PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Overstuur - F1 Podcast

Soms vol gas en meestal kort door de bocht. Niels en Paul brengen je de enige F1 Podcast zonder race analyse, maar met ongezouten mening. Volg ons ook op Instagram: overstuur_podcast

Afleveringen

 • “Kunnen we Bottas niet gewoon overslaan?”

  May 11 2021

  Na het weekend in Spanje waren de mannen wel wat zuur; de snelheid van Hamilton was gewoonweg beter dan die van Verstappen. Niels denkt dat het interview met Bottas in de toekomst gewoon geskipt kan worden en Paul vind de race weekenden in zijn geheel wel heel erg saai. En wat als Russell wel halverwege bij Mercedes instapt?

 • “Red Bull laat nog steeds steekjes vallen”

  May 04 2021

  Na het F1 weekend in Portugal kunnen de heren in ieder geval weer 2 conclusies trekken: het asfalt was nog steeds glad en Mazepin bakt er nog steeds niks van. Paul vond de social media ban wel een beetje hypocriet. En Niels vind dat Red Bull nog scherper moet zijn.

 • “De rol van Toto Wolff is zeer discutabel”

  Apr 21 2021

  De 1e overwinning van Max Verstappen in het seizoen 2021 is binnen! Maar er gebeurde in Imola nog veel meer; wie was nou de schuldige bij Bottas vs. Russell? Wat is nu de oplossing voor die track limits en wat was dit nou weer voor trofee?! Dit en nog veel meer in nummertje 33(!) van de Overstuur - F1 Podcast.

 • “De FIA is zo inconsequent als de pest”

  Mar 30 2021

  De kop is er af! De 1e race van het seizoen 2021 is achter de rug en en belooft een spannend seizoen te worden. Paul blijft zich verbazen over de inconsequentie van de FIA. Wordt er te weinig van onze 'wereldster' gebruik gemaakt in Nederland volgens Niels en zijn de mannen bij de Formule 2 het spoor volledig bijster.

 • “We worden wereldkampioen”

  Mar 17 2021

  De motoren ronken weer en de eerste 3 testdagen zitten er op! Genoeg om over na te praten dachten wij zo. Niels raakt nogal overstuur van de helm van Vettel, ziet Paul het nut niet in van de sprintraces en volgens de mannen moet Williams zich gaan schamen!

 • “De inspiratie is ver te zoeken”

  Mar 03 2021

  In deze jubileum uitzending vieren we dat we alweer 1 jaar bestaan! Hiep Hiep! Inmiddels laten een hoop teams alweer hun strijdwapen voor 2021 zien, waarbij de inspiratie ver te zoeken is... En waarom doet Vettel zijn privé collectie van de hand? Dit allemaal in de 30e editie van de Overstuur - F1 Podcast!

 • “Mercedes moet gewoon een deadline geven aan Lewis Hamilton”

  Feb 08 2021

  In de winterslaap van de Formule 1 bespreken de mannen in deze editie van de Overstuur - F1 Podcast het laatste nieuws over de kalender. Waarom is het contract van Hamilton nog niet getekend? Krijgt de Grand Prix op Imola een zeer bijzondere naam en behandelen de mannen een luistervraag over F1 helmen!

 • “Gaat het dan uiteindelijk gewoon om geld?”

  Jan 19 2021

  In dit nieuwe Formule 1 jaar kunnen de heren er meteen weer tegenaan! Er is alweer een hoop nieuws te bespreken; blijft Lewis eigenlijk wel in de F1? Krijgen we nu weer andere starttijden? En daarnaast is er dan eindelijk de grote 'Kimi Raikkonen' quiz!

 • “De grote Kerstspecial; Dit was een absurd seizoen”

  Dec 25 2020

  Na één van de meeste uitzonderlijkste Formule 1 seizoenen ooit, blikken de mannen met hun eigen top 5 terug; wat sprong er dit seizoen echt uit en wat viel het meeste op? Maar daarnaast is er natuurlijk ook gewoon nog nieuws vers van de pers!

 • “Albon heeft met deze race zijn stoel voor volgend jaar verdiend”

  Dec 14 2020

  Dat was het dan, de laatste van 2020, waarbij het hoogtepunt van het F1 weekend uit 2005 kwam! Was het seizoen van Ferrari volgens Niels één grote treurnis en is Paul verbolgen over het feit dat Hamilton niet eens de race in Sakhir heeft gevolgd!

 • “Eindelijk gerechtigheid voor Perez”

  Dec 08 2020

  Russell kreeg de kans van zijn leven maar wist deze niet te verzilveren, en Paul vind daar wel iets van! Niels denkt dat de vernedering voor Bottas niet groter kan. Is Mick Schumacher wel Formule 1-waardig vragen de mannen zich af en dit was eindelijk gerechtigheid voor Perez!

 • “Dit was echt scary”

  Nov 30 2020

  Er zijn races die je niet snel zal vergeten en dit is er zeer waarschijnlijk eentje van... De mannen bespreken uiteraard de bizarre crash van Romain Grosjean, zet Paul zijn vraagtekens bij de herstart en is Niels niet te spreken over de misplaatste opmerking van Hamilton.

 • “De FIA maakt er een puinhoop van”

  Nov 16 2020

  Na een knotsgek weekend in Turkije hebben de mannen van de Overstuur - F1 Podcast genoeg om over na te praten. Niels vind dat de FIA er een potje van maakt, Paul is van mening dat Verstappen niet relaxt is, zoals velen beweren. En de helft van de kalender van 2021 kan volgens de mannen meteen weer de prullenbak in.

 • “De Formule 1 moet heel blij zijn met Max Verstappen”

  Nov 02 2020

  De race in Imola zit er al weer op en er viel weer genoeg te bepraten. In Italië heeft Max Verstappen niet het geluk aan zijn zijde en Paul weet waarom. Niels heeft de oplossing voor het 'motor' probleem van Red Bull en we konden het toch niet laten om nog even terug te blikken naar dat fatale weekend van 1994

 • “Verstappen moet dit gewoon niet doen”

  Oct 27 2020

  En daar was weer een nieuwe baan op de kalender en wel die van Portimao in Portugal. De race begon veelbelovend, maar viel al snel weer terug in de 'gewone' samenstelling. Tracklimits slaan helemaal nergens op volgens Niels en Paul snapt geen bal van Red Bull en Albon. Wordt het daarnaast niet eens tijd voor een 'nieuwe' motor?

 • “We moeten gewoon kappen met die hybride onzin”

  Oct 13 2020

  Wat een 3-daags weekend in de Eifel moest worden, werd 2 dagen en volgens de heren was dit een goede zaak! Paul raakt behoorlijk overstuur van het Hybride tijdperk en vind dat dit zijn langste tijd heeft gehad. Niels denkt dat Max Verstappen moet oppassen en Albon is volgens de mannen nu wel echt uitgespeeld.

 • “Wat laat Bottas zich weer kennen”

  Sep 29 2020

  Ook een afstand van 7000 km tussen de mannen houdt ze niet af van een nieuwe editie van de Overstuur - F1 Podcast! Na de GP van Rusland is de conclusie dat Bottas zich met de verkeerde dingen bezig houdt, Niels heeft zijn twijfels bij het aanstaande record van Hamilton en Paul vraagt zich af waarom een straf uitdelen zo ontzettend lang moet duren.

 • “Red Bull moet nu gewoon werk maken van Perez”

  Sep 14 2020

  Voor het eerst was de F1 op het circuit van Mugello en dat hebben we geweten ook! Paul looft de Italiaanse Marshalls, Niels heeft de oplossing voor Perez en we moeten nog anderhalf jaar door de zure appel bijten!

 • “Gasly bedankte iedereen, behalve Red Bull”

  Sep 07 2020

  Na een knotsgekke race op Monza, met Gasly als winnaar, viel er genoeg na te praten. Hoe zit dat nou met die party modus? De conclusie is dat Bottas toch echt geen kampioen wordt en Niels heeft de oplossing voor het ‘kwalificatie slipstream’ probleem op Monza.

 • “Je begint Renault meteen te wantrouwen”

  Aug 31 2020

  De Grand Prix van België was nou niet echt een mega spektakel, maar de mannen hebben her en der nog zeker wel iets om over te discussiëren. Komt het nog goed met de spanning? Is Williams nu echt ter ziele? En wellicht moeten de Italianen nu toch echt eens in de spiegel gaan kijken.

 • “Albon is volledig het spoor bijster”

  Aug 18 2020

  Het oordeel na de race in Barcelona: Max Verstappen het gewoon goed heeft gedaan! De rijders carrousel draait bij de heren alweer op volle toeren! Niels hoopt nog steeds dat Vettel Albon gaat vervangen, maar Paul heeft nog een veel beter idee voor Ferrari!

 • “Lance Stroll bewijst dat hij niet thuis hoort in de Formule 1”

  Aug 11 2020

  En daar was dan eindelijk de 1e overwinning van Max Verstappen dit seizoen en doorbrak hij de hegemonie van Mercedes. Maar de heren vielen vooral nog over een paar andere dingen! Stroll heeft nu toch echt wel bewezen niet in de Formule 1 thuis te horen en zijn Hamilton en zijn PA een setje? Dit alles en uiteraard nog veel meer geneuzel in een nieuwe aflevering van de Overstuur - F1 Podcast!

 • “Zijn jeugdliefde heeft het uitgemaakt, en hij wil terug naar zijn ex”

  Aug 03 2020

  Het huwelijk tussen Ferrari en Vettel is nu wel echt klaar concluderen de mannen. Niels vind de heisa rondom Hulkenberg wel erg overdreven. En Paul vraagt zich hardop af of Red Bull eigenlijk wel beter is geworden sinds de komst van Max?

 • De Formule 1 heeft gewoon naar ons geluisterd!

  Jul 22 2020

  Na de bewogen race in Budapest zijn we eruit, het F1 kampioenschap is beslist. We zouden Vettel heel graag naast Max zien en de Formule 1 heeft gewoon gedaan wat de mannen van de Overstuur - F1 Podcast al een paar weken geleden riepen!

 • “Het is één grote teleurstelling”

  Jul 13 2020

  En daar was meteen alweer de 2e race van het seizoen en de mannen hebben 1 conclusie: het wordt weer geen Max... Zat Paul er toch niet ver naast met de 'beker uit de lucht' en worden Niels' gebeden verhoord wanneer de invulling van de F1 kalender steeds duidelijk wordt!

 • De kop is er af!

  Jul 07 2020

  Wat een opening van het F1 seizoen 2020 was dit! Geen analyse maar onze ongezouten mening over alles wat er dit weekend in Oostenrijk plaats vond. Waren de straffen terecht? De teleurstelling van Red Bull en uiteraard de mondkapjes!

 • We gaan beginnen!

  Jul 03 2020

  Na het lange wachten is het dan zo ver! Het Formule 1 2020 seizoen gaat eindelijk beginnen en Paul en Niels blikken kort vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk, maar vooral alle corona maatregelen...

 • “Komt die beker uit de lucht vallen of zo?”

  Jun 15 2020

  In deze nieuwe aflevering van de Overstuur - F1 Podcast zijn we begonnen met aftellen naar de start van het Formule 1 seizoen van 2020! Gaan we daarnaast nieuwe circuits zien in 2020? Er komt geen podium ceremonie en Paul heeft de ultieme 'Fernando Alonso quiz' voor Niels in petto.

 • “Nu moet ik dus ook ineens voor Sainz zijn!”

  May 22 2020

  Het silly season begint dit jaar tenminste wel op tijd. We bespreken voorlopig de laatste huiswerk opdracht uit 2012 en kan Paul zijn score van de vorige quiz overtreffen? Check het allemaal in deze nieuwe editie van de Overstuur - F1 Podcast!

 • “Hij moet ons hier niet de les gaan zitten lezen”

  May 05 2020

  In deze nieuwe aflevering van de Overstuur - F1 Podcast is er weer een nieuwe quiz! Dit keer met fameuze boardradio's uit het verleden. Bespreken we het huiswerk van Paul en wordt ons overstuur moment wel erg persoonlijk...

 • De grote 'Raad de gebeurtenis aan de hand van het commentaar' quizzzzzzzzzz

  Apr 20 2020

  In deze kakelverse aflevering van de Overstuur - F1 Podcast hebben Paul en Niels zowaar een klein beetje nieuws ondanks het corona virus, mag Niels zijn huiswerk gaan bespreken uit 2011 en testen we de F1 kennis van Paul aan de hand van het tv commentaar van weleer!

 • “Iedereen zit zijn eigen F1 kalender te verzinnen”

  Apr 06 2020

  In deze aflevering van de Overstuur - F1 Podcast gooit Niels zijn frustratie over de F1 kalender 2020 eruit, bespreken we het huiswerk van Paul en komt de 'schaalmodellen tik' ter sprake.

 • “Het is allemaal behoorlijk rommelig”

  Mar 22 2020

  In deze moeilijke en donkere tijden brengen Paul en Niels je een klein beetje licht aan de horizon! Wie zijn de vergeten coureurs van het afgelopen decennium? En waarom vindt Niels de verplaatsing van de Formula 1 Dutch Grand Prix 2020 positief! Luister snel naar aflevering 3 van de Overstuur - F1 Podcast.

 • “De echte coureur is een uitstervend ras”

  Mar 08 2020

  In deze verse Overstuur - F1 podcast nummertje 2 staat Drive to Survive centraal en raakt Paul behoorlijk overstuur of toch wel bijna verdrietig van Williams.

 • “Dit seizoen wordt het toch niks”

  Mar 01 2020

  In deze eerste verse aflevering van de Overstuur - F1 Podcast geven Paul en Niels je hùn blik en scherpe mening over het naderende Formule 1 seizoen. En hoor je wie nou echt dè held is van de paddock!