ooit en schenken de supporters ook een geldbedrag. Je hoort het allemaal in aflevering 8 van de Den Haag FM ADO Podcast.

 • #7 "Die interlandbreak komt altijd als ADO in vorm is"

  Sep 07 2019

  In deze aflevering geen gast, en Lieuwe is op vakantie dus Rogier en Alberto nemen met z'n tweeën de week door. Ze zijn verdrietig vanwege het (tijdelijke) vertrek van Goppeltje, nemen de laatste aanwinsten door en blikken terug op de tweede overwinning van het seizoen tegen VVV. Verder een voorbeschouwing op ADO Den Haag Vrouwen tegen FC Twente, Duitsland-Nederland en waarom verfde Alberto ooit zijn haar oranje? Dat en meer in aflevering 7 van de Den Haag FM ADO Podcast

 • #6 De eerste drie punten, schelden op de tribune en VVV-thuis met wethouder Robert van Asten

  Aug 30 2019

  In aflevering zes zitten we op het Plein met wethouder verkeer, maar bovenal seizoenkaarthouder Robert van Asten. We spreken met hem over het scheldwoord 'homo' tijdens voetbalwedstrijden en blikken vooruit op de 'zespuntenwedstrijd' tegen VVV Venlo. Verder iets nieuws, gevulde koeken voor de beste voorspelling. Je hoort het allemaal in deze aflevering van de Den Haag FM ADO Podcast.

 • #5 Indrinken bij Leo's Koffiehuis

  Aug 24 2019

  In de vijfde aflevering zijn we te gast bij Leo's Koffiehuis in Laakkwartier. We spreken hem over hoe veel ADO-fans bij hem de uitwedstrijden beleven. Verder nemen we de nieuwe aanwinsten van deze week door en feliciteren we de 72-jaar oud geworden Lex Schoenmaker. En oja, John Medley schoof ook even aan, want hij heeft nieuws. Je hoort het allemaal in deze aflevering van de Den Haag FM ADO Podcast.

 • #4 Henk Fraser terug op het oude nest: "Ik heb alleen maar mooie herinneringen aan ADO"

  Aug 16 2019

  In de vierde aflevering is Henk Fraser te gast, trainer van tegenstander van dit weekend Sparta, maar vooral ook oud-trainer van ADO Den Haag. Hoe kijkt hij terug op zijn Haagse jaren? Hoe heeft hij als wisselspeler het WK van 1990 beleefd en wat is nou het verschil tussen de speler en de trainer Henk Fraser? Al deze vragen worden beantwoord in deze extra lange aflevering van de Den Haag FM ADO Podcast

 • #3 Aad de Mos: "De Haagse jongens moeten eens met het mes tussen de tanden gaan spelen"

  Aug 09 2019

  In aflevering drie gaan Rogier, Lieuwe en Alberto op bezoek bij Aad de Mos in Eindhoven. Naast een uitgebreide voorbeschouwing op PSV-ADO Den Haag vertelt Aad over zijn verwachtingen van ADO dit seizoen. Daarin legt hij de druk bij de Haagse jongens. Daarnaast vertelt Aad waarom hij nooit meer bij ADO aan de slag zal gaan en zegt hij welke club volgens hem een 'porno-grasmat' heeft.

 • #2 Aad Mansveld, El Khayati-soap en voorbeschouwing Utrecht thuis

  Aug 03 2019

  In deze aflevering is Ruud Doevendans te gast. Schrijver van 'Ruwe Bolstâh', de biografie van Aad Mansveld en eindredacteur van vakblad 'De Voetbaltrainer'. Naast Aad Mansveld komt ook de transfersoap rond Nasser El Khayati ter sprake en beschouwen de mannen voor op de eerste wedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht.

 • #1 Dankzij Maradona mochten we bier drinken

  Jul 27 2019

  In deze eerste aflevering neemt Alberto ons mee naar zijn mooiste ADO herinneringen. Hoe hij als kind verliefd is geworden op de club en dat hij ooit een biertje dronk met Diego Maradona en Marco van Basten. Verder blikken de heren vooruit op het komende seizoen.