PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Beurs van Charlotte en Cédric

Charlotte Van Brabander en Cédric Proost zijn twee jonge beleggers die de beurs toegankelijk willen maken voor iedereen. Want hoe start je nu met beleggen? En wat bepaalt de waarde van een aandeel? Charlotte en Cédric duiken meteen de praktijk in en beleggen elk 10.000 volgens hun eigen strategie. Welke portefeuille zal het hoogste rendement opleveren? 

Afleveringen

 • S1E5: Waarom is een beleggingsstrategie belangrijk? | €8.600 - €9.087

  Jun 23 2022

  Bij beleggen mag je niet naar je emoties luisteren, maar handel je best met je verstand. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk in woelige beurstijden. Met een goede beleggingsstrategie houd je je beleggingsportefeuille op de rails. Hoe stel je voor jezelf een goede beleggingsstrategie op? En welke strategie gebruiken Charlotte, Cédric en financieel expert Paul D'Hoore? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E4: De Beurs van Charlotte en Cédric - Hoe komt de prijs van een aandeel tot stand? | € 9.995 -€ 9.873

  Jun 16 2022

  Als startende belegger kan je meteen een mooie winst halen, maar het kan ook zijn dat je tegen verlies aanloopt. Wat zorgt ervoor dat de prijs van een aandeel schommelt? Waarom zijn sommige aandelen stabieler dan andere? En hoe kan je dat als beginnende belegger inschatten? See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E3: De Beurs van Charlotte en Cédric - Waarin kan je beleggen? € 10.001 - € 10.023

  Jun 08 2022

  Charlotte en Cédric hebben er hun eerste week op zitten. Dit keer hebben ze het over beleggingsproducten. Naast aandelen, kan je ook beleggen in obligaties, crypto en goud. Welke is nu het meest risicovol en waar start ik best mee? En hoe schat Paul D'Hoore dat risico net in? Je het komt het te weten in de derde aflevering van 'De Beurs van Charlotte en Cédric'.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E2: De Beurs van Charlotte en Cédric - Wat zit er in de portefeuilles van Charlotte en Cédric? | € 10.000 - € 10.000

  Jun 02 2022

  Het is zover! Charlotte en Cédric krijgen 10.000 euro die ze elk volgens hun eigen strategie zullen beleggen. Welke keuzes maken onze jonge beleggers ? En wat vindt Paul D’Hoore daarvan? Je komt het te weten in deze tweede aflevering van ‘De Beurs van Charlotte en Cédric’. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • S1E1: De Beurs van Charlotte en Cédric - Waarom beleggen?

  May 30 2022

  Waarom zou je beginnen met beleggen? Moet je jong starten of net even afwachten? Is het dan zoveel beter dan sparen? En hoeveel tijd kruipt daarin? Je komt het te weten in deze eerste aflevering van 'De Beurs van Charlotte en Cédric'. De twee jonge beleggers vertellen waarom en hoe zij ermee gestart zijn. Ook financieel expert Paul D'Hoore blikt terug op zijn allereerste aandeel. See omnystudio.com/listener for privacy information.