PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Corona? Eureka!

Portretten van de creativiteit, flexibiliteit en inventiviteit van ondernemers die tijdens de Coronacrisis het roer drastisch omgooiden of een nieuwe business startten.

Afleveringen

 • Corona? Eureka - Afl. 8 - Dameskledingboetiek Jacq uit Naarden

  Dec 23 2020

  Daags nadat Jacqueline Bitter van dameskledingboetiek Jacq uit Narden te horen kreeg dat zij haar winkel moest sluiten i.v.m. de lockdown, kwam zij met een nieuw concept: personal shopping via Facetime! Ze haalde er zelfs het NOS 8 uur journaal mee!

 • Corona? Eureka! Afl. 7 - VoorDeThuiswerkers.NL

  Oct 25 2020

  In deze aflevering het impact initiatief Voordethuiswerkers.nl. Een platform dat thuiswerkers die last hebben van de thuissituatie en hotels die last hebben van leegstand vanwege wegblijvende toeristen bij elkaar brengt. We spreken met mede-oprichter Olivier Kruger.

 • Corona? Eureka! Afl. 6 - Van Den Berg Est

  Sep 25 2020

  Bloemkwekerij Van den Berg Est zag tijdens de eerste Corona golf de omzet van de ene op de andere dag volledig wegvallen. Maar Marjanne van den Berg zat niet bij de bloembakken neer en vertelt in deze podcast hoe zij de allereerste 'Drive-Thru' voor bloemen en planten openden.

 • Corona? Eureka! Afl. 5: Create!BV

  Jul 30 2020

  CreateBV! produceert de fantastische decors die grote dancefestivals tot enorme belevingen maken. Corona legde hun business volledig stil, maar dankzij de creativiteit en flexibiliteit van onder meer directeur Björn Berkers maakt het bedrijf nu thuiswerkmeubilair. 

 • Corona? Eureka! Afl. 4 - Volwassenen College

  Jul 21 2020

  In deze episode van Corona? Eureka! spreekt presentator Marc la Chapelle met Karin Reidinga, directeur van het Volwassenen College. Zij legt uit hoe Corona haar instituut dwong om de computer meer in te zetten bij de door hen verzorgde opleiding tot doktersassistent. En eigenlijk beviel dat best goed...

 • Corona? Eureka! Afl. 3 - Oma's Soep

  Jul 13 2020

  In de derde aflevering van Corona? Eureka! spreekt presenator Marc la Chapelle met Max Kranendijk van Oma's Soep. Deze sociale onderneming brengt ouderen en jongeren samen om de lekkerste soepen te maken, die vervolgens gedistribueerd worden over supermarkten en horeca. Corona raakte het bedrijf hard, maar Max en de zijnen zorgden ervoor dat de ouderen niet in de steek gelaten werden en met name het sociale aspect van zijn onderneming doorgang kon vinden.

 • Corona? Eureka! Afl. 2 - Create2Smile en de Dagje Thuis Box

  Jul 05 2020

  In de tweede aflevering van de Corona? Eureka! podcast een portret van Raymond Ruijs, oprichter en eigenaar van Create2Smile. Dit bedrijf ondersteunt organisaties in de horeca vrijetijdssector, onder meer door het geven van klantgerichtheidstrainingen en het uitvoeren van Mystery Guest visits volgens de Disney-methode. Door Corona vielen alle activiteiten van Create2Smile in één klap stil. Maar Ruijs en zijn partner Floor Groels zaten niet bij de pakken neer, maar kwamen al in de tweede week van...more

 • Corona? Eureka! Afl. 1 - Hotel De Drie Dorpen

  Jun 27 2020

  Corona? Eureka! is een podcast over de creativiteit, inventiviteit en flexibiliteit van ondernemers tijdens de Corona crisis. In deze eerste aflevering spreekt Marc la Chapelle met Angela van ter Meij van Hotel en Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen. Haar familiebedrijf, waar ook touringcarbedrijf Wijdemeren Tours toe behoort, moest half maart van de ene op de andere dag op slot en de omzet werd gereduceerd tot nul. Angela toonde zich echter zeer weerbaar en kwam met een nieuw initiatief, wa...more