PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Zelfhulpboekenclub

Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab) lezen nooit, maar nu ze richting de 30 gaan, dringen existentiële vragen zich op. Daarom duiken ze onder andere in de kasten van hun moeders, die volstaan met zelfhulpboeken. Dat doen ze voor alle andere luie lezers zoals zijzelf. Ze offeren zich op zodat jij niet meer hoeft te lezen. Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd, dus schijnbaar hebben we veel vragen, maar vinden we hier de antwoorden? Stijn en Jasper bespreken elke aflevering op...more

Afleveringen

 • #7 - Eva Cleven & 'De kracht van kwetsbaarheid' (S02)

  Jan 12 2021

  Een kwetsbaar moment is aangebroken. Dit is de laatste bijeenkomst van de Zelfhulpboekenclub. Deze aflevering leggen Stijn en Jasper hun breekbare 'zelf', in de liefdevolle handen van Eva Cleven. Een krachtmeting in kwetsbaarheid. Bedankt voor het luisteren!

 • #6 - Danny Froger & 'Astrologie voor beginners' (S02)

  Dec 29 2020

  Alles was op voorhand al bepaald door de sterren: de astroloog nam niet op en alle opnames werden gewist, maar gelukkig ook weer teruggevonden. Een voorbestemde editie van de Zelfhulpboekenclub met, hoe kon het ook anders, Danny Froger als gast. Samen met Jasper en Stijn waagt hij de sprong in het diepe universum, op zoek naar antwoorden over zichzelf. Dit is astrologie voor beginners!

 • #5 - Gwen van Poorten & 'Overstijg jezelf' (S02)

  Dec 08 2020

  Herprogrammeer je brein en creëer je eigen gelukkige werkelijkheid. Volgens schrijver Joe Dispenza kan het. Gwen, Jasper en Stijn ploegden zich door 248 pagina's om jou te kunnen vertellen of 'Overstijg jezelf' de moeite van het lezen waard is. Gwen noemt het een 'life changer', maar oordeel vooral zelf.

 • #4 - Sander Hoogendoorn & 'SuperSlapen' (S02)

  Nov 24 2020

  Nooit meer slecht slapen? Jasper zoekt in het boek ‘SuperSlapen’ naar de Heilige Graal van nachtrust. Stijn en ochtendshow-man Sander Hoogendoorn, zoeken met hem mee.

 • #3 - Kasper van der Laan & 'Diep werk' (S02)

  Nov 10 2020

  Hoe vind je focus in een wereld vol sociale media, mobieltjes en kantoortuinen? Het boek ‘Diep werk’ belooft concentratie-handvatten in een wereld vol afleiding. Stijn, Jasper en Kasper checken voor jou of deze belofte wordt ingelost.

 • #2 - Wat te doen met BINDINGSANGST? | De zelfhulpboekenclub op bezoek bij Jan Geurtz (S02)

  Nov 08 2020

  Welkom bij deze speciale aflevering van de Zelfhulpboekenclub! Een meet and greet met auteur Jan Geurtz, de schrijver van Jasper z'n nieuwe favoriete boek 'Verslaafd aan liefde'. Wat te doen met bindingsangst? Hoe om te gaan met rouw in de liefde? Al jullie vragen komen langs.

 • #1 - Emma Wortelboer & ‘Verslaafd aan liefde’ (S02)

  Oct 27 2020

  Hoe word je gelukkig in de liefde, met of zonder relatie? Emma, Stijn en Jasper zoeken naar antwoorden op deze prangende vraag, in Jasper zijn nieuwe lievelingsboek ‘Verslaafd aan liefde’.

 • #7 - Daan Boom & 'De 7 spirituele wetten van succes' (S01)

  Jun 04 2020

  Vriend/Streetlab-collega en Youtube-sensatie Daan Boom is de zevende gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het dunste zelfhulpboek dat ze konden vinden: 'De 7 spirituele wetten van succes'.

 • #6 - Nicolaas Veul & 'Fluwelen woede' (S01)

  May 21 2020

  Presentator, programmamaker en documentairemaker Nicolaas Veul is de zesde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het gay zelfhulpboek ‘Fluwelen woede’.

 • #5 - Sef & 'Mindset' (S01)

  May 07 2020

  Muzikant en rapper Sef is de vijfde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het boek ‘Mindset’.

 • #4 - Saskia Noort & "Manslut" (S01)

  Apr 23 2020

  Schijfster, journaliste en columniste Saskia Noort is de vierde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met haar het list en bedrog versierboek ‘Manslut’.

 • #3 - Eva Crutzen & 'De kracht van het NU' (S01)

  Apr 11 2020

  Cabaretière, zangeres en actrice Eva Crutzen is de derde gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met haar hun nieuwe zelfhulp-bijbel ‘De kracht van het NU’.

 • #2 - Stefano Keizers & 'De Lessen van Don Juan' (S01)

  Mar 26 2020

  Cabaretier Stefano Keizers is de tweede gast van de boekenclub. Stijn en Jasper bespreken met hem het psychedelische boek ‘De Lessen van Don Juan’.

 • #1 - Eva Koreman & 'De edele kunst van not giving a f*ck' (S01)

  Mar 11 2020

  3FM DJ Eva Koreman is de eerste gast van de boekenclub. Eva, Stijn en Jasper, bespreken samen ‘De edele kunst van not giving a f*ck’.