PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Lub Tropiana

De gezelligste podcast over popmuziek!

Afleveringen

 • Muziek in tijden van crisis

  May 21 2020

  Lub Tropiana is je muzikale gids in quarantainetijden. Waar hebben we behoefte aan in tijden van crisis en hoe vertaalt zich dat in muziek? Van charity anthems en COVID-klappers tot dragende Corona-hymnes: ze komen allemaal voorbij in de nieuwe Lub. Gun jezelf een moment van hoop, trots en herkenning. Je zal die lockdown straks nog gaan missen!

 • Guus en Kraantje beleven een wilde nacht. Hoe dan?!

  Apr 09 2020

  Hergebruik is hot. Ook in de muziek. Maar welke vormen van recyclen kunnen we onderscheiden? En waarom worden oude hits eigenlijk in nieuwe jasjes gestoken? We bespreken het in de nieuwe aflevering van Lub Tropiana met natuurlijk weer veel muziek. Luisteren doe je (thuis!) bij het schoonmaken of tijdens de videocall!

 • De Roller Coaster van Danny Vera

  Feb 05 2020

  En op nummer 4 van de top 2000, de klapperrrrrrrr van dit jaar, 'Roller Coaster' van Danny Vera. De hoogste nieuwe binnenkomer ooit en ook nog van Nederlandse makelij. In de nieuwe aflevering van Lub Tropiana onderzoeken we dit fenomeen. We luisteren naar de top 5 van de Top 2000 en analyseren het nummer van Danny. Dit verklaart veel van het succes, maar is er misschien nog iets anders aan de hand?

 • De familie Hazes - het laatste rondje (3/3)

  Dec 17 2019

  We sluiten dit drieluik rond André Hazes en zijn kinderen af met - hoe kan het ook anders - een remix!

 • De familie Hazes - de kinderen (2/3)

  Dec 17 2019

  In dit weede deel gaan we bepalen wie van de zingende kinderen van André Hazes als enige echte muzikale opvolger aangewezen kan worden. Is het André Hazes jr of toch Roxanne?

 • De familie Hazes - de vader (1/3)

  Dec 17 2019

  Hoe is de muzikale boedel van André Hazes verdeeld onder zijn kroost? Die vraag staat centraal in dit drieluik. In deze eerste aflevering gaan we proberen vat te krijgen op het immense oeuvre van André Hazes - de vader.

 • Zo kan het dus ook!

  Oct 27 2019

  Een nieuw logo én een nieuwe aflevering, ja Lub Tropiana maakt er een mooie Maan-dag van. De hit 'Zo kan het dus ook' is met 2:34 aan de korte kant, maar waarom is dat eigenlijk? En hoe doet Maan dat? Onze nieuwe aflevering, nu overal te beluisteren! www.lubtropiana.nl

 • Willem, de Nederlandse Kanye

  Oct 03 2019

  Lub Tropiana is terug van zomervakantie. In deze eerste aflevering van seizoen 2 onderzoeken we ‘klankkleur’ aan de hand van het nummer ‘Houten Pak‘ van Willem. In deze aflevering kijken we kort naar de achtergrond van Willem als een van de twee rappers van de legendarische rapgroep The Opposites en bespreken zijn periode van depressie na dit succes. Ben je klaar voor een quiz over klankkleur? Tot slot zullen we het geluid van depressie en eenzaamheid proberen te vinden aan de hand van de muzie...more

 • Trijntje, kan je me vertellen...

  Jul 10 2019

  Lub Tropiana, de gezelligste podcast over pop-muziek, is te gast bij Trijntje Oosterhuis. We bespreken de te gekke disco-track 'Wat je doet met mij' van haar nieuwe album.

 • Marco ❤ John, BFF

  Jun 16 2019

  Zijn 15e (!) nummer 1 hit is een feit. Marco en John doen het weer! Al bijna 30 jaar maken ze samen hits die niet meer uit het collectieve muzikale geheugen zijn te wissen. In deze aflevering van Lub Tropiana gaan we kijken 'hoe het danst' middels een wandeling langs het oeuvre van zanger Marco Borsato en componist John Ewbank.

 • BONUS - a big Arcade!

  May 30 2019

  In deze aflevering is Jasper Slijderink te gast. Hij is toetsenist in de band van Duncan Laurence en was erbij in Tel Aviv! Jasper geeft een uniek kijkje achter de schermen van het Songfestival en we bespreken onze analyse uit de vorige aflevering van Lub Tropiana: de gezelligste podcast over pop-muziek!

 • How many pennies in the slot?

  May 16 2019

  Waarom Nederland zaterdag het songfestival wint? In deze nieuwe aflevering bespreken we de Nederlandse inzending Arcade van Duncan Laurence. In de gezelligste podcast over pop-muziek praten we je binnen 19 minuten helemaal bij #douzepoint.

 • Waarom zou je dat doen?

  May 09 2019

  De allereerste aflevering, have fun en don't forget to hit that subscribe button.