PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Echt Gebeurd

Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Het idee voor Echt Gebeurd is ontleend aan het Amerikaanse The Moth. Anders dan bij The Moth leest er bij Echt Gebeurd ook elke maand iemand voor uit zijn of haar puberdagboek.De illustraties bij de recente podcastafleveringen zijn gemaakt door Ella Bril en Jikke Lesterhuis.Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan ku...more

Afleveringen

 • Afl. 375 Liefde: Olivier Arts

  Oct 06 2022

  Olivier Arts is weer vrijgezel en ontdekt de voor- en nadelen van een datingapp. Olivier op Instagram: www.instagram.com/official.olivier.arts Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurdEcht Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurdEcht Gebeurd op Facebook: www.facebook.com/EchtGebeurdinToomlerJe kunt Echt Gebeurd steunen via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali...more

 • Afl. 374 Toeval: Maarten Westerveen

  Sep 29 2022

  Maarten Westerveen wordt warm onthaald door een man die hij bewondert.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 373 Het kantoor: Renette Kwakkenbos

  Sep 22 2022

  Renette Kwakkenbos vertelt een verhaal van mythische proporties.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 372 Haat en wraak: Lykele Muus

  Sep 15 2022

  Lykele Muus neemt het op voor zijn voetbalvriend Harmen. ///Vriendschap is tóch te koop! Wil jij Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je nu Vriend van de Show worden. We zijn je dankbaar voor je bijdrage. En anders: even goede vrienden. http://vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 371 Thuiskomen: Jet Berkhout

  Sep 08 2022

  Jet Berkhout weet dat binnenkomen in je eigen huis niet hetzelfde is als thuiskomen. / Steun Echt Gebeurd via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 370 Puberdagboek: Judith Uyterlinde

  Sep 01 2022

  In het dagboek van Judith Uyterlinde mag iedereen meepraten: het zijn de jaren zeventig en de democratisering viert hoogtij. ///Wil jij Echt Gebeurd financieel steunen? Dat kan al voor 2,50 per maand. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurd en word onze vriend!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 369 Vaders en zonen: Nico van der Knaap

  Aug 25 2022

  'Als ze je in elkaar slaan, dan hoef je niet te denken dat we je komen helpen', zegt Nico van der Knaaps vader tegen hem als hij voor het eerst naar de LTS gaat.///Wil jij Echt Gebeurd financieel steunen? Dat kan al voor 2,50 per maand. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurd en word onze vriend!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 368 Over de grens: Christa Oppers-Beumer

  Aug 18 2022

  Op een stille nacht bewaakt Christa Oppers-Beumer een groep nucleaire en conventionele raketten.///Wil jij Echt Gebeurd financieel steunen? Dat kan al voor 2,50 per maand. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurd en word onze vriend!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 367 Gevaar: Marike Maijers

  Aug 11 2022

  Op een boot in de Boliviaanse jungle hoort Marike Maijers ineens een aanzwellend gezoem. ///Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kan dat via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 366 Tweede kans: Rory de Groot

  Aug 04 2022

  Feijenoord-jeugdvoetballer Rory de Groot mag blijven, maar dan moet hij wel blijven zitten. ///Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kan dat via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 365 Liefde: Susannah Herman

  Jul 28 2022

  Als student wordt Susannah Herman verliefd op een prachtige jongen. Hij is graatmager, stel je voor: 58 kilo bij een lengte van 1.80 meter. Zij is wat zwaarder. ///Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kan dat via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 364 Puberdagboek: Hilly Pelle

  Jul 21 2022

  In de herfst van 1956 kwam Hongarije in opstand tegen de Russische overheersing. Hilly Pelle was zestien jaar en schreef er bladzijden vol over in haar dagboek. Maar er was ook een Indische jongen die fantastisch jivede.///Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kan dat via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 363 Lang verhaal kort: littekens

  Jul 14 2022

  David van Vliet, Tom Janssen en Daniëlle Schattenberg waren drie van de vertellers tijdens Lang verhaal kort, het open podium waarmee we afgelopen zondag het seizoen afsloten. Hun verhalen zijn in deze aflevering te horen. Na de zomervakantie organiseren we weer reguliere verhalenmiddagen in comedyclub Toomler; de eerste is op 18 september en het thema is dan: het kantoor.///Wil jij Echt Gebeurd financieel steunen? Dat kan al voor 2,50 per maand. Ga naar www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurd en wor...more

 • Afl. 362 Gevaar: Marleen Slot

  Jul 07 2022

  Als producent van een speelfilm reist Marleen Slot af naar Marokko. De belangrijkste scène moet worden gedraaid in een nachtclub in Marrakesh.///Wil je Echt Gebeurd financieel steunen? Dan kun je voor € 2,50 per maand Vriend van de Show worden via www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurd.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 360 Over de grens: Nicolaas Vrijman

  Jun 23 2022

  Nicolaas Vrijman gaat bouwen in Litouwen. ///Luisteraars en fans van Echt Gebeurd die het kunnen missen, kunnen ons nu steunen door Vriend van de Show te worden. www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 359 Puberdagboek: Ester Naomi Perquin

  Jun 16 2022

  'Ik zit de laatste tijd met een probleem', schrijft Ester Naomi Perquin op haar twaalfde in haar dagboek. 'Ik mis mijn vader. Ik denk vaak hoe het geweest was met hem erbij.' ///Luisteraars en fans van Echt Gebeurd die het kunnen missen, kunnen ons nu steunen door Vriend van de Show te worden. www.vriendvandeshow.nl/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 358 Lang verhaal kort: Liza

  Jun 09 2022

  Liza is nogal wagenziek maar doet mee aan een liftwedstrijd naar Berlijn.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 357 Ouders: Gijsje Maas

  Jun 02 2022

  Gijsje Maas gaat zonder haar ouders naar haar eerste date. Of nee: bij nader inzien gaan haar ouders met haar mee.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 356 Gevaar: Joost Vandecasteele

  May 26 2022

  Joost Vandecasteele wordt op straat in Brussel herkend en belaagd.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 355 Te water: Julia Jansen

  May 19 2022

  Julia Jansen zoekt als student een bijbaantje en vindt de vacature waar ze als kind al van droomde.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 354 Ouders: Abdou Bouzerda

  May 12 2022

  Abdou Bouzerda vertelt een verhaal over moederliefde en oranjebloesemwater.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 353 Op het podium: Roderic Evans-Knaup

  May 05 2022

  Roderic Evans-Knaup, naar eigen zeggen niet echt atletisch, neemt deel aan het Europees Kampioenschap bobsleeën.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 352 Puberdagboek: Eva van den Boogaard

  Apr 28 2022

  In de lente van 2006 houdt Eva van den Boogaard een dagboek bij. De enige die haar begrijpt is hete Joris uit de vijfde. Dat weet ze zeker, al heeft ze nog nooit een woord met hem gewisseld.Eva's columns vind je op hardhoofd.com/auteur/eva-van-den-boogaardZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 351 Liefde: Jet van Boxtel

  Apr 21 2022

  Jet van Boxtel verlaat de middelbare school om de wereld te ontdekken. Tijdens een avondje dansen in Nijmegen ontmoet ze een knappe blonde jongen die ook nog alles weet van literatuur, kunst en architectuur.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 350 Gevaar: Jouke de Jong

  Apr 14 2022

  Jouke de Jong werkt op het Amsterdamse politiebureau Warmoesstraat, waar de verslaafde Salman af en toe gevonden voorwerpen komt brengen die nog niemand verloren heeft.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 349 Ouders: Evelyn Vlasman

  Apr 07 2022

  Evelyn Vlasman is als opstandige puber geliefd bij klasgenoten en gevreesd bij leraren. Dan besluit haar vader zich bij de leraren te scharen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 348 Gevaar: Babah Tarawally

  Mar 31 2022

  Babah Tarawally vertelt over de oorlog in zijn geboorteland Sierra Leone.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 347: Micha Wertheim en Paulien Cornelisse

  Mar 24 2022

  Micha Wertheim vertelt een verhaal over gevaar, Paulien Cornelisse een verhaal over ouderschap.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 346 Kunst: Casper Braat

  Mar 17 2022

  Casper Braat haalt kippen in huis voor de kunst.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 345 Puberdagboek: Sofie van Opdorp

  Mar 10 2022

  'Ik ben verliefd op een jongen schuin boven me met zijn kluisje', schrijft Sofie van Opdorp in haar puberdagboek. 'Maar wie wil er nou met mij, het allerverminktste monster van de aarde en het hele sterren- en planetenstelsel?' Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 344 Verovering: Rosa van Toledo

  Mar 03 2022

  Rosa van Toledo begint een nieuw leven in New York. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 343 Ouders: Thijs van Litsenburg

  Feb 24 2022

  De vader van Thijs van Litsenburg heeft twee linkerhanden. Maar hijzelf ook. Daarom vraagt hij zijn vader toch om hulp. (Luister ook naar Thijs' eigen feelgoodpodcast Het Compliment!) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 342 Duisternis: Gemma Venhuizen

  Feb 17 2022

  Gemma Venhuizen wandelt met haar vader naar een Noors berghutje waarin een tekening hangt die daar dertig jaar geleden werd gemaakt door haar moeder.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 341 Donkere dagen: Martine Bakker

  Feb 10 2022

  Buiten woedt er een hevige storm, maar binnen tikt deadlinejunkie Martine Bakker onverstoorbaar verder aan haar stukje. Het blauwe zwaailicht negeert ze.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 340 Een geluk bij een ongeluk: Joris Luyendijk

  Feb 03 2022

  Uit zijn jaren als Midden-Oosten-correspondent diept Joris Luyendijk een raadsel en een mysterie op.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 339 Van mijn geloof gevallen: Caryn 't Hart

  Jan 27 2022

  Caryn 't Hart spreekt op de begrafenis van haar moeder en ineens ziet ze die paarse dame zitten.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 338 EHBO: Seino van Breugel

  Jan 20 2022

  Seino van Breugel gaat naar het oerwoud in India om verhalen van de bevolking te verzamelen, maar komt terug met een verhaal van zichzelf.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 337 Puberdagboek: Jorine Lamsma

  Jan 13 2022

  Hoi pipeloi! In 1984 is Jorine Lamsma dertien jaar en schrijft ze in haar dagboek over onder meer de scheiding van haar ouders.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 336 Kunst: Gerben Beutick

  Jan 06 2022

  Gerben Beutick doet auditie voor de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Zijn oma naait een kostuum.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 335 Verhalen uit het publiek

  Dec 30 2021

  In deze speciale oudjaarsaflevering presenteren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim een compilatie van de briefjes die tijdens Echt Gebeurd-middagen worden ingevuld door het publiek.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 334 Kerst: Francisco van Jole

  Dec 23 2021

  December 1978. Francisco van Jole is achttien jaar en gaat zwaarbewapend de kerstdagen in.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 333 Obsessies: Laura San Giorgi

  Dec 16 2021

  In onze 333ste aflevering herhalen we een favoriet verhaal uit onze beginjaren, verteld en zelfs een beetje gezongen door Laura San Giorgi.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 332 Handel: Henk Norel

  Dec 09 2021

  Als basketballtalent wordt Henk Norel gedraft voor de Minnesota Timberwolves.// Henk op instagram: instagram.com/gewoon.henk // Echt Gebeurd op instagram: instagram.com/echt_gebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 331 Toeval: Nathalie Baartman

  Dec 02 2021

  Op een datingsite komt Nathalie Baartman in contact met een man die haar bekend voorkomt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 330 Kunst: Cindy Hoetmer

  Nov 25 2021

  Cindy Hoetmer haalt de zee in huis.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 329 Handel: Henrik Holm

  Nov 18 2021

  De mevrouw achter het glas denkt dat Henrik Holm doof is. Maar dát is handig!Volg @echt_gebeurd op Instagram!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 328 Puberdagboek: Hans Van Rompaey

  Nov 11 2021

  In de winter van 1987-1988 is Hans Van Rompaey zestien jaar en schrijft hij in zijn dagboek over Mariska, Carien, Dina, Marleen, Ellen, Pascale, Sigrid, Tanja, Nathalie, Carolien en Katrien. 'Ge ziet, ik ben weer in totale confusion.' Volg @echt_gebeurd op Instagram!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 327 My funny valentine: Sanne Pols

  Nov 04 2021

  Sanne Pols verhuist van Tilburg naar Amsterdam en begint daar een nog nieuwer leven dan gedacht. Sanne op Instagram: www.instagram.com/lgbtour_amsterdamSanne op Facebook: www.facebook.com/LGBTouronthemoveEcht Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurdEcht Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 326 Huisgenoot: Babs Gons

  Oct 28 2021

  November 1991. Babs Gons is barvrouw in Barcelona. Op een avond komt er een groep mannen met lange jassen de bar binnen en ze denkt meteen: dit is foute boel. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurdEcht Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 325 Geld: Erwin Wieringa

  Oct 21 2021

  Erwin Wieringa heeft het niet zo op geluksgetallen en loterijen. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurdEcht Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 324 Handel: Mathijs Vlam

  Oct 14 2021

  Mathijs Vlam heeft als groenteboer op de markt geleerd: het gaat niet om dat ene mandarijntje of die kiwi die je verkoopt, het gaat om de beleving. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurdEcht Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 323 Puberdagboek: Marieke ten Broeke

  Oct 07 2021

  Heyzzz dagboek, schrijft Marieke ten Broeke, Mark wil met me kussen op de klassenfuif. Hij geeft me heel veel procent kans. Nu ben ik keiblij. Echt Gebeurd op Instagram: www.instagram.com/echt_gebeurdEcht Gebeurd op Twitter: www.twitter.com/echtgebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 322 Littekens: Job Vogel

  Sep 30 2021

  Job Vogel blijkt in een dorp in Tanzania vlakbij een luidruchtig evenement te logeren.https://www.culturele-vacatures.nl/2021/10/echt-gebeurd-zakelijk-leider/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 321 EHBO: Louis Benoist

  Sep 23 2021

  Louis Benoist parkeert zijn truck bij een Canadees tankstation en bestelt een hamburgertje. Maar er is een oploopje. Er is onrust.www.culturele-vacatures.nl/2021/10/echt-gebeurd-zakelijk-leiderZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 320 Met de auto: Lisanne Meijers

  Sep 16 2021

  In een Indiaas hostel maakt Lisanne Meijers kennis met Abou. Hij belooft haar het allermooiste uitzicht dat ze ooit gezien heeft.www.culturele-vacatures.nl/2021/10/echt-gebeurd-zakelijk-leiderZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 319 Dieren: Maarten Westerveen

  Sep 09 2021

  Als vijftienjarige nerd gaat Maarten Westerveen met andere nerds op natuurkamp. 'En wat ik het ergste vond: deze mensen accepteerden zichzelf.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 318 Voor het geld: Jack Druppers

  Sep 02 2021

  Politieagent Jack Druppers gaat op boevenjacht maar vindt iemand anders.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 317 Tweede kans: Fattana Mirzada

  Aug 26 2021

  Fattana Mirzada zint op wraak, maar haar moeder vindt rijstepap geschikter.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 316 Puberdagboek: Nora Schenk

  Aug 19 2021

  'Ik vind Maarten echt niet leuker dan Maarten', schrijft de vijftienjarige Nora Schenk in haar dagboek. 'Probleem: wat nu met Maarten?'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 315 Mediterranee: Farah Coppola

  Aug 12 2021

  Als dochter van een uitgever groeit Farah Coppola op met verhalen. Maar door haar vader worden haar kinderjaren ook een spannend verhaal op zich.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 314 Op reis: Jan Jaap van der Wal

  Aug 05 2021

  Als Jan Jaap van der Wal en zijn vriendin in de bergen op Cyprus een lifter meenemen, gebeuren er vreemde dingen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 313 Onderweg: Pépé Smit

  Jul 29 2021

  Terug naar een verleden waarin er keine Zukunft was: de gloomy jaren tachtig. Pépé Smit is achttien en treedt toe tot de band van bevriende krakers. (Meer informatie over het werk van Pépé vind je op www.fredhethert.nl)Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 312 Tweede kans: Ron Busio

  Jul 22 2021

  De pas gescheiden Ron Busio krijgt van zijn zevenjarige dochtertje twee zebravinkjes. 'Pap, je zorgt er goed voor hè?'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 311 Puberdagboek: Anneke Galama

  Jul 15 2021

  'Ik heb mijn hoofd van achteren bijna kaal geschoren', schrijft Anneke Galama als puber in haar dagboek, 'lekker tegen de zin van pap en mam.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 310 Geweld: Joost van de Loo

  Jul 08 2021

  Joost van de Loo is in een progressief VPRO-gezin opgegroeid en gaat als student het goede voorbeeld geven in Zuid-Afrika.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 309 Tweede kans: Dorith Graef

  Jul 01 2021

  Na lang wachten wordt Dorith Graef eindelijk gevaccineerd. Tegen hondsdolheid.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 308 Heetst van de strijd: Hans Jaap Melissen

  Jun 24 2021

  Verslaggever Hans Jaap Melissen neemt zijn kind niet mee naar de oorlog. Andere vaders hebben geen keus.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 307 Moeders: Michelle ten Berge

  Jun 17 2021

  Michelle ten Berge is vroedvrouw en wil zelf ook wel eens een bevalling meemaken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 306 Puberdagboek: Arjen Lubach

  Jun 10 2021

  Midden jaren negentig stortte Arjen Lubach zijn hart uit in een puberdagboek. Vijftien jaar later had hij het lef om daaruit voor te lezen bij Echt Gebeurd in Toomler.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 305 Marokko: Jochem de Groot

  Jun 03 2021

  Als tiener in Marokko raakt Jochem de Groot op een filmset in de woestijn verzeild.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 304 Mijn vorige leven: Cindy Pieterse

  May 27 2021

  Cindy Pieterse komt als leerkracht voor groep 6 te staan. Dylan heeft ADHD en is net van de ritalin af, dus het kan zijn dat hij een beetje druk is.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 303 Littekens: Rayen Panday

  May 20 2021

  Rayen Panday is te laat voor de aardrijkskundeles. Achterin de klas is nog één stoel vrij. Naast zijn droomvrouw.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 302 Beroemde mensen: Fenneke Hordijk

  May 13 2021

  De TV staat aan en Fenneke Hordijk herkent plotseling de stem van haar vroegere biologieleraar. Meer informatie over het Echt Gebeurd-boek vind je op www.echtgebeurdoppapier.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 301 Moederdag: Gover Meit

  May 06 2021

  Moederdag is aanstaande en Gover Meit neemt zich voor een betere zoon te worden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 300 Oorlog en vrede: Wim de Bie

  Apr 29 2021

  Op 21 november 1944 vond er in Den Haag een grote razzia plaats. Wim de Bie was vijf en herinnert het zich nog.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Nu te bestellen: Echt Gebeurd op papier

  Apr 28 2021

  Extra! Extra! Hear all about it! Binnenkort verschijnt Echt Gebeurd op papier, een cassette met drie boekjes vol verhalen uit twaalf en een half jaar Echt Gebeurd. Het is nu al voor 25 euro te bestellen bij je favoriete boekwinkel en als het op 18 mei verschijnt gaat de verkoopprijs ietsje omhoog naar € 29,90 - wat nog steeds geen geld is voor zoveel moois in je boekenkast. Kijk voor meer informatie op www.echtgebeurdoppapier.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverk...more

 • Afl. 299 Onderweg: Janine Wats

  Apr 22 2021

  Janine Wats gaat stage lopen in Burkina Faso. Daar gaat het er heel anders aan toe dan in Out of Africa. Het Echt Gebeurd-boek is nu te bestellen via onder meer www.echtgebeurdoppapier.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 298 Huisgenoot: Jorn Veenstra

  Apr 15 2021

  Jorn Veenstra neemt als Wageningse student zijn intrek in een kraakpand. Het huis en de tuin worden steeds idealer. Dan wordt er aangebeld door een haveloze figuur.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 297 Puberdagboek: Maaike Marijne

  Apr 08 2021

  De jeugd van tegenwoordig zegt het met likes en berichtjes, maar wie in 1994 veertien en verliefd was moest soms dagenlang op een brief wachten. Maaike Marijne vertelt erover in haar puberdagboek.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 296 De laatste adem: Hans Beenhakker

  Apr 01 2021

  Het verhaal van Hans Beenhakker draait om de vraag: wat doen we met de as van moeder?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 295 Reizen: Roelf Jan Duin

  Mar 25 2021

  Roelf Jan Duin vertelt een onvervalst broodje aap-verhaal.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 294 Misdaad en straf: Roos le Roux

  Mar 18 2021

  Roos le Roux fietst 's nachts alleen over een stille donkere weg naar een kasteeltje in De Bilt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 293 Sprookjes: Floor Soesbergen

  Mar 11 2021

  Floor Soesbergen beleeft het sprookje van Aladdin in het echt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 292 Onbeschreven blad: Sander Donkers

  Mar 04 2021

  Sander Donkers ontdekt dat een van zijn Amerikaanse soulhelden gewoon in Ruurlo woont.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 291 Het hart: Mariëtta Nollen

  Feb 25 2021

  Mariëtta Nollen is afgestudeerd in New York, maar eenzaam in een raamloze kelder in Queens.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 290 Misdaad en straf: Dorine Wiersma

  Feb 18 2021

  Een korte cursus parkeerfraude. Uw cursusleider is Dorine Wiersma.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 289 Slechte beslissing: Micha Wertheim

  Feb 11 2021

  Micha Wertheim wordt goochelleraar aan het Magic Department van het prestigieuze Amerikaanse zomerkamp French Woods. Kijk voor informatie over Micha's nieuwe voorstelling 'Niemand anders' op zijn website www.michawertheim.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 288 Onderweg: Herman Sandman

  Feb 04 2021

  Herman Sandman wil een boek schrijven over zijn voetbalheld Milko Ðurovski.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 287 Puberdagboek: Sara-May Leeflang

  Jan 28 2021

  'Waarom geil jij op mijn broer?', vraagt de zus van Laurens aan Sara-May Leeflang. 'Wat denk je nou, dat hij een kleuter van veertien wil?'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 286 Sneeuw en ijs: Sam van Haaster

  Jan 21 2021

  Sam van Haaster is waar hij het liefste zijn wil: 'Kilometers en kilometers, dagen en dagen alleen maar witte sneeuw, metersdik, voor mij alleen.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 285 Onderweg: Aaf Brandt Corstius

  Jan 14 2021

  Tijdens haar laatste vakantie met hem is de vader van Aaf Brandt Corstius opmerkelijk mild en ontspannen. Zo kent ze hem helemaal niet. (Kijk voor de podcast van Aaf en Marc-Marie Huijbregts op hun instagram-account: www.instagram.com/marcmarieenaafvindeniets)Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 284 Pubers: Johan Petit

  Jan 07 2021

  In een regenachtig Mechelen ontdekt de zestienjarige Johan Petit: als het leven geen zin heeft, moet je de zin zelf maar verzinnen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 283 Verhalen uit het publiek

  Dec 31 2020

  In deze extra lange oudjaarsaflevering presenteren Paulien Cornelisse en Micha Wertheim een compilatie van zeer korte verhalen uit ons publiek.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 282 Marokko: Mohammed Benzakour

  Dec 24 2020

  In het revalidatiecentrum eten Mohammed Benzakour en zijn moeder zonnig Marokkaans eten bij de kerstverlichting.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 281 Vlees en bloed: Paulo van Vliet

  Dec 17 2020

  Paulo van Vliet vertelt een verhaal over moederliefde. En het ontbreken daarvan.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 280 De baas: Lotte van Gaalen

  Dec 10 2020

  Lotte van Gaalen vertelt een spookverhaal.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 279 Leraren en leerlingen: Johan Goossens

  Dec 03 2020

  Johan Goossens is achttien en gaat lesgeven aan Ghanese schoolkinderen. Geweld is daar onderdeel van het pedagogische systeem.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 278 Sprookjes: Jurrien Baretta

  Nov 26 2020

  Jurrien Baretta is een sucker voor romantiek en krijgt de kans om met een stoere blonde Noor te kamperen in een tentje in de sneeuw.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 277 Marokko: Abdou Bouzerda

  Nov 19 2020

  Op zijn vijftiende debuteert Abdou Bouzerda als wedstrijdbokser.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 276 Puberdagboek: Coosje Wilterdink

  Nov 12 2020

  In reisloze tijden is Echt Gebeurd uw tijdreisbureau! Blader met ons mee in een puberdagboek van een halve eeuw geleden, sprankelend voorgelezen door de schrijfster zelf. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 275 Oorlog en vrede: Minka Nijhuis

  Nov 05 2020

  In Birma noemt Minka Nijhuis zichzelf producer of educational materials, want je kunt daar maar beter geen journalist zijn.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 274 Onderweg: Willem de Wolf

  Oct 29 2020

  Eind jaren zeventig vaart Willem de Wolf met zijn vader en broertje het Lauwersmeer op. Oom Klaas gaat ook mee, want die heeft vaarervaring.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 273 Geweld: Rosa van Toledo

  Oct 22 2020

  In deze aflevering staat Rosa van Toledo als held in haar hemd.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 272 Naar buiten: Matthias Declercq

  Oct 15 2020

  De Vlaamse journalist Matthias Declercq schreef een boek over het vissersdorp Urk, en denk maar niet dat dat vanzelf ging.(Informatie over het boek: www.uitgeverijpodium.nl/book/707/De-ontdekking-van-Urk.) Volg Echt Gebeurd op Twitter, Instagram en Facebook!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 271 Van mijn geloof gevallen: Jaus Müller

  Oct 08 2020

  Jaus Müller heeft geleerd dat pijn ook maar een emotie is.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 270 De laatste adem: Hannah Fraza

  Oct 01 2020

  Hannah Fraza, tien jaar oud, ligt ziek in bed en wordt voorgelezen door haar moeder.(N.B. Onze verhalenmiddag op 11 oktober kan helaas niet doorgaan als gevolg van de coronamaatregelen. Abonneer je op onze nieuwsbrief als je wilt weten wanneer er weer een verhalenmiddag is, of volg Echt Gebeurd op Facebook, Twitter of Instagram.)Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 269 Marokko: Naïma Najib

  Sep 24 2020

  Naïma Najib besluit van een familiebezoek in Marokko een zakenreis te maken.Volg Naïma op Instagram: www.instagram.com/naimazahraEn volg daar dan meteen ook Echt Gebeurd: www.instagram.com/echt_gebeurdZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 268 Puberdagboek: Beau van der Borst

  Sep 17 2020

  Beau van der Borst kijkt terug op de zomer... van 2004. Ze was vijftien en hield een dagboek bij.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 267 Het hart: Mark Wagemakers

  Sep 09 2020

  Net uit een inrichting ontslagen stort Mark Wagemakers zich op de inrichting van zijn huis.twitter.com/snuisterij en twitter.com/echtgebeurdinstagram.com/snuisterij en instagram.com/echtgebeurdMeer informatie over ons nieuwe seizoen vind je op www.echtgebeurd.netZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 266 Het lichaam: Gerard van Santen

  Sep 03 2020

  Gerard van Santen vertelt een verhaal over pijn als tegenstander en metgezel.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 265 Donkere dagen: Lotte Kok

  Aug 27 2020

  De oma van Lotte Kok verzaakt haar enige omaplicht.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 264 Terug naar school: Annemiek Overbeek

  Aug 20 2020

  Annemiek Overbeek ervoer haar laatste jaar op de lagere school als een oase.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 263 Naakt: Sytse Wilman

  Aug 13 2020

  Een mooie zomeravond, zes jaar geleden. Het ene moment zit Sytse Wilman nog met zijn vrouw op een steiger, het volgende moment waadt hij daaronder door het water.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 262 Naar buiten: Erwin Wieringa

  Aug 06 2020

  Elf jaar geleden was er ook een pandemie. Erwin Wieringa vertelt over die Mexicaanse griep.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 261 Lijf en leden: Kirsten Wiesman-Spoolder

  Jul 30 2020

  Hoe Kirsten Wiesman-Spoolder als studente haar hart verloor.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 260 Puberdagboek: Pelumi Adejumo

  Jul 23 2020

  We schrijven oktober 2012. Pelumi Adejumo is veertien en begint een dagboek. 'Eerlijk gezegd wilde ik een blog maken, maar ons toetsenbord doet het niet.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 259 Op reis: Merijn Scholten

  Jul 16 2020

  Het is 1996 en Merijn Scholten gaat met zijn ouders op kampeervakantie. Zijn zus gaat niet meer mee en nu mag hij de camping kiezen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 258 Naar buiten: Paulien Cornelisse

  Jul 09 2020

  Als je gevraagd wordt bij een bevalling aanwezig te zijn, ben je volgens Paulien Cornelisse geslaagd als mens.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 257 Sprookjes: Linda Polman

  Jul 02 2020

  Veel Afrikaanse migranten hebben een rooskleurig beeld van Europa. De geliefde van Linda Polman niet.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 256 Dieren: Elisa

  Jun 25 2020

  Als geboren dierenvriend komt Elisa al haar leven lang regelmatig voor dilemma's te staan._______________Deze aflevering is gesponsord door Best Secret, een online mode-warenhuis. Word lid via www.bestsecret.nl/echtgebeurd!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 255 Huisgenoot: Fieke Flier

  Jun 18 2020

  Als Fieke Flier op haar twaalfde een wietplant ontdekt op het balkon, weet ze wat haar te doen staat._______________Deze aflevering is gesponsord door Best Secret, een online mode-warenhuis. Word lid via www.bestsecret.nl/echtgebeurd!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 253 Onderweg: Nassira

  Jun 04 2020

  Eens in de twee zomers gaat de familie van Nassira... nou, niet met vakantie, maar naar huis.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 252 Terug naar school: Lonneke van Genugten

  May 28 2020

  Lonneke en Sanne playbacken altijd Madonnaliedjes op de kamer van Kitty, want Kitty is een soort Madonna van negen. Tot Mariët op het toneel verschijnt en besluit dat Kitty niet meer mee mag doen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 251 Puberdagboek: Karen Vandermeulen

  May 21 2020

  De twaalfjarige Karen Vandermeulen noemt haar dagboek Joko. 'Als je niet akkoord gaat met deze naam, dan mag je het altijd zeggen.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 250 Littekens: Maarten Westerveen

  May 14 2020

  Maarten Westerveen is een preutse puber van zestien met een probleem dat aangepakt moet worden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 249 De laatste adem: Nel van Ratingen

  May 07 2020

  Waarom word je in godsnaam uitvaartondernemer? Nel van Ratingen legt het uit aan de hand van een mooi verhaal.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 248 Het hart: Heather Renton

  Apr 30 2020

  Tussen Heather Renton en de Nederlandse mannen wil het nooit zo lukken. Gelukkig voegt Diego haar toe op Facebook.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 247 Fiasco: Lennart Hofman

  Apr 23 2020

  Eind 2012. Lennart Hofman is een beginnend journalist en besluit zijn ultieme droom na te jagen: ooggetuige te zijn van de geschiedenis. Hij gaat naar Syrië om verslag te doen van de burgeroorlog.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 246 Verovering: Jan van Tienen

  Apr 17 2020

  Jan van Tienen kan als jongen goed leren. Is tandheelkunde niet iets voor hem? Nou nee, zo blijkt later in zijn leven.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 245 Quarantaine: Micha Wertheim

  Apr 09 2020

  Micha Wertheim vertelt een waargebeurd quarantaineverhaal aan Chris Bajema, de Man met de Microfoon. Meer informatie over de podcast van Chris vind je op www.manmetdemicrofoon.nlZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 244 Onderweg: Sanne Pols

  Apr 02 2020

  Sanne Pols en haar zes middelbare-school-vriendinnen uit Brabant gaan voor het eerst vakantie vieren in het buitenland.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 243 112: Ania Sharwood

  Mar 26 2020

  Als je merkt dat er bij je ingebroken wordt, moet je doortastend optreden. Maar Ania Sharwood wil ook weten of Carly wel terugkomt bij Jack.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 242 Sprookjes: Thea Brüggen

  Mar 19 2020

  Thea Brüggen is op haar 23ste nog nooit verliefd geweest. De vriendin met wie ze per paard door Nederland zou trekken heeft het wel zwaar te pakken en ziet van hun vakantie af. Nou, dan gaat Thea wel alleen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 241 Liegbeesten en leugenaars: Leendert Westerneng

  Mar 12 2020

  Begin jaren zeventig. Omdat hij om werk verlegen zit zegt de zestienjarige Leendert Westerneng dat hij eenentwintig is en ervaring heeft met offsetdrukken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 240 Naakt: Daphne Gakes

  Mar 05 2020

  Daphne Gakes is 23 en zit in een periode waarin ze veel ja zegt op dingen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 239 Het hart: Lukas Nelissen

  Feb 27 2020

  Op een mooie voorjaarsavond speelt Nederland tegen Bulgarije in de Amsterdam Arena en verandert student Lukas Nelissen als bij toverslag in een sportjournalist.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 238 Onderweg: Maarten van Buuren

  Feb 20 2020

  Maarten van Buuren legt twee lijntjes ketamine neer en zet het vioolconcert van Sjostakovitsj op.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 237 Puberdagboek: Ilvy Njiokiktjien

  Feb 13 2020

  Osama Bin Laden was waarschijnlijk net zo boos als zij, schrijft Ilvy Njiokiktjien als puber in haar dagboek.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 236 Onderweg: Daan Juijn

  Feb 06 2020

  Kijk ze lopen, die toeristen met hun wandelschoenen en afritsbroeken. Daan Juijn en zijn vader weten dat je de Mulhacén ook gewoon in t-shirt en zwembroek en op allstars kunt beklimmen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 235 Huisgenoot: Yunus Aktas

  Jan 30 2020

  Yunus Aktas begrijpt niet waarom zijn broer hele dagen World of Warcraft speelt. Tot hij zijn eigen computer krijgt - en zijn eigen guild.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 234 Met de auto: Joke van den Kerkhof

  Jan 23 2020

  Net als Abel Tasman wil Joke van den Kerkhof naar Nieuw-Zeeland. Maar dan wel met de auto, een droombus die ze Tobias doopt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 233 Een goede daad: Maarten van Erp

  Jan 16 2020

  Op een koude winteravond ziet Maarten van Erp een auto wegzakken in de bevroren Slotervaart.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 232 Littekens: Hils Robbé

  Jan 09 2020

  Hils Robbé heeft vaak geluk gehad in haar leven. Met woonruimtes in Amsterdam bijvoorbeeld en met dingen met elektriciteit.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 231 Donkere dagen: Oscar Smit

  Jan 02 2020

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 230 Sprookjes: Elma Drayer

  Dec 26 2019

  Elma Drayer komt uit de ultra-orthodoxe vleugel van het gereformeerdendom. Dat heeft haar beleving van Oudjaarsavond getekend.Ad:Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu ook een speciale actie. Bij een minimale besteding van €179,99, krijg je namelijk de Teufel Pro Move in-ears cadeau. Ter waarde van wel €129,99. Gebruik de code "teufel...more

 • Afl. 229 Alleen: Mark Wagemakers

  Dec 19 2019

  Mark Wagemakers is bijna vijftien en brengt Kerstavond 2004 door in een psychiatrische inrichting.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 228 Alleen: Hester Verheijen

  Dec 12 2019

  In de aanloop naar haar studie geneeskunde werkt Hester Verheijen een half jaar als vrijwilliger in een kliniek in Tamale, Ghana. Maar ze wil ook wel eens stappen. Echt een keer goed uit.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 227 Donkere dagen: Koen Kleijn

  Dec 05 2019

  Sinterklaas zit om een Piet verlegen. Koen Kleijn is jong en heeft verder toch niets te doen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 226 Tieners: Pépé Smit

  Nov 28 2019

  Pépé Smit bracht als puber veel tijd door op het kasteel van een excentrieke Betuwse baron. Want daar was een Lipizzaner van de Spaanse Rijschool in Wenen.Ad:Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu ook een speciale actie. Bij een minimale besteding van €179,99, krijg je namelijk de Teufel Pro Move in-ears cadeau. Ter waarde van wel €129,99. Gebruik de code "teufel-...more

 • Afl. 225 Met de auto: Willem Eekhof

  Nov 21 2019

  Willem Eekhof heeft een kinderwens en een Suzuki Splash.Ad:Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu ook een speciale actie. Bij een minimale besteding van €179,99, krijg je namelijk de Teufel Pro Move in-ears cadeau. Ter waarde van wel €129,99. Gebruik de code "teufel-pro-pod" en check de link: http://po.st/earAr8Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverk...more

 • Afl. 224 Puberdagboek: Ronnie van Veen

  Nov 14 2019

  Op het discofeest van Michiel slowt Ronnie voor het eerst met een meisje. En Vincent maar een gebaar maken van het gaat prima.Ad:Deze aflevering van Echt Gebeurd wordt mede mogelijk gemaakt door het Berlijnse online audiobedrijf Teufel. Teufel heeft voor luisteraars van Echt Gebeurd nu ook een speciale actie. Bij een minimale besteding van €179,99, krijg je namelijk de Teufel Pro Move in-ears cadeau. Ter waarde van wel €129,99. Gebruik de code "teufel...more

 • Afl. 223 Littekens: Saskia Roggeveen

  Nov 07 2019

  De avond valt. Saskia Roggeveen is in de wildernis in Alaska. Ze gaat alvast terug naar de oude treinwagon met stapelbedden om het kampvuur aan te steken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 222 Storyslam: Paulien Cornelisse

  Oct 31 2019

  Zelfs op haar achttiende en in Amerika merkte Paulien Cornelisse hoe leuk taal kan zijn. En hoe verwarrend.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 221 Duitsland: Felix Kreier

  Oct 24 2019

  Begin jaren negentig rekenen Felix en zijn vriend af met Duitsland om in Amsterdam een café voor knappe intellectuele homo's te beginnen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 220 Curriculum vitae: Aaf Brandt Corstius

  Oct 17 2019

  Als verkoopster in de Bijenkorf leert Aaf Brandt Corstius de mensen kennen. Inclusief zichzelf.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 219 Een goede daad: Jack Druppers

  Oct 10 2019

  Met zijn twee linkerhanden is politieagent Jack Druppers toch maar mooi levens gaan redden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 218 Dieren: Steffi Jorna

  Oct 03 2019

  Steffi Jorna vindt een jong kauwtje en zet het bij de afwas. Haar oma betwijfelt of het vogeltje de volgende ochtend zal halen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 217 Huisgenoot: Chris Brouwer

  Sep 26 2019

  Waar komt toch die rare lucht vandaan in het nieuwe huis van Chris Brouwer?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 216 Geweld: Anouk Kemper

  Sep 19 2019

  Een koopavond in 2004. De hevig puberende Anouk Kemper fietst naar de stad en wordt ingehaald door een motoragent.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 215 Puberdagboek: Barbara van der Veen

  Sep 12 2019

  Maart 1981. Barbara van der Veen is bijna twaalf en begint een dagboek naar het voorbeeld van Anne Frank.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 214 Terug naar school: Kasper van Royen

  Sep 05 2019

  Die ene leraar kan soms het verschil maken. Maar die ene leerling net zo goed. Dat ondervond filosofiedocent Kasper van Royen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 213 Bij mij in de straat: Seino van Breugel

  Aug 29 2019

  Seino van Breugel gaat wonen in een bergdorpje in India, waar hij leert praten en lopen. Van een baby verandert hij in een giraf. Een berggiraf.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 212 Rock & roll: Jan Vollaard

  Aug 22 2019

  Het liefst was popjournalist Jan Vollaard natuurlijk zelf rocker geworden. Hij werd the next best thing en schreef toen alsnog een hit.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 211 Seks: Sidney Vollmer

  Aug 15 2019

  Halverwege de jaren negentig was alle porno nog analoog en Sidney Vollmer een jaar of veertien.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 210 Hier ver vandaan: Dorothée de Rooy

  Aug 08 2019

  Dorothée de Rooy gaat tien dagen aan zichzelf werken op Bali. 'Ik kan het iedereen aanraden. Mits in leuk gezelschap.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 209 Onderweg: Pieter Bouwman

  Aug 01 2019

  Pieter Bouwman trakteert een vriendin en haar zoontje op tien dagen in een huisje aan zee op Sicilië.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 208 Vrienden: Yvonne

  Jul 25 2019

  Volgens haar vriend Arne is couchsurfen gewoon een verkapte vorm van internetdaten. Daar is Yvonne het totaal niet mee eens. Nee zeg. Wat een kortzichtig idee.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 207 Via internet: Alex Ploeg

  Jul 18 2019

  Het is 1998 en brugklasser Alex Ploeg maakt een emailadres aan. Blijkt dat zijn emailadres al aan iemand anders toebehoort.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 206 Alleen: Merel Steinweg

  Jul 11 2019

  Merel Steinweg is wereldkampioen roeien, maar dat zou je niet zeggen als je haar ziet bij haar eerste training op de Ohio State University.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 205 Hier ver vandaan: Harm Ede Botje

  Jul 04 2019

  'Je oom is een leuke man', waarschuwt de vader van Harm Ede Botje hem, 'maar je moet wel met hem oppassen als hij drinkt.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 204 Vechten of vluchten: Lucia Grijpink

  Jun 27 2019

  Lucia Grijpink wil niet de standaard geneeskunde-backpacker zijn. Ze gaat niet naar Thailand of Vietnam, maar naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Haar eigenzinnigheid wordt beloond met de kans om in één keer haar studieschuld af te betalen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 203 Puberdagboek: Johan Goossens

  Jun 20 2019

  Het is 1999 en de zestienjarige Johan Goossens begint een dagboek als een dankboek. 'Morgen ga ik het vertellen. Morgen ga ik het echt vertellen.'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 202 Vaders en zonen: Merel Moistra

  Jun 13 2019

  Als de vader van Merel Moistra met vakantie gaat, houdt iedereen zijn hart vast.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 201 Dieren: Janine Wats

  Jun 06 2019

  In een plantenbak op het Amsterdamse dakterras van Janine Wats besluit een moedereend vijftien eieren te gaan uitbroeden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 200 Het lichaam: Peter Paul van Kempen

  May 30 2019

  Peter Paul van Kempen gaat als badmeester, pardon waterfront specialist werken op een Amerikaans zomerkamp.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 199 Slechte beslissing: Joris Taanman

  May 23 2019

  Midden jaren negentig. Joris Taanman gaat naar de Osdorp Posse en haalt de krant.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 198 Sprookjes: Irene van der Aart

  May 16 2019

  Er was eens een sprookjespark in Brabant. Nee, niet de Efteling, het Land van Ooit! Irene van der Aart kon er van rollen spelen haar werk maken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 197 Het recht: Jeroen de Leijer

  May 09 2019

  'Heb je het al gehoord?', vraagt de buurman van Jeroen de Leijer op 11 september 2001. Eerst denkt Jeroen dat het over de aanslagen in New York gaat.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 196 Een goede daad: Nina

  May 02 2019

  Probeer maar eens in balans te blijven als het SS-teken op het krijtbord in de yogaruimte verschijnt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 195 Puberdagboek: Esma Moukhtar

  Apr 25 2019

  'Ik vergeet soms dat ik het ben die schrijft', schrijft de vijftienjarige Esma Moukhtar begin 1988 in haar dagboek, 'en vaak ook schrijf ik alsof een ander het zou kunnen lezen.' Dertig jaar later leest ze het voor.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 194 Thuiskomen: Niels Roelen

  Apr 18 2019

  Majoor Niels Roelen is terug in Nederland. Maar in gedachten is hij nog in Afghanistan.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 193 Bij mij in de straat: Roos Westerveld

  Apr 11 2019

  Roos Westerveld doet een spelletje met een vierjarige Australische jongen en ze denkt nog: wat een gekke klik.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 192 Vechten of vluchten: Harry Kikstra

  Apr 04 2019

  Harry Kikstra beklimt een berg in Alaska met een vulkaan uit Spanje. Want hoog in de bergen kun je maar beter niet alleen zijn.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 191 Slechte beslissing: Eva van de Water

  Mar 28 2019

  Halverwege hun reis door Cuba verliezen Eva en haar vriendin een tas met een dure fotocamera. Ze gaan op zoek naar de dief. En zij niet alleen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 190 Sprookjes: Micha Wertheim

  Mar 21 2019

  Een volgetatoeëerde man met een zilveren tand wil Micha Wertheim naar Carré brengen. Maar eerst gaan ze naar Istanbul, een stad als een onbekend gedicht.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 189 Puberdagboek: Geesje Tomassen

  Mar 14 2019

  ‘Ik zit erover te denken morgenochtend niet naar school te gaan, maar al mijn geld van mijn Zilvervloot te halen en weg te lopen’, schrijft de zestienjarige Geesje Tomassen op 3 maart 1982 in haar dagboek. ‘Waarheen zal ik gaan? Ik denk richting Frankrijk.’Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 188 Vrienden: Maarten Westerveen

  Mar 07 2019

  Maarten Westerveen vertelt over de vriendschap die hij als student sloot met een man van 75. Terwijl Maarten zijn eerste geliefde kwijtraakte, vond Jan de zijne terug.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 187 Fiasco: Stefan Verhaegh

  Feb 28 2019

  Komend weekend is het carnaval, vooral in het zuiden van Nederland. Stefan Verhaegh groeide daar op en heeft een verhaal over de keer dat hij de rechterhand van Prins Carnaval mocht zijn.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 186 Aan tafel: Sabine Egberts

  Feb 21 2019

  Sabine Egberts studeert aan de hotelschool en vindt een stageplek in Figueres, Spanje. Onder haar medestudenten staat het hotel bekend als Fawlty Towers.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 185 Tieners: Ruud Kiewied

  Feb 14 2019

  Het is Valentijnsdag, dus er zal gezoend moeten worden. Door Ruud Kiewied bijvoorbeeld. Hij zit in groep 8 van de bassischool in Bavel en hij wil tongen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 184 Slechte beslissing: Linda Polman

  Feb 07 2019

  Linda Polman reist achterop een brommer van Bo in Liberia naar Bo in Sierra Leone.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 183 Tieners: Teun van Essen

  Jan 31 2019

  Privedetective Teun van Essen wordt verliefd op schikgodin Atropos.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 182 Puberdagboek: Raoul de Jong

  Jan 24 2019

  Zomer 1996. De twaalfjarige Raoul gaat van de basisschool naar de brugklas en besluit zijn gevoelens daarover toe te vertrouwen aan een dagboek.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 181 Vrienden: Xi Zeng

  Jan 17 2019

  De Chinese studente Xi Zeng beleeft een Hollandse winternacht met een Indiase baggersysteemontwerpster.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 180 Rivalen: Tex de Wit

  Jan 10 2019

  Al sinds zijn kindertijd is Tex de Wit meer een mentale dan een fysieke vechter. Maar op zijn 28ste moet hij het opnemen tegen een Russische beer. Hij krijgt de beroemde schaker Vladimir Epichin tegenover zich.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 179 Duitsland: Axel Wicke

  Jan 03 2019

  Als jongen in West-Berlijn vraagt Axel Wicke zich af waarom zijn neef Markus nooit op zijn verjaardag komt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 178 De ex: Elma Drayer

  Dec 20 2018

  Het jaar zit er bijna op, maar Elma Drayer moet nog wel even Oud en Nieuw gaan vieren in de Ardennen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 177 Vechten of vluchten: Johnny Dkdan

  Dec 06 2018

  De Syrische student tandheelkunde Johnny Dkdan heeft het geven van injecties alleen geoefend op sponzen. Dan breekt in Aleppo de oorlog uit.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 176 Rivalen: Rogier Jacobs

  Nov 22 2018

  Rogier Jacobs wil dichter worden en doet mee aan een poetry slam. Net als zijn alter ego.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 175 Puberdagboek: Sarah Arnolds

  Nov 08 2018

  'Dit dagboek is vanaf nu officieel verboden terrein', schrijft Sarah Arnolds op 17 maart 2003. Vijftien jaar later leest ze haar pubernotities voor in Toomler.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 174 Het lichaam: Eva Zwaving

  Oct 25 2018

  Eva Zwaving vertelt een verhaal over het begin van alle verhalen: de geboorte.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 173 Verovering: Isabelle van der Loo

  Oct 11 2018

  Isabelle van der Loo komt zichzelf tegen. Het is liefde op het eerste gezicht.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 172 Via internet: Leontien de Graauw

  Sep 27 2018

  In de chatbox van het snowboardforum deelt Leontien de Graauw haar diepste geheimen met... ja, met wie eigenlijk?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 171 Familie duurt het langst: Mustafa Dunmez

  Sep 13 2018

  Mustafa Dunmez laat zich overhalen tot een blind date.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 170 Méditerranée: Joost Nijsen

  Aug 30 2018

  Op vakantie aan de Côte d'Azur ontpopt de jonge Joost Nijsen zich tot een profeet van de liefde.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 169 Geweld: Henk Euving

  Aug 16 2018

  Als er tegen sluitingstijd twee veel te goed geklede jongens de discotheek binnenkomen, weet agent Henk Euving: foute boel.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 168 Geweld: Eva Rovers

  Aug 02 2018

  Op vakantie gaat Eva Rovers op de vuist met de Zuid-Chinese Zee.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 167 Vrienden: Sanne Pols

  Jul 19 2018

  Sanne krijgt een stalker op haar dak...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 166 Vrienden: Jet Berkhout

  Jul 05 2018

  Bij Jet in de klas zit een meisje dat graag vrienden met haar wil worden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 165 Bonus: documentaire Het verhaal van Echt Gebeurd

  Jun 28 2018

  Om te vieren dat Echt Gebeurd tien jaar bestaat maakte Gijsbert van der Wal een documentaire waarin oprichters, redacteuren en andere betrokkenen vertellen hoe de verhalenmiddagen in Toomler tot stand komen en wat je (als verteller en als luisteraar) kunt hebben aan een goed verhaal.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 164 Puberdagboek: Toosje Hendriksen

  Jun 21 2018

  Toosje worstelt met de snollen in onze 164e!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 163 Verovering: Berend Harmsen

  Jun 07 2018

  Berend gaat naar het Hoofddorp van China, Whenzou, met drie liedjes en een gitaar...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 162 Suriname: Cyanne Toebes Moe-Tjon

  May 24 2018

  Cyanne heeft haar vader jaren niet gezien als ze het vliegtuig naar Paramaribo pakt om hem haar nieuwe vriend te tonen...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 161 Méditerranée: Hemza Lasri

  May 10 2018

  Het is bijna zomer en Hemza propt zich in de auto voor de lange reis naar het Zuiden...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 160 Het recht: Martin Heijmeriks

  Apr 26 2018

  Martin krijgt in Oeganda het lot van een ander in zijn handen gedrukt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 159 Puberdagboek: Renée van Heteren

  Apr 12 2018

  Waarschuwing! Renées dagboek bevat heftig materiaal over eetstoornissen en is misschien niet voor iedereen geschikt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 158 Dieren: Jet Berkhout

  Mar 29 2018

  Of het nou om honden, goudvissen of cavia's gaat, het botert niet tussen Jet en de dieren. Op een feestje besluit ze iets constructiefs met dat gebrek aan dierenliefde te doen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 157 My Funny Valentine: Maarten Smulders

  Mar 15 2018

  Maarten trekt zijn stoutste schoenen aan en vraagt zijn droomvrouw uit voor een date. Fris gewassen, haren gekamd: wat kan er misgaan?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl 156 Rivalen: Joris van Meel

  Mar 01 2018

  Joris' droom komt uit: hij wordt door zijn droomclub NAC Breda gescout! Maar in zijn keepersfantasieën over volle stadions en gepakte penalties had hij buiten René gerekend...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 155 Suriname: Etchica Voorn

  Feb 16 2018

  Etchica droomt van haar grootmoeder die ver weg in Suriname woont. Na jaren wachten maakt oma dan eindelijk de grote oversteek...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 154 Rivalen: Pépé Smit

  Feb 01 2018

  De 16-jarige Pépé Smit neemt het op tegen haar plaatselijke HEMA-manager...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 153 Puberdagboek: Nanda Brouwer

  Jan 18 2018

  Nanda Brouwer leest voor uit haar puberdagboek.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 152 Het recht: Remy Jon-Ming

  Jan 02 2018

  Remy is klaar met modellenwerk, maar dan wordt hij gevraagd voor een laatste klus.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 151 Oorlog en Vrede: Jaus Müller

  Dec 15 2017

  Jaus mag voor de krant mee op missie naar Afghanistan...Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 150 Verhuizen: Martine Bakker

  Dec 06 2017

  Martine Bakker wil journalist worden. Ze solliciteert bij de omroepen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 149 112: Ria

  Nov 16 2017

  Ria werkt op de meldkamer. Op een dag ziet ze dat een collega zelf hulp nodig heeft. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 148 Verhuizen: Kasper van Royen

  Nov 02 2017

  Kasper van Rooyen is op zoek naar een huis voor hem en zijn dochter. Hij krijgt reactie van een woongroep. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 146 Post: Jan Jaap van der Wal

  Oct 05 2017

  Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 145 Puberdagboek: Daphne Gakes

  Sep 07 2017

  Daphne Gakes leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 144 Het recht: Anouk Kemper

  Aug 24 2017

  Anouk Kemper wordt opgelicht via internet. Ze maakt er melding van bij de politie.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 143 112: Micha Wertheim

  Jul 13 2017

  Micha Wertheim wordt opgebeld. Hij moet naar het ziekenhuis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 142 Geld: Massih Hutak

  Jul 02 2017

  Massih Hutak vlucht met zijn familie vanuit Afghanistan naar Nederland.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 141 Puberdagboek: Mijke Joosten

  Jun 08 2017

  Mijke Joosten leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 140 My funny valentine: Botte Jellema

  May 18 2017

  Botte Jellema kijkt graag naar the Wonder Years. Jaren later denkt hij er nog aan terug, hij gaat op Tinderdate. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 139 Beroemde mensen: Mareen Kamphuis

  May 02 2017

  Maureen Kamphuis gaat graag uit met haar vriendinnen in de Roxy. Zij wordt alleen nooit mee naar huis genomen door mooie mannen, want zij gaat liever voor een goed gesprek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 138 My funny valentine: Jochem van Staalduine

  Apr 03 2017

  Jochem van Staalduine krijgt twee valentijnskaarten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 137 Van mijn geloof gevallen: Nazgol

  Mar 15 2017

  Nazgol moet weg uit Iran. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 136. Geven en nemen: Nathalie Baartman

  Feb 26 2017

  Afl. 136. Geven en nemen: Nathalie Baartman by Echt Gebeurd Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 135 Misdaad en straf: Henk Euving

  Feb 09 2017

  Het is 1980. Henk Euving wordt politieman. Dan wordt de nieuwe koningin ingehuldigd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 134 Puberdagboek: Anke Van Kruistum

  Jan 06 2017

  Anke van Kruistum leest voor uit haar puberdagboek. Meer dagboeken en verhalen op www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 133 Aan tafel: Jeroen Vos

  Dec 25 2016

  Jeroen Vos gaat een weekje bij een bevriend stel op bezoek, in Griekenland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 132 112: Rosa van Toledo

  Dec 08 2016

  Rosa van Toledo gaat alleen met vakantie, naar de Ardennen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 131 Op het podium: Okke Westdorp

  Nov 26 2016

  Als kind wil Okke Westdorp muzikant worden. Bij de Harmonie in het dorp gaat hij iedere week kijken. Dan komt er een plek vrij in het orkest. Meer verhalen: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl 130 Beroemde mensen: Alexandra

  Nov 22 2016

  Alexandra gaat met een vriendin naar Rusland. Ze neemt Pride & Prejudice van Jane Austen mee voor als het saai wordt. Meer verhalen: www.echtgebeurd.netZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 129 Puberdagboek: Jan Hoek

  Nov 01 2016

  Jan Hoek leest voor uit zijn puberdagboek. Meer verhalen en puberdagboeken: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 128 De dood in de ogen: Elma Drayer

  Oct 11 2016

  Als kind droomt Elma Drayer van drama. ('Waarom gaat er nou nooit eens niemand dood?') Nog even geduld, zei de Dood. Meer verhalen: www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 127 De laatste adem: Maurits De Bruijn

  Sep 28 2016

  Maurits de Bruijn wordt door zijn broer gekoppeld aan de jongen met een BMW Z4. Ze gaan op date. Meer verhalen luisteren of zelf een keer vertellen? Ga naar www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 126 Dieren: Howard Komproe

  Sep 06 2016

  Howard Komproe verhuist van Nederland naar Suriname. Daar heeft hij ineens meer huisdieren. Meer podcasts: www.echtgebeurd.net. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 125 Kogels: Eva Maria Staal

  Aug 18 2016

  Eva Maria Staal gaat geld halen bij de bank. Het loopt iets anders dan verwacht. Meer verhalen luisteren? Ga naar www.echtgebeurd.net of abonneer je op de podcast via iTunes. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 124 Pubers: Johan Petit

  Aug 07 2016

  De jonge Johan Petit is op zoek naar zichzelf. Hij hoort een lied van Freek de Jonge. Meer podcasts zijn te horen op www.echtgebeurd.net. Via itunes kun je je abonneren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 123 Puberdagboek: Caro Dest

  Jul 15 2016

  Caro Dest leest voor uit haar puberdagboek. Voor meer podcasts ga naar www.echtgebeurd.net Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 122 Verdwaald: Anke Laterveer

  Jul 08 2016

  De therapeut van Anke Laterveer vindt dat het tijd is voor een doorbraak. En deze doorbraak krijgt Anke. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 121 Fiasco: Isabel Nolte

  Jun 27 2016

  Isabel Nolte rijdt terug van een kroegavond naar huis. Het is donker, ze is dronken. Dan komt ze een jongen tegen bij het stoplicht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 120 Te land, ter zee en in de lucht: Osama

  Jun 11 2016

  Osama woont in Aleppo. Wanneer de oorlog uitbreekt, moet hij huis en haard verlaten. Meer verhalen op: www.echtgebeurd.net. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 119 Muziek: Erik de Jong

  May 27 2016

  Erik de Jong ontmoet Marc Almond. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 118 De ex: Noah Schielen

  May 15 2016

  Noah Schielen heeft een wedstrijd met een vriendin. Wie als eerst met een jongen zoent, krijgt één euro. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 117 Puberdagboek: Wieger Windhorst

  Apr 19 2016

  Wieger Windhorst leest voor uit zijn puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 116 List en Bedrog: Niels Roelen

  Apr 01 2016

  Niels Roelen staat op de middenstip van een voetbalveld. Voor hem stelt het andere elftal zich op. Het draagt geen korte broekjes en noppen, maar bayonetten en mortieren. Welkom in Uruzgan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 115 Holland Amerika: Rebecca Wilson

  Mar 10 2016

  Al is Rebecca Wilson half Amerikaanse, veel heeft ze niet met de U.S of A. Behalve met haar oma Bev dan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl 114 Pubers: Chiem van Straaten

  Feb 25 2016

  Wanneer Chiem van Straaten zestien is, begint het grootste avontuur van zijn leven: hij gaat zonder ouders op reis.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 113 Aan tafel: Hiske Versprille

  Feb 12 2016

  Hiske Versprille werkt als kok in een Italiaans restaurant. Ze heeft het niet gemakkelijk. Maar dan komt de kaasman. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 112 Kogels: Wassilios Athanasiadis

  Jan 28 2016

  Wassilios Athanasiadis vecht in Afghanistan. Op een dag gaat hij met een paar soldaten op expeditie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 111 Puberdagboek: Maria Ibrahim

  Jan 19 2016

  Maria Ibrahim leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 110 Dieren: Joep Van Deudekom

  Dec 30 2015

  Joep van Deudekom heeft een olifantenverhaal, een verhaal dat zo goed is dat hij het zelfs op feestjes van andere mensen hoort. Toch vertelt hij het niet meer graag. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 109 List en bedrog: Sanne Pols

  Dec 21 2015

  Tijdens de Poetinprotesten in 2013 gaat Sanne Pols op date. De avond loopt voorspoedig, totdat ze bij het meisje thuiskomt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 108 Aan en uit II: Maarten Pieterson

  Dec 03 2015

  Wanneer Maarten Pieterson op een avond laat de trein naar huis neemt, ziet hij in dezelfde coupé zijn vrouw zitten. Dat is vreemd, want tegen hem zei ze dat ze die avond gewoon thuis was. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 107 Dieren: Sander Nieuwenhuijsen

  Nov 20 2015

  Sander Nieuwenhuijsen studeert biologie. Om af te studeren loopt hij mee met een onderzoek naar de links- en rechtshandigheid van duiven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 106 Voor het geld: Jacquelien Noordhoek

  Nov 06 2015

  Jacquelien Noordhoek heeft een vermogende vader. Hij belooft haar bergen wanneer is ze later groot is, 'alles is later voor jou'. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 105 Vlees en bloed II: Shanti Udo De Haes

  Oct 22 2015

  Shanti Udo de Haes gaat in Nepal op zoek naar haar biologische ouders. Wonder boven wonder vindt ze een gezin dat zegt haar familie te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 104 Hier ver vandaan: Driss Aarabi

  Oct 08 2015

  Driss Aarabi gaat met zijn goudkleurige Opel Kadett naar de bruiloft van zijn oom. Wanneer de bruiloft afgelopen is, wil hij zo snel mogelijk naar huis. Maar de weg is donker en het is laat. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 103 Muziek: Sander van Opzeeland

  Sep 30 2015

  Sander zat als tiener in een vervelende havoklas, die muziekles kreeg van een blinde lerares.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 101 Gevangen: Jack Druppers

  Aug 28 2015

  Jack Drupper is geen held, maar toch wordt hij wijkagent, praatpolitie. Op een dag wordt hij opgeroepen, want de kroeg op de hoek wordt verbouwd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 100 Gevangen: Victor Brands

  Aug 13 2015

  Victor Brands belandt in de gevangenis in de USA. Hij komt in een cel waar hij ontdekt dat hij niet alleen is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 99 De dood in de ogen: Hans Berbee

  Aug 01 2015

  Hans Berbee werkt in een ziekenhuis als analist. Hij vertelt hoe het is om bij levensgrote vraagstukken op de kinderafdeling te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 98 Puberdagboek: Rinke Verkerk

  Jul 16 2015

  Rinke Verkerk leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 97 De nacht: Laura van der Vet

  Jul 03 2015

  Laura van der Vet is een brave puber, ze houdt niet van uitgaan en van drinken, want ze wil president worden. Dan wordt ze uitgenodigd voor een feestje. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 96 Aan en uit: Johan Goossens

  Jun 18 2015

  Johan Goossens heeft de liefde gevonden: Prince, een mooie en lieve jongen uit Ghana. Johan is tot over zijn oren. Tot hij de iPad van zijn vriend bekijkt.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 95 Aan tafel: Victor Bergen Henegouwen

  Jun 07 2015

  Als kind heeft Victor Bergen Henegouwen het thuis niet fijn. Hij gaat naar de Jongeren SOS om hulp te krijgen, maar SOS gaat niet op de vraag in. Hij verzint een plan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 94 Tussen de regels IV: Linda Polman

  May 22 2015

  Linda Polman is journalist, wanneer ze twee vrouwen in Osdorp interviewt over hun actie voor een terdoodveroordeelde in Texas, ontdekt ze dat er meer aan de hand is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 93 Tussen de regels III: Eva Maria Staal

  May 09 2015

  Eva Maria Staal is 36, werkt 12 jaar succesvol in de wapenhandel, maar wil stoppen. Ze wordt moeder en ze gaat schrijven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 92 Borsten II: Erik Punt

  Apr 24 2015

  Wanneer Erik Punt in de pubertijd komt, is hij maar in één ding geïnteresseerd: borsten. Hij zoekt én vindt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 91 Een nieuw begin II: Roland Vonk

  Apr 12 2015

  Waar de meesten van ons op hun veertigste achter hun oren krabben om uit te zoeken wat ze nu eigenlijk moeten doen met de rest van hun leven, raakt Roland Vonk op zijn 24ste in een flinke crisis.Anoniem en vertrouwelijk praten over zelfdodingsgedachten? Ga naar www.113.nl of bel gratis naar 0800-0113.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 90 Puberdagboek: Lisette Smeets

  Apr 03 2015

  Lisette Smeets leest voor uit haar puberdagboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 89 Natuur: Jennifer Evenhuis

  Mar 12 2015

  Jennifer Evenhuis is na een relatie met een foute man op zoek naar rust in de natuur. Ze gaat op kano en yogavakantie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 88 Borsten: Latoya van der Meeren

  Feb 26 2015

  Latoya van der Meeren groeit op bij de Jehova's Getuigen. Ze leert daar wat ze mag, maar vooral ook niet mag. Zoals bloot rondlopen. Ze droomt van een vrij leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 87 Een nieuw begin: Emilio Guzman

  Feb 12 2015

  Wanneer Emilio Guzman in de spiegel kijkt, ziet hij zijn vader. Maar in plaats van dat hij hier trots op is, is hij bang: zijn vader is namelijk een alcoholist. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 86 Broers en Zussen II: Elma Drayer

  Jan 29 2015

  Elma Drayer is de enige blonde in haar donkerharige familie. Op een dag krijgt ze te horen dat ze een broertje of zusje krijgt. Elma is blij, want misschien heeft het nieuwe kindje ook blonde haren. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 85 Tussen de regels II: Chris Keulemans

  Jan 16 2015

  Chris Keulemans keept bij ASV Arsenal, een voetbalclub in Amsterdam. Op een winteravond staat er ineens een nieuwe keeper op het veld: Bamba uit Ghana. Chris moet zijn doel verdedigen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 84 Tussen de regels: Charlotte Branding

  Dec 21 2014

  Op haar 17e leert Charlotte Branding een verborgen wereld kennen. Een wereld van rood pluche, zacht gekreun en vochtige lolly's: ze gaat werken bij een 06-lijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 83 In de natuur: Frederique Schut

  Nov 26 2014

  Frederique doet mee aan een paardenrace. Ze doorkruist 1000 km Mongolië. Een deelneemster werkt op haar zenuwen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 82 Borsten: Susannah Herman

  Nov 15 2014

  Susannah Herman heeft grote borsten. Altijd wanneer ze langs een bouwput loopt, krijgt ze commentaar. Maar dat verandert. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 81 Een nieuw begin: Esther Porcelijn

  Oct 27 2014

  Esther Porcelijn vertelt over pestgedrag op de basisschool, op de middelbare school én daarna. 'Als iemand niet vrij mag huppelen, fuck you dan. Iedereen moet toch kunnen huppelen?'Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 80 Broers en Zussen: Cathelijn Schilder

  Oct 11 2014

  Wanneer Cathelijn met haar broer Jeroen naar Rome op vakantie gaat, merkt ze dat hij geen interesse heeft in de Sixtijnse kapel en ruïnes. Hij badmintont liever en luistert op zijn mp3-speler naar soera's uit de koran. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 79 Puberdagboek: Saskia Van Engeland

  Sep 26 2014

  Saskia van Engeland leest uit haar puberdagboek voor. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 78 Vrienden - Daan Börger

  Sep 05 2014

  Tijdens zijn studie communicatiewetenschappen onderzoekt Daan Börger facebook. Hij ontdekt hoe je kan zien wie jouw profiel het meest bekijkt. Hij schrikt wanneer hij ziet wie dat bij zijn pagina is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl 77. Broers en Zussen: Coco Schrijber

  Aug 19 2014

  Coco Schrijber heeft twee broers. De één rijdt motor, de ander een puch. Wanneer de oudste broer in de Rode Zee overlijdt, moet Coco moet op zoek naar een doodverklaring. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 76 Kogels II: Nadja Schijveschuurder

  Aug 05 2014

  Nadja Schijveschuurder is geen held. Ze wordt al hysterisch van een ongehoorzaam vlammetje van een petroleumbrander. Dan wordt er midden in de nacht op haar deur geklopt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 75 Verdwaald: Sjoerd Hamburger

  Jul 17 2014

  Sjoerd Hamburger roeit. Wanneer hij voor een race in Zambia zit, drukt de organisator van de race hem op het hart: kijk uit voor wilde dieren en ga nooit in je eentje het terrein af. De volgende dag vertrekt Sjoerd alleen in een taxi naar de woestijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 74 Kogels: Stefan Verhaegh

  Jul 09 2014

  De ouders van Stefan Verhaegh hielden niet van oorlog. Zij waren voor vrede. Dat hebben Stefan en zijn zusje geweten. Van meedoen in politiek straattheater tot napalmfoto’s in het familiefotoboek. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 73 Curriculum Vitae II: Nathan Vecht

  Jun 16 2014

  De mooiste baan van Nathan Vecht was het ambt van postbode. De glans zat niet in het buitenleven, of in het brieven sorteren, maar in het postbodepak. Het kostuum bracht Nathan op het huwelijksfeest van Maxima & Alexander én in Elburg, een klein plaatsje op de Veluwe. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 72 Puberdagboek Willem Bosch

  May 30 2014

  ‘Waarschuwing: mag ik u erop wijzen dat u verboden gebied hebt betreden, u hebt intrede gedaan in het absoluut persoonlijk gebied van Willem Bosch, en wanneer ik merk dat er in mijn persoonlijke documenten is gelezen, ik ken alles uit mijn hoofd, zal ik daarna erg chagrijnig zijn.’ Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 71 Het Is Maar Een Spelletje - Ton van der Graaf

  May 15 2014

  Wanneer journalist Ton van der Graaf in 1985 vanuit Oeganda voor VPRO Radio verslaggeeft, sluit hij zich aan bij de plaatselijke voetbalclub, Kampala Express. Langzaamaan leert hij de jongens kennen, net als hun huiveringwekkende geschiedenis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 70 De Nacht - Erik Punt

  May 01 2014

  Erik Punt vertrekt een week naar Parijs om alleen te zijn. In het centre Pompidou ontdekt hij een kamer die zo donker is dat hij geen hand voor ogen ziet. Hij waant zich eindelijk echt alleen. Plots klinkt de stem van een vrouw. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl.69 Curriculum Vitae Linda Polman

  Apr 18 2014

  Wanneer Linda Polman jarig is, krijgt ze een Kip caravan van een vriendin cadeau. Het wagentje, niet groter dan 5 bij 2 meter, heeft scheuren in de wanden en staat op een verlaten kampeerterrein op de hoge Veluwe. Toch trekt Polman er direct in om haar boek af te schrijven. Dan valt de winter in. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 68 Puberdagboek Elma Drayer

  Apr 04 2014

  Liever was ze als negentiende eeuwse prinses geboren, maar Elma Drayer trof een ander lot. Ze groeide op als gereformeerde domineesdochter in het midden van de jaren zeventig. Geen walsen en edele handkussen, maar zondags vervelen in de kerk, tongzoenen en een links vriendje met een ‘actieve staatsgevaarlijke’ periode. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 67 Heimwee III: Joep van Deudekom

  Mar 20 2014

  Hoera! Zoon Thijs is geboren! Maar vader Joep vertrekt 6 weken na de geboorte toch nog even naar Jakarta voor een optreden met NUR. Van heimwee heeft hij geen last totdat hij op de terugreis te horen krijgt dat zijn zoon in het ziekenhuis ligt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 65 Heimwee: Elissa Capelle

  Feb 20 2014

  Voor Elissa Capelle was de wereld simpel: haar vader was een held. Maar die ene reis naar haar beste vriendin in Kenia veranderde haar hele leven... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 64 De buren III: Elma Drayer

  Feb 06 2014

  Elma Drayer was 22 jaar en ging voor het eerst in haar leven in een eigen huisje wonen aan de toen nog verpauperde van Woustraat in de Amsterdamse buurt 'De Pijp'. Nadat ze er 2 weken woonde ontmoette ze haar buurman... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 63 De Buren II: Linda Polman

  Jan 24 2014

  Linda Polman heeft moeite met haar bovenbuurvrouw vanwege het gedrag omtrent haar grote rode kat. Wanneer haar verloofde, uit West-Afrika, naar Nederland komt. Weet hij dat Linda haar bovenbuurvrouw een heks is en in West-Afrika worden heksen vermoord... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 62 puberdagboeken: Alma Mathijssen

  Jan 22 2014

  Alma Mathijssen leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 61 De Buren: Paulien Cornelisse

  Jan 06 2014

  Paulien krijgt een nieuwe onderbuurman. Op een dag waarop ze besluit te gaan sporten treft ze hem dood aan... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 60 Haat en Wraak III: Tim Kamps

  Dec 11 2013

  Tim staat in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival en wint. In de recentie wordt zijn moeder, die in de zaal zat, uitgebreid genoemd. Ging dat te ver en was het tijd voor wraak? Ja... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 59 Haat en Wraak II: Michael Schaap

  Dec 11 2013

  Zaterdagmorgen, Amsterdam op zijn mooist en iedereen blij, Michael zelf zit in een meer gespannen sfeer in zijn auto en wordt op straat geblokkeerd door een stil staande auto... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 58 Haat en wraak: Jet Berkhout

  Dec 11 2013

  Jet Berkhout wil een artikel schrijven over wat een cruiseschip te bieden heeft. Uiteindelijk moet er nog één onderdeel worden afgevinkt: de kunstgalerie, waar tot haar verbazing werken worden verkocht van bekende schilders. Wat zou Jet daar graag iets van kopen!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 57 Op Het Podium II: Pim De Kuijer

  Nov 24 2013

  Pim de Kuijer heeft eerder een verhaal verteld op het 'Echt Gebeurd' podium (podcast Afl. 22). In dat verhaal kwam hij met zijn sexuele gerichtheid uit de spreekwoordelijke kast. Nadien een bericht van een onbekende... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 56 Op het podium: Daniël Cornelissen

  Nov 04 2013

  Daniël kijkt na zijn studie aan de toneelschool, vol verwachting van roem en geluk de toekomst op het podium in. Kijkt hij er nu nog zo naar? Luister naar zijn verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 55 Macht: Eva Maria Staal

  Oct 26 2013

  Eva Maria Staal was 10 jaar en had nog nooit iets gepikt. Ze hield niet van pikken en je mocht niet pikken. Dat had ze thuis zo geleerd. Jaren later, na haar eerste huwelijk, ontmoette ze Harry... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 53 Puberdagboeken: Dagboek Joost Nijsen

  Sep 19 2013

  Joost Nijsen leest voor uit zijn puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 52 Duisternis II: Nadja Schijveschuurder

  Aug 30 2013

  Nadja komt in aanraking met "het licht". Hoe dit haar naar de duistere periode leidt. Luister naar haar verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl 51. Duisternis: Johan Petit

  Aug 26 2013

  Johan zat bij de VNJ (Vlaams Nationalistisch Jeugdverbond), een grillig fascistische vereniging, waar hij van zijn 5,5e tot 6,5e levensjaar actief was. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 50 Puberdagboeken: Oene Klumper

  Jul 07 2013

  Oene Klumper leest voor uit zijn puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 49 Rock'n Roll: Maarten Westerveen

  Jul 07 2013

  Maarten vertelt een verhaal over een bijzondere ontmoeting. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 48 Gestrand: Vanessa Groenewegen

  Jun 10 2013

  Vanessa is vaak gestrand in haar leven, maar 1 verhaal is haar in het bijzonder bij gebleven... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 47 Puberdagboeken: Isabelle

  May 28 2013

  Isabelle leest voor uit haar puberdagboeken.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 46 Thuiskomen: Eva Maria Staal

  Apr 18 2013

  Eva Maria Staal vertelt over haar lange adem voor het adopteren van een kind uit het buitenland. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 45 Gestrand: Tim Kamps

  Apr 02 2013

  Tim Kamps was heel ernstig ziek. In het ziekenhuis wilden zij hem geen infuus geven. 's Nachts is hij geholpen door een arts die in het ziekenhuis achteraf niet bekend bleek te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 44 Dagboek V: Nina de la Croix

  Apr 02 2013

  Nina de la Croix leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 42 Groupies: Spinvis

  Apr 02 2013

  Erik de Jong (Spinvis) werd geïnterviewd door een journalist die dacht een andere 'Erik de Jong' voor zich te hebben... Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 40 Sex, Drugs en Rock & Roll: Merel Roze

  Apr 02 2013

  Merel Roze heeft nog nooit XTC durven gebruiken, terwijl veel van haar vrienden deze drug fantastisch vinden. Gaat ze het dan toch een keer proberen? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 39 Drugs: Kees van Amstel

  Apr 02 2013

  Kees van Amstel is 47 jaar. Hij vraagt zich af of hij wel genoeg heeft meegemaakt in zijn leven. Drugs.... Dat heeft hij nog niet geprobeerd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 37 De Baas II: Niels Roelen

  Apr 02 2013

  Niels Roelen is majoor in het Nederlandse leger en vertelt over zijn tijd in Afghanistan waar hij leiding gaf aan een groep soldaten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 36 Uitgaan: Jan Hiddink

  Apr 02 2013

  Jan Hiddink is festivalorganisator en programmeur van onder andere '5 days off'. Hij vertelt over een eerdere ervaring die hij heeft als organisator. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 35 De Baas: Linda Polman

  Apr 02 2013

  Linda Polman vertrekt als journalist naar Sierra Leone om te schrijven over het diamantgraven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl 34. Puberdagboek V: Anne Büdgen

  Mar 22 2013

  Anne Büdgen leest voor uit haar puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 33 Obsessies II: Miriam van Oort

  Mar 22 2013

  Miriam van Oort vertelt hoe haar verliefdheid zich ontwikkelde tot een ware obsessie.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 32 Uitgaan: Frans de Wit

  Mar 22 2013

  Frans de Wit Studeert af met zijn 'HAVO-pretpakket'. Wat hem nadien gebeurt.... Luister naar zijn verhaal Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 31 Onderweg: Tim Kamps

  Mar 21 2013

  Tim Kamps is een uitgesproken dierenvriend en met zijn band op reis in Portugal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 30 Obsessies: Laura San Giorgi

  Mar 21 2013

  Het getal 3 is een obsessie voor Laura, maar dat is niet de enige obsessie waar ze mee heeft leren omgaan. Luister naar haar verhaal in deze podcast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 29 Puberdagboek IV: Caroline van Keeken

  Mar 21 2013

  Caroline van Keeken leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 27 Littekens: Michael Schaap

  Mar 21 2013

  Vaak zit er een mooi verhaal achter een litteken. Zo ook bij Michael Schaap. Wanneer hij de leeftijd van 18 jaar bereikt begint het verhaal achter zijn litteken. Luister naar zijn verhaal in deze podcast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 26 Politiek III: Thomas Gast

  Mar 21 2013

  Thomas Gast houdt zich niet erg graag bezig met politiek. Toch komt hij er in terecht via een eigenaardige samenloop van omstandigheden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 25 Mijn Vorige leven: Floor van der Wal

  Mar 21 2013

  Floor van der Wal vertelde bij 'Echt Gebeurd' een verhaal over haar leven op de middelbare school, wat niet altijd gemakkelijk door haar haar ervaren werd. 1 specifiek persoon speelde daar een grote rol in. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 24 De Klant Is Koning: Reinder Rustema

  Mar 21 2013

  Reinder Rustema heeft een kapotte telefoon. Vol goede moed brengt hij zijn telefoon weg ter reparatie. Hoe gaat dat hem af. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 23 Politiek: Lucien Stöpler

  Mar 21 2013

  Lucien Stöpler wil de waarheid vertellen. Hij vertelt over zijn politieke ambities, zijn politieke loopbaan en daarna. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 22 Politiek: Pim de Kuijer

  Mar 21 2013

  Pim de Kuijer werkte in de politiek voor een Europarlementariër en vertelt een verhaal waarin hij zichzelf zoekt en ontdekt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 21 Liegbeesten en leugenaars: Sieger Sloot

  Mar 21 2013

  Sieger Sloot is een acteur en geen schrijver. Hij vertelt hoe hij verwikkeld raakte in een web van leugens.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 20 Beesten: Esther Gerritsen

  Mar 21 2013

  Esther Gerritsen vertelt over het verlies van haar kat.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 19 Op reis: Linda Polman

  Mar 21 2013

  Linda Polman is een actief volgeling geweest van de 'Lonely Planet' reisgids en ze verafschuwde 'Neckermann' reizigers, die in bussen een geheel verzorgde vakantie tegemoet gingen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 18 Beesten: Aaf Brandt Corsius

  Mar 21 2013

  Al jaren wilde Aaf Brandt Corsius een hond. Op haar verlanglijstjes voor sinterklaas en alle andere situaties waar verlanglijstjes van toepassing waren schreef zij er boven aan 'een hond' bij op. Of ze er 1 krijgt en voor hoe lang... Luister naar haar verhaal Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 17 Op reis: Kees van Amstel

  Mar 20 2013

  Kees van Amstel vertelt een verhaal waarin hij als reisleider een zeer budgetgebonden schoolreisje naar Praag georganiseerd. Hoe deze reis verloopt... Luister naar zijn verhaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 16 Puberdagboek: Mirjam Vos

  Mar 20 2013

  Mirjam Vos leest voor uit haar puberdagboeken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 15 Mijn vorige leven: Tijs Goldschmidt

  Mar 20 2013

  Tijs Goldschmidt vertelt over een groot talent dat hij heeft voor het doen van zaken. Hoe dit in het ene en andere leven een terugkerend thema voor hem is hoort u in deze podcast. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 14 Toeval: Joyce Roodnat

  Mar 20 2013

  Joyce Roodnat werd al jonge ijverige studente Italiaans gecharmeerd door een onbekende man uit een documantaire. Tot welk toeval dit aanleiding heeft gegeven hort u in haar verhaal Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 13 Familie: Paolo van Vliet

  Mar 20 2013

  Paolo van Vliet vertelt over een jeugdige vriendschap waarop abrupt een einde kwam na een tragisch ongeluk. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 12 Puberdagboek: Nathalie Baartman

  Mar 20 2013

  Nathalie Baartman leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 10 Mijn vorige leven: Maarten Westerveen

  Mar 20 2013

  Maarten Westerveens langste vorige leven was dat van een maagd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 8 Onmogelijke liefdes: Tommy van Eck

  Mar 20 2013

  Tommy van Eck reist met zijn onmogelijke liefde mee naar Bolivia.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 7 Puberdagboek: Eva Postuma de Boer

  Mar 20 2013

  Eva Postuma-de Boer leest voor uit haar puberdagboeken Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 6 Mijn vorige leven: Roja

  Mar 20 2013

  Roja vertelt over haar puberjaren in Iran.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 3 De feestdagen: Ron Sietek

  Mar 20 2013

  Ambulancebroeder Ron Sietek vertelt over zijn avonddienst tijdens nieuwjaarsnacht. Hij werkte de nacht tijdens de brand in Volendam. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 2 Geluk bij een ongeluk: Mat Wijn

  Mar 01 2013

  Mat Wijn vertelt hoe je een ongeluk overleeft.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 1 Puberdagboek: Anne Budgen

  Feb 28 2013

  Anne Budgen leest voor uit haar puberdagboekZie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.