PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Succes is voor Losers

Succes is voor losers is een podcast over het leven, het menselijk tekort en nog zo wat. Met verhalen, interviews, reportages en alles wat daar tussenin zit. Gepresenteerd door uw dienaar van het woord en de waarheid: Max J. Molovich. Aan het eind zingt hij altijd een liedje dat meestal wel bekend in de oren zal klinken. Soms zal deze podcast licht absurdistisch zijn. Soms bloedserieus. En dan weer diep ontroerend. Een beetje zoals je moeder dus.

Afleveringen

 • Het Wonder Van Sinterklaas

  Dec 03 2020

  Sinterklaas heet een kindervriend te zijn. Maar of hij ook het beste voor heeft met de kleine Johan is nog maar de vraag. Johan woont samen met zijn vader, een eenvoudige boerenknecht, in een klein huisje. Zijn moeder is een jaar eerder overleden en sindsdien gaat zijn vader gebukt onder buien van somberheid. Als de Goedheiligman bij Johan op school komt en Johan bij de Sint op schoot belandt, mag hij een wens doen. De wens in kwestie, zo begrijpt u wellicht al, ontstijgt het aardse. Mocht Sinte...more

 • De wasbeer

  Sep 30 2020

  Wasberen hebben een slechte naam. Schuchter en slinks, zo luidt de consensus. Maar dat het ook zeer sociale en zelfs hulpvaardige beestjes kunnen zijn, bewijst de wasbeer die dagelijks een bezoekje brengt aan de blokhut van de familie Molovich. Een blokhut waar ze tijdelijk vertoeven, op de vlucht voor een verbouwing. Succes Is Voor Losers is een podcast over het leven, het menselijk tekort en nog zo wat. Verhalen, interviews en reportages voor het nieuwe abnormaal.

 • Interview met de penis van Berlusconi

  Sep 03 2020

  Het enige interview dat ooit is afgenomen met de penis van Berlusconi. Kom alles te weten over het voornaamste lid van het Italiaanse parlement. In deze bijzondere aflevering van Succes Is Voor Losers vertelt Il Duce openhartig over de machinaties van de macht. Uw presentator Max J. Molovich luistert. Luister mee. Succes Is Voor Losers is een podcast over het leven, het menselijk tekort en nog zo wat. Verhalen, interviews en reportages voor het nieuwe abnormaal.

 • De Ontdekking van de HEMA

  Sep 03 2020

  Harry Mulisch was nog nooit in de HEMA geweest. Totdat hij een confronterende ontmoeting met een tram had. In deze aflevering van Succes Is Voor Losers vertelt Max J. Molovich dit bijzondere verhaal over de beroemde schrijver, de kracht van de paradox en het belang van goede sokken. Succes Is Voor Losers is een podcast over het leven, het menselijk tekort en nog zo wat. Verhalen, interviews en reportages voor het nieuwe abnormaal.

 • Het Pekdruppelexperiment

  Aug 13 2020

  In deze aflevering van Succes Is Voor Losers neemt uw presentator Max J. Molovich u mee op een reis langs de afgelopen honderd jaar aan de hand van misschien wel het langst lopende experiment uit de geschiedenis van de wetenschap: het pekdruppelexperiment. Terwijl de wereld geregeld in brand stond was er in het verre Australië één man die zich concentreerde op iets wat zich slechts eens in de acht jaar voordoet.

 • De Gevoelige Koelkast

  Jul 20 2020

  In deze aflevering van Succes Is Voor Losers vertelt uw presentator Max J. Molovich over zijn koelkast. Niet zomaar een koelkast, maar een intelligente koelkast. En niet zomaar een intelligente koelkast, maar een gevoelige intelligente koelkast. En licht rancuneus. En enigszins poëtisch. Was het een mens geweest, dan zou je zeggen: het is een gevoelsmens. Maar het is dus een koelkast. O ja, en de geest van Mariah Carey daalt ook nog even neer in uw presentator.

 • Geel Is De Kleur Van De Zomer - Een Interview Met Klaas Knooihuizen

  Jul 20 2020

  In deze aflevering van Succes Is Voor Losers heeft uw presentator Max J. Molovich een even boeiend als vrolijk gesprek met Klaas Knooihuizen. Klaas heeft onlangs een boek geschreven. Geel Is De Kleur Van De Zomer heet het. Het gaat over het leven, het menselijk tekort en de kleur geel. En over een hond. Deze aflevering gaat daar ook over. En over veel meer. Zoals over bevallingen.

 • De Quarantaine Tapes

  Jul 15 2020

  In deze aflevering van Succes Is Voor Losers: de Quarantaine Tapes van Max J. Molovich. Waarin uw presentator vertelt hoe hij de maanden maart, april en mei van het jaar 2020 doorkwam. Dat hij aanvankelijk in zak en as zat, om vervolgens uit die as te herrijzen en letterlijk uit te stijgen boven de dagelijkse quarantaine-beslommeringen. En met letterlijk bedoelen we ook letterlijk. Dus niet figuurlijk.

 • De Zitzak

  Jul 15 2020

  In deze aflevering van Succes Is Voor Losers vertelt uw presentator Max J. Molovich over een zitzak die hij meenam op vakantie. Een zitzak die door zijn kinderen met groot gejuich werd ontvangen maar door zijn vrouw met de nodige scepsis. Dat deze scepsis wel enigszins terecht was, zal blijken wanneer de zitzak aanvankelijk haast ongemerkt, maar naarmate de vakantie vordert steeds zichtbaarder zal groeien. Hoe gaat Max dit oplossen? Wacht, laat het hem zelf maar vertellen.

 • De Teaser

  Jul 08 2020

  Welkom bij Succes Is Voor Losers, een podcast over het leven, het menselijk tekort en nog zo wat. In deze teaser vertelt presentator Max J. Molovich heel in het kort wat u allemaal kunt verwachten als u naar Succes is voor Losers gaat luisteren. Een hoop, kunnen we al verklappen. Verhalen, interviews, reportages en alles wat daar tussenin zit. Over succes. En over losers.