PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Podnataal

Podnataal is een podcast gemaakt door Simone Wijnands, radio- en podcastmaker. In seizoen 1 kun je Simone volgen tijdens haar eigen zwangerschap. Je krijgt een inkijkje in haar leven en experts komen aan het woord. Vanaf seizoen 2 draait de podcast helemaal om bevallingen. In elke aflevering doet 1 vrouw haar bevallingsverhaal. Must listen voor elke mom (to be)!

Afleveringen

 • S3E6: Sanne H.

  Jan 22 2020

  Het is ruim vijf weken voor de uitgerekende datum als Sanne's vliezen, totaal onverwacht, breken. Ze is op dat moment ver van huis en dus kan haar eigen verloskundige niet helpen. Ook is haar man niet in de buurt. Zal hij op tijd in het ziekenhuis zijn om de bevalling bij te wonen?

 • S3E5: Sanne B.

  Jan 08 2020

  Tot haar grote verrassing blijkt Sanne in verwachting te zijn van een tweeling. Als ze net aan het idee gewend is dat ze straks niet één, maar twee kindjes gaat krijgen, krijgt ze slecht nieuws te horen bij de verloskundige.

 • S3E4: Liza

  Dec 18 2019

  Na een geslaagde stripsessie bij de verloskundige is Liza er, geestelijk gezien, helemaal klaar voor om te gaan bevallen van haar tweede kindje. Maar heeft haar lichaam ook genoeg aan dat ene laatste zetje om de bevalling op gang te brengen? Of zal haar geduld toch nog op de proef worden gesteld?

 • S3E3: Anneke

  Dec 04 2019

  Anneke heeft een probleemloze zwangerschap en is helemaal klaar voor de geboorte van haar eerste kind. Ze is lichamelijk hartstikke fit en heeft nog nooit last gehad van mentale problemen. Een postnatale depressie is dan ook wel het laatste wat ze verwacht te krijgen.

 • S3E2: Nikkie

  Nov 20 2019

  In het dagelijks leven weet Nikkie precies wat ze wil en ook wat betreft haar bevalling laat ze niets aan het toeval over. Haar eerste bevalling verloopt dus volgens het boekje, maar dan wel Nikkies boekje.

 • S3E1: Marjolein

  Nov 20 2019

  Marjolein is zwanger van haar derde kindje. Haar eerste twee bevallingen verliepen soepel én heel snel. Zal het de derde keer ook weer zo gaan?

 • S3E1: Trailer seizoen 3 Podnataal - bevallingsverhalen

  Nov 15 2019

  Podnataal is terug! Vanaf woensdag 20 november delen opnieuw een heleboel fantastische vrouwen hun bevallingsverhaal. Hier alvast een klein voorproefje.

 • S2E10: Bobbi

  Jul 11 2019

  Na een moeizame zwangerschap bevalt Bobbi uiteindelijk via een spoedkeizersnede van haar zoontje. Maar daar gaat een lange weg aan vooraf...

 • S2E9: Ria

  Jul 04 2019

  Het zijn de jaren tachtig en vanwege het werk van haar man woont Ria met haar gezin in Chicago. Daar bevalt ze van een 'verrassingsbaby'.

 • S2E8: Hanneke

  Jun 27 2019

  Hanneke's eerste bevalling zorgde ervoor dat ze lange tijd niet lekker in haar vel zat. Voor haar tweede bevalling neemt ze dan ook de nodige voorzorgsmaatregelen. Maar zijn die voldoende om deze bevalling naar haar hand te zetten?

 • S2E7: Vivianne

  Jun 20 2019

  Vivianne kijkt enorm uit naar haar bevalling. Als het eindelijk zover is blijkt het toch heel anders te gaan dan ze zich had voorgesteld...

 • S2E6: Esra

  Jun 13 2019

  Esra bevalt in het ziekenhuis van haar tweede kindje, ogenschijnlijk zonder complicaties. Maar dan blijkt er toch iets niet goed te zijn.

 • S2E5: Bonusaflevering: weeënopwekkers

  Jun 10 2019

  In de reeks bevallingsverhalen van seizoen 2 van Podnataal, komen de weeënopwekkers regelmatig ter sprake. Maar wat zijn weeënopwekkers nou eigenlijk precies? En wat doet het met je lichaam? Simone belt erover met Dr. Visser, gynaecoloog in het Tergooi ziekenhuis in Blaricum.

 • S2E5: Nina

  Jun 06 2019

  Nina wil heel graag thuis bevallen van haar tweede kindje. Van haar eerste beviel ze ook thuis en dat verliep heel goed. Zou het nu weer lukken?

 • S2E4: Roxanne

  May 30 2019

  De bevalling van Roxanne komt niet uit zichzelf op gang. Ze moet behoorlijk wat geduld opbrengen, voor ze haar zoontje eindelijk in de armen kan sluiten.

 • S2E3: Nicolette

  May 23 2019

  Nicolette is zwanger van een tweeling en moet daarom naar het ziekenhuis voor een ingeleide bevalling. Alles lijkt goed te gaan, totdat één van de twee baby's in stuit blijkt te liggen...

 • S2E2: Annemarie

  May 16 2019

  Annemarie krijgt een ingeleide bevalling in het ziekenhuis omdat ze overtijd is en ze denken dat haar kindje anders te groot zal worden. Het loopt allemaal anders dan gedacht.

 • S2E1: Soundos

  May 09 2019

  Soundos is nog niet eens echt toe aan haar verlof, als haar vliezen al breken. Ze bevalt veel te vroeg van haar dochtertje en in het ziekenhuis gaat er een hoop mis.

 • S2E1: Trailer seizoen 2 Podnataal - bevallingsverhalen

  Apr 18 2019

  Podnataal is terug met een gloednieuw seizoen! Ging seizoen 1 nog over de zwangerschap en alles wat daarbij komt kijken, seizoen 2 draait volledig om de bevalling. Simone praat in iedere aflevering met een andere vrouw open en eerlijk over haar bevalling. Bekende en onbekende vrouwen, jong en oud. Met als gemene deler: ze hebben een bevalling doorgemaakt. Vanaf 9 mei wekelijks nieuwe afleveringen!

 • S1E11: Bonus & Update: Hoe is het nu?

  Nov 22 2018

  We zijn een aantal weken verder en inmiddels is Simone moeder geworden van een prachtige dochter, Jelka. Hoe gaat het nu met moeder en dochter en de rest van het gezin? Je hoort het in deze bonusaflevering van Podnataal!

 • S1E10: De laatste loodjes... Zwangerschapsverlof!

  Sep 13 2018

  Simone zit in de laatste fase van haar zwangerschap. Tijd om de laatste dingen te regelen, voor ze begint aan haar zwangerschapsverlof. Ook houdt ze een reünie met de moeders van haar zwangerschapscursus. Hoe bevalt het ouderschap deze mama's en wat zijn hun ervaringen met bevallen?

 • S1E9: Eerlijk over borstvoeding

  Aug 30 2018

  Een onvermijdelijk onderwerp tijdens de zwangerschap: borstvoeding. Er wordt van alles over gezegd en geschreven, maar wat is er nu echt waar van de beweringen over 'het witte goud'? Simone zoekt het uit en gaat ook op visite bij presentatrice Sofie van den Enk, die een mooi boek schreef over borstvoeding.

 • S1E8: Fit moms! Over sporten tijdens de zwangerschap

  Aug 16 2018

 • S1E7: Over draagdoeken en flesjes, tijd voor de baby-uitzet

  Aug 02 2018

  Simone zit op de helft van haar zwangerschap. En dat betekent: 20 weken echo. Maar het begint ook tijd te worden om na te denken over de baby-uitzet. Is de draagdoek een onmisbaar item? Volgens Romy Boomsma wel. Simone gaat bij haar langs om te horen waarom.

 • S1E6: Meelopen met een kraamverzorgster (en krijg ik een jongetje of een meisje?!)

  Jul 19 2018

  Kraamvrouw is Simone al eens geweest, maar hoe is het om kraamverzorgster te zijn? Op die vraag krijg je antwoord in deze aflevering van Podnataal. Simone loopt een dagje mee met kraamverzorgster/ superwoman Suzan. Ook ontdekt Simone of ze een jongetje of een meisje krijgt...

 • S1E5: Zwanger! Wat moet ik aan?!

  Jul 05 2018

  De normale spijkerbroeken zijn verbannen naar de achterkant van Simone's kast, want ze past nergens meer in. Hoe zorg je nou dat je er nog een beetje leuk uitziet tijdens je zwangerschap? Styliste Manon Meijers heeft een hele lading goede tips voor zwangere dames.

 • S1E4: Waar blijft nou die roze wolk?

  Jun 21 2018

  Simone zit in het eerste trimester van haar zwangerschap, maar is niet 'over the moon'. Ze onderzoekt of het normaal is als je niet de hele tijd op een roze wolk zit. Verder moeten er dingen worden geregeld als de kraamzorg, en een NIPT-test worden gedaan. En mag eindelijk iedereen 'het' weten....

 • S1E3: Olé olé gemberthee (en de zwangerschapskwalen)

  Jun 07 2018

  De zwangerschapskwalen steken de kop op. Simone leest dat gemberthee kan helpen tegen misselijkheid, maar is dat ook echt zo? Ze zoekt het uit. En ze gaat voor het eerst naar de verloskundige...zou het hartje kloppen?

 • S1E2: Voeding: de haring-makreel-kwestie

  May 24 2018

  Wat mag je ook weer wel en niet eten als je zwanger bent? Simone zoekt het uit en komt tot een vreemde ontdekking. En hoe hou je die zwangerschap geheim in de eerste periode?  

 • S1E1: De grote ontdekking

  May 24 2018

  Simone ontdekt dat ze zwanger is en schrikt daar behoorlijk van. En als je net weet dat je zwanger bent, wat doe je dan eigenlijk allemaal? 

 • S1E1: Dit is Podnataal! Geen pizza of egel maar een podcast over zwangerschap

  May 21 2018

  Simone is moeder van een zoontje van twee en in verwachting van de tweede. En daar doet ze verslag van. In 'Podnataal' krijg je dus een inkijkje in het leven van de zwangere vrouw. Een must-listen voor elke moeder of mama in spé (en vooruit, ook voor vaders). 'Podnataal' is een podcast gemaakt door Simone Wijnands, radiomaker en journalist. Voor meer podcasts zie www.dagennacht.nl en voor ouderschaptips zie www.oudersvannu.nl.