PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Julius' Voorraadkast

Iedereen heeft een voorraadkast, maar niemand weet wat er écht in staat. Dat is zonde, vindt chefkok Julius Jaspers, want de voorraadkast is een bron van vele mooie verhalen. Bovendien kan je met de producten veel meer dan de meeste mensen weten. In zijn podcast Julius' Voorraadkast, haalt Julius wekelijks daarom één product uit zijn voorraadkast om daar in een paar minuten alles over te vertellen. Met deze podcast haal jij alles uit je kast.Geproduceerd door: Tonny Media

Afleveringen

  • De Bitterbal

    Sep 23 2022

    Hoe noem je een Nederlands feestje zonder bitterballen? Worst kaas scenario. De krokante bal ragout is onlosmakelijk verbonden met kringverjaardagen, voetbalkantines en bruine kroegen. Traditiegetrouw wordt de bitterbal gevuld met rundvlees en geserveerd met mosterd. Maar Julius zou Julius niet zijn als hij zijn bitterballen het liefst eet gevuld met bbq pulled pork, zonder mosterd. Lekker tegendraadjesvlees!👨‍🍳 Geheim van de Chef: Bitterballen van Cees Holtkamp🎧 Geproduceerd door: Tonny...more

  • Eieren

    Sep 16 2022

    Het is al eeuwen voer voor discussie: wat was er eerder, het kip of het ei? Dat gesprek is een glijdende schaal, maar Julius wil er ook nog even zijn ei over kwijt. Hij klutst, spiegelt en bekijkt de ei-feiten met de sunny side up. Je kan eieren ook blind proeven. Zo smaken bruin gebronsde eieren hetzelfde als hun spierwitte neefjes én hebben dezelfde voedingswaarde. Je ziet het alleen terug in de prijs: de witte zijn goedkoper. En beter voor het klimaat. Maar eenmaal bereid, hoe smaakt een ei d...more

  • Vanille

    Sep 09 2022

    Het zit overal in, maar is niet te zien. Iedereen weet hoe het smaakt, maar niemand weet wat het is. Het is een gerucht, een geur en een sprookje, maar of er zoiets is als één vanille, twee vanilles, weet niemand. Vanille, ook wel vanilje, is maar raar spul. Het zit in ijs, in vla, en het smaakt naar... nou ja, vanille. Is het een bloem? Nee, meer een soort stokje. Je kunt het niet eten, maar het zit overal in. Bestaat het eigenlijk wel als je iets niet kan eten, behalve als het ergens in zit? J...more

  • Honing

    Sep 02 2022

    Honing, de door bijen verwerkte zoetstof der bloemen. Julius deelt, evenals Winnie de Poeh, de liefde voor dit prachtige product. Roer het door je thee, schenk het op je pannenkoek, smeer je ermee in of gebruik het in een spreekwoordelijk gezegde... maar honing is dikwijls ieders beste vriend!👨‍🍳 Geheim van de Chef: Vijgen met honing en yoghurt🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverkla...more

  • Melk

    Aug 26 2022

    Vandaag bespreekt Julius het ingrediënt waar het allemaal mee is begonnen. De bakermat van ieders smaakpalet: melk. Het zalig zachte zuivel, ditmaal vanuit de uier in plaats van de tiet, is ook 1001 ingrediënten later nog steeds een favoriet. Wat kunnen we ermee als het zogen reeds is geschied, en we toch aan de slag willen met het witte koevocht? Haal een witte snor in de keuken van Julius!👨‍🍳 Geheim van de Chef: Blonde Dollies🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? adverter...more

  • Suiker

    Aug 19 2022

    Wat is er toch aan de hand?!' roepen we verschrikt naar een door de keuken stuiterende Julius. De wat al te olijke chef, met vergrote pupillen, wijst schuldbewust naar een bergje wit, kristalachtig poeder. Oh nee toch... Maar wacht, een interventie blijkt niet nodig: het is gelukkig maar suiker, het mierzoete koolhydraat der koolhydraten.👨‍🍳 Geheim van de Chef: Gezouten karamel 🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https...more

  • Azijn

    Aug 12 2022

    Julius kan soms kijken alsof hij azijn gedronken heeft maar in dit geval is dat zo omdat het over de variëteit van zuurtjes gaat. De hele aflevering staat in teken van het ongrijpbare ingrediënt azijn. Een onmisbaar product in iedere keuken. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: Julius eigen ingemaakte augurken🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy...more

  • Procureur

    Aug 05 2022

    Wie beweert dat fat vlees niet beautiful is, krijgt het met Julius aan de stok. In deze aflevering vertelt hij over procureur, en nee, hij bedoelt niet Max Verstappen, professioneel coureur. Vandaag gaat het over vlees! Een uitermate geschikt stukje varken om door middel van slowcooking te bereiden op je barbecue. Daarnaast strooit hij met kortingen. Krijg nu 25% korting op je eerste order op Bamigo.com met code JULIUS25👨‍🍳 Geheim van de Chef: Award-winning procureur pulled pork...more

  • Koffie

    Jul 29 2022

    Het is warm, goddelijk en verslavend lekker. Maar genoeg over Julius. Deze aflevering biedt een bakkie troost vol koffiefeitjes. En Julius deelt rijkelijk uit. Krijg nu 25% korting op je eerste order op Bamigo.com met code JULIUS25👨‍🍳 Geheim van de Chef: Tiramisu🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Kip

    Jul 22 2022

    Kip, het meest veelzijdige stukje vlees! De kip wordt werkelijk waar overal ter wereld gegeten. Maar Julius krijgt van deze vogel al snel kippenvel vanwege zijn vieze handen fobie. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: kip in witte wijnsaus🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Koriander

    Jul 15 2022

    Niets dat de culinaire wereld zo verdeelt als koriander. Het veroorzaakt meer conflict dan het patatje oorlog. Serveer koriander aan je vrienden en je hebt al snel een driegangengevecht.👨‍🍳 Geheim van de Chef: ragu vietnamien🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Boter

    Jul 08 2022

    Een heerlijk warme boterham, met daarop een dikke laag op het smeltpunt balancerende boter; Dat is toch botertje geinig? Of dachten jullie iets anders?👨‍🍳 Geheim van de Chef: Beurre Paris🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Shoarma

    Jul 01 2022

    Shoarma is zo lekker, je zou er bijna een kater voor over hebben. De mensen die het hebben uitgevonden weten wat dat betreft niet wat ze missen. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: (link volgt)🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Gember

    Jun 24 2022

    Het is een gedrocht van een plant. Het lijkt op een melaats handje. Maar voedsel moet je nooit beoordelen op het uiterlijk. Gember mag dan niet sexy zijn, het is wel je beste vriend die je verlost van brandend maagzuur.👨‍🍳 Geheim van de Chef: tartaar van wortel🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Ananas

    Jun 17 2022

    Hij is ruig van buiten en zoet van binnen. Maar genoeg over Julius. De ananas is een vrucht die geen gelijken kent. Door zijn uitstraling en smaak, waan je je met een ananas direct in de tropen. En het schijnt zelf te zijn dat, wanneer je je een ananas tegen je oor houdt, je heel raar wordt aangekeken.👨‍🍳 Geheim van de Chef: ananastaart🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali...more

  • Aardbei

    Jun 10 2022

    Waarom zijn aardbeien rood? Dat komt doordat antocyanidinen omgezet worden in antocyaninen. En natuurlijk om ze zich schamen voor hun pukkeltjes. Wat trouwens geen pukkeltjes, maar de vruchten zijn. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: aardbeientaart🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Aardappel

    Jun 03 2022

    Aardappel aardappel. Werkt toch minder goed in het Nederlands. Ook op papier trouwens. Maar dat maakt Julius niet uit. Aardappel is namelijk fantastisch, door zijn brede toepasbaarheid. En nee, Julius vindt friet niet het lekkerste aardappel gerecht. Wat dat wel is? Luister maar de aflevering.👨‍🍳 Geheim van de Chef: gebakken aardappelen🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali...more

  • Kabeljauw

    May 27 2022

    Dat de kabeljauw kannibalistisch is, snapt Julius wel. Lekker visje namelijk. Helaas voor de kabeljauw is Julius niet de enige die dat vindt. Hopelijk gaat deze mooie vis niet aan zijn eigen succes ten onder.👨‍🍳 Geheim van de Chef: lamellen van kabeljauw🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Asperges

    May 20 2022

    Julius lijdt soms aan aspergenijd. Niet vanwege de bedenkelijke vorm, maar omdat die witte stengels met de juiste ingrediënten verrukkelijk smaken.👨‍🍳 Geheim van de Chef: asperges-a-la-flamande🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Ui

    May 13 2022

    Tranen biggelden over zijn wangen tijdens het maken, maar oh zo blij was Julius met het zoete resultaat van zijn podcast. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: gegratineerde uiensoep🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Chocolade

    May 06 2022

    Veel astronomen zoeken naar een donkere materie met veel aantrekkingskracht. Julius heeft deze gevonden. Namelijk chocolade. Het is de perfecte snoep. Al moet je wel oppassen dat je niet morst, want met een smelttemperatuur net onder dat van je lichaam, verliest het snel zijn vaste structuur. Met vervelende vlekken tot gevolg. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: Chocoladetaart🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privac...more

  • Ham

    Apr 29 2022

    Geen eten zo eenvoudig te articuleren als ham. Probeer maar: "HAM". Maar zo lomp als ham klinkt, zo weinig heb je ervan nodig. Een plakje meestal genoeg. Op pizza, ei, omelet, tosti of een broodje gezond. Zonder het pastelroze schijfje is er weinig aan.👨‍🍳 Geheim van de Chef: Kalfsfricandeau met parmaham🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected] het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/priva...more

  • Mosselen

    Apr 22 2022

    Het seizoen is weer geopend! Maargoed, tegenwoordig is heel het jaar rond mosselseizoen. Dat vindt Julius fantastisch. Al had hij liever gehad dat er ook een naakte mosselsoort bestond, zonder dat vervelende schelpje. Julius prutst al genoeg in zijn keuken, dus wil het niet ook aan tafel moeten doen. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: Moules frites🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected]📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hie...more

  • Sambal

    Apr 15 2022

    Sambal, een pittig onderwerp om je tanden in te zetten. Julius draait zijn hand en tong daar niet voor om. Al hebben de smaakpapillen van Julius wel een grens. En deze trekt hij bij gledek.👨‍🍳 Geheim van de Chef: sambal badjak🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected]📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Califor...more

  • Laurier

    Apr 08 2022

    Julius is trots op zijn aflevering over laurier, maar hij zal hierna niet op zijn lauweren rusten. De voorraadkast heeft namelijk nog veel te veel lekkers te bieden, wat nog niet aanbod is gekomen.👨‍🍳 Geheim van de Chef: draadjesvlees🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📧 Adverteren? [email protected]📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Cali...more

  • Olijfolie

    Apr 01 2022

    Olie en water houden niet van elkaar. Ze vinden elkaar afstotelijk. Niet gek als de ene brandt en de ander blust. En dan zijn ze ook nog eens beide gezond! Maar, waar water water is, is de ene olie, de ander niet. 👨‍🍳 Geheim van de Chef: confit van zalm🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art...more

  • Citroen

    Mar 25 2022

    Het verschrompelt monden en laat tanden vergaan; Zuur tast alles aan. Toch kunnen we de citroen niet weerstaan. Want, zonder dat zuurtje, zouden vele heerlijke gerechten niet bestaan.👨‍🍳 Geheim van de Chef: limoncello🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Zout

    Mar 18 2022

    Zout, het is perfect voor een prachtige beach look. Het heelt wondjes en het verdrijft slakken. Wat weinig mensen weten is dat je er ook mee kan koken. Probeer het eens! 👨‍🍳 Geheim van de Chef: venkel in zoutdeeg🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Saffraan

    Mar 11 2022

    Saffraan maakt slechts beperkt gelukkig (net als geld) en het is duur (net als geld). In tegenstelling tot deze aflevering, want die is onbetaalbaar (want die is gratis).👨‍🍳 Geheim van de Chef: saffraanperen🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

  • Zuurkool

    Mar 03 2022

    Zuurkool toont aan dat rotting niet altijd iets negatiefs is. Geheel tegen de verwachting in, kan het zelfs hartstikke gezond zijn. Daarom heeft zuurkool niet alleen de wereld verovert, maar ook Julius' hart.👨‍🍳 Geheim van de Chef: kimchi🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#...more

  • Sojasaus

    Feb 25 2022

    Sojasaus: sushiminnend Nederland drinkt er jaarlijks liters van. Julius gebruikt sojasaus minimaal bij de sushi, maar maximaal als vervanger van zout. Het mysterieuze zwarte goedje heeft echter ook een donkere zijde.👨‍🍳 Geheim van de Chef: Yakitori🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. 🎁 Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste vier maaltijdboxen van HelloFresh met de code HE...more

  • De frikandel

    Feb 18 2022

    Frikandel: dé guilty pleasure van Julius. Heerlijk bijvoorbeeld op een broodje. Niet de verwarren met een frikandelbroodje. Die zouden ze moeten verbieden. De frikandel is het bewijs dat elk grammetje vlees gebruikt kan worden. Echt een wonder der frituur.👨‍🍳 Geheim van de Chef: frikandel van Kusters🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. 🎁 Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste ...more

  • Het bouillonblokje

    Feb 11 2022

    Het bouillonblokje bewijst dat smaak niet afhankelijk is van omvang. Deze kleine platgeslagen kubus is namelijk ongelooflijk krachtig. Julius geniet van zijn vleesthee. Behalve wanneer je die naam hanteert voor bouillon. Dat verpest toch wel de smaakbeleving.👨‍🍳 Geheim van de Chef: Kippenbouillon🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. 🎁 Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste vier...more

  • Pindakaas

    Feb 04 2022

    Julius houdt er een eigenaardige gewoonte op na met pindakaas. Iets met een geheime berghut. Verder vrij onschuldig.👨‍🍳 Geheim van de Chef: Pindasaus🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. 🎁 Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste vier maaltijdboxen van HelloFresh met de code HELLOJULIUS75.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californ...more

  • Mayonaise

    Jan 28 2022

    Voor Julius is mayonaise de koning van de sauzen. Vrijwel niets wordt er vies van. Sterker nog, iets wat niet zo lekker is kun je bijna altijd lekkerder maken met een likkie mayo.👨‍🍳 Geheim van de Chef: Chocolademousse🎧 Geproduceerd door: Tonny Media📟 Wil jij ook zo'n handige assistent in de keuken? Bekijk dan hier de Google Nest Hub. 🎁 Klik hier voor tot wel €75 korting op je eerste vier maaltijdboxen van HelloFresh met de code HELLOJULIUS75.Zie het privacybeleid op https://...more

  • Trailer

    Jan 25 2022

    Iedereen heeft een voorraadkast, maar niemand weet wat er écht in staat. Dat is zonde, vindt chefkok Julius Jaspers, want de voorraadkast is een bron van vele mooie verhalen. Bovendien kan je met de producten veel meer dan de meeste mensen weten. In zijn podcast Julius' Voorraadkast, haalt Julius wekelijks daarom één product uit zijn voorraadkast om daar in een paar minuten alles over te vertellen. Met deze podcast haal jij alles uit je kast.Geproduceerd door: Tonny MediaZie het privacybele...more