PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Beleggingsupdate

Beleggingsnieuws door de ogen van een particuliere belegger. Beleggen en vermogensopbouw. Wekelijkse update.

Afleveringen

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 41 Hoe zit het met grondstoffen ?

  Oct 14 2021

  Nieuwe aflevering beleggingsupdate met al het relevante beursnieuws, beleggen en vermogensopbouw speciaal voor de particulieren belegger. Deze week een beknopte uitleg over commodity's en het toepassen in een portefeuille.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 40 Waarom heeft oktober een slechte naam bij beleggers ?

  Oct 07 2021

  Wekelijkse beleggingsupdate, alles over de beurs, beleggen en vermogensopbouw speciaal voor de particuliere belegger. Elke week een praktijkcasus en stukje achtergrond. Deze week de maand oktober en de angst bij beleggers voor deze maand.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 39 Risk-on Risk-off beurs RORO.

  Oct 01 2021

  Elke week een nieuwe aflevering met al het relevante beursnieuws, beleggen en praktijkcasus over vermogensopbouw voor de particuliere belegger. Deze week uitleg over herbalanceren van de portefeuille en de term RORO.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 38 Huizencrisis China?

  Sep 24 2021

  Elke week een nieuwe aflevering met al het relevante beursnieuws, beleggen en vermogensopbouw. Praktijkcasus voor de particuliere belegger. Deze week de problemen bij het vastgoed bedrijf Evergrande in China en de reactie van de beurzen. 

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 37 Welke aandelen kopen Europese beleggingsfondsen?

  Sep 17 2021

  Elke week een nieuwe aflevering met al het relevante beurs nieuws, speciaal voor de particuliere belegger. Deze week ook uitleg over het begrip hoog kopen en nog hoger verkopen, momentum belegger en welke aandelen hebben fondsmanagers de afgelopen maand in Europa gekocht.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 36 Stagflatie, Goldilocks of TINA ?

  Sep 10 2021

  Podcast beleggingsupdate wekelijks kort verslag van al het relevante beursnieuws, beleggen en uitleg van een praktijk casus. Deze week de veel gebruikte termen in de financiële wereld Goldilocks, TINA en Stagflatie. Welke periode gaan wij de komende jaren krijgen ?

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 35 Welke aandelen koopt Cathie Wood ?

  Sep 03 2021

  Podcast beleggingsupdate voor de particuliere belegger, wekelijkse aflevering met al het relevante beursnieuws, alles over beleggen en praktijk casus. Deze week over Cathie Wood fundmanager van ARK Innovation.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 34 Jackson Hole !

  Aug 27 2021

  Wekelijkse podcast met in het kort al het relevante beursnieuws, praktijkcasus en theoretische achtergronden van het beleggen speciaal voor de particuliere belegger. Deze week een korte uitleg over het hoe en waarom van de bijeenkomst in Jackson Hole.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 33 Beleggingskansen klimaatrapport.

  Aug 19 2021

  Beleggingsupdate geeft elke week een actueel overzicht van al het relevante nieuws over beurzen, beleggen en vermogensopbouw. Speciaal voor de particuliere belegger met weinig tijd en die wat wil leren. Deze week beleggingskansen naar aanleiding van het klimaatrapport.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 32 Flash crash in Goud, wat bedoelen ze hiermee ?

  Aug 12 2021

  Elke week een nieuwe aflevering over actuele beursontwikkelingen, beleggingsnieuws en praktijk casus speciaal voor de particuliere belegger. Deze week uitleg over flash crashes zoals afgelopen zondagnacht in beleggingscategorie Goud plaatsvond.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 31 Sterk momentum op beurs, contrair handelen risicovol ?

  Aug 06 2021

  Podcast voor de particuliere belegger met al het het relevante wekelijks nieuws over beleggen, beurs en vermogensopbouw. Deze week ook over de kracht van de beurs en het gevaar van contrair handelen. Don't fight the tape een oude beurswijsheid.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 30 Fastfood als belegging en Luxury Goods.

  Jul 31 2021

  Podcast beleggingsupdate voor de particuliere belegger, elke week een korte aflevering met al het relevante beurs- en bedrijfsnieuws. Alles over beleggen en vermogensopbouw. Deze week o.a. de fastfood sector in Amerika als interessante belegging en de luxury goods in Europa.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 29 Is verliesnemen moeilijk?

  Jul 22 2021

  Wekelijkse podcast beleggingsupdate met het actuele beursnieuws, beleggingsinformatie en praktijkcasus voor de particuliere belegger. Deze week naast het nieuws ook informatie over verliesnemen binnen een beleggingsportefeuille.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 28 Seizoen bedrijfscijfers barst los. Core satellite strategy.

  Jul 15 2021

  Wekelijkse korte aflevering met het actuele beursnieuws,  beleggingsinfo en voorbeelden van vermogensopbouw. Deze week bedrijfscijfers en een uitleg over de core-satellite portefeuille.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 27 Waarom grijpt China in? Zwakte Dow Transport index !

  Jul 09 2021

  Wekelijkse podcast voor de particuliere belegger. Actueel beursnieuws, handige informatie en leerzaam. Deze week specifiek iets over de Azië, China en de zwakte van de Dow Transport index. Heeft dit gevolgen voor de Dow Jones ?

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 26 Welke aandelen kopen Europese beleggingsfondsen?

  Jul 02 2021

  Wekelijkse podcast voor de particuliere belegger, met al het relevante beleggingsnieuws van de afgelopen week en met een praktijkcasus. Deze week naast een overzicht van de meest gekochte aandelen binnen Europese beleggingsfondsen en een drietal historische opsplitsing van conglomeraten.#aex #beleggen #beleggingsfondsen

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 25 Waarde of groei aandelen

  Jun 25 2021

  Beleggingsupdate elke week het laatste nieuws over beurs, beleggen, vermogensopbouw en praktijktips voor de particuliere belegger. Zorg dat je weet waar je in vermogen in zit. Deze week naast het actuele nieuws ook uitleg over termen als waarde en groei aandelen.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 24 BUZZ Social Media

  Jun 18 2021

  Actueel wekelijks beursnieuws en praktijk tips voor de particuliere belegger. Alles over beleggen in afleveringen van 15 minuten. Deze week aandacht voor Social Media invloed op beleggers en bedrijven, BUZZ NextGen US Sentiment leaders index (BUZZTR) en cannabis als ruilmiddel voor vaccinatie The Medical Cannabis and Wellness Indextracker.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 23 weer nieuw record AEX !

  Jun 11 2021

  Actueel weekoverzicht met beurs- en macronieuws alles voor de particuliere belegger. In 15 minuten up to date. Deze week inflatie nieuws , nieuwe records Europese beurzen en de belangrijkste index S&P500 nader toegelicht. #AEX # Beurs #vermogen

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 22 Belangrijkheid dividend

  Jun 04 2021

  Wekelijkse podcast voor de particuliere belegger, met al het relevante beleggingsnieuws van de afgelopen week en met praktijkcasus. Deze week naast het nieuws, uitleg over de impact van dividend op het lange termijn vermogensgroei.#AEX #dividend #beleggen #beleggingsupdate

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 21

  May 28 2021

  Actueel beleggingsnieuws voor de particuliere belegger. In 15 minuten op de hoogte over de afgelopen week. Deze week  is bijkopen van individuele aandelen verstandig bij een daling ? Het  "don't catch a falling knife"  principe. Mijn crypto ervaring van deze week Stellar Lumens.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 20

  May 22 2021

  Beleggingsupdate wekelijks beursoverzicht , met alle actuele gebeurtenissen, informatie voor de particuliere belegger. Deze week vanwege de volatiele beurzen uitleg over grondbeginselen vermogensopbouw en de  meest gemaakte beleggingsfouten. De crash van de crypto coins, door maatregelen Chinese overheid. #AEX #Bitcoin

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 19

  May 14 2021

  Beleggingsupdate aflevering 19 spannende beursweek met veel volatiliteit en uitleg over ETF (indextracker).  Alles over beurs, beleggen en vermogensopbouw.De podcast “Beleggingsupdate” is juist bedoeld voor de particuliere belegger. Elke week een overzicht van het belangrijkste economisch, bedrijfs- en beursnieuws. In 15 minuten ben je helemaal bijgepraat.  #AEX #BeursVaak ontbreekt het je de tijd om alles te lezen en bij te houden. Je hoeft geen financieel expert te zijn om te gaan beleggen. He...more

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 18

  May 07 2021

  Al het relevante beleggingsnieuws van afgelopen week, besproken door Joost Bors. Deze week als actualiteit uitleg over oude beurswijsheid "Sell in May and go away but remember to be back in September ". #beleggen # AEX #Vermogen

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 17

  Apr 29 2021

  Hoge waardering beurzen ? Weekoverzicht beurs, bedrijfscijfers en alles wat belangrijk is bij vermogensopbouw. Deze week veel cijfers van de Big Techno bedrijven APPLE, Microsoft en Alphabet. Technische analyse vs fundamentele analyse.  Volgend week de mythe "Sell in May and go away, but remember to be back in September. #AEX #Tesla

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 16

  Apr 22 2021

  Bedrijfscijfers en weer nieuwe records op beurzen, maar onzekerheid neemt toe. Cijfers ASML.  Defensieve sectoren als onderdeel van een goede portefeuille opbouw.Producenten gaan prijzen doorbereken aan de consument, inflatiespook.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 15. Weer record op aandelenbeurs, volgende week ook ?

  Apr 16 2021

  Wekelijkse update over beleggen, beurs, vermogen en aandelennieuws. Speciaal voor de particuliere belegger. Deze week o.a. #coinbase en de sector #cybersecurity.#beleggen #vermogen #aandelennieuws

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 14

  Apr 09 2021

  Beursnieuws, actualiteiten, vermogensbeheer en trends voor de particuliere belegger. Door 15 minuten luisteren ben je helemaal weer op de hoogte van wat het beleggingsnieuws voor deze week betreft. Record AEX  en de theorie achter de Dow Transportation index .

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 13

  Apr 02 2021

  Elke week ca. 15 min een update over beleggen, beurzen en economisch nieuws. Beursweekoverzicht voor de particuliere belegger. Portefeuille herbalanceren #BrandNewDay ,  beleggen met een  hefboom. Het aandeel HAL Trust.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 12

  Mar 26 2021

  Beursweekoverzicht voor de particuliere belegger.  Uitleg over belang van een index. Verhaal over de beste vrouwelijke fondsmanager Cathie Wood.  Studie over vrouwen als beleggers.  Uitleg over beleggen en vermogensopbouw door vrouwen in Nederland : #blondjesbeleggenbeter.nl en #lekkerlevenmetminder.nl

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 11

  Mar 18 2021

  Alles over beleggen en vermogensopbouw voor de particuliere belegger. Beursnieuws, economisch weekoverzicht en speciale aandacht voor de Duitse beurs, DAX.Zwakke NASDAQ technologie door winstnemingen vanwege sterk stijgende rente.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 10

  Mar 12 2021

  Beursnieuws alles wat je wilt weten als particuliere belegger.Weekoverzicht en de theorie achter sectorrotatie.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 9

  Mar 04 2021

  Beleggingsupdate weekoverzicht voor de particuliere belegger. Beurssentiment, macro nieuws en wat zijn de drivers achter beursontwikkelingen.Het verhaal van superbelegger Warren Buffet.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 8

  Feb 25 2021

  Beleggingsupdate weekoverzicht aflevering 8 Alles wat een particuliere belegger moet weten.SPAC, koers TESLA .

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 7

  Feb 18 2021

  Beurs weekoverzicht voor de particuliere belegger. Cijfers Ahold, ING en strategie SHELL.Inflatieverwachting en mogelijkheden om hier iets mee te doen.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 6

  Feb 11 2021

  beleggingsupdate weeknieuws voor de particuliere belegger. Deze week wat is waarde en de invloed van social media #Bitcoin en Tesla.Cijfers ABN, ADYEN en nieuws Galapagos.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 5

  Feb 04 2021

  Beursnieuws voor de particuliere belegger. Cijfers Amazon en Google.  Speculatie in Gamestop.Luxury Goods sector Europa

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 4

  Jan 28 2021

  Weekoverzicht voor de particuliere beleggerCijfers big tech: IBM, Apple, Facebook en TeslaMacro nieuws en Mijnbouwaandelen met ingebouwde inflatiehedgeSpeculatie met short aandelen.Geen direct advies, puur persoonlijke waarneming.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 3

  Jan 21 2021

  Weekoverzicht macro cijfers China, cijfers ASML, Netflix en Goldman SachsHet januari effect en andere Beurswijsheden.Alles op basis van persoonlijke waarneming en geen advies.

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 2

  Jan 14 2021

  Portefeuille opbouwen direct storten of periodiek.Financiële -en Energiesector.Het is niet toegestaan deze informatie te verspreiden, kopiëren of te verstrekken aan derden. De inhoud van dit bericht en bijlagen is slechts bedoeld voor gebruik door de geadresseerde persoon of entiteit. De informatie is niet juridisch bindend, noch kunnen hier rechten aan worden ontleend of kan hier enige aansprakelijkheid of verplichting voor uit voortvloeien. Tot slot alles is gebaseerd op persoonlijke waarnemin...more

 • Beleggingsupdate.nl aflevering 1

  Jan 07 2021

  Beleggingsnieuws verteld door Joost Bors gezien door de ogen van een particuliere belegger.Korte update beleggingsjaar 2020.