PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Gouden Graal Podcast

Podcast by Jaap Rietdijk

Afleveringen

 • #11: Jeroen van der Graaf keek de dood in de ogen, maar deelt nu zijn positieve inzichten

  Sep 02 2020

  Jeroen van der Graaf zou binnen een week doodgaan, maar bleef leven. Moest tijdens een lang revalidatie traject opnieuw leren lopen en moet nog steeds zuinig met zijn energie omgaan. Jeroen weigert echter bij de pakken neer te gaan zitten en deelt in dit interview zijn positieve inzichten over geluk, keuzes maken en hoe je het beste uit jezelf kunt halen.

 • #10: Renate Westerlaken over haar leven in de politiek en bij het Ronald McDonald Kinderfonds

  Aug 18 2020

  Renate Westerlaken bewaakt de hoge gunfactor als directeur bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Daarvoor was zij lid van de Provinciale Staten in Utrecht, burgemeester van de gemeente Lopik en waarnemend partijvoorzitter van het CDA. In dit interview vertelt zij over haar al op jeugdige leeftijd ontstane fascinatie voor de politiek en hoe zij zich met hart en ziel inzet voor mensen in kwetsbare posities en van daaruit een verschil in de maatschappij wil maken.

 • #9: Het graf van FBK (Atlete van de Eeuw) mag nooit geruimd worden

  Aug 06 2020

  Het verhaal van Fanny Blankers-Koen (de beroemdste sportvrouw van Nederland) met 4 gouden medailles op de Olympische Spelen van 1948 in Londen. Luister naar het interview met Kees Kooman, die haar biografie heeft geschreven en ons meeneemt naar de bijzondere verhalen uit haar leven en zich sterk maakt om haar graf tot in de eeuwigheid in ere te houden.

 • #8: Bij Wim Perlot zit het recherche werk in zijn DNA

  May 27 2020

  Luister naar de boeiende, waargebeurde verhalen van Wim Perlot over een leven bij de politie als rechercheur en later als hoofd van het Cold Case Team van de Eenheid Midden-Nederland. In het interview vertelt Wim over de nog altijd onopgeloste moord uit 1976 van het "Heulmeisje". En de bizarre wending in de zaak van de Utrechtse serieverkrachter, die 20 jaar later alsnog gepakt kon worden.

 • #7: Evelien Veenman vertelt als CHO over haar ervaringen om tot meer werkgeluk te komen

  Apr 01 2020

  Evelien Veenman vertelt in dit interview over haar ervaringen als Chief Happiness Officer. Zij slaagde erin om met Experius twee jaar op rij in de top 5 van 'Best Workplaces' in Nederland en in de top 3 van het 'Vitaalste Bedrijf' in de prijzen te vallen. Daarnaast worden de onderwerpen ‘Motivatie van werknemers’ en ‘Cultuur in organisaties’ besproken. Tot slot zijn er vier (voor iedereen toepasbare) leermomenten om tot meer werkgeluk te komen.

 • #6: Directeur Blijdorp vertelt openhartig over deze Rotterdamse icoon

  Mar 18 2020

  Erik Zevenbergen geeft als Directeur van Diergaarde Blijdorp in dit interview antwoord op de vragen waar hij tegenaan liep bij zijn aantreden, waarom Blijdorp zo'n hoge gunfactor heeft, zijn visie op leiderschap en hoe hij de Diergaarde klaar wil maken voor de toekomst.

 • Diergaarde Blijdorp Masterplan 2030

  Mar 08 2020

  Erik Zevenbergen vertelt als Directeur van Diergaarde Blijdorp over het Masterplan 2030 waarin voor 100 miljoen in deze Rotterdamse icoon geïnvesteerd zal gaan worden. In aflevering 6 van De Gouden Graal Podcast zal het volledige interview te beluisteren zijn.

 • #5: Patty Duijn vertelt als Rouwdoula over de dood, maar vooral over het leven. Deel 2

  Mar 04 2020

  Patty Duijn is rouwdeskundige en auteur van het boek "Rouwdoula". Zij vertelt in deze 2e aflevering vol passie over haar missie om de dood op een natuurlijke manier bespreekbaar te maken. Als een persoonlijke coach bij leven en dood vertelt zij over haar ervaringen en hoe zij in moeilijke tijden met een lach en een traan, het afscheid tot een waardige herinnering helpt te maken.

 • #4: Patty Duijn vertelt als Rouwdoula over de dood, maar vooral over het leven. Deel 1

  Feb 19 2020

  Patty Duijn is rouwdeskundige en auteur van het boek "Rouwdoula". Zij vertelt in deze 1e aflevering over haar missie om de dood op een natuurlijke manier bespreekbaar te maken. Als een persoonlijke coach bij leven en dood vertelt zij over haar ervaringen en hoe zij in moeilijke tijden met een lach en een traan, het afscheid tot een waardige herinnering helpt te maken.

 • #3: Michel Aaldering over de gewijzigde rol van het VVV op Terschelling

  Feb 05 2020

  Michel Aaldering geeft als directeur van het VVV op Terschelling zijn visie over de gewijzigde strategie om gasten te informeren over het eiland en welke maatregelen Terschelling neemt om de balans tussen het toerisme en de natuur te bewaren.

 • #2: Bas Groenendijk trekt ten strijde tegen eenzaamheid

  Jan 22 2020

  Interview met Bas Groenendijk over zijn motivatie om van een vaste baan bij de overheid over te stappen naar een eigen stichting om eenzaamheid in zijn omgeving tegen te gaan. Vol passie vertelt Bas over dit onderwerp en geeft zijn visie over onze huidige samenleving en het vaak onzichtbare leed dat hierachter schuil gaat.

 • #1: Hessel en Tess over de voorbereidingen van een uitverkocht Ahoy

  Jan 08 2020

  Openhartig interview met Hessel en Tess over de beginjaren van de Groene Weide, de tegenslagen en de route naar de steeds grotere concerten tot een 2x uitverkocht Ahoy in 1991. In maart 2020 gaan zij wederom Ahoy uit zijn voegen laten barsten en in deze Podcast vertellen zij over de voorbereiding, de spanning en of er bepaalde rituelen voor zo'n groot optreden zijn.

 • #0: Introductie

  Dec 29 2019

  Introductie aflevering als kennismaking met deze Podcast. Je hoort hierin fragmenten van de komende afleveringen. Ga hierin mee op ontdekkingsreis naar de motivatie en passie van bijzondere mensen.