PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De UMC Utrecht podcast

Gesprekken over de zorg, onderwijs en research in het Universitair Medisch Centrum Utrecht

Afleveringen

 • Kwaliteit van Zorg & Zo: videoreflectie

  Sep 03 2021

  In deze podcastserie Kwaliteit van Zorg & Zo nemen Bas de Vries en Jolande van Luipen je mee in ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit van zorg in het UMC Utrecht. In deze derde aflevering gaan we in op de verbeteringen in de zorg middels het instrument videoreflectie. Wat houdt videoreflectie in en hoe pas je het instrument toe in de praktijk om te leren en te verbeteren? 

 • Kwaliteit van Zorg & Zo: verbeteringen in de zorg bij schisis

  Sep 03 2021

  In deze podcastserie Kwaliteit van Zorg & Zo nemen hoogleraar Aebele Mink van der Molen en Jolande van Luipen je mee in ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit van zorg in het UMC Utrecht. In deze tweede aflevering gaan we in op de verbeteringen in de zorg voor kinderen met schisis door meer in te zetten op waardegedreven zorg, meer aandacht te vragen voor het proces van samen beslissen in de spreekkamer en hoe dit in de schisispraktijk vorm heeft gekregen en wat de voornemens zijn voor d...more

 • Kwaliteit van Zorg & Zo: waardegedreven zorg

  Sep 03 2021

  In deze podcastserie Kwaliteit van Zorg & Zo nemen Bas de Vries en Jolande van Luipen je mee in ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit van zorg in het UMC Utrecht. In deze eerste aflevering aandacht voor het thema Waardegedreven zorg over wat dit precies is, hoe wij hier in de praktijk vorm aan geven, hoe dit de kwaliteit van de zorg kan verbeteren en hoe dit  van waarde is voor zorgprofessionals en patiënten.

 • 1. WKZ & Kinderhartchirurgie: Bram van Wijk

  Feb 17 2021

  In de podcastserie ‘Grote vragen over kleine hartjes’ geven we antwoord op veelgestelde vragen over aangeboren hartafwijkingen. Bram van Wijk werkt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis als kinderhartchirurg. Hij opereert - als jongste hartchirurg van Nederland - met de nieuwste technieken de kleinste hartjes. Alles om kinderen met een aangeboren hartafwijking zoveel mogelijk kind te laten zijn. Zodat zij niet ondanks, maar met hun hart voluit kunnen leven. In deze podcast bespreken we wat zijn wer...more

 • Marc Bonten: Nieuwe inzichten behandeling COVID-19 / S01E01

  Sep 28 2020

  Hoe staat het met de veiligheid van de COVID-19-vaccins die nu in ontwikkeling zijn? Welke nieuwe inzichten heeft het COVID-onderzoek van de laatste maanden opgeleverd? Luister in deze podcast naar het interview met arts-microbioloog Marc Bonten door Jop de Vrieze over het wetenschappelijk onderzoek naar dit nieuwe virus.