PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Stikstof Podcast

In deze podcast nemen Elisabeth en Tim, twee jonge journalisten, je mee in de stikstofcrisis. Uitspraken over stikstof worden besproken en gefactcheckt om zo de stikstofcrisis begrijpelijk te maken.

Afleveringen

 • Aflevering 4: Van stikstofcrisis naar coronacrisis

  Mar 30 2020

  In deze aflevering onderzoeken Elisabeth en Tim wat het effect is van de coronacrisis op de stikstofcrisis. Mensen werken veel vanuit huis en rijden minder kilometers. Een positief effect zou je denken. Maar wat betekent het nou echt voor de stikstofcrisis?

 • Aflevering 3: Krijg je lichamelijke klachten door stikstof?

  Mar 23 2020

  In deze podcast nemen Elisabeth en Tim, twee jonge journalisten, je mee in de stikstofcrisis. Uitspraken over stikstof worden besproken en gefactcheckt om zo de stikstofcrisis begrijpelijk te maken. Luister naar de ‘De Stikstof Podcast’ via iTunes, Spotify of Stitcher. Of ga naar www.rtvoost.nl/podcast . Je kunt je gratis abonneren op De Stikstof Podcast, zo blijf je op de hoogte van de nieuwste afleveringen.

 • Aflevering 2: Hoe meet het RIVM de stikstofneerslag?

  Mar 09 2020

  Stikstof is niet meer weg te denken uit het nieuws. Boze boeren en bouwers trekken naar Den Haag om te demonstreren, er is kritiek op de metingen van het RIVM en de snelheid gaat omlaag.   Maar waar gaat het eigenlijk over? In deze tweede aflevering wordt er gekeken naar een uitspraak van een boerin voor het gebouw van het RIVM. “Wij boeren vinden dat de cijfers van het RIVM niet kloppen. De politiek baseert zich op die metingen en het beleid wordt erop gebaseerd. Er gaat iets heel erg mis.” ...more

 • Aflevering 1: Wat is stikstof?

  Feb 18 2020

  In deze podcast nemen Elisabeth en Tim, twee jonge journalisten, je mee in de stikstofcrisis. Uitspraken over stikstof worden besproken en gefactcheckt om zo de stikstofcrisis begrijpelijk te maken.   In de eerste aflevering beginnen we bij het begin. Wat is stikstof eigenlijk? We gaan met twee wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam naar de Sallandse Heuvelrug om te zien welke gevolgen stikstof heeft. Ecoloog Franciska de Vries vertelt wat stikstof is en hoe het werkt in een plant. ...more

 • Teaser - De Stikstof Podcast

  Feb 10 2020

  In deze podcast nemen Elisabeth en Tim, twee jonge journalisten, je mee in de stikstofcrisis. Uitspraken over stikstof worden besproken en gefactcheckt om zo de stikstofcrisis begrijpelijk te maken.