PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Groen het leven doorgeven

Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Wat precies nog meer? Dat hoor je in onze podcast 'Groen het leven doorgeven'. 

Afleveringen

 • VERANTWOORD BELEGGEN - GROEN HET LEVEN DOORGEVEN

  Sep 06 2021

  Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzaamheid. In onze uitvaarten, maar ook in onze bedrijfsvoering. Zoals iedere verzekeraar, belegt DELA met de premies die onze leden betalen. Ook daarin staat maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel. Dat betekent keuzes maken, maar vooral is de overtuiging dat maatschappelijk verantwoord beleggen en rendement hand in hand gaan. In deze aflevering gaat beleggingsexpert Frank Eizinga in gesprek over de keuzes die DELA maakt...more

 • Uitvaartvervoer - Groen het leven doorgeven

  Jul 06 2021

  Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar rondom het thema vervoer is nog veel te winnen. In deze aflevering gaan duurzaamheidsspecialist Ilse van de Voort en vervoersspecialist Metin Evren vertellen over de uitdagingen die er zijn rondom alle vervoersbewegingen bij een uitvaart. 

 • Uitvaartkisten - Groen het leven doorgeven

  Jul 02 2021

  Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar ook: de kist. In deze aflevering gaat duurzaamheidskenner en uitvaartspecialist Derek Wilson in op diverse aspecten van uitvaartkisten. Over de materialen die worden gebruikt, wanneer een kist duurzaam is en hoe persoonlijk een kist is bij een uitvaart.

 • Resomeren & natuurbegraven - Groen het leven doorgeven

  Jun 29 2021

  Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar ook: resomeren of natuurbegraven, oftewel de methode van lijkbezorging. In deze aflevering gaat uitvaartspecialist Toine van Velthoven in op wat deze methoden inhouden én wat het duurzame aspect ervan is.

 • Lijkwade - Groen het leven doorgeven

  Jun 29 2021

  Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar ook: lijkwade. In deze aflevering gaat specialist en uitvaartverzorger Rolf Henneken in op wat een lijkwade is, hoe die gebruikt kunnen worden en wat dit betekent voor een uitvaart. Én hij vertelt over de duurzaamheidsaspecten van een lijkwade.  

 • Bloemen - Groen het leven doorgeven

  Jun 21 2021

  Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van elektrisch rouwvervoer, een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Maar ook: bloemen. In deze aflevering gaat bloemenkenner en uitvaartverzorger Mariska Eppink in op wat er allemaal mogelijk is met bloemen bij een uitvaart. Én wat de duurzame keuzes daarin zijn. 

 • Teaser Groen het leven doorgeven

  Jun 10 2021

  Teaser