PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Nienke Appels Podcast

In deze podcast deel ik, Nienke Appels, mijn inzichten als een ware multipassionate. Ik doe niets liever dan nieuwe dingen leren, met voornamelijk de focus op Business (Branding), Reizen, Persoonlijke Ontwikkeling & een Impact maken. Waarom dit niet met de wereld delen?

Afleveringen

 • #20 - Van scratch een platform opbouwen om wildlife te beschermen met Carmen Castricum

  Jul 02 2021

  Wildlife projecten helpen vanuit huis.. hoe doe je dat? Carmen Castricum & haar vriend Marijn zijn de oprichters van The Green Stamp, een online platform dat reizigers helpt om ecologische wildlife tours te boeken. In deze podcast bespreek ik met Carmen de weg die zij en Marijn bewandelt hebben om The Green Stamp te starten en welke uitdagingen hier bij komen kijken.  Nieuwsgierig geworden naar Carmen & The Green Stamp? IG: @carmen.castricum IG: @thegreenstampofficial www.thegreenstamp.com

 • #19 - Hoe Kees van Rengs het ondernemerschap met activisme combineert

  Jun 25 2021

  Welkom bij seizoen 2 van de Nienke Appels podcast! In dit seizoen ligt de focus op impact maken. Mijn eerste gast voor dit seizoen weet hier meteen alles van. Kees van Rengs is oprichter van Plennid (focus: circulariteit) waarmee hij zakelijk gezien impact maakt. Maar sinds vorig jaar zet Kees ook zijn stem in rondom alle Corona perikelen, maatregelen en alles wat hier bij komt kijken.  Tijdens dit open gesprek bespreken Kees en ik wat impact maken voor hem betekent. Maar ook hoe je zakelijke am...more

 • #18 - Remote recruiten vanaf Bali met Jimmy Arends

  Apr 11 2021

  In deze aflevering van 'Hoe doet hij het?' ga ik in gesprek met Jimmy Arends. Jimmy is remote recruiter en dat doet hij op dit moment vanaf Bali. Ook heeft Jimmy een interim opdracht van 32 uur in de week bij een opdrachtgever in Nederland. Erg interessant om te horen hoe hij dit doet. Want zoals ik ook in deze aflevering aangeef: Jimmy is nou niet een typische "Digital Nomad". Wil je meer weten over Jimmy?  LinkedIn Jimmy: https://www.linkedin.com/in/jimmy-remoterecruiter/ Remote recruiters:...more

 • #17 - Zo vul ik mijn (werk)week in nu ik woon en werk vanaf Bali

  Apr 07 2021

  Ja leuk dat online werken, en helemaal leuk dat ik hier anderen over interview.. maar hoe vul ik zelf mijn week in? Ik krijg vaak de vraag wat mijn branding klanten er van vinden dat ik bijvoorbeeld vanaf Bali werk. En mensen zijn ook nieuwsgierig naar hoe het zit met het tijdsverschil. Ik heb daarom besloten om hier over te vertellen in deze aflevering. Spoiler alert: nee ik hou geen vakantie hier, maar ik werk ook niet 40 uur per week.. 

 • #16 Ninarosa Juffermans runt een agency van over de hele wereld

  Mar 21 2021

  In deze aflevering van 'Hoe doet zij het?' heb ik een mooi en openhartig gesprek met Ninarosa Juffermans. Ninarosa is ook echt een multipassionate (ze houdt van marketing, copywriting, ondernemen, reizen, surfen, kiten, paardrijden en zo kan ik nog wel even doorgaan) en doet dit al een paar jaar van over de hele wereld. Als founder van Denkfabriek Agency heeft ze ondertussen ook een team opgebouwd die ook vanuit het buitenland werken. Mooi om te horen hoe zit dit doet.  Wil je meer weten over Ni...more

 • #15 Belangrijk inzicht over persoonlijke ontwikkeling

  Mar 17 2021

  Persoonlijke ontwikkeling, ik ben er dol op. Sinds 2.5 jaar (sinds ik onderneem) hou ik mij hier erg veel mee bezig. En afgelopen week kreeg ik opeens, toen ik op een balkon in Bali zat, een inzicht waarom. Want.. uiteindelijk zijn al de "persoonlijke ontwikkeling experimenten" die ik uitvoer, shortcuts. In deze aflevering vertel ik wat ik hier mee bedoel. 

 • #14 - Digital Nomad verhalen met Anne Claessen

  Mar 10 2021

  In deze aflevering van: hoe doet zij het? spreek ik Anne Claessen, onder andere founder van @thepodcastbabes. Anne is sinds een paar jaar echt een digital nomad. We gaan dan ook in gesprek over hoe zij dit avontuur is aangegaan, en hoe zij haar business heeft opgezet. Anne heeft recent een nieuwe podcast show gelanceerd waar ik deel aan mocht nemen genaamd Digital Nomad Stories (in het Engels). Hier interviewt zij andere Digital Nomads over hun ervaring. 

 • #13 - Zo voel ik me na 3 maanden Bali

  Mar 03 2021

  Time flies when you're having fun.. nou dit is niet gelogen. Ik kan het mij niet voorstellen dat ik alweer 3 maanden vanaf Bali werk. De laatste weken is er veel gebeurd (denk aan een verhuizing, vakantie, en Covid oplopen) dus ik neem jullie graag mee in hoe het nu met mij gaat. Maar ook hoe het de situatie op dit moment in Bali is. 

 • #12 - Het belang van online zichtbaar zijn

  Feb 03 2021

  Social media is hot. Het lijkt wel of er elke week een nieuw platform uit de grond wordt gestampt.. en volgens elke zelfgeclaimde marketing guru is dit nieuwe platform 'the next big thing'! Maar waarom is het nou zo belangrijk om online zichtbaar te zijn? In deze aflevering deel ik mijn visie hier op, maar ook hoe je dit meteen kunt toepassen. Zonder op alle kanalen aanwezig hoeven te zijn. Er is meer in het leven dan doelloos posten.. 

 • #11 - Hoe doet hij het? Ondernemen & reizen vanuit een bus met Ernst-Jan Buijs

  Jan 27 2021

  In deze aflevering van 'Hoe doet hij het?' ga ik in gesprek met Ernst-Jan Buijs, die samen met zijn vriendin onderneemt en rondreist vanuit een minivan. Tijdens dit openhartig gesprek vertelt Ernst-Jan over hoe het leven en werken vanuit een minivan er echt aan toe gaat, en niet zoals je misschien vanaf Instagram verwacht. Kleine spoiler: het is soms iets minder rooskleuriger dan je denkt.. Volg de avonturen van dit ondernemende duo via @vanlifesecrets of volg EJ via @ejvanprowinst. 

 • #10 - Ik zit in een lockdown op Bali

  Jan 20 2021

  Ook ik (Nienke Appels) zit in een lockdown, maar dan op Bali. In deze aflevering vertel ik wat voor consequenties deze lockdown op mijn leven hier op Bali heeft. Ook probeer ik een zo'n goed mogelijk beeld van de huidige situatie te schetsen. Zo bespreek ik de situatie rondom het sluiten van de grenzen en welke nieuwe regels er op dit moment zijn in Indonesië. 

 • #9 - Dit zijn mijn 4 favoriete boeken

  Jan 06 2021

  Elke dag beginnen met lezen, ik hou er van! Hierdoor lees ik meerdere boeken per maand. In deze aflevering vertel ik welke boeken het meeste indruk op mij hebben achter gelaten, en natuurlijk vertel ik ook waarom. Om al een tipje van de sluier te lichten: het gaat om 'the 4 hour work week', 'mindlift', 'Brand the change' en 'building a story brand. 

 • #8 - Dit gebeurde er allemaal in 2020

  Dec 30 2020

  2020, het was een gek jaar. De Corona 'crisis' heeft invloed gehad op mijn business, hoe ik dit jaar heb ervaren, maar ook op mijn reisplannen.  In deze podcast kijk ik terug op dit bewogen jaar. Bespreek hoe het nu met mijn business gaat. Vertel ik wat mij heeft geholpen om mijn hoofd cool te houden. En stiekem kijk ik ook al een beetje vooruit.   

 • #7 - Hoe doet zij het? Online ondernemen met Myrthe Warmenhoven

  Dec 23 2020

  In de eerste aflevering van hoe doet zij/hij het, praat ik met Myrthe Warmenhoven. Myrthe is business coach en heeft al meerdere keren vanaf Bali gewerkt. Op dit moment zitten wij hier "samen" dus ik heb Myrthe het hemd van haar lijf gevraagd. We hebben het onder andere over de voor- en nadelen van het op afstand werken. Daarnaast vertelt zij ook hoe zij haar business vanaf Bali kan runnen. 

 • #6 - Het effect van 5 dagen sapvasten op mijn mindset

  Dec 20 2020

  5 dagen 'niet eten'.. waarom zou je jezelf dit in Godsnaam aandoen? Een vraag die ik wellicht eerst ook had. Maar na dit experiment moet ik toegeven dat ik het wellicht vaker ga doen, ondanks dat ik me ook wel ziek, zwak en misselijk voelde. In deze podcast deel ik dan ook 4 inzichten die ik kreeg door 5 dagen te sapvasten, en wat voor effect dit had en heeft op mijn mindset. 

 • #5 - Het belang van een personal brand op reis

  Dec 16 2020

  Ja super tof dat je op afstand gaat werken! Maar het is wel belangrijk dat je nieuwe klanten blijft vinden. Anders moet je wellicht eerder naar huis komen dan gepland.. en dat wil je natuurlijk niet.  Daarnaast wil je dat potentiële klanten jou niet uit het oog verliezen. In deze aflevering vertel ik dan ook waarom het zo belangrijk is om aan je personal brand te werken. Helemaal als digital nomad zijnde. Ook laat ik al af en toe vallen hoe ik dit voor mijzelf toepas. 

 • #4 - Jetlag, hitte & regen: mijn eerste week op Bali

  Dec 13 2020

  Ik heb de vlucht overleefd, de douane heeft mij niet teruggestuurd: ik ben op Bali! In deze aflevering vertel ik hoe mijn reis is verlopen en hoe het met mij gaat. Ook vertel ik de impact van Corona op het eiland, en hoe ik dit hier ervaar. 

 • #3 - Gestresst vertrek ik morgen dan echt naar Bali!

  Dec 09 2020

  Morgen is het zo ver. Ik vertrek dan voor 5 maanden naar Bali, ten tijden van een wereldwijde pandemie. Die wereld zit op slot, de meeste grenzen zijn dicht. Ja, ik heb veeel vaker gereisd, maar ik merk nu toch wel dat ik stress heb. Dit zal een bijzondere reis worden.. vandaar dat ik mijn stress en zorgen graag met jullie deel. 

 • #2 - Wie is deze multipassionate reizende onderneemster dan?

  Dec 07 2020

  Super leuk dat je naar mijn podcast luistert, maar wie ben ik dan eigenlijk? Wat betekent het eigenlijk om een multipassionate te zijn? In deze aflevering vertel ik mijn verhaal en de belangrijke gebeurtenissen die er voor hebben gezorgd dat ik de Nienke ben die ik nu ben. 

 • #1 - Ik ga op afstand werken ten tijden van een pandemie

  Dec 01 2020

  Het is november 2020, de wereld zit op slot. En toch heb ik besloten om voor 5 maanden naar Bali te gaan. Want ja, dit kan gewoon. Mijn visum heb ik net binnen, en omdat ik zoveel vragen kreeg heb ik besloten dat dit een mooi onderwerp is om mijn podcast mee af te trappen. Ik vertel dan ook hoe ik dit visum heb gekregen, waarom ik dit ga doen en natuurlijk ook: wat zijn mijn plannen op Bali.