PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Stilte van de wereld

'Stilte van de wereld', de podcast waarin je kan reizen, naar plekken in deze vreemde tijden van de Corona crisis. Wij brengen de plekken die normaal wemelen van de mensen, naar jou toe. Zo kun jij, buiten naar binnen halen. Als achtergrond voor je meditatie, yoga oefening, dat welverdiende dutje of om simpelweg even te ontsnappen aan het inmiddels bekende geluid van je woonruimte. Want terwijl de wereld misschien lijkt stil te staan, klinkt deze mooier dan ooit.

Afleveringen

 • Aflevering 8 - Drielandenpunt

  Jun 03 2020

  In deze aflevering begeven we ons bij het Drielandenpunt in Zuid-Limburg. Hier komen de grenzen van België, Duitsland & Nederland bij elkaar. De uitkijktoren, het labyrinth en de speeltuin zijn gesloten, maar toch zijn er enkele dagjesmensen vanuit deze drie landen te vinden. Op 322,4 meter boven NAP ligt, bovenop de Vaalserberg, het hoogste punt van Nederland, vlak naast het Drielandenpunt. Dat jaarlijks zo’n 900.000 bezoekers trekt. Nu wordt er wat geklust en komen bewoners uit de buurt e...more

 • Aflevering 7 - Scheveningen

  May 27 2020

  In deze aflevering waaien we over de boulevard van Scheveningen. Met een prachtig uitzicht op de pier lopen wij langs de verlaten strandtentjes. Een zonnige dag, die normaal veel mensen naar het strand had getrokken, gaat verloren aan de maatregelen die getroffen moeten worden. Waar je normaal het plezier van bezoekers boven de muziek van de strandtenten uit hoort, hoor je nu bij een enkele strandtent wat muziek klinken. Voornamelijk om het klussen op gepaste afstand draaglijker te maken. Het ge...more

 • Aflevering 6 - TU Delft

  May 20 2020

  In deze aflevering wandelen we over de campus van de TU in Delft. Op een doordeweekse dag bruist de campus van de studenten. Met lekker weer zitten de graszoden op het dak van de UB vol. In deze tijden zitten de studenten op hun kamer, hard aan de studie, want die gaat online gewoon door. Anne van den Berg heeft het gedicht over de campus in Delft geschreven en ingesproken.

 • Aflevering 5 - Giethoorn

  May 13 2020

  In deze aflevering wandelen we langs het water in Giethoorn, ook wel het Venetië van Nederland. Normaal kan je de smalle paadjes door de toeristen niet meer zien. In de grachten vormen zich files van bootjes gevuld met vrolijke dagjesmensen. Nu hoor je de stille wateren kabbelen tegen de kant. Giethoorn geniet nu even van de privacy, die normaal ten onder gaat aan het gedruis van de vele bezoekers. Het gedicht is ingesproken en geschreven door: Melanie Neeleman.

 • Aflevering 4 - De Dam

  May 06 2020

  In deze aflevering bevinden we ons op de Dam. Het plein in het centrum van Amsterdam waar zo'n 50.000 mensen per dag paden kruizen.  Geen flits van een camera, verdwaalde toerist of het oorverdovende geluid van een volle stad. Het enige geluid dat ongestoord doorgaat, is het tikken van de verkeerslichten.  Het gedicht is ingesproken en geschreven door: Daniël Meppelink. 

 • Aflevering 3 - Schiphol

  Apr 29 2020

  In deze aflevering bevinden we ons op Schiphol. Hier komen jaarlijks zo’n 70 tot 80 miljoen passagiers aan voor hun reis of doorreis. Nu zijn de gemiddeld 1600 vluchten per dag behoorlijk uitgedund. De reizigers die nog niet thuis zitten, komen in een vreemde en lege hal aan. Het gedicht ’Schiphol zonder bestemming’ is ingesproken en geschreven door Lena Plantinga.

 • Aflevering 2 - Kinderdijk

  Apr 22 2020

  In deze aflevering lopen we langs de molens in Kinderdijk. Normaal gesproken is Kinderdijk een druk bezochte plek, voornamelijk door toeristen. De vele talen die je door elkaar hoort, zijn er nu niet. De rust is een vrijbrief voor de natuur. De vogels kwetteren, ganzen vliegen over en de wind suist. De enkele fietser die nog langs raast, is zo weer vergeten. Loop met ons mee en ervaar Kinderdijk op een andere manier. Het gedicht is ingesproken en geschreven door Anouk Wolf.

 • Aflevering 1 - Utrecht Centraal

  Apr 15 2020

  In deze aflevering begeven we ons op Utrecht Centraal.  Tussen het geluid van stemmen en voetstappen van honderden mensen die rennen om hun trein te halen, kun je normaal gesproken je eigen gedachtes amper horen. Laat staan de omroep die je nodig hebt, om bij de juiste trein te komen. En dan de opgave nog om je pad te vinden door de mensenmassa heen… Hoe klinkt het station zonder deze drukte? Loop met ons mee en ervaar Utrecht Centraal op een andere manier

 • Introductie

  Apr 08 2020

  In deze introductie vertellen we meer over het concept en hoe jij mee kan werken aan deze podcast!