PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beursgenoten Podcast

Geert Schaaij zoekt naar de pareltjes op de beurs en de zwarte raven. Samen met Rick van Zelst bespreekt hij de stand van zaken van de economie en tal van andere zaken gerelateerd aan beleggen: alles voor de geïnteresseerde belegger.

Afleveringen

 • Podcast 17 mei 2022

  May 17 2022

  Terug van weggeweest, de Beursgenoten Podcast. In deze uitzending bespreekt Rick van Zelst met Geert Schaaij de economische omstandigheden zoals de hoge inflatie en rentestijgingen. Ook vele aandelen passeren weer de revue, waaronder Vopak, Van Lanschot, Pfizer, Ahold, Rolls-Royce, Avantium en Sligro. Eventuele posities van Beursgenoten kunt u vinden op  onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 30 maart 2021

  Mar 30 2021

  Beweging in de grondstofprijzen, inflatie en rentestanden: Is er een perfect storm op komst? Geert Schaaij bespreekt het met Rick van Zelst. Ook bespreken ze vele sectoren zoals de olie, technologie, banken en bouw. Diverse aandelen passeren de revue, met uiteraard weer een pareltje van Geert. Beluister dit en meer in de Beursgenoten Podcast van 30 maart 2021. Eventuele posities van Beursgenoten kunt u vinden op onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 28 januari 2021

  Jan 28 2021

  De eerste podcast van 2021: Rick van Zelst vraagt aan Geert Schaaij naar zijn verwachtingen voor het jaar met het oog op de coronacrisis en de oplopende overheidsschulden. Ook bespreken ze een hele rits aandelen uit de bankensector, voedingssector, vastgoedsector en verfsector. Eventuele posities kunt u vinden op de website van Beursgenoten onder het kopje mededelingen.

 • Podcast 21 oktober 2020

  Oct 21 2020

  Rick van Zelst bespreekt de beurs met Geert Schaaij. In deze podcast bespreken ze een rits aandelen waaronder BAM, Fugro, Randstad, Brunel, Unilever, Danone, Pharming, Royal Dutch Shell, Nikola en Tesla. Eventuele posities kunt u vinden op de website van Beursgenoten onder het kopje mededelingen.

 • Podcast 19 augustus 2020

  Aug 19 2020

  Een nieuwe Beursgenoten podcast met Geert Schaaij en Rick van Zelst. Ze bespreken de huidige ontwikkelingen op de beurs en zoomen in op de bank-, olie- en vastgoedsector. Natuurlijk passeren ook weer vele aandelen de revue, waaronder Pharming, Galapagos, ABN AMRO, Unilever, Adyen, OCI, Berkshire Hathaway, Merck, Danone, Nikola en andere.

 • Podcast 1 juli 2020

  Jul 01 2020

  Een wat langere podcast dit keer: Naast Geert Schaaij van Beursgenoten schuift ook André van Eerden van Aberfeld Vermogensbeheer dit keer aan tafel. Rick van Zelst neemt met hen beiden de beurzen door en vele aandelen passeren weer de revue. Natuurlijk bespreken de heren ook hun favoriete aandelen en leggen uit waarom ze dit vinden. Kortom: Tijd voor de Beursgenoten podcast van 1 juli 2020. Eventuele posities van Beursgenoten kunt u vinden op de website van Beursgenoten onder het kopje .

 • Podcast 5 juni 2020

  Jun 05 2020

  De zon schijnt in het water op de beurzen. Terecht of hebben beleggers last van een tunnelvisie? Luister de nieuwe podcast waarin Rick van Zelst dit en meer voorlegt aan Geert Schaaij van Beursgenoten. Eventuele posities van beide sprekers kunt u vinden op de website van Beursgenoten onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 30 april 2020

  Apr 30 2020

  Waar liggen de kansen en waar liggen de bedreigingen voor de belegger? De oliesector die het zwaar heeft, de centrale banken die stuwmeren van geld in de economie pompen, bedrijven die het dividend opschorten en toch een beurs die alweer op het niveau van een maand of tien geleden staat. Rick van Zelst vraagt Geert Schaaij van de hoed en de rand in deze Beursgenoten Podcast van 30 april 2020. --- Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op de website van onder het kopje Mededeli...more

 • Podcast 10 maart 2020

  Mar 10 2020

  Het coronavirus, een prijzenoorlog in de oliesector, dreigende recessie: een cocktail van slecht nieuws en onzekerheid in de laatste weken en dat is zeker te merken op de beurzen. Rick van Zelst vraagt beursgoeroe Geert Schaaij naar zijn visie op de recente ontwikkelingen en hoe nu verder. Uiteraard bespreken ze ook weer tal van aandelen en zijn er nog parels te vinden in deze woelige tijden? Hoor het in deze Beursgenoten Podcast van 10 maart 2020. --- Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur ...more

 • Podcast 14 februari 2020

  Feb 14 2020

  Het Corona-virus leeft onder beleggers. Een reden om in deze podcast uitgebreid stil te staan bij dit virus en welke aandelen hierdoor kunnen worden getroffen. Ook kwamen er vele cijfers uit de afgelopen weken. Rick van Zelst bespreekt er een aantal met Geert Schaaij, waaronder NIBC, ABN AMRO, Aegon, Ordina, Royal Dutch Shell, Brunel en vele anderen. Eventuele posities van beide sprekers kunt u terugvinden op de website van Beursgenoten onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 23 januari 2020

  Jan 23 2020

  Hoe gaat het met de bankaandelen, wat zal de ECB doen, onzekerheid in de wereldeconomie, werkloosheid in de USA, coronavirus in China en een hoop aandelen waaronder de vijf van Geert: dit en meer komt allemaal voorbij in deze Beursgenoten Podcast van 23 januari 2020. Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op onze website, www.beursgenoten.nl, onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 9 december 2019

  Dec 09 2019

  De ECB gaat de rente verhogen? Een reservemunt voor Azië? Oude energie verslaat de nieuwe energie? Deze “waanzinnige voorspellingen" van de Deense Saxo Bank bespreken Rick van Zelst en Geert Schaaij in deze Beursgenoten Podcast van 9 december 2019. Ook bespreken ze de recordhoogte van de AEX, de aankomende analyse van Pharming en diverse andere aandelen waaronder ABN AMRO, BAM, Beter Bed, Boskalis, Flow Traders, Nationale Nederlanden en Nokia. Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vi...more

 • Podcast 14 november 2019

  Nov 14 2019

  Komt er een krach en hoe kun je je hiervoor wapenen? Geert Schaaij en Rick van Zelst bespreken het in deze Beursgenoten Podcast van 14 november 2019. Ook passeren weer vele aandelen de revue uit diverse sectoren en landen. Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op onze website, www.beursgenoten.nl, onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 24 oktober 2019

  Oct 24 2019

  Veel bedrijven kwamen met derdekwartaalcijfers, Geert Schaaij en Rick van Zelst bespreken er een paar. Ook diverse aandelen passeren de revue, zoals ABN AMRO, ING, Brunel, Takeaway, Fugro. En is er eigenlijk nog een pareltje te vinden in deze markt? Dit en meer in deze derde Beursgenoten Podcast van 24 oktober 2019. Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op onze website, www.beursgenoten.nl, onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 11 oktober 2019

  Oct 11 2019

  Rick van Zelst bespreekt met Geert Schaaij wederom de beurs. Enkele aandelen waaronder Philips, BAM en Fagron passeren de revue. En hoe zit het eigenlijk met de verfindustrie? Dit en meer in deze tweede podcast van Beursgenoten! Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op onze website, www.beursgenoten.nl, onder het kopje Mededelingen.

 • Podcast 2 oktober 2019

  Oct 02 2019

  Voor het eerst in de geschiedenis: een podcast van Beursgenoten. Hoewel, oude wijn in nieuwe zakken volgens Geert Schaaij - uitgesproken als altijd. Samen met Rick van Zelst loopt hij langs de beurzen en bespreekt tal van aandelen. Geert ziet wel degelijk een groeivertraging, maar een onzichtbare vinger wijst ons al langer de weg..  Eventuele posities van Beursgenoten/Auteur kunt u vinden op onze website, www.beursgenoten.nl, onder het kopje mededelingen.