PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Webshop Podcast

De webshop en ondernemers podcast van Nederland, een podcast van Woosa. Wij vertellen je alles over online ondernemen en geven je tips over het runnen van een succesvolle webshop. Onderwerpen als dropshipping, betalingen, online marketing, marketplaces, conversie en alle andere relevante onderwerpen voor webshops en ondernemers zullen de revue passeren. Wij helpen jou om online succesvol te worden!

Afleveringen

 • #10: Hoe perfectionisme resulteert in niets doen

  Jun 17 2020

  In de 10e aflevering van De Webshop Podcast, gaan we het hebben over perfectionisme in combinatie met ondernemerschap. Hoe perfectionisme resulteert in niets doen en hoe perfectionisme jou tegenhoudt ondernemer te worden.

 • #9: Jouw omzet keer 10 met Facebook Ads (Interview)

  May 22 2020

  Adverteren op Facebook met je webshop kan bizarre resultaten opleveren, mits je de campagne goed inricht. In aflevering 9 van De Webshop Podcast, praat ik met Robin King over Facebook Ads en de gemiddelde resultaten. Hoe zet je Facebook Ads in en hoe behaal je de meeste conversie?

 • #8: Hoe kies je het juiste e-commerce platform?

  May 14 2020

  Welke e-commerce platform past bij jouw webshop? Dat gaan we bespreken in deze aflevering van De Webshop Podcast. De keuze voor een e-commerce platform, zit hem namelijk niet alleen in het platform zelf maar ook in jouw ambities. Welke ambities heb jij als ondernemer? Wil je ontzorgt zijn of flexibel? Alle dilemma's zullen de revue passeren in De Webshop Podcast!

 • #7: Meer bestellingen door een goede branding strategie (Interview)

  May 01 2020

  In deze aflevering van De Webshop Podcast hebben we het over de toegevoegde waarde van branding voor jouw webshop. Mathijs Kok, eigenaar van Unhyped, verteld over het toepassen van een goede merk strategie en hoe deze concreet bijdraagt aan de omzet. Benieuwd hoe jij branding effectief kan inzetten voor jouw online webshop? Dan is deze aflevering zeker interessant voor jou!

 • #6: Oldschool marketing: mond-tot-mond reclame

  Apr 22 2020

  In de zesde aflevering van De Webshop Podcast, vertelt Jessica Risch hoe je mond-tot-mond reclame in kunt zetten in een digitale wereld. Hoe zorg je ervoor dat klanten en partners over jou webshop of online business gaan praten? Hoe realiseer je omzet door mond-tot-mond reclame in te zetten? Tot slot leggen we 6 manieren om mond-tot-mond reclame in te zetten uit.

 • #5: Het belang van achteraf betalen voor jouw webshop (Interview)

  Apr 15 2020

  Wat is het belang van achteraf betalen voor jou als webshop-eigenaar? Waarom moet je achteraf betalen aanbieden als betaalmethode? In deze aflevering van De Webshop Podcast, gaan we in gesprek met Jaap Dijkstra werkzaam bij Billink. Jaap vertelt ons hoe achteraf betalen positief bijdraagt aan je conversie en daarmee omzet.

 • #4: 30 extra bestellingen per dag via bol.com

  Apr 09 2020

  Hoe realiseer je 30 extra bestellingen per dag ondanks het Corona virus? Het is mogelijk door je producten te verkopen via bol.com. In deze aflevering van De Webshop Podcast, bespreken we de kansen en uitdagingen van verkopen via bol.com. Deze marketingtool is interessant voor zowel gevestigde- als startende webshops!

 • #3: Van Magento naar WooCommerce? (Interview)

  Apr 01 2020

  In deze aflevering van De Webshop Podcast praten we met Jeffrey Visser - Operationeel Manager bij Van Ons - over Magento in vergelijking met andere webshop platformen en met name WordPress, WooCommerce. Magento 1 wordt per 30 juni 2020 offline gehaald, oftewel elke webshop die hierop draait zal over moeten stappen naar Magento 2 of een ander webshop platform. In deze podcast beantwoorden wij de vraag: is WooCommerce een goed alternatief?

 • #2: De voor- en nadelen van webshop reviews

  Mar 25 2020

  Het verzamelen van webshop reviews kan zeer effectief zijn voor je conversie. Als ondernemer of webshop-eigenaar kunnen reviews soms echter confronterend of volledig misplaatst zijn. In deze aflevering vertelt Jessica Risch, oprichter en eigenaar van Woosa, welke uitdagingen wij hebben gehad bij het verzamelen van webshop reviews.

 • #1: De introductie van De Webshop Podcast

  Mar 19 2020

  Waarom starten we De Webshop Podcast? In deze aflevering vertellen we je over onze intenties om De Webshop Podcast te starten en introduceren we onszelf; Woosa en oprichter Jessica Risch.