PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Oranje Leeuwinnen, de podcast

Wedstrijdanalyses en een-tweetjes over het WK van de Oranje Leeuwinnen, met profs uit de voetbalwereld.

Afleveringen

 • Het vrouwenvoetbal mist nog die kneiterharde supportersrivaliteit

  Jul 08 2019

  De finale was even een zure appel, maar een tweede plek is alsnog supersick. Hoe het nu verder moet met vrouwenvoetbal, daar heeft VICE Sports-collega Sam wel antwoord op: de supporterscultuur moet feller.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Trainer Marelle Worm over haar droom om een eredivisieclub te trainen

  Jul 05 2019

  ADO-voetbalveteraan en trainer Marelle Worm vertelt in deze nieuwe aflevering over hoe het is om onder haar held Sarina Wiegman te voetballen en haar ambitie om de grote clubs van Nederland te trainen.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Sanne van Dongen over het nu al geslaagde WK van haar tweelingzus Merel

  Jul 01 2019

  Sanne vertelt in deze nieuwe aflevering van Oranje Leeuwinnen de Podcast hoe zenuwslopend het is om haar tweelingzus te zien spelen, en waarom ze zelf koos voor een topsportcarrière in basketbal.Het WK is begonnen! Lees, kijk en beluister hier de komende weken alles wat we maken over de Leeuwinnen en andere vrouwen die voetballen. In onze podcast Oranje Leeuwinnen de Podcast bespreken we de wedstrijden na met relevante vrouwen uit de voetbalwereld, en in elke aflevering deelt Rocky haar beste kl...more

 • Waarom de vergelijking tussen mannen- en vrouwenvoetbal oppervlakkig en lui is

  Jun 26 2019

  Samen met hoofdredacteur van Vrouwenvoetbalnieuws.nl Amber van Lieshout bespreken we de wedstrijd Nederland-Japan: over een sjokkende Van de Sanden, een sprankelende Beerensteyn, huilende Japanners en troostende Oranjevrouwen. Ook bespreken we hoe media nu vol op het WK duiken, maar muisstil zijn tijdens de Eredivisie, en wat de KNVB echt zou kunnen doen om vrouwenvoetbal in Nederland vooruit te helpen.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Fifa-grensrechter Nicolet Bakker vlagt zich al tien jaar door het patriarchaat heen naar de top

  Jun 21 2019

  Nicolet Bakker was de eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter uit Nederland ooit die mocht vlaggen op een EK-eindronde, en dat deed ze in 2017 – het EK waar de Oranje Leeuwinnen kampioen werden. Daarmee schreef Bakker geschiedenis, maar in 2019 is nog altijd maar 1 procent van de arbitrage in Nederland vrouw. Dit WK bekijkt ze thuis, vanaf de bank. “Ik vond het wel lastig om de eerste wedstrijden te zien. Ik ben er nu niet bij omdat ik niet snel genoeg fit kon worden na mijn tweede zwan...more

 • Hoe seksistische stereotypes de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal in de weg zitten

  Jun 17 2019

  Kirsten van de Ven is niet alleen ex-topvoetballer, maar ook de huidige manager van het vrouwenvoetbal bij de KNVB. Een uitstekende gast dus om de wedstrijd van de Leeuwinnen tegen Kameroen (3-1) mee na te bespreken, en vooruit te kijken naar de wedstrijd tegen Canada. Ook voelen we haar aan de tand over de rol van de KNVB, sponsoren en media in het achterblijven van het vrouwenvoetbal in Nederland, maar natuurlijk kijken we ook naar de vooruitgang van de afgelopen 10 jaar.   See ...more

 • Een vlammend gesprek over de eerste WK-wedstrijd van de Oranjevrouwen met Leonne Stentler

  Jun 12 2019

  Samen met oud-Oranjeleeuwin Leonne Stentler analyseren we de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland en blikken we vooruit op de wedstrijd tegen Kameroen. Ook vertelt Leonne over haar eigen voetbalcarrière, die begon bij SV Bolnes in Ridderkerk, tussen de jongetjes bij de F-jes, en eindigde met een geknapte achillespees bij Ajax.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Welkom bij het wereldkampioenschap van de Oranjevrouwen.

  May 29 2019

  Dit is de vrouwenvoetbalpodcast van VICE. We verslaan het aankomende WK met stevige wedstrijdanalyses en vrolijke een-tweetjes, en doen dit samen met profs uit de voetbalwereld. Op 12 juni, een dag na de eerste poule-wedstrijd van Nederland, staat de eerste aflevering online.   See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.