Podcast

ShapingDigital Podcast

In deze podcast gaan wij vanuit Digital Shapers in gesprek met pioniers, mensen die ons meer kunnen vertellen over hoe technologie de wereld aan het veranderen is, en hoe we dit kunnen gebruiken om mensen in hun kracht te zetten.

Afleveringen

 • 12 - Felyx & de datagedreven deeleconomie

  Oct 07 2019

  In deze aflevering vertelt Quinten Selhorst over datagedreven besluitvorming en het aantrekken van digitaal talent binnen zijn bedrijf Felyx. Felyx is een platform waarop elektrische leenscooters worden aangeboden. Je boekt een scooter via je telefoon, rijdt direct weg, en als je uitgereden bent zet je 'm gewoon weer neer. Dit innovatieve concept biedt nieuwe kansen, en vraagt een andere bedrijfsvoering. Luister naar hoe Felyx hierop inspeelt.

 • 11 - Swapfiets verovert het fietspad

  Sep 02 2019

  We spraken Steven Uitentuis, een van de oprichters achter de populaire dienst Swapfiets. Met Swapfiets krijg je voor een vast bedrag per maand, altijd een werkende fiets. Zelfs als je band zacht is, wordt 'ie voor je opgepompt. Steven vertelt over strategie, data, en hoe belangrijk het is om je klant centraal te stellen in je verdienmodel.

 • 10 - Innovatie begint daar waar het schuurt

  Aug 05 2019

  Digitale transformatie en innovatietrajecten mislukken ontzettend vaak. Hoe kan dat toch? Hierover gaan we in gesprek met Jaspar Roos van limpid & co. We horen zijn visie over hoe je als bedrijf wel kan innoveren en transformeren.

 • 09 - Wat corporates kunnen leren van start-ups

  Jul 01 2019

  In de zomer van 2019 hoeven we niemand meer te vertellen dat de wereld sneller verandert dan ooit tevoren. Hierop inspelen is voor grote bedrijven echter makkelijker gezegd dan gedaan. Als verandering de enige constante is, dan zal het ook voor de meest stabiele corporate nodig zijn om in te zetten op lange termijn innovatie en een deel van de focus te verleggen van de huidige core business, naar dat wat in de toekomst kernactiviteiten kunnen worden. We spreken Niels van den Bergh over accel...more

 • 08 - Datagedreven werken begint bij je onderbuikgevoel

  Jun 03 2019

  We spreken met Tertia Wiedenhof over wat People Analytics is en hoe dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van werknemers. Ze neemt ons mee in een aantal cases bij de Rabobank en legt uit hoe intuïtie en creativiteit hierin van belang zijn. Daarnaast gaat ze in op welke stappen de HR-afdeling maakt en nog kan maken om hier verder mee aan de slag te gaan.

 • 07 - Het is tijd voor een minister van Digitale Zaken

  May 06 2019

  Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) vertelt hoe zijn visie over de digitale ontwikkeling van Nederland uitgedragen kan worden in de Tweede Kamer en door de ambtenarij. Verder praten we over dat er vanuit Europa een strategie omtrent AI moet komen, en waarom Nederland hier een groter budget vrij voor moet maken.

 • 06 - Zonder digitale kennis red je het niet meer in de reclamewereld

  Apr 01 2019

  We spreken Martijn Bolderdijk en Phil Vonk over de digitale ontwikkeling in de reclamewereld. Creativiteit, data en kennis van digitale kanalen gaan hierin hand in hand.

 • 05 - Augmented Reality is al lang geen spelletje meer

  Mar 04 2019

  In deze aflevering spreken we met Leon Schipper over de ontwikkeling van Augmented Reality (AR). Hij legt uit hoe belangrijk het is om mensen technologie echt te laten ervaren om ze enthousiast te maken over de mogelijkheden hiervan. Vanuit zijn ervaring als oprichter van Aryzon gaan we in op voorbeelden van hoe AR hieraan bijdraagt.

 • 04 - "Sssjjt, Google!" Hoe voice hét nieuwe medium wordt

  Feb 04 2019

  In deze aflevering spreken we met dé voice pionier, Maarten Lens-Fitzgerald over slimme voice speakers en hoe dit medium snel de markt aan het veroveren is.

 • 03 - Kijk naar China voor de toekomst van retail

  Jan 07 2019

  In deze (Engelse) aflevering spreken we Bei Wang over de ontwikkeling van 'new retail' in China, de gevolgen hiervan, en hoe je de Chinese klant bereikt.

 • 02 - Hoe AI de samenleving verandert, en waarom we hier niet op zijn voorbereid

  Dec 03 2018

  In deze tweede aflevering gaan we aan de hand van 6 stellingen in gesprek met Nyenrode professor Bob de Wit over hoe de ontwikkeling van AI de samenleving gaat beïnvloeden, en wat dit voor de mens zal betekenen.

 • 01 - Pilotaflevering: Waarom elk bedrijf nu aan de slag moet met Data Science

  Nov 05 2018

  In deze allereerste aflevering van de Shaping Digital Podcast gaan we in gesprek met Robert Monné. Robert heeft de Analytics Academy opgericht, waarmee hij bedrijven helpt bij het opleiden van medewerkers tot volleerde data scientists. Robert kan ons alles vertellen over het belang van data science, en datagedreven werken.