PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Verdwijning van Britta Cloetens

Het verhaal van haar dierbaren, de speurders en de dader. De mysterieuze verdwijningszaak van Britta Cloetens, een jongedame van 25 die verdween in 2011. De makers kregen hun handen op de videoverhoren en maakten er een beklijvende reeks van.

Afleveringen

 • Trailer — De verdwijning van Britta Cloetens

  Jan 20 2022

  Het verhaal van haar dierbaren, de speurders en de dader.

 • 3. De zoektocht naar het lichaam van Britta Cloetens

  Feb 12 2020

  In het moordonderzoek Britta Cloetens blijft de belangrijkste opdracht het vinden van het lichaam van het slachtoffer. Onderzoekers willen haar vinden in de hoop zo sporen te vinden waaruit kan afgeleid worden wat er precies is gebeurd. Er wordt uitgebreid gezocht, ook met de verdachte samen. In 2015, vier jaar na de feiten, komt de zaak voor het hof van assisen.

 • 2. De bekentenis

  Feb 12 2020

  Tijl Teckmans, verdachte in het moordonderzoek Britta Cloetens, blijft alles ontkennen. Pas na vier maanden, na een confrontatie met zijn vader, bekent hij toch iets met de dood van Britta te maken te hebben. Het is een erg gekleurd verhaal. Een reconstructie moet aantonen of zijn versie geloofwaardig is of niet. Speurders vinden erg belastend materiaal op zijn computer.

 • 1. Start van het onderzoek naar de verdwijning van Britta Cloetens

  Feb 12 2020

  Op 23 april 2011 bezoekt Britta Cloetens de showroom van een Hondagarage in Wilrijk. Die showroom heeft ze nooit levend verlaten. Wat start als een onrustwekkende verdwijning wordt al snel een moordonderzoek. Een verdachte, Tijl Teckmans, de verkoper in de showroom, wordt opgepakt. De man heeft een gerechtelijk verleden. Teckmans ontkent alles ondanks ernstige materiële bewijzen tegen hem. Het lichaam van het slachtoffer blijft onvindbaar. Ouders en familie van Britta blijven hopen.