Podcast

De moord op Patrick

Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet. 15 jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt. In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, coldcases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opsporing in Ne...more

Afleveringen

 • achtergrond - De moord op Patrick - Op bezoek bij het Nederlands Forensisch Instituut

  Jan 24 2019

  Voor haar onderzoek mag Sanne een kijkje nemen bij het Nederlands Forensisch Instituut. DNA-deskundige Lex Meulenbroek leidt haar rond. In aflevering 4 van De moord op Patrick is hij al te horen, maar hij heeft nog veel meer te vertellen. Luister daarom naar dit bonusmateriaal om nog meer te weten te komen.

 • aflevering 4 - De moord op Patrick - DNA-sporen

  Jan 19 2019

  Als Patrick dood in zijn appartement gevonden wordt, doet de technische recherche diezelfde dag uitgebreid onderzoek om de moordenaar te achterhalen. Tussen alle sporen die veiliggesteld zijn in Patricks woonkamer, vindt de politie één spoor dat dader-gerelateerd is. Maar 1 DNA-spoor kan genoeg zijn om een moord op te lossen. Zeker nu de afgelopen jaren de ontwikkelingen op DNA-gebied als een razende gaan. Kan de coldcase van Patrick opengebroken worden?

 • achtergrond - De moord op Patrick - Gesprek met Arnout de Vries

  Oct 13 2018

  Sanne's gesprek met Arnout de Vries was nog veel langer interessant. Hier kun je daar uitgebreider naar luisteren. De TNO-wetenschapper gaf haar in aflevering 3 tips voor haar onderzoek. HIj adviseerde Sanne onder andere om meer hulp van luisteraars in te schakelen tijdens haar onderzoek. De Vries houdt zich al langere tijd bezig met onderzoek naar opsporing via social media en met behulp van burgers. Hoe kun jij als gewone burger bijvoorbeeld je steentje bijdragen aan Europolonderzoeken naar...more

 • aflevering 3 - De moord op Patrick - Wat weet José?

  Oct 13 2018

  Een zoektocht naar José, de vriendin van Patrick. Wat weet zij over de moord? Samen met buurman Elmer vond José Patrick in zijn appartement op tweede kerstdag 2002. Was zij de laatste die Patrick zag voordat hij vermoord werd? Heeft zij aanwijzingen wie de dader is? Verder in deze aflevering meer over ons onderzoek naar de landelijke aanpak van cold cases.

 • achtergrond - De moord op Patrick - Cold cases

  Oct 02 2018

  In de aflevering van 15 september van Argos gaat het over de aanpak van cold cases in Nederland. Sanne Boer is dan in de studio om te praten over cold cases en De moord op Patrick. In de aflevering worden de nieuwe cijfers omtrent cold cases voorgelegd aan forensisch rechercheur Carina van Leeuwen en hoogleraar Rechtspsychologie Peter van Koppen.

 • aflevering 2 - De moord op Patrick - De verdachte

  Jun 30 2018

  Waarom was de ex van Patricks vriendin, lange tijd de hoofdverdachte en dus volgens de politie de mogelijke moordenaar van Patrick? Bewijs dat hij degene was die met kerst in het appartement is geweest en Patrick vanachter heeft neergeschoten, is er nooit gevonden. De vrienden van Patrick lijken meer te weten.

 • aflevering 1 - De moord op Patrick - Het bericht

  Jun 02 2018

  In de eerste aflevering van De moord op Patrick hoor je een reconstructie van die Tweede kerstdag in 2002. De dag dat Patrick gevonden werd. Waarom is het de politie nog niet gelukt om de moord op te lossen? En wat zegt dit over de kwaliteit van het opsporingsonderzoek? Patricks broer vertelt voor het eerst zijn kant van het verhaal.

 • teaser - De moord op Patrick

  May 30 2018

  Op tweede kerstdag 2002 wordt een 36-jarige tennisleraar ‘s ochtends dood gevonden in zijn appartement. Hij is vermoord. Twintig rechercheurs worden op de zaak gezet. Vijftien jaar later is de moord op Patrick van der Bolt nog steeds niet opgelost. Sanne Boer duikt in het leven van Patrick en ontdekt dat niets is wat het lijkt. In Nederland zijn er ruim 1500 onopgeloste zaken, cold cases. Waar ging het mis in het politieonderzoek bij Patrick? En wat zegt dit over de kwaliteit van de opspor...more