PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...
In podcastserie ‘De Stamtafel’ praat Jeannine Sok vanuit Brasserie MANNA in Nijmegen met bekende en onbekende gasten uit de horeca over gastvrijheid. Kennis delen staat voorop. Tijdens ongedwongen gesprekken komen onderwerpen aan de orde zoals: tips voor (nog) beter communiceren, gasten leren ‘lezen' en ontdekken hoe je hun gedrag kan voorspellen en beïnvloeden. Over Jeannine Sok Jeannine ontwikkelde ‘gastologie’, de psychologie van de gast, tot ambacht. Ze groeide op in de horeca en schreef v...more
In deze aflevering is Dennis Lemmens te gast. Op dit moment is Dennis Food and Beverage Manager bij Hotel Restaurant Winselerhof in het Zuiden van het land. met inmiddels een indrukwekkend carrièrepad achter zich. Welke zaken heeft Dennis in de loop der tijd opgestoken die hij graag doorgeeft aan zijn brigade? En hoe vind je in deze tijden geschikt personeel? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok!
In deze aflevering is Jan-Willem van der Aa te gast. Jan-Willem is eigenaar van Coffeelab met vestigingen in o.a. Eindhoven, Nijmegen, Breda en Den Bosch. Hoe speel je met eenzelfde concept in op verschillende demografieën? En draait het om het hebben van de lekkerste koffie, of zijn andere factoren van belang? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok!
In deze aflevering van Ivo Thijssen - bierliefhebber en eigenaar van o.a. bierproeven.nu en de biercaravan - te gast bij De Stamtafel. Zijn motto is: "iedereen lust bier, alleen niet iedereen weet het al." spreekt boekdelen over zijn visie over de veelzijdigheid van bier. Was je nog geen bierliefhebber, dan ben je het na deze aflevering van De Stamtafel gegarandeerd!
In deze aflevering is Paul van Oers te gast. Paul is docent op de Hoge Hotelschool in Maastricht en heeft daarnaast verschillende SVH Meestertitels op zijn naam. Paul werpt zijn blik op de manier waarop we data, A.I. en andere hedendaagse tools kunnen inzetten om in te spelen op de veranderende behoefte van de gast van nu.
In deze aflevering van De Stamtafel is Toon ter Ellen - bedrijfsleider van THIBEAU in Nijmegen - te gast. In aflevering 5 van het tweede seizoen van De Stamtafel was Joël - de eigenaar van THIBEAU - te gast. Toon werpt zijn blik op de zaak vanuit zijn rol als bedrijfsleider. Wat hoopt hij zijn personeel mee te geven? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok!
In deze aflevering is Bas Hoebink te gast. Bas is eigenaar van De Meesterproef, The Black Fox en Deli in Nijmegen. Hoe is Bas in het vak gerold en wat zijn de belangrijkste lessen die hij na 10 jaar ondernemen in Nijmegen heeft opgestoken? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok.
In deze aflevering van De Stamtafel is Rianne Slotboom te gast. Rianne is in het boek "Hoe gastvrij ben jij?" geportretteerd als Het Kaasmeisje - en met een reden. Rianne weet namelijk alles over kaas. Waar is de passie voor kaas eigenlijk ontstaan? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok.
In deze aflevering is Wil van Merkensteijn te gast. Wil is sinds 1995 werkzaam bij het Koninklijke Schmidt Zeevis in Rotterdam. Hoe kijkt hij aan tegen het vak gastvrijheid en wat geeft hij graag mee aan de nieuwe generatie? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok
In deze aflevering vertelt Lukas Busser van Constant In Beweging over zijn werk als locatiemanager op de Blue Rhapsody - een nieuw evenementenschip gelegen in Arnhem. Hoe organiseer je een partij op een varende locatie - en op welke details let hij om een evenement naar een spraakmakend niveau te tillen? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok!
In deze aflevering gaan Wijnjuf en gastvrijheidsdocente Brenda de Zwaan en Jeannine in gesprek over hun ervaringen als vakzusters in de horeca.
In de aflevering is Whisky Connaisseur Wim Wamelink te gast. Hij legt uit hoe je Whisky het beste kunt ervaren en deelt zijn visie op gastheerschap.
In deze aflevering zijn Meesterschenker Ton Lenting en oud Misset Horeca eindredacteur Hans Steenbergen te gast. Samen met Jeannine nemen ze gastvrij Nederland onder de loep.
In deze aflevering van De Stamtafel zijn Marijke en Jan Westerbeek (Meester Gastheer) te gast. Vader en dochter werken beiden bij Graaf ter Horst. Hoe is het om samen te werken - en heeft Marijke dezelfde ambities als Jan? Je hoort dit én meer in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok!
In deze aflevering vertelt de koningin van de Oerhollandsche bitterbal Ilona de Wit over haar passie voor dit gefrituurde symbool voor gezelligheid. Want daar waar bitterballen zijn, is het feest. Voor haar bitterballen-kookboek "moest" ze honderden ballen samenstellen. Wat is uiteindelijk de meest populaire bitterbal geworden? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel met Jeannine Sok!
In deze aflevering van De Stamtafel is Harald Hovenkamp te gast. Harald is eigenaar van sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis en deelt in deze aflevering zijn visie op gastvrijheid - in de breedste zin van het woord.
In deze aflevering van De Stamtafel zijn Freek en Joël te gast. Zij besloten midden in coronatijd te starten met een prachtige zaak in Nijmegen, genaamd HOLT. Het café / hotel werd een begrip voor coffee-to-go in de avonduren, maar hoe vergaat het ze post-corona? Joël opende onlangs nog een zaak, op de plek van het vroegere Du Commerce. Wat is de drijfveer van deze jonge ondernemers - en waar halen zij hun inspiratie vandaan? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel!
In deze aflevering vertelt John Meijering van online bureau Emixion over zijn eerste kennismaking met Jeannine en het belang van gastvrijheid in de wereld van online marketing.
In deze aflevering is Gonny Demandt - docente bij de Rooi Pannen - te gast bij de Stamtafel met Jeannine Sok.
In deze tweede aflevering van het tweede seizoen van De Stamtafel is niemand minder dan Ricardo Eshuis - Directeur bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca - te gast. Ricardo ligt een tipje van de sluier op bij de vereisten om in aanmerking te komen voor een Meestertitel. Wat is bijvoorbeeld de minimale leeftijd? En hoelang dien je minimaal op professioneel niveau in het vak actief te zijn? Daarnaast vertelt hij over zijn visie en plannen om het belonen van horecapersoneel op een andere manier ...more
In dit gesprek vertelt Lisa Ké van administratie en HR-bureau Numberzz over de manier waarop medewerkers in - maar ook buiten - de horeca zouden moeten worden beloond. Als kersverse restauranteigenaresse ervaart ze eigenhandig hoe traditioneel de huidige CAO eigenlijk is ingestoken. Lisa is voornemens om dit in de toekomst anders te gaan doen. Hoe? Dat hoor je in de eerste aflevering van seizoen 2 van De Stamtafel met Jeannine Sok.
Men beweert wel eens dat er in het horecavak geen carrière gemaakt kan worden. Jan Westerbeek is hét levende bewijs dat dit wel degelijk kan. Jan heeft in zijn indrukwekkende loopbaan in de horeca een waslijst aan diploma's en certificaten behaald, met als kers op de taart de SVH Meestertitel Meestergastheer. Van het werken in een sterrenzaak, tot het starten - maar ook weer loslaten - van een eigen restaurant: de kennis die hij in de loop der jaren heeft opgedaan deelt hij graag met je in...more
In deze aflevering vertelt Kiki Bult - Maître bij Restaurant de Burgemeester - over haar eindeloze passie voor het horeca vak. Kiki heeft in een korte tijd flinke stappen gezet in haar professionele carrière. Zo heeft ze gewerkt bij zaken als De Librije, De Swarte Ruijter, Hotel Okura en nu de Burgermeester. Waar loop je als young professional binnen de horeca tegenaan? En wat drijft Kiki om zich volledig op deze carrière te werpen? Je hoort het in deze aflevering van De Stamtafel!
In deze aflevering is Rowin Niewerth te gast. Rowin is in Nederland cognac ambassadeur - en reist regelmatig af naar de streken in Frankrijk waar cognac wordt geproduceerd. Hij weet als geen ander hoe deze schitterende drank tot stand komt. In deze aflevering geeft hij tips over manieren waarop je cognac kunt drinken en mixen. Daarnaast doet hij een boekje open over de verschillende producenten en productie methodes.
Nicky Maas, eigenaar van café De Blonde Pater in Nijmegen is te gast in de nieuwste aflevering van De Stamtafel, de wekelijkse podcast over gastvrijheid in de horeca. De Blonde Pater werd ooit nummer 1 in de Misset Koffie Top-100. Nicky kwam naar Nijmegen om Engels te studeren, als bijbaantje werkte ze in de horeca van de Vereeniging. Daar leerde ze haar man kennen, hij kocht een café dat ze samen omtoverden tot De Blonde Pater. Naast het lesgeven hielp ze vaak mee en eigenlijk vond ze de horeca...more
De Cas Spijkers Academie staat centraal in de nieuwste aflevering van De Stamtafel, Nederlandse enige podcast over gastvrijheid in de horeca. Te gast waren Marc Meulenbelt (coördinator), Martin Achterweust (docent) en oud-student Jop IJspert, die mee hielp bij de ontwikkeling van het bordspel Gastologie. Samen blikken zij terug en delen hun ervaringen over gastvrijheid op een ongedwongen wijze. Jeannine Sok is al sinds 2010 betrokken als gastdocent van de Cas Spijkers Academie in Twente. Zij gee...more
Maarten Wijnen - creatief directeur bij Uitzuid - vertelt over de kracht en toegevoegde waarde van een weldoordacht horeca-interieur.
Gastvrijheid in de biersector is een heel mooie combinatie. Dat zegt bierconnaisseur Puck Kerkhoven in de nieuwste aflevering van De Stamtafel, de podcast over gastvrijheid in de horeca. Puck Kerkhoven is culinair journalist van onder andere Entree Magazine en Foodservice Europa en auteur van het standaardwerk Bier & Food en diverse boeken rondom het thema voedselverspilling. Het Grote Kliekjesboek werd als beste kookboek bekroond met de gouden garde. Daarnaast is ze jurylid van diverse bier...more
‘Menselijk contact is de basis voor goed menselijk leven’ Dat zegt burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls.Bruls in de nieuwste afleering van De Stamtafel. Het werd een luchtig, maar zeker zinvol gesprek, dat voor waardevolle inzichten zorgt over gastvrijheid. Bruls werd geboren in het Limburgse Nuth. Als achttienjarige jongen kwam hij naar Nijmegen om te studeren en heeft tot 2005 in de stad gewoond om er later weer terug te keren. Bruls (55) is inmiddels negenenhalf jaar burgemeester van Nijme...more
Liefde voor de horeca Psycholoog en horecaondernemer Frank Goossens is een gastheer pur sang. Hij komt door café De Fuik in Nijmegen in contact met zijn compagnon Thijs van Gastel. Naast zijn studie is Frank vaak te vinden in het populaire café in de binnenstad van Nijmegen. Na enige tijd gaat hij er ook met veel plezier werken en zo ontstaat de liefde voor de horeca. Sinds 2010 horecaondernemer. Inmiddels heeft Frank samen met zijn compagnon drie horecabedrijven, Bistrobar Berlin in Nijme...more
Aïda is samen met haar man Sander eigenaar van brasserie MANNA en Hotel Blue in Nijmegen. Aan De Stamtafel vertelt ze over opleiden en trainen van medewerkers in de dagelijkse praktijk. Want ook tijdens de corona pandemie blijft ze investeren in hun ontwikkeling. Vrijheid om te groeien als medewerker Aïda gaat altijd het gesprek aan met haar medewerkers: Wat willen zij? Waar ligt hun ambitie? Het mooie van het vak is dat je je als medewerker op allerlei manieren kunt ontwikkelen vindt ze. Bijvoo...more