PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Een Doodnormale Podcast

Je bent jong en iemand van wie je heel veel houdt, sterft. Hoe ga je daarmee om? Twintigers Benthe Göbel en Sabien Brehler onderzoeken wat het betekent om jong te rouwen. Ze spreken jonge schrijvers, muzikanten en acteurs, die een dierbare hebben verloren en vragen experts het hemd van het lijf. Waar omgaan met de dood in Nederland vooral wordt gekleurd door ongemak en struisvogeltactiek, halen Sabien en Benthe voor Een Doodnormale Podcast hun kop uit het zand en kijken de dood recht in de ogen....more

Afleveringen

 • #5 - De Toekomst

  Jun 14 2021

  Hoe leef je een toekomst zonder een geliefde? Presentator Nellie Benner maakte een documentaire over het verlies van haar moeder op 28-jarige leeftijd. Ameline Ansu schreef een boek over rouwverwerking nadat ze op jonge leeftijd beide ouders verloor en hier zelf geen boek over kon vinden zonder deprimerende inslag.

 • #4 - Als de Stilte komt

  Jun 07 2021

  Wanneer wordt het stil na een uitvaart? Producer en muzikant Joris Titawano (SirOJ) vertelt over de stilte na de moord op van een van zijn beste vrienden. En rouwdeskundige en psycholoog Ellen Dreezens heeft raad: wat helpt als iedereen om je heen wel doorgaat met het leven?

 • #3 - De Uitvaart

  May 31 2021

  Wat is er allemaal mogelijk bij een uitvaart? Programmamaker en presentator Carolien Borgers vertelt over de crematie van haar vader en hoe dat óók de mooiste dag van haar leven was. Susanne Duijvestein en Siham Qoubaa zijn allebei jonge uitvaartondernemers. Hoe begeleiden zij families tijdens en na een uitvaart?

 • #2 - Het Sterven

  May 24 2021

  Bestaat een perfect afscheid eigenlijk wel? Fotograaf en schrijver Tatjana Almuli vertelt hoezeer zij worstelde toen ze op haar zestiende afscheid moest nemen van haar moeder. Nu schrijft ze er een boek over. Medisch maatschappelijk werker Mayke Tierie begeleidt mensen die ziek zijn en mensen die weten dat ze gaan sterven, én hun naasten. Hoe kun je afscheid nemen en hoe weet je dat je alles hebt gezegd?

 • #1 - De Naderende Dood

  May 23 2021

  Wat doe je als weet dat de dood er aankomt? Acteur Beau Schneider vertelt over de aanloop naar de dood van zijn moeder (actrice Will van Kralingen) en oncoloog Hans Westgeest over de slechtnieuwsgesprekken die hij als jonge arts dagelijks voert. Kun je je goed voorbereiden op de dood van een dierbare?

 • Trailer

  May 14 2021

  Een voorproefje van de de vijfdelige serie over de dood en rouw, gemaakt door twintigers Benthe en Sabien, die 24 mei 2021 live gaat. In Een Doodnormale Podcast spreken ze met deskundigen en met Beau Schneider, Tatjana Almuli, Nellie Benner, sirOJ en Carolien Borgers over hun ervaring met de dood.