Podcast

Surftips podcast

Podcast by Pepijn Tigges

Afleveringen

 • Hoe maak ik een top turn? - Surftips podcast

  Jun 28 2019

  Voor sommigen het ultieme surfgevoel en voor anderen een grote ergenis omdat ze er maar niet uitkomen hoe het nou precies moet. Een turn. Nadat je een bottom turn hebt gedaan komt hoogstwaarschijnlijk de top turn, zeker voor de intermediate surfers is dit de volgende stap in het leren surfen.

 • Snelheid maken en behouden tijdens het golfsurfen - Surftips podcast

  Jun 21 2019

  In de vorige podast heb je gehoord waarom snelheid maken zo belangrijk is in het golfsurfen maar hoe maak je die snelheid en nog belangrijker, hoe verlies je zo min mogelijk snelheid. Door het horen van de uitleg van de techniek kan je als surfer snel begrijpen wat je moet doen in het water en helpt dit je om te schakelen en om met een betere techniek te gaan surfen. De surftips podcast is precies bedoelt om dat coachingsgedeelte in te stappen en je te helpen naar meer plezier in je passie.

 • Hoe maak ik een bottom turn? - Surftips podcast

  Jun 14 2019

  De basis van het progressief surfen en turns maken is de bottom turn. Wanneer je bottom turn goed is wordt je beloond met snelheid en dat is waar het surfen om gaat, snelheid. Zonder snelheid verlies je je golf en moet je het opnieuw gaan proberen. Een goeie bottom turn is dus key en hoe je die bottom turn doet leggen we haarfijn uit in deze aflevering van de surftips podast.

 • Wat is het beste wetsuit? (Onderzoek) - Surftips podcast met de Surfoloog

  Jun 08 2019

  Een goed wetsuit is in Nederland een must en iemand, die hier de afgelopen tijd veel kennis van heeft opgedaan is niemand minder dan de enige echte Hollandse surfjournalist, de Surfoloog. De eerste gast van de Surftips podcast komt het onderzoek wat hij heeft gedaan bij 16 verschillende merken wetsuits uitleggen. De Surfoloog geeft je een zo goed mogelijk onderbouwde mening over welke wetsuits je moet kopen dit seizoen.

 • Sturen van je surfboard - Surftips podcast

  May 31 2019

  De zesde stap in het leren surfen is de leukste tot nu toe: sturen. Voordat je als surfer leert sturen moeten de eerste stappen goed zijn uitgevoert en geleerd. Een goed begin is het halve werk. Luister eerste de eerste afleveringen voordat je aan deze 'intermediate' surftips begint. Vanaf deze aflevering wordt het alleen maar meer gevorderd.

 • Take off verbeteren - Surftips podcast

  May 02 2019

  De volgende stap in het verbeteren van je surfskills en een belangrijk onderdeel van het begin van je golf, is de take off. Vanaf je eerste surfles oefen je hierop en worden er manieren geleerd die ervoor zorgen dat je take off zo goed en snel mogelijk is. In de vijfde aflevering van de surftips podcast vertellen we je precies hoe je die take off kan verbeteren en dat is net iets anders dan dat je denkt.

 • Golfkeuze - Welke golf is het beste? - Surftips podcast

  Apr 26 2019

  Golfkeuze is misschien wel het moeilijkste om te leren en vergt jarenlange ervaring om te perfectioneren. Golfkeuze is niet zomaar uitgelegd en een "goeie golf" is voor iedereen weer anders. Wel kan je ervoor zorgen dat je op de goeie plek in de line-up ligt zodat de goeie golven naar jou toe komen. We zijn zoals altijd weer benieuwd wat jullie van de podcast vinden. Laat in een review of berichtje achter wat je van de podcast vind en welke onderwerpen je in de volgende podcasts zou willen zie...more

 • Peddeltraining en efficiënt peddelen - Surftips podcast

  Apr 19 2019

  Een veel besproken onderwerp in de surftips groep is peddelen. Veel mensen hebben hier moeite mee en dit zijn de beste tips die ik in een korte tijd kan geven. Zeker op youtube kijken want dan zit er halverwege nog een uitlegvideo in hoe je zo effectief mogelijk peddelt. We zijn benieuwd hoe je de podcast vind dus stuur ons een berichtje op facebook of instagram met je mening.

 • Boardkeuze - Welk surfboard moet ik kiezen? - Surftips podcast

  Apr 14 2019

  Een legendarisch onderwerp (en ook veel besproken in de Surftips groep) is boardkeuze. - Met welk board moet je beginnen? - Hoe groot moet het board zijn? Antwoorden op deze vragen en nog meer in de tweede Surftips podcast. Ik ben weer ontzettend benieuwd wat jullie vinden. Helemaal van deze eerste "inhoudelijke" podcast.

 • Online surfles, leren golfsurfen - Surftips podcast Introductie

  Apr 12 2019

  Dit voorjaar nemen Pepijn Tigges (topsurfer) en Jurjen van den Broek (van Boardshortz.nl) een podcast serie op. Het idee is geboren n.a.v. de Facebookgroep van Pepijn: Surftips, voor surfers door surfers. Het doel is om iedereen die daar oren naar heeft, tips en inzichten te geven om beter te leren surfen.