PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

FC Rijnmond Podcast

Gewoon lekker lullen over voetbal.

Afleveringen

 • Podcast Feyenoord over het verwachtingspatroon en de incomplete selectie

  Jun 30 2022

  Feyenoord is begonnen met het nieuwe seizoen en werkt met een reeks oefenwedstrijden toe naar de start van de competitie in augustus. Reden voor de sportredactie van Rijnmond om ook weer te starten met een gloednieuwe Podcast Feyenoord. Over de nu nog incomplete selectie in De Kuip en het verwachtingspatroon voor dit seizoen.

 • Laros en Nijkamp in Podcast Sparta: 'We zijn een voorbeeld voor andere eredivisieclubs'

  Jun 08 2022

  Hoe vormt de selectie van Sparta zich voor een nieuw seizoen eredivisie, wat verwijt Manfred Laros zichzelf bij het vertrek van Henk van Stee en is er commercieel meer te halen voor Sparta? De nieuwe Podcast Sparta van woensdag heeft een sterke bezetting: naast Frank Stout, Ruud van Os en Anton Slotboom zijn namelijk Manfred Laros en technisch directeur Gerard Nijkamp te gast. Zij vinden Sparta op commercieel gebied een voorbeeld voor andere clubs van gelijke grootte.

 • Geluid van Zuid aflevering 10. De Trots van Tirana

  Jun 03 2022

  Drie Tirana-gangers praten onder meer over: de Road to Tirana, de hectische, onvergetelijke dagen in Tirana plus de mediagekte rondom Feyenoord. Verder, Gloryhunters, welkom ja of nee? En een oproep aan supporters om zelf de Kuip op te knappen. Dit en nog heel veel meer!

 • Podcast Feyenoord met enorme kater: 'De tegenstander was niet top, maar Feyenoord zelf ook niet'

  May 26 2022

  Het is kwart over vijf in de ochtend, op een druk vliegveld in Tirana, als Frank Stout, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel in sombere stemming een nieuwe Podcast Feyenoord opnemen. "Ik heb een enorme kater zonder bier op gehad te hebben", aldus Bischop. "Zo'n enorme anticlimax en teleurstelling."

 • Podcast Feyenoord met bekende Albanees: '90 procent van de bevolking hier is voor AS Roma'

  May 25 2022

  Ook op dé dag van de finale tussen Feyenoord en AS Roma zorgen Frank Stout, Sinclair Bischop en Dennis van Eersel voor een verse Podcast Feyenoord. Bauke Deelstra, geboren en getogen in Friesland maar tegenwoordig woonachtig in Tirana, schuift aan. "Gisteren kwam de spelersbus van Feyenoord vlak langs mijn huis, dat was echt super."

 • Podcast Feyenoord: 'Het kan een voordeel zijn dat AS Roma niet in Tirana traint'

  May 24 2022

  Onze collega's Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout zijn neergestreken in Tirana, waar Feyenoord woensdag in de finale van de Conference League van AS Roma hoopt te winnen. In het snikhete Albanië maakten de mannen dinsdag een extra Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Zij spraken over de stad, AS Roma en een oud-jeugdspeler van Feyenoord met een restaurant in Tirana. Veel luisterplezier!

 • Geluid van Zuid - Aflevering 9: Het Geluid van Tirana

  May 24 2022

  Geluid van Zuid op locatie! Vanaf een terras in Tirana spreken we met gast Remco Ravenhorst, voormalig voorzitter van FSV De Feijenoorder, over de zenuwen die niet meer te harden zijn. En het lange en mooie seizoen vol met reizen, dat ook voor ons als supporters zwaar was. Verder een sfeerverslag uit Tirana, een reistip, mediagekte rond Feyenoord en een onverwachte verwachte ontmoeting met Artur Lekbello.

 • Podcast Feyenoord: Rijnmond telt af naar de finale in Tirana!

  May 22 2022

  Feyenoord speelt op woensdag 25 mei voor het eerst sinds twintig jaar een Europese finale. In de eindstrijd van de Conference League nemen de Rotterdammers het op tegen de Italiaanse club AS Roma. Presentator Frank Stout reist samen met Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel af naar Tirana, waar de finale gehouden zal worden. Voordat de mannen naar Albanië gaan, maken zij nog een speciale Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Veel luisterplezier!

 • Een vurige Podcast Sparta met Hugo Borst: 'Manfred Laros gaf Henk van Stee de eerste trap buiten de deur'

  May 20 2022

  Columnist, presentator en Sparta-supporter Hugo Borst kwam bij de FC Rijnmond Podcast langs om over zijn favoriete club te praten. Het werd een speciale Podcast Sparta met veel vuurwerk. De show ging over de bestuurlijke perikelen, het vertrek van trainer Henk Fraser en natuurlijk de miraculeuze ontsnapping in de eindfase van de eredivisie. En de confrontatie werd in de podcast niet geschuwd. Naast Borst schoven ad interim hoofdredacteur Ruud van Os en Sparta-supporter Anton Slotboom bij present...more

 • Podcast Sparta: 'Veel clubs zeggen uniek te zijn, maar wij zijn het'

  May 16 2022

  Sparta blijft in de eredivisie en Ruud van Os en Anton Slotboom zijn daar maar wat blij mee. De heren zijn onder de indruk hoe trainer Maurice Steijn zo snel het elftal naar zijn hand heeft gezet. In vier wedstrijden pakte hij met Sparta tien punten waardoor de ploeg zich tegen Heracles Almelo heeft verzekert voor een extra jaar eredivisie.

 • Podcast Feyenoord over laatste eredivisiewedstrijd: 'Als ze zo tegen AS Roma spelen, wordt het erg lastig'

  May 16 2022

  Feyenoord heeft het seizoen afgesloten met een derde plek in de eredivisie. De ploeg van Arne Slot speelde zondag tegen FC Twente al nergens meer voor en wist deze wedstrijd ook niet te winnen. "Jammer dat Feyenoord het seizoen zo afsluit", is de mening van Ruud van Os.

 • Geluid van Zuid aflevering 8: met Feyenoord-boefjes op het veld, buiten het veld én in de bestuurskamer

  May 13 2022

  Hoe was Marseille? Hoe wordt Tirana? De Kracht van de Kuip. En op visite in de studio… El Bombastico! Dat en veel meer in alweer aflevering 8 van Geluid van Zuid.

 • Podcast Sparta: ‘Het gaat ons lukken, deze sfeer geeft zoveel kracht’

  May 12 2022

  Sparta is onder trainer Maurice Steijn ineens heel dicht bij handhaving in de eredivisie. Sinds woensdagavond staan de Rotterdammers boven de rode degradatiestreep. Nog één keer vlammen en een resultaat pakken, zondag tegen Heracles Almelo, en Steijn heeft het geflikt met Sparta. In onze podcast is het vertrouwen in een goede afloop groot. “Het gaat ons lukken, deze sfeer geeft zoveel kracht”, zegt Anton Slotboom.

 • Podcast Sparta: 'Het Thy is gekeerd'

  May 09 2022

  "Het Thy is gekeerd bij Sparta", zegt een lachende Anton Slotboom in Podcast Sparta. Sinds de aanstelling van nieuwe trainer Maurice Steijn hebben de Rotterdammers vier punten in twee wedstrijden gepakt. Ruud van Os en Slotboom bespreken de stand van zaken bij de degradatiezorgen van Sparta.

 • Podcast Feyenoord: 'Vanuit Amsterdam mag er een miljoentje worden overgemaakt'

  May 09 2022

  De discutabele strafschop in de blessuretijd tegen PSV, de Argentijnse Feyenoord-fan El Bombástico en de revalidatie van doelman Justin Bijlow. We hebben weer een bomvolle Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast! Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en verslaggever Jan Jaap Pruysen maakten samen de Rotterdamse balans op.

 • Podcast UEFA Cup - Aflevering 9: Feyenoord wint na een bizarre week de UEFA Cup in eigen stadion

  May 07 2022

  De onmogelijke vrije trap in Freiburg, de miraculeuze ontsnapping tegen PSV en de rood-witte invasie in Milaan. Twintig jaar geleden veroverde Feyenoord met de UEFA Cup als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs. Daarom doken we in het archief van Radio en TV Rijnmond om in een speciale podcastserie van FC Rijnmond terug te blikken op deze memorabele prestatie. Vandaag aflevering 9: hoe Feyenoord ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup veroverde na de krankzinnige moord op LPF-politicu...more

 • Podcast Feyenoord in Marseille: 'Op naar Tirana!'

  May 06 2022

  In deze Podcast Feyenoord blikken we terug op de legendarische wedstrijd van Feyenoord in Marseille. Na een 0-0 gelijkspel in Frankrijk plaatste Feyenoord zich ten koste van Olympique voor de finale van de Conference League. Dennis, Sinclair en Frank zitten heerlijk aan de ontbijttafel na te genieten van een historische avond.

 • Extra Podcast Feyenoord vanuit Marseille: 'Moet een onvergetelijke dag worden'

  May 05 2022

  In deze extra (korte) editie van de Podcast Feyenoord leven Frank, Dennis en Sinclair toe naar de return in de halve finale van de Conference League. Feyenoord verdedigt een 3-2 voorsprong, die vorige week werd bedongen in De Kuip. De Rijnmond-verslaggevers hopen dat het op een positieve manier een onvergetelijke dag gaat worden. Vanaf de ontbijttafel blikken zij vooruit op Olympique Marseille - Feyenoord.

 • Podcast Sparta: 'Die positieve vibe hebben we nodig om de laatste wedstrijden te overleven'

  May 02 2022

  De vreugde op Het Kasteel na de late 1-1 bij Sparta-AZ, een uitnodiging aan Sparta-supporter Hugo Borst en één van de podcastmakers biedt twee keer in deze aflevering zijn excuses aan. Kortom: de Sparta-editie van de FC Rijnmond Podcast heeft weer genoeg te bieden! Presentator Frank Stout, chef sport Ruud van Os en Sparta-fan Anton Slotboom namen de afgelopen week en de spannende degradatiestrijd uitgebreid door.

 • Podcast Feyenoord: 'Dedain maakt langzaam plaats voor aandacht en sympathie'

  May 02 2022

  Het verbeterde imago van Feyenoord, de crowdfundingsactie rondom Cyriel Dessers en het niveau van de Franse competitie. Allemaal onderwerpen die uitgebreid aan bod komen in de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast! Presentator Frank Stout, Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en verslaggever Jan Jaap Pruysen verheugen zich na de makkelijke 3-1 overwinning bij Fortuna Sittard op de return van de halve finale in de Conference League tussen Olympique Marseille en Feyenoord van aanstaande donder...more

 • Geluid van Zuid aflevering 7: Spandoeken

  Apr 29 2022

  Op de ochtend na de eerste halve finale tegen Marseille, praten we met schorre kelen na over de nu al legendarische 3-2 winst. Maar we hebben het ook over 60 jaar spandoeken. Welke was het mooist? En het grappigst? Verder spreken we met Peenvogel over z’n boek 'Hoop is uitgestelde teleurstelling' en hebben we het Argentijnse fenomeen El Bombástico aan de lijn. Dit en nog veel meer Feyenoord in aflevering 7 van Geluid van Zuid.

 • Podcast Feyenoord over winst op Marseille: ‘Deze wedstrijd komt in een prachtig historisch rijtje’

  Apr 29 2022

  In een nieuwe aflevering van Podcast Feyenoord blikken Dennis van Eersel en Sinclair Bischop terug op Feyenoord-Marseille. De finale van de Conference League lonkt na de 3-2 overwinning op Marseille. “Wat mij betreft staat deze wedstrijd in een rijtje met historische duels. Sevilla, Manchester United, Juventus, FC Porto en Marseille zelf staat er nu voor de tweede keer bij,” zegt Van Eersel. "Het is nog niet gelopen, het zal zwaar worden in Marseille. Maar voor mij is de kansenverhouding nu 55-4...more

 • Podcast Feyenoord blikt vooruit op Olympique Marseille: 'Het kan een hele leuke avond worden'

  Apr 25 2022

  Luis Sinisterra was zondag de held voor Feyenoord. In de laatste minuten besliste hij het duel tegen FC Utrecht waardoor de ploeg van Arne Slot de derde plaats weer wat steviger in handen heeft. Donderdag is de eerste halve finale van de Conference League waarin Feyenoord het in de eigen Kuip opneemt tegen Olympique Marseille. Sinclair Bischop en Dennis van Eersel blikken vooruit op deze belangrijk wedstrijd.

 • Podcast Sparta in teken vertrek Henk Fraser: 'Het afbreukrisico is aanwezig voor Maurice Steijn'

  Apr 25 2022

  Sparta heeft een roerig weekend achter de rug met het 2-0 verlies tegen FC Twente. Het grote nieuws kwam echter zondag toen de club bekent maakte dat trainer Henk Fraser op ging stappen. Maurice Steijn gaat vanaf dinsdag voor de groep staan als vervanging van de vertrokken Fraser. Anton Slotboom en Ruud van Os zetten daar hun vraagtekens bij. Beluister hier de nieuwe aflevering van de Podcast Sparta.

 • Podcast Sparta: 'Ik heb geaccepteerd dat je af en toe degradeert'

  Apr 20 2022

  Sparta heeft een wisselende week achter de rug met een pijnlijke nederlaag bij Fortuna Sittard (3-0) en in Vitesse werd de 0-1 voorsprong over de streep getrokken. Bij Anton Slotboom en Ruud van Os overheerst een goed gevoel doordat de wedstrijd in Arnhem korter geleden is.

 • Geluid van Zuid Aflevering 6: Put your hands up for Pi-air!

  Apr 15 2022

  Geluid van Zuid-special. Met Pierre van Hooijdonk praten we maar over één onderwerp: de UEFA-cup uit 2002. De vrije trappen. Bert van Marwijk. De verwachtingen. Ono. De penalty’s. Milaan, Pim Fortuin. Alles, maar dan ook alles komt aan bod in deze extra lange editie van anderhalf uur. Geluid van Zuid is een tweewekelijkse podcast van drie Feyenoord-supporters. Dit zijn host Dave Geensen (seizoenkaarthouder en voormalig redacteur Hand in Hand), co-host Ellen Mannens (redacteur Hand in Hand, Stad...more

 • Podcast Feyenoord: 'Zeg je Conference League, dan zeg je Cyriel Dessers!'

  Apr 15 2022

  Een unieke voetbalavond vraagt om een unieke podcast Feyenoord. De Rotterdammers plaatsten zich donderdagavond voor de halve finale van de Conference League. Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout blikken vanuit Praag er op terug.

 • Podcast Feyenoord: Special met supporters in Praag - Hoe Europese tripjes leiden tot eeuwige vriendschap

  Apr 13 2022

  Zoals iedere Europese-trip van Feyenoord is het de dag voor de wedstrijd al druk in de desbetreffende stad. Tijd dus om eens langer te praten met groepen supporters die al langer meereizen met de Rotterdamse club. Waarom zijn de nu in Praag? Wat is hun mooiste trip? Verslaggever Frank Stout gaat in Praag in gesprek met verschillende supporters, van jong tot oud. Geniet van de verhalen van vroeger en nu en laat je helemaal meeslepen in het Europese Feyenoord-gevoel.

 • Podcast Sparta: 'Het was een topweekend!'

  Apr 11 2022

  Sparta staat na dit weekend op een teleurstellende laatste plaats. Doordat Fortuna Sittard en PEC Zwolle punten pakten en de ploeg van trainer Henk Fraser verloor van Ajax, staan ze nu laatste in de eredivisie. Ondanks die nederlaag zijn Anton Slotboom en Ruud van Os verassend positief over Sparta.

 • Podcast Feyenoord: Fouten als tegen Heracles kunnen in Praag wel fataal zijn

  Apr 11 2022

  In onze podcast over Heracles - Feyenoord (1-4) zijn veel positieve commentaren te horen over de comeback van Feyenoord na een vroege achterstand. Toch zorgt het duel ook voor twijfel richting de return in de kwartfinale van de Conference League tegen Slavia Praag. "Feyenoord toont weer veerkracht," zegt Dennis van Eersel. "Maar liet ook bij een 1-3 stand af en toe dingen zien, die donderdag in Praag heel anders kunnen aflopen. Nu stond er Bilal als afmaker aan het einde, donderdag is dat wel ...more

 • Podcast UEFA Cup - Aflevering 8: Feyenoord overleeft Internazionale en gaat naar de finale

  Apr 11 2022

  De onmogelijke vrije trap in Freiburg, de miraculeuze ontsnapping tegen PSV en de rood-witte invasie in Milaan. Twintig jaar geleden veroverde Feyenoord met de UEFA Cup als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs. Daarom doken we in het archief van Radio en TV Rijnmond om in een speciale podcastserie van FC Rijnmond terug te blikken op deze memorabele prestatie. Vandaag aflevering 8: hoe een karaktervol Feyenoord zich ten koste van Internazionale plaatst voor de eindstrijd. Presentatie + R...more

 • Podcast Feyenoord: 'Senesi was de verpersoonlijking van het Feyenoord dat de halve finale wil halen'

  Apr 08 2022

  "Een 3-3 die voelt als een nederlaag", blikt Sinclair Bischop in onze Podcast Feyenoord terug op het gelijkspel tegen Slavia Praag. "Dit is een slechte uitgangspositie, wetende dat je nog naar Praag moet dat thuis zelden verliest", vult Dennis van Eersel aan. De fantastische sfeer in De Kuip, de veerkracht van Feyenoord, de goal van Luis Sinisterra... genoeg lovende woorden over de eerste Conference League-kwartfinale van Feyenoord in onze podcast. Bischop vond vooral verdediger en aanvoerder ...more

 • Podcast Sparta: 'Ook als Sparta zich handhaaft, is het een lelijk seizoen'

  Apr 04 2022

  Sparta wist zondag niet optimaal te profiteren van het puntenverlies van zijn directe concurrenten. De club van trainer Henk Fraser speelde met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen en is daardoor nog alles behalve veilig op de ranglijst. In Podcast Sparta praten we over de wedstrijd en de toekomst van de club.

 • Podcast Feyenoord: 'Feyenoord kan niet zonder Sinisterra'

  Apr 04 2022

  Luis Sinisterra was heel belangrijk voor Feyenoord met de openingsgoal tegen Willem II, waardoor het duel tegen de laagvlieger toch nog werd gewonnen. Hij maakte het verschil en niet voor het eerst. We spreken over de Colombiaan in een nieuwe Podcast Feyenoord.

 • Podcast UEFA Cup - Aflevering 7: Milaan is helemaal van Feyenoord (en Rijnmond)

  Apr 04 2022

  De onmogelijke vrije trap in Freiburg, de miraculeuze ontsnapping tegen PSV en de rood-witte invasie in Milaan. Twintig jaar geleden veroverde Feyenoord met de UEFA Cup als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs. Daarom doken we in het archief van Radio en TV Rijnmond om in een speciale podcastserie van FC Rijnmond terug te blikken op deze memorabele prestatie. Vandaag aflevering 7: hoe Feyenoord, Het Legioen en Rijnmond in Milaan de baas waren. Presentatie + Research: Dennis van Eersel T...more

 • Speciale Podcast Sparta op 134ste verjaardag, inclusief boekpresentatie 'Wij Spartanen'

  Apr 02 2022

  Sparta is jarig! Ter ere van het 134-jarig bestaan van de Kasteelclub namen we een speciale Podcast Sparta op, live vanuit Boekhandel Donner op de Coolsingel in Rotterdam. Frank Stout, Anton Slotboom en Ruud van Os ontvingen onder anderen Manfred Laros, Gerard Nijkamp, Arjan van der Laan en Dennis de Nooijer.

 • El Bombástico, sneeuwbalhooligans en eendagsvliegen in supporterspodcast Geluid van Zuid

  Apr 01 2022

  De Argentijnse spraakwaterval El Bombástico. Ons Morele Kompas, waar ligt onze grens? Sneeuwbalhooligans. Eendagsvliegen. Vreemd geld welkom, ja of nee? Columns van Peenvogel en Wat is dit voor een club? Dat en nog veel meer deze week in een nieuwe supporterspodcast Geluid van Zuid.

 • Podcast Sparta: liever Vriends dan Beugelsdijk en zorgen over gedrag van eigen fans

  Mar 28 2022

  In Podcast Sparta wordt het resterende programma in de eredivisie even goed onder de loep genomen. Ruud van Os, Anton Slotboom en Frank Stout praten verder over het ideale centrale verdedigingsduo, het gebruik van het woord 'zuur' in de voetballerij, het gedrag van eigen supporters en een gestaakte voetbalwedstrijd in Duitsland.

 • Podcast Feyenoord: over de 'verwaarloosde' Kuip en mogelijke versterkingen

  Mar 28 2022

  Geen competitievoetbal voor Feyenoord afgelopen weekend, maar uiteraard wel gewoon een Podcast Feyenoord met Dennis van Eersel, Sinclair Bischop en Frank Stout. De mannen praten onder meer over Gernot Trauner, Feyenoord City en de interesse van Feyenoord in Jørgen Strand Larsen en Kastriot Imeri. "Dat Feyenoord Strand Larsen volgt, oké, maar het is niet zo dat de kans groot is dat hij de nieuwe spits van Feyenoord wordt."

 • Podcast Sparta: 'Als ik niet had gekeken, had ik ook niks gemist'

  Mar 21 2022

  "Ik vond er echt geen reet aan en ik heb beroepsmatig de wedstrijd uitgekeken", zegt Ruud van Os over de wedstrijd van Sparta tegen NEC. De Kasteelclub speelde 0-0 tegen de club uit Nijmegen. Een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie, al kreeg de wedstrijd niet de schoonheidsprijs. "Waarom bestaat Sparta?", vraagt Van Os zich hardop af. "Niet degraderen is geen reden om te bestaan. Tuurlijk wil ik dat Sparta punten pakt, maar als ik niet had gekeken, had ik ook niks gemist." Anton Slotb...more

 • Podcast Feyenoord: 'Meest vervelende manier om De Klassieker te verliezen, maar dit biedt hoop'

  Mar 21 2022

  In een nieuwe podcast over Feyenoord blikken we terug op de verloren Klassieker tegen Ajax. In Amsterdam werd het 3-2 terwijl het er lang op leek dat Feyenoord eindelijk weer eens aan het langste eind zou trekken. "Dit is de meest vervelende manier om een Klassieker te verliezen," zegt Dennis van Eersel, één van onze Feyenoord-watchers. "Persoonlijk vind ik dit vervelender dan een duidelijke nederlaag omdat de tegenstander zoveel beter is. Nu doe je jezelf tekort, al nam de druk wel al langere ...more

 • Podcast UEFA Cup - Aflevering 6: Pierre van Hooijdonk is dé held bij Feyenoord in de kraker tegen PSV

  Mar 21 2022

  De onmogelijke vrije trap in Freiburg, de miraculeuze ontsnapping tegen PSV en de rood-witte invasie in Milaan. Twintig jaar geleden veroverde Feyenoord met de UEFA Cup als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs. Daarom doken we in het archief van Radio en TV Rijnmond om in een speciale podcastserie van FC Rijnmond terug te blikken op deze memorabele prestatie. Vandaag aflevering 6: hoe Pierre van Hooijdonk zichzelf onsterfelijk maakte bij Feyenoord in de bloedstollende return tegen PSV. ...more

 • Podcast Feyenoord: 'Misschien gaat Feyenoord tegen Ajax wel de overrompelingstactiek gebruiken'

  Mar 18 2022

  Partizan Belgrado, Slavia Praag maar toch vooral dé Klassieker van komende zondag tegen Ajax. Er was voldoende te bespreken in onze podcast Feyenoord. "Als Feyenoord echt speelt op het niveau van Partizan-uit, kunnen ze een resultaat weghalen in Amsterdam", denkt NOS-commentator Jeroen Grueter.

 • Supporterspodcast Geluid van Zuid: over het succes van Feyenoord in Europa en Jorien van den Herik

  Mar 18 2022

  Weer een nieuwe aflevering van de supporterspodcast Geluid van Zuid, ondanks een door corona geteisterde Ellen Mannens. Er wordt teruggeblikt op de succesvolle wedstrijden tegen Partizan Belgrado. Het Legioen spreekt zich uit over de actie met het Full Support uitshirt. Columnist Peenvogel geeft een inkijkje in de reis naar Belgrado.

 • Podcast UEFA Cup - Aflevering 5: Feyenoord speelt weer gelijk in 'Europese' uitwedstrijd

  Mar 15 2022

  De onmogelijke vrije trap in Freiburg, de miraculeuze ontsnapping tegen PSV en de rood-witte invasie in Milaan. Twintig jaar geleden veroverde Feyenoord met de UEFA Cup als laatste Nederlandse ploeg een Europese prijs. Daarom doken we in het archief van Radio en TV Rijnmond om in een speciale podcastserie van FC Rijnmond terug te blikken op deze memorabele prestatie. Vandaag aflevering 5: hoe PSV en Feyenoord in een unieke confrontatie elkaar in evenwicht houden. Presentatie + Research: Dennis ...more

 • Podcast Sparta over de schrik rondom Beugelsdijk: 'Als het aan hem ligt dan speelt hij zaterdag weer'

  Mar 14 2022

  Nog nooit maakten we zo'n valse start aan een wedstrijd mee als afgelopen zaterdag bij Sparta - Go Ahead Eagles. De schrik zat er flink in op Het Kasteel na de lelijke val van Tom Beugelsdijk. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met de verdediger. Ruud van Os heeft contact gehad met de Hagenees, die monter is. "Als het aan hem ligt, dan speelt hij zaterdag weer," concludeert de chef sport van Rijnmond die via de app contact met hem heeft gehad. "Gelukkig maar, want het was oprecht eng. ...more

 • Podcast Feyenoord: 'Rechtsbuitenpositie is wel een zorgenkind'

  Mar 14 2022

  Feyenoord wint met hangen en wurgen in Zwolle en dus blikt de sportredactie van Rijnmond kritisch terug op de wedstrijd. Met de kanttekening dat het ook erg positief is dat Feyenoord een slechte wedstrijd omzet in een driepunter. Bij de nodige spelers, zoals doelpuntenmakers Dessers en Sinisterra, was het niveau de voorbije wedstrijden hoger en zat er een keer een mindere wedstrijd bij. Voor de speler op de rechtsbuitenpositie is dat niet het geval. "Nelson is wel klaar," zegt Ruud van Os. "Ma...more

 • Podcast Feyenoord vanuit Belgrado: ‘Dit gaat natuurlijk nooit meer mis voor Feyenoord’

  Mar 10 2022

  Feyenoord leverde uitstekend werk af in Servië. In de heenwedstrijd van de achtste finale van de Conference League waren de Rotterdammers veel te sterk voor Partizan Belgrado (2-5). Verslaggevers Sinclair Bischop, Dennis van Eersel en Frank Stout babbelden vanuit Belgrado in sfeervolle omstandigheden uitgebreid na in een extra Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast. Er is natuurlijk genoeg te vertellen over deze heroïsche voetbalavond.

 • Podcast Sparta: 'De KNVB verdient echt een hele vette gele kaart'

  Mar 07 2022

  Op weg naar drie punten in Arnhem ging het vrijdagavond mis voor Sparta. Door misdragingen van Vitesse-aanhangers werd het duel met de nummer zes van de eredivisie vlak voor tijd gestaakt. "We zitten in een heel rare fase. Wat gebeurt er allemaal?", klinkt het in onze Podcast Sparta, met Frank Stout en de van vakantie teruggekeerde Anton Slotboom en Ruud van Os.

 • Podcast Feyenoord: 'Nu komt toch aan het licht dat Bryan Linssen eigenlijk geen spits is?'

  Mar 07 2022

  Het was geen best weekend voor Feyenoord. De Rotterdammers speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Groningen, en zagen de concurrenten een dag later allemaal winnen. Genoeg om over na te praten in onze Podcast Feyenoord, met Frank Stout, Sinclair Bischop en Ruud van Os.

 • Supporterspodcast Geluid van Zuid: avonturen tijdens Europese uitwedstrijden en het roze keeperstenue

  Mar 04 2022

  In de supporterspodcast Geluid van Zuid gaat het deze week over Europese uitwedstrijden en het roze keeperstenue. Verder hoor je de column van Peenvogel en praten Ellen, Dave en Harry over de duurdere toegangsprijzen, op de fiets naar Belfast en heel veel meer.

 • Podcast Sparta: 'De wereld zag er heel anders uit tijdens de eerste helft'

  Feb 28 2022

  "Het was echt een hele leuke wedstrijd", zegt Daan Mulders in Podcast Sparta over de wedstrijd van de Rotterdammers tegen PSV. Mulders, supporter en seizoenkaarthouder van Sparta, heeft met plezier in het Kasteel gekeken naar zijn club. Ondanks de 2-1 nederlaag tegen PSV is er wel genoeg perspectief volgens Martin Goossens, tevens Sparta-fan: "We eindigen dit seizoen op 35 punten." Waar normaal gesproken Ruud van Os en Anton Slotboom te gast zijn in de podcast, zijn er deze keer twee Sparta-fan...more

 • Podcast Feyenoord: ‘Nederlaag tegen AZ lag niet alleen aan Higler'

  Feb 28 2022

  Na afloop van AZ – Feyenoord gaat het in een nieuwe aflevering van Podcast Feyenoord veel over de strafschoppen die Feyenoord (mede) de das om deden in Alkmaar. Alle strafschoppen in de competitie die Feyenoord tegen kreeg werden gegeven door Dennis Higler. En dus is ook de scheidsrechter onderwerp van gesprek in de podcast. “Ik denk dat het twee essentiële momenten waren die ervoor zorgen dat Feyenoord in de problemen kwam,” vertelt Sinclair. “Het was een wedstrijd zoals we die vaker zagen, ma...more

 • Podcast Feyenoord over optreden Luis Sinisterra: 'Een speler met exceptionele kwaliteiten'

  Feb 21 2022

  Feyenoord heeft een prima zondag achter de rug. Een volle Kuip en geweldige doelpunten zorgden ervoor dat de wind en regen snel werden vergeten. Voor de Feyenoord-watchers Dennis van Eersel en Sinclair Bischop was het duidelijk wie tegen SC Cambuur de beste man van het veld was: Luis Sinisterra. Onze excuses voor het slechte geluid aan het begin van de podcast.

 • Supporterspodcast Geluid van Zuid: met DJ Bootsy Paul en de absurde stijging van de kaartprijzen

  Feb 18 2022

  In de supporterspodcast Geluid van Zuid is DJ Bootsy Paul te gast. Behalve over de favoriete muziek van de spelers wordt er ook gesproken over de absurde stijging van de kaartprijzen, een Heineken-vlag bij het afscheid van Wim Jansen, de jeugdzonde van Feyenoords President-Commissaris, de column van Peenvogel en nog heel veel meer.

 • Podcast Sparta: 'Ik voel dat het het begin is van een idiote race'

  Feb 14 2022

  Sparta vecht al lange tijd tegen degradatie en directe concurrent Willem 2 moest verslagen worden om aansluiting te vinden bij de ploegen boven de degradatiestreep. Na een wedstrijd waarin Sparta duidelijk de betere partij was, werd er uiteindelijk voor het eerst sinds 6 november weer is gewonnen. Op het Kasteel waar ook het publiek weer aanwezig mocht zijn werd Willem 2 met 1-0 verslagen: "De ban is gebroken, zo voelde dat een beetje", zegt een opgeluchte Anton Slotboom. Slotboom praat in deze...more

 • Podcast Feyenoord over moeizame zege in Waalwijk: 'Feyenoord niet goed omdat Aursnes niet goed was'

  Feb 14 2022

  Met de hakken over de sloot, maar Feyenoord won afgelopen zondag de traditioneel lastige uitwedstrijd bij RKC Waalwijk wel gewoon. Het werd 0-2 voor de Rotterdammers in een wedstrijd om snel te vergeten: "Arne Slot zei het goed, als je je slechte wedstrijden ook wint is dat prima. Niets mis mee", vindt Ruud van Os. Van Os praat samen met Sinclair Bischop en Frank Stout na op RKC-Feyenoord in deze nieuwe aflevering van Podcast Feyenoord.

 • Stevige discussie in Podcast Sparta: Is de nederlaag in De Kuip een vernedering, of niet?

  Feb 07 2022

  Ga er maar goed voor zitten, want deze editie van Podcast Sparta is er eentje met een stevige discussie. Want hoe moet de 4-0 nederlaag in De Kuip getaxeerd worden? Ruud van Os is mild, Anton Slotboom gaat er fel in.

 • Podcast Feyenoord over uitblinkende Kökcü: ‘Als liefhebber zou je willen dat hij blijft in plaats van verkoop in de zomer’

  Feb 07 2022

  Net als twee weken geleden tegen NEC was Orkun Kökcü de grote man bij Feyenoord. Na de gewonnen derby tegen Sparta (4-0) gaat het in onze podcast over Feyenoord over de middenvelder en zijn toekomst.

 • Geluid van Zuid, de supporterspodcast over Feyenoord: over de derby tegen Sparta

  Feb 04 2022

  Trots, chagrijn, mooie overwinningen en hevige frustraties: het leven van een Feyenoord-supporter gaat niet altijd over rozen. Maar het speciale gevoel voor die ene club, dat zit er tot diep in de vezels in en gaat er nooit meer uit. Juist daarom is er vanaf vandaag de podcast Geluid van Zuid. In deze gloednieuwe podcast bespreken Dave Geensen (seizoenkaarthouder, voormalig redacteur Hand in Hand), Ellen Mannens (redacteur Hand in Hand,) en Harry Kerklaan (Feyenoord-supporter sinds de jaren 70,...more

 • Podcast Sparta met Gerard Nijkamp: 'Vertrek van Henk Fraser heeft mij niet verrast'

  Feb 01 2022

  Het aankomende vertrek van trainer Henk Fraser bij Sparta heeft Gerard Nijkamp niet verrast. Dat zegt de technisch directeur van de Kasteelclub in onze Podcast Sparta, waarin Nijkamp aanschuift bij presentator Frank Stout, Anton Slotboom en Ruud van Os.

 • Podcast Feyenoord over transferwindow: 'Feyenoord is er al met al wel sterker op geworden'

  Feb 01 2022

  Dennis van Eersel vindt het logisch dat Feyenoord verdediger Philippe Sandler heeft gehaald en Sinclair Bischop denkt dat de Rotterdammers minimaal tweede worden met de vier nieuwe spelers. In onze Podcast Feyenoord blikken de twee Feyenoord-watchers samen met Ruud van Os en presentator Frank Stout terug op de afgelopen transferperiode.

 • Podcast Sparta: 'We hadden op moeten staan in januari, dat is niet gelukt'

  Jan 24 2022

  Dat Sparta kan verliezen van 'een veel betere ploeg' als FC Utrecht, daar zijn Anton Slotboom en Ruud van Os het in onze Podcast Sparta over eens. "Het gekke zat 'm in het interview achteraf met Fraser, die zei dat wij een voetballend Sparta willen zien", vertelt Slotboom. "Is het nou onze schuld dat het niet lukte?"

 • Onbegrijpelijk of een stap voorwaarts? Discussie in podcast Feyenoord over 'breedteversterking' Hendrix

  Jan 24 2022

  De naam van Jorrit Hendrix gonst door De Kuip. De 26-jarige middenvelder van Spartak Moskou, die jarenlang bij PSV speelde, zou na Patrik Walemark en Cole Bassett zomaar de derde versterking van deze transferwinter kunnen worden bij Feyenoord. In onze podcast Feyenoord begrijpt Sinclair Bischop niets van de eventuele komst van Hendrix. Dennis van Eersel is positiever.

 • Podcast Sparta over de blunder van Coremans: 'De naam van Victor Kros is bij elke Spartaan weer voorbij gekomen'

  Jan 17 2022

  In de eerste Podcast Sparta van het jaar 2022 blikken Ruud van Os en Anton Slotboom terug op de hervatting van de eredivisie, met een 1-1 gelijkspel bij Cambuur. Wat overheerst is de grote keepersfout van Tim Coremans, de vervanger van Maduka Okoye. "Ik moest er even van bijkomen... een fascinerend moment. De naam van Victor Kros kwam meteen weer boven bij elke Spartaan. Zo'n blunder was het ook," zegt Anton Slotboom. Hij doelt op een grote fout die de voormalig Sparta-keeper ooit maakte in een...more

 • Podcast Feyenoord: 'Harde realiteit dat Vitesse en AZ nu weer de concurrenten zijn'

  Jan 17 2022

  Feyenoord is 2022 begonnen met een nederlaag tegen Vitesse. In Podcast Feyenoord blikt Ruud van Os met Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op die verliespartij en de gevolgen ervan. "Vitesse staat nu drie punten onder Feyenoord en ook AZ is weer dichterbij dan dat Ajax en PSV boven Feyenoord staan. De stand op dit moment biedt een harde realiteit: Vitesse en AZ zijn op dit moment weer meer concurrenten van Feyenoord dan de twee andere topclubs," zegt Dennis van Eersel daarover. Wat be...more

 • Podcast Feyenoord: 'Andere posities hebben meer prioriteit dan waar Bazoer kan spelen'

  Jan 14 2022

  De tweede seizoenshelft van de eredivisie staat op punt van beginnen. Voor Feyenoord wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Onze Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel blikken in podcast Feyenoord vooruit op het duel en terug op de afgelopen winterstop.

 • Podcast Sparta over 2021: 'De achtste plaats in de eredivisie was een incident'

  Dec 24 2021

  In mei mocht Sparta even dromen van deelname aan Europees voetbal, maar in december moet de Kasteelclub alweer flink strijden tegen degradatie. Het is het voetbaljaar van Sparta in een notendop. Presentator Frank Stout kijkt met chef sport Ruud van Os en supporter Anton Slotboom terug op 2021 en vooruit naar 2022.

 • Podcast Feyenoord Special: Jens Toornstra blikt terug op mooie eerste seizoenshelft Feyenoord

  Dec 24 2021

  Feyenoord heeft een prachtig eerste halfjaar onder leiding van de nieuwe trainer Arne Slot er op zitten. De club bereikte de groepsfase van de Conference League, overwinterde daar zelfs in en staat in deze winterstop dichter bij Ajax en PSV dan menigeen vooraf had verwacht. Met aanvoerder Jens Toornstra spreken we lang over de veranderingen bij Feyenoord, de muziek in de kleedkamer en hoe het vaderschap zijn leven veranderd heeft.

 • Podcast Sparta: 'Tom Beugelsdijk staat er gewoon bij tegenslag'

  Dec 24 2021

  Vlak voor de kerstdagen kijken presentator Frank Stout, chef sport Ruud van Os en supporter Anton Slotboom terug op het 1-1 gelijkspel van Sparta tegen RKC Waalwijk. Met dit punt schiet de Kasteelclub weinig op in de strijd om handhaving in de eredivisie. "Het moment suprême kwam helaas niet", constateert Van Os. De mannen vinden dat Sparta snel de transfermarkt op moet.

 • Podcast Feyenoord blikt terug op 2021 en kijkt vooruit: 'Feyenoord kan Ajax en PSV het heel moeilijk maken'

  Dec 24 2021

  Van het frivole spel van trainer Arne Slot en tot de pikante transfer van Steven Berghuis: 2021 was een jaar vol extremen voor Feyenoord. In de FC Rijnmond Podcast blikt presentator Frank Stout met Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op het afgelopen voetbaljaar. Ook kijken zij vooruit op 2022.

 • Podcast Feyenoord: 'Laat Arne Slot ons maar verrassen door van dit elftal een kampioenselftal te maken'

  Dec 22 2021

  Vanuit de auto blikten Feyenoord-watchers Sinclair Bischop en Dennis van Eersel terug op de 3-0 zege van Feyenoord bij sc Heerenveen. In de lange rit vanuit Friesland blikten de mannen in de Feyenoord-editie van de FC Rijnmond Podcast ook terug op de eerste seizoenshelft. Al met al zijn Bischop en Van Eersel tevreden over de gang van zaken in De Kuip. "Het is wel knap dat Feyenoord nu al zoveel stappen maakt en dichter lijkt te komen bij Ajax en PSV." Luister hier de volledige aflevering van de...more

 • Podcast Sparta over laatste duel van 2021 tegen RKC: 'Absolute noodzaak om donderdag te winnen'

  Dec 20 2021

  Sparta sprokkelde een punt in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-2) en kwam terug van een 2-0 achterstand. Toch schieten de Kasteelheren er maar weinig mee op. Halverwege de competitie staan ze nog steeds op een directe degradatieplek. Anton Slotboom en Ruud van Os spreken erover in een nieuwe Podcast Sparta. De Spartanen kijken naar komende donderdag, wanneer Sparta een cruciaal duel speelt tegen RKC. Ook het team uit Waalwijk is nog allerminst veilig. Volgens Anton Slotboom is het zelfs een ...more

 • Podcast Feyenoord: Onthaal Ajax-bus baart zorgen, hoe een Klassieker mét publiek in goede banen te leiden

  Dec 20 2021

  In een nieuwe podcast over Feyenoord blikt de sportredactie van Rijnmond terug op De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Over het sportieve ('Misschien wel de slechtste Klassieker die ik heb gezien') en over de randzaken. Want nog voor de wedstrijd was begonnen was er buiten het stadion al veel onrust. Honderden Feyenoordsupporters wachtten buiten op de spelers van Ajax, om die intimiderend te onthalen. "Het wordt ieder jaar erger en ik denk dat het alleen maar nog erger wordt," voorspelt Ruu...more