PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

de Architect: Merel en Tracy praten door

In de aanloop naar de kwartaaluitgave van de Architect luister je samen met hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz mee naar de verhalen van verschillende architecten, opdrachtgevers, onderzoekers en denkers.

Afleveringen

 • Merel en Tracy praten door met Hester van Dijk en Hedwig Heinsman

  May 29 2022

  In deze nieuwe serie podcasts praten hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz door over biobased bouwen. Welke materialen liggen er al in de schappen voor architecten? Wie ontwikkelt deze kalkhennep, bamboe en hout? En welke obstakels zijn er nog richting een biobased toekomst? In elke podcast spreken Merel en Tracy met twee ontwerpers of onderzoekers over biobased materialen. In deze laatste aflevering van de serie is naast Hester van Dijk, ook Hedwig Heinsman te gast. Als architect...more

 • Merel en Tracy praten door met Joost Roefs en Pablo van der Lugt

  May 22 2022

  Dit is de derde aflevering van de vierde reeks ‘Merel en Tracy praten door’. In deze podcastserie van de Architect praten hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz met ontwerpers, onderzoekers en denkers in de gebouwde omgeving. Ter aanloop naar het komende kwartaalnummer van de Architect zoeken ze nu uit: hoe bouw je bio-based? In deze aflevering luister je naar architect Joost Roefs van het bureau De Twee Snoeken. Voor het gemeentehuis van Voorst in Twello hebben zij een kalkhennep-...more

 • Merel en Tracy praten door met Viviane Regout en Richelle de Jong

  May 15 2022

  In deze nieuwe serie podcasts praten hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz door over biobased bouwen. In elke podcast spreken Merel en Tracy met twee ontwerpers of onderzoekers over biobased materialen. In de tweede aflevering is naast Viviane Regout, ook Richelle de Jong te gast. Zij is architect en partner bij DP6 architectuurstudio, die laatst The Natural Pavilion op de Floriade hebben gerealiseerd.

 • Merel en Tracy praten door met Do Janne Vermeulen en Daan Bruggink

  May 08 2022

  In deze aflevering van een nieuwe serie podcasts praten hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz door over biobased bouwen. Welke materialen liggen er al in de schappen voor architecten? Wie ontwikkelt deze kalkhennep, bamboe en hout? En wat voor obstakels zijn er nog richting een biobased toekomst? In elke podcast spreken Merel en Tracy met twee ontwerpers of onderzoekers over biobased materialen. In de eerste aflevering luister je niet alleen naar Do Janne Vermeulen, maar ook naar ...more

 • Merel en Tracy praten door met Koen van Bockstal en Rozemie Claeys

  Mar 06 2022

  Naar aanloop voor het maartnummer van de Architect duiken Merel Pit en Tracy Metz in het thema: Van haven tot stad. “De stad rukt op, de haven schuift op. Waar is nog plek om te wonen? Nou, in de haven!”. In deze laatste aflevering uit de reeks over voormalige haventerrein is naast Koen van Bockstal ook Rozemie Claeys te gast. Waar van Bockstal zich bezighield met de architectuur, is Claeys ‘vastgoedregisseur’ van het Cadix-terrein. Met Merel en Tracy praat ze door over slow urbanism op het E...more

 • Merel en Tracy praten door met Remi Versteeg en Barbara Dirks

  Feb 27 2022

  In aanloop naar het maartnummer van de Architect praten 'Merel Pit en Tracy Metz door' over het komende thema: Van haven tot stad. “De stad rukt op, de haven schuift op. Waar is nog plek om te wonen? Nou, in de haven!”. In deze aflevering’ spreken ze met Remi Versteeg, architect bij Beyond Space en Barbara Dirks, architect bij WRK architecten. Beide zullen hun ervaringen delen over projecten van een kleinere schaal (architectuur en interieur) zich verhouden tot de grote schaal van havens.

 • Merel en Tracy praten door met Riek Bakker en Joep van Lieshout

  Feb 20 2022

  In deze aflevering van de podcastreeks 'de Architect: Merel en Tracy praten door' bespreken zij met Riek Bakker en Joep van Lieshout het thema van het maartnummer van de Architect: Van haven tot stad. “De stad rukt op, de haven schuift op. Waar is nog plek om te wonen? Nou, in de haven!”. Ze zullen het hebben over de stedelijke transformatie van havengebieden in Rotterdam in het verleden, en in de toekomst. Waar Riek haar stempel op de stad heeft gezet in de jaren 90, is Joep op dit moment b...more

 • Merel en Tracy praten door met Floor Milikowski en Marianne Loof (LEVS architecten)

  Feb 12 2022

  Dit is de eerste aflevering van de derde serie van de podcast ‘de Architect: Merel en Tracy praten door’. In aanloop naar het maartnummer van de Architect duiken ze in het thema: Van haven tot stad. Aan het woord komen Floor Milikowski en Marianne Loof (LEVS architecten) over de herontwikkeling van voormalige havengebieden in Amsterdam in het algemeen en over het Cruquiuseiland in het bijzonder.

 • Merel en Tracy praten door met Nanne de Ru en Rutger de Graaf

  Dec 14 2021

  Dit was de laatste podcast uit de tweede reeks van 'Merel en Tracy praten door'. Aansluitend op het thema van de printeditie van december 2021 van de Architect gingen de gesprekken over ‘Groen, groener… blauw’. Telkens vanuit een ander vakgebied: architectuur, stedenbouw, interieur én een bonus aflevering over bouwen op water. Naast het gesprek met Nanne de Ru, praten hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz deze aflevering ook met ingenieur Rutger de Graaf.

 • Merel en Tracy praten door met Samira Boon en Nienke Hoogvliet

  Dec 08 2021

  Deze aflevering in de podcastreeks 'Groen, groener...blauw': twee vrouwelijke pioniers op het gebied van duurzame interieurs en materialen. Hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz spreken naast Nienke Hoogvliet ook met textielarchitect Samira Boon over haar innovaties.

 • Merel en Tracy praten door met Peter Veenstra en Thijs de Zeeuw

  Nov 30 2021

  In aanloop naar de december-editie van de Architect praten Merel en Tracy met architecten, ontwerpers en onderzoekers over het thema ‘Groen, Groener, Blauw’. Naast het gesprek met Peter Veenstra, oprichter en landschapsarchitect bij LOLA Landscape Architects praten Merel en Tracy deze aflevering ook met Thijs de Zeeuw.

 • Merel en Tracy praten door met Lisa van Schagen en Bjarne Mastenbroek

  Nov 24 2021

  In deze aflevering praten Merel Pit en Tracy Metz met twee architecten die zich bezighouden met groene architectuur. Met Lisa van Schagen praten ze over haar visie en werk als ‘dakarchitect’. In dezelfde aflevering praten Merel en Tracy met Bjarne Mastenbroek, architect en oprichter van architectenbureau SeARCH.

 • Merel en Tracy praten door met Bert van Breugel van Inbo en Albert van Herder van studioninedots

  Sep 14 2021

  In deze aflevering over gastvrijheid in de entree gaan Merel Pit en Tracy Metz in gesprek met Bert van Breugel van Inbo over Little C in Rotterdam. In dezelfde aflevering spreken ze ook met Albert van Herder van studioninedots over Westbeat in Amsterdam.

 • Merel en Tracy praten door met Kristien van der Valk en Lyongo Juliana

  Sep 07 2021

  In deze aflevering over gastvrijheid in de stedenbouw gaan Merel Pit en Tracy Metz in gesprek met Kristien van der Valk over het interieur van het Van der Valk hotel op de Zuidas. In dezelfde aflevering spreken ze ook met Lyongo Juliana over de gastvrijheid van het Curaçao Medical Centre.

 • Merel en Tracy praten door met Floor van Ditzhuyzen en Tess Broekmans

  Aug 31 2021

  In deze aflevering gaan Merel Pit en Tracy Metz in gesprek met Floor van Ditzhuyzen over hostiele architectuur in Rotterdam. In dezelfde aflevering, opgenomen in het Cosentino City Amsterdam experience center, spreken ze ook met Tess Broekmans over de nieuwe visie voor de binnenstad van Assen.

 • Merel en Tracy praten door met Francine Houben en Sjarel Ex

  Aug 23 2021

  In de aanloop naar de kwartaaluitgave luister je samen met hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz mee naar de verhalen van verschillende architecten, opdrachtgevers, onderzoekers en denkers. In deze podcast, opgenomen in het Cosentino City Amsterdam experience center, komen Francine Houben en Sjarel Ex aan het woord.