PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Gewoon een goed liedje

Een podcast over het Eurovisiesongfestival.In Gewoon een goed liedje bespreken Jozien Wijkhuijs, Nikki Dekker, Quirijn Lokker en Hanneke Hendrix de laatste roddels, rellen en geven ze alle ontwikkelingen de broodnodige doorgaans foutieve historische Eurovisie-context. En natuurlijk voorbeschouwingen op alle inzendingen. Want welk land heeft er gewoon een goed liedje? En welk land verbloemt het wat mindere liedje met evenzo geweldige pyrotechnics of rondzwierend haar?Als u deze podcast luistert b...more

Afleveringen

 • Treble? Ben jij dat?

  Apr 27 2022

  Met z'n vieren uit allerhande slaap- en woonkamers! Met Treble, of toch niet? Discussie over Cyprus en een vals zingend Oostenrijk.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Special! France calling!

  Apr 11 2022

  Jozien is making an international call to France! She speaks to Clément Tangivas, a Eurovision fan she met through a friend. They speak about the best French songs, the worst French songs, and how last year's song was the Frenchiest French France has ever Frenched. Oh, and there's mustaches. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 0306 Zweden op repeat, ruzie over Servië:

  Apr 01 2022

  Hanneke en Jozien praten even bij.Met: Frankrijk, het fantastische Zweden, Montenegro, het wisselliedje van Cyprus en de Golden Retriever van Groot Brittannië. En natuurlijk Servië. Hanneke is namelijk fan. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Special! Germany calling!

  Mar 18 2022

  Hanneke is on the phone with het friend Pauline Seiberlich from Germany, and shares how she tumbled in the history of German Eurovision. They talk about all the beauty and ofcourse (even more) about all the horror of German Eurovision. Ein Hoch der Liebe!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 0304 De Diepte door S10: een stukje duiding naar de mensen toe

  Mar 03 2022

  Nikki en Jozien bespreken de Nederlandse inzending voor Eurovisie 2022, want Q. en Hanneke zijn druk met andere zaken. Welke zaken dat zijn, alsmede een stevig stukje duiding hoort u alhier!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 0303 Is er nog cider? Ergens? *hips*

  Feb 28 2022

  Wat te doen met een oorlog? Daar komen onze vrienden natuurlijk niet uit. Verder in de bespreking: Letland, Noord-Macedonië, Ierland (Lesley Roy-appreciatie-shout-out), Tsjechië, Estland en, natuurlijk, Oekraïne.O, en natuurlijk kwam het liedje van The Rasmus uit, net na de opnames. Luister en huiver! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 0302 To met platte schoenen of to not met platte schoenen: een felle discussie

  Feb 28 2022

  Nikki vindt dat Hanneke niet mag zeggen dat Trijntje hakkenschoenen had moeten aantrekken op het podium. Daar is het laatste woord nog niet over gesproken! Verder bespreken we nieuwe liedjes, en wel de inzendingen van Malta (geeuw), Slovenië, Albanië, Litouwen en Bulgarije. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 0301 Een nieuw seizoen! De aftrap!

  Feb 28 2022

  We hebben nieuwe stemmen in onze podcast over het Eurovisiesongfestival. Hoezeekes! Ga gauw luisteren. Verder bespreken we de eerste inzendingen, vandaag: Italië, Moldavië, Israël, Polen, San Marino, Noorwegen, Kroatië en Spanje. En zijn er nog roddels? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Nabeschouwing van DE FINALEEEEE

  May 23 2021

  We willen gewoon niet dat het voorbij is. Maar het is voorbij en we beschouwen na. Wenen!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Nabeschouwing tweede halve finale

  May 20 2021

  La Hendrix en La Lokker bespreken wederom na, in het holst van de nacht met een wijntje én op afstand. Wat waren de teleurstellingen, wat was de hoop in bange dagen en wat heeft het pneumatische trio van Hurricane met de haardracht van Chantal te maken? U hoort het allemaal in deze tweede nabeschouwing. Luister en huiver!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Nabeschouwing eerste halve finale

  May 18 2021

  Terwijl de regen in het dorp tegen de ramen slaat, beschouwt La Hendrix met Q. (vanuit de stad) de eerste halve finale na. En wat een feest dat het was! Bij welke acts beten we een stuk uit ons glas, of in Q. 's geval: de appel? En bij welke gingen we dansend door de kamer? U hoort het allemaal.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Zeg, hoe zit het nu met Oost Europa?

  Apr 13 2021

  Vandaag is de geweldige Renske ten Veen, Wiwiblogschrijver en Oost-Europakenner extraordinaire, te gast in de Dag en Nacht-studio in het verre Amsterdam. We praten natuurlijk over de diskwalificatie van Belarus van dit jaar, de mama-appelsap van Verka Serduchka van een miljoen jaar geleden en of die vriendjespolitiek tussen de landen in "het oosten" nu eigenlijk wel echt bestaat. Maar het beste verhaal is nog wel het nu al illustere Memootje van MARUV. Ga gauw luisteren!Zie het privacybeleid op ...more

 • De GROTE Voorbeschouwing, deel 2

  Mar 22 2021

  Ligt het nu aan ons, en zijn we de zure ouwe zeurkonten geworden waar we altijd al voor vreesden, of vinden we toch nog wat pareltjes in deez' voorbeschouwing van de 20 populairste songfestivalinzendingen van dit moment? Wat deed Q. begin 2000 in de kast? Waarom moet Hanneke toch steeds overal bij huilen? Gelukkig is stamgasthost Roel de stabiele lijm die alles bij elkaar houdt. U hoort het allemaal in het tweede deel van De Grote Voorbeschouwing. Leun lekker achterover, en laat ons het werk voo...more

 • De GROTE Voorbeschouwing, deel 1

  Mar 15 2021

  We bespreken álle liedjes van Eurovisie 2021! Vandaag deel 1: de onderste regionen van de wedkantoren. Van Albanië via Duitsland en Letland naar Groot-Brittannië. OMAGA! We gaan als een speer, in een uurtje helpen we u door de stroevere liedjes van dit songfestivaljaar. En wat heeft dat broodje ham er in gódsnaam mee te maken? U hoort het allemaal in het eerste deel van De Grote Voorbeschouwing.Onze allerlievelingste gast Roel Janssen schuift op afstand aan bij Q. en Hanneke.Luistert en huivert!...more

 • Yu no man broko mi! De rituelen en gebruiken uit de video

  Mar 12 2021

  Een stukje duiding naar de mensen toe! Samen met BLM-activist Suus te Braak (en zijn moeder!) bespreken Quirijn en Hanneke de weergaloze video van Birth of a new age. De techniek aan de kant van Suus en Q. is in handen van Jozien Wijkhuis. Hanneke deed de techniek zelf, en dat valt natuurlijk wel weer te horen. (Maar dat maakt niet uit, want ze houdt gelukkig deze aflevering veel haar mond.)Verder: YU NO MAN BROKO MI!Ga gauw luisteren.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de priv...more

 • De aftrap van 2021

  Mar 06 2021

  Meemaken, bijzijn!We nemen 2020 kort door, bespreken natuurlijk het fantastische nieuwe liedje van Jeangu, hebben alleen bubbels uit de sodastream en ondertussen heeft Hanneke tien meter kabel moeten spannen om ver genoeg van Mark af te kunnen zitten. Onderwijl zit Q. veilig in zijn eigen huis, ergens in een kast én kunnen we nu al rectificeren dat er dus zés mensen normaliter op het podium mogen tijdens een liedje en niet maar vijf. U hoort het al: het wordt een wilde boel, deze aflevering.Zie ...more

 • Morgen! Een nieuwe verse aflevering van Eurovisie Update!

  Mar 05 2021

  Bent u er klaar voor? Kunt u dat ooit echt zijn?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • De grandioze “Samen met de fantastische Jeangu Macrooy op naar 2021”-aflevering!

  May 22 2020

  De perskaarten liggen op de bodem van de papierversnipperaar. Maar we hebben de teleurstelling van ons afgeschud en kijken reikhalzend uit naar 2021. In deze eerste aflevering van het tweede seizoen (want dat kan nu gewoon) zitten we in de lege Nijmeegse Schouwburg met een gast waarvan we dachten alleen maar te kunnen dromen: de Nederlandse inzending voor 2020 en 2021, de fantastische Jeangu Macrooy! Met heel veel dank aan Chanina Roelofsma voor het editen en de Stadsschouwburg in Nijm...more

 • Deel 2: De Grote Geweldige We-Voorbeschouwen-ALLE-41-Liedjes-Aflevering!

  Mar 13 2020

  Deel 2: We zijn ondertussen in de hogere regionen aangekomen: van middenmoot met Israël en Australië tot de favorieten Bulgarije, IJsland, Zwitserland en Litouwen!Mark zit in Amerika, maar Quirijn en Hanneke hebben perfecte vervanging in de vorm van vriend-van-de-show Roel Janssen (Winq, Showniews).Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Deel 1: De Grote Geweldige We-Voorbeschouwen-ALLE-41-Liedjes-Aflevering!

  Mar 13 2020

  Deel 1: We beginnen onderaan aan de hand van de ranking bij de wedkantoren, startend bij Vooooooo-daaaaaa van Slovenië en eindigend bij Het Drama Van Ierland.Mark zit in Amerika, maar Quirijn en Hanneke hebben perfecte vervanging in de vorm van vriend-van-de-show Roel Janssen (Winq, Showniews).Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Tussendate nieuwsflits #9: Reacties op Grow door Jeangu van oa Janne Schra, Japke-d Bouma, JP Hoekstra en Jop van Summeren

  Mar 05 2020

  Maar ook heus wel reacties van mensen wiens naam niet begint met een J.U hoort: Nynke de Jong, Oscar Kocken, Lucas de Waard, Suus te Braak, Japke-d Bouma, JP Hoekstra, Paul Zoontjens, DJ St. Paul, Jop van Summeren, Janne Schra en natuurlijk vinden we er zelf ook wat van. Wat vindt u? U kunt tegenwoordig ook met ons twitteren!Laat het ons weten via [email protected] of tweet ons via @EurovisieUpdate.Liefs en tot volgende week!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyv...more

 • Tussendate nieuwsflits #8: HELP HET LIEDJE IS GELEKT!

  Mar 04 2020

  Help! Het liedje is gelekt, en Hanneke is meteen achter de laptop gekropen voor een paar fragmenten voor jullie altesaam. Luisteron!O, en morgenochtend vroeg de eerste "stukjes duiding naar de mensen toe", in een tussenaflevering waarin muzikanten en ander mediagespuis hun eerste reacties geven op het liedje. Wederom: luisteron!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 7. Versche nieuwtjes en minivoorbeschouwingen

  Feb 13 2020

  Door een familienoodgeval is Q's Geweldige Immer Fantastische Waarom Heeft De LGBTHQ+Gemeenschap Ooit Het Songfestival Gekaapt Aflevering een paar weken opgeschoven en schuiven Mark en Hanneke met z'n tweeën achter de microfoon. Dat kan alleen maar misgaan. Want hoe krijg je Bart van Sita alsmede Björk in een podcast over het Songfestival? Nu ja: zo dus.Overigens: onze heerlijke titeltune is gemaakt door Sjors van der Meulen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklar...more

 • Tussendate nieuwsflits #7: Nikki Tutorials

  Feb 10 2020

  De immer immer geweldige Nikki Tutorials wordt presentator online van het Eurovisie Songfestival. Hoezee! Hanneke gaat allengs bijna dood bij het maken van deze melding. Thunder baby!Overmorgen een lange aflevering met nieuws, updates en "De Grote Waarom Heeft LBTGQ+ Ooit Het Songfestival Gekaapt Aflevering" van Quirijn, dus stay tuned, knappe dappere mensen! Tot overmorgen.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-n...more

 • Tussendate Nieuwsflits #6: De Loting Live

  Jan 28 2020

  Q en Han zitten suf met een glaasje fris op de bank en beschouwen live de loting, vanuit Rotterdam met de weergaloze Chantal en Edsiel, alsmede the dapper-and-Scandinavian-looking Jan Smit.Ergo: hoe maak je van iets met een saaie inhoud iets gans fijns? Wij zijn trots! (Op Jan, Edsiel en Chantal, natuurlijk.) Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 6. De doordeweekse edoch onderhoudende Johnny Logan Special

  Jan 20 2020

  Help! Geheel technicusloos vond ons drietal zich in Hannekes woonkamer. Met een ontbrekend statief en twee ontbrekende plopkappen, alsmede wat ervaring en kunde. Wel was er een piano, een pot koffie en een fles wijn. Alles komt goed.Met nieuwtjes, nog een hoezee voor Meneer Macrooy, een hoezee voor het uiterlijk van Tom Leeb én een bedankje aan iedereen die het einde van deze uitzending haalt. O, en natuurlijk Johnny Logan. Knusheid!Wilt u ook gewoon een goed liedje aanvragen? Of een anekdote qu...more

 • Tussendate Nieuwsflits #5: een stukje duiding naar de mensen toe wat betreft de fantastische geweldige Jeangu Macrooy

  Jan 10 2020

  Wacht! Stop! Klopt het écht dat de immer geweldige Jeangu Macrooy Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival? Quirijn en Hanneke (die werkelijk weer alle kabeltjes en microfoons en zelfs het gehele opname-apparaat was vergeten: wat moet er toch worden van die vrouw?) praten elkaar alsmede u bij en roepen telefonisch de hulp in van extern-expert en journalist Roel Janssen.Verder, qua shownotes die nooit iemand kan vinden, het interview met Macrooy door Roel voor Winq: KLONK!Zie het priv...more

 • Tussendate Nieuwsflits #4 - de zin en onzin van de J van Perlin

  Jan 07 2020

  Over dat Timur Perlin op Radio2 riep dat de Nederlandse inzending van dit jaar een artiest is wiens/wier/wiem naam begint met een J.Met Quirijn die in de tuin staat en koffie drinkt en met Hanneke die in een auto rijdt met achterin een leeg krat bier en een bloempot lege batterijen.(En over hoe ze NIET doodgaat maar WEL klinkt alsof ze in futuristische put zit.)(Wat metaforisch qua haar leven eigenlijk ook gewoon zo is, maar goed: dat geheel terzijde.)Meer weten? Alhier: KLIK.Zie het privacybele...more

 • 5. De Grote en Gezellige "Maar Waarom is het Songfestival Altijd Zo Politiek Beladen?"-Aflevering

  Dec 16 2019

  Bestaan votingblocks nu echt? Won Nederland inderdaad nooit door vriendjespolitiek? Maar hoe is dan Het Tijdperk Na Anouk te verklaren? En hoe komt het dat Georgië ooit werd gediskwalificeerd? En wat heeft Rusland daarmee te maken? En op welke manier lukt het Hanneke steeds niet om een goed voorbeeld te vinden voor het verschil tussen politiek in voetbal en politiek in de wereld der Eurovisie? Luister en huiver!Verder wederom een trieste update over onze petitie, versche nieuwtjes en wetenswaard...more

 • Tussendate Nieuwsflits #3 - de EXACT JUISTE VOORSPELLING VAN DE PRESENTATOREN

  Dec 05 2019

  Mark, Quirijn en Hanneke en de EXACT JUISTE VOORSPELLING VAN DE PRESENTATOREN UIT DE EERSTE AFLEVERING. Als we nog één iemand horen klagen over ons geheugen voor feitjes en jaartallen: eat this! De voorspelling van de presentatoren uit de allereerste aflevering. Hoezeekes! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 4. De Fantastische Sandra Reemer Special Spreekbeurt van Mark

  Nov 25 2019

  Als Ierland Johnny Logan heeft, dan hebben wij Sandra Reemer. In deze aflevering dus alles over onze diva, met haar songfestival-inzendingen en van Andres tot Jos Brink. In deze aflevering ook wat nieuwtjes, een speciale optie voor het presentatorschap en natuurlijk ook de rubriek “gewoon een goed liedje”.Ook een liedje dat u wilt horen? Of gewoon een nieuwtje of anekdote? Mail ons op [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Calif...more

 • 3. De grote knusgezellige en een tikje vileine Nationale Songfestival-aflevering

  Nov 02 2019

  Verlangt u ook naar de gezellige, rommelige en vooral vals gezongen tijden van weleer? Wij ook! Vandaar dus een hele aflevering over het Nationale Songfestival, en wel over het interbellum van 1996 tot 2001. Alles kon, alles mocht en speciaal voor deze aflevering heeft Mark eens een keer de vieze bubbels meegenomen. Teken ook vooral onze "Een Nationaal Songfestival in 2020"-petitie! Want tot dusver hebben alleen de technicus, de beste vriend van Mark en de moeder van Quirijn de petitie onderteke...more

 • Tussendate Nieuwsflits #2 - Open up!

  Oct 28 2019

  Open up! Het thema voor het Songfestival in Rotterdam is bekend gemaakt! En dus komen Hanneke, Quirijn en Mark met een eerste analyse. Of naja, dat proberen ze in ieder geval. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Tussendate Nieuwsflits #1

  Oct 24 2019

  Klein nieuws is ook groot nieuws! Vandaag: waarom Duncan de komende jaren gewoon elk jaar het songfestival moet doen. En: kan Michiel Huisman wel acteren dat hij een presentator is?Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • 2. De bescheiden edoch fascinerende terugblik (met nieuwtjes!)

  Oct 18 2019

  Na de grote vooruitblik, nu de grote terugblik! Hanneke, Quirijn en Mark hebben nieuwtjes over Spanje, België en Malta en ook is er weer een nieuwe wedronde wat betreft de presentatoren van het Eurovisie Songfestival in Nederland. Ook is er nieuws over dé petitie voor een Nationaal Songfestival in 2020. Heeft u eindelijk de shownotes gevonden? (QUIRIJN! HIER! HIER!) Dan kunt u alhier doorklikken en uw handtekening achterlaten.En heeft u zelf een Eurovisiesongfestival-guilty pleasure, vergeten li...more

 • 1. De soortement van grote vooruitblik

  Oct 18 2019

  In deze eerste aflevering blikken Hanneke, Quirijn en Mark terug op de glorieuze overwinning van Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival en schieten de speculaties over de editie in Rotterdam over en weer! Wie wordt de presentator? Wie de Nederlandse inzending? En wat is toch dat ding met die balletjes? En natuurlijk ontbreken de nu al legendarische rubrieken 'gewoon een goed liedje' en 'Eurovisie-landen bingo' niet! En heeft u zelf een Eurovisiesongfestival-guilty pleasure, vergeten lieve...more

 • Dit is Eurovisie Update! De must-listen podcast over het Songfestival.

  Oct 16 2019

  De tweewekelijkse podcast waarin Hanneke Hendrix, Quirijn Lokker en Mark Verheijen je alles, maar dan ook echt alles, vertellen over het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Rotterdam wordt gehouden. Van presentator speculaties (Jan Smit!) en Oostblok-roddels tot diepgravende analyses van de concurrentie en een landelijke petitie.Abonneer je nu om de eerste aflevering niet te missen!Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/p...more