Podcast

Klankcast

In Klankcast hoor je echte verhalen uit het orkest. Wist jij dat musici, dirigenten en zelfs componisten ook maar gewoon mensen zijn? Podcastmaker Botte Jellema gaat met hen in gesprek over liefde, vreemde situaties, het leven en natuurlijk klassieke muziek. Klankcast wordt gemaakt en gepresenteerd door Botte Jellema in opdracht van het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest.

Afleveringen

 • 3. Stress en taboes - met Herman Draaisma

  Sep 05 2019

  Wat als je instrument tegenwerkt en je een periode niet meer kunt spelen? Hoe ga je daar mee om? Basklarinet Herman Draaisma vertelt over de stress en taboes die daar bij komen kijken.

 • 2. Rol in het orkest - met Bas Treub

  Aug 20 2019

  Violist Bas Treub is te gast in de 2e aflevering van Klankcast. “Je beweegt een beetje veel” kreeg hij als student te horen, terwijl hij het idee had dat hij als een standbeeld speelde. Verder vertelt hij over de verschillende stijlen van samenspelen in een orkest. Wat doet hij als aanvoerder van de tweede violen? En hoe werk je zonder een dirigent?

 • 1. Liefdesverdriet - met Laura van der Stoep

  Aug 20 2019

  Voor Laura is muziek maken als een openhartoperatie. Ze legt altijd haar ziel en zaligheid in haar spel, want met een gesloten hart kan ze niet spelen. Maar hoe werkt dat als je liefdesverdriet hebt? In de eerste aflevering van Klankcast gaat Botte Jellema in gesprek met altviolist Laura van der Stoep.