PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Baarmoederverhalen - De Podcast

Met ‘Baarmoederverhalen - De Podcast’ wil Libresse bijdragen aan een begripvolle wereld waarin vrouwen zich vrij voelen om open en eerlijk hun baarmoedervaringen te bespreken. Onderzoeksjournaliste Liset Hamming gaat in gesprek met experts, ervaringsdeskundigen en vrouwen om erachter te komen wat wel weten over baarmoeders en waarom we veel nog niet weten. In de podcast pluist Liset onderwerpen zoals endometriose, (on)gewenste kinderloosheid, miskramen en de (peri)meno pauze uit. Disclaimer p...more

Afleveringen

 • Seizoen 2 #02 - Perimenopauze

  Mar 15 2021

  Ongemak en schaamte: Je moet ermee dealen, al die symptomen van het ouder worden. Als vrouw (en als orka) en over hoe het voor iedereen dus zo verschillend is.

 • Seizoen 2 #01 - Perimenopauze

  Mar 08 2021

  Feiten en fabels: Over wat het is en niet is. Over wat je al kan doen als het zweet je nog niet uitbreekt. En over doorwerken.

 • Seizoen 1 #02 - Endometriose

  Dec 16 2020

  Wat zijn de gevolgen van endometriose? Hoe ga je ermee om en wat kan je doen? Liset gaat op onderzoek uit en praat met een gynaecoloog, psycholoog en verschillende vrouwen over (alternatieve) geneeswijzen.

 • Seizoen 1 #01 - Endometriose

  Dec 03 2020

  Pijn: Wat is endometriose? Hoe herken je het? Hoe begint het? Onderzoeksjournalist Liset gaat op onderzoek uit en praat met een gynaecoloog, een psycholoog en radio-dj Angelique Houtveen over pijn. Montage: Maartje Willems