PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...
Misschien denk je ‘Goh, deze vierde aflevering van de podcast komt wel heel snel na de laatste online?’. Nou, dat is helemaal correct! Ik wilde namelijk per se dat deze aflevering met Ilona, oftewel de enige echte Bitterballenkoningin, op Nationale Bitterballendag online zou komen. Want niemand minder dan Ilona heeft het voor elkaar gekregen dat deze dag er kwam, maar ook dat de welbekende ‘bitterballen bij de borrel’ zijn opgenomen in het immaterieel erfgoed van Nederland. En terecht, want bitt...more
Deze derde aflevering is een hele bijzondere, vooral voor mij persoonlijk. Want de ster van deze aflevering, Anne Rozie, is niet alleen een gaste maar ook een vriendin. We speelden theater in het stuk Alleen voor Vandaag, waarin we samen met een waanzinnige groep spelers het gevecht aan gingen met de stigma’s rondom verslaving. Anne Rozie als verslaafde in herstel, ik als speler zonder verslavingsverleden. Ik ontdekte dat ze vroeger een foodtruck heeft gehad samen met haar toenmalige partner R...more
Ik reisde af naar het Noorden van het land voor een afspraak met Christian, beter bekend als de vuurmeester. Hij nodigde me uit om samen de meeste oorspronkelijke manier van koken te ervaren: koken op open vuur. Dus ik naar Groningen voor een middag vol fikkies stoken, paprika’s roosteren op houtblokken, buitenovens maken met een ring van gloeiende briketten en een masterclass over gietijzeren pannen, oftewel Dutch ovens. Koken deden we ook nog. Er werd Tucson Jailhouse Chili, Dutch Oven Cornb...more
De van oorsprong Vlaamse Karen was een van de eerste die reageerde op mijn oproep om samen te koken. Samen met haar van oorsprong Irakese man Ozhan en hun zoontje Aaron wonen ze in Zoetermeer. Eten staat centraal in hun leven, zowel binnen als buiten wordt er flink gekookt, en ze schuwen het niet om lichte invloeden van beide culturen te verweven in de verschillende kookstijlen. En dat levert mooie verhalen op! Die mij vertelt worden terwijl we het traditionele gerecht 'Eruk' maken, een gerecht ...more
Vanaf oktober 2020 kook ik in iedere aflevering van Samen Eten een bijzonder gerecht bij mensen thuis. Gerechten met een verhaal of herinnering, die te mooi zijn om niet te delen. Ik ben Francesca, van de foodblog Francesca Kookt. Samen Eten is een rode draad door mijn leven. Normaal nemen mensen een kijkje in mijn keuken, maar ik vond het zo leuk om een keer bij andere mensen in de keuken te kijken. Om hun gerechten te proeven en hun verhalen te horen. Samen Eten is vanaf oktober 2020 te be...more