PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Eten wat de podcast

In de lekkerste podcast van Utrecht bespreken Ger de Gram en Jelle Schot hun favoriete restaurants. En dat zijn er nogal wat. Met elke aflevering een extra tip van barman Kalle.

Afleveringen

  • #13 Klantonvriendelijke tapas en het ideale eetcafé

    Jul 31 2020

    In de dertiende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle een op zijn zachtst gezegd nogal bijzonder bezoek aan Bar Bellota, een nieuwe tapastent aan de Biltstraat. Verder aandacht voor pop-up restaurants, de lekkerste frikandel speciaal van de stad en eetcafé Proost, waar gemoedelijkheid het sleutelwoord is.

  • #12 Meneer Potter en een 'fancy strandtent' in Kanaleneiland

    Jul 17 2020

    Het oude postkantoor op de Neude is eindelijk heropend, met een heus grand café erin genaamd Meneer Potter. Ger en Jelle zochten uit of dat een beetje leuk en lekker is, waarom er eigenlijk een boom midden in het café staat en wie in vredesnaam die meneer Potter is. Daarnaast ook nog aandacht voor Op Roose, een ontzettend hip restaurant met prachtig terras in, jawel, Kanaleneiland.

  • #11 Luc, streetfood en de kunst van het fooi geven

    Jul 03 2020

    Ontbijt, lunch of diner: bij Luc op Voor Clarenburg kan het allemaal, in een schitterend decor. Maar je kijkt wel uit op de FEBO: verpest dat de beleving? Aan de andere kant van het culinaire spectrum staat Mr. Mike: een afhaaltoko/minirestaurant waar ze streetfood verkopen. Alhoewel: sinds wanneer noemen we spareribs en broodjes gehakt eigenlijk streetfood? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in alweer de elfde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht. Plus een antwoord op die aloude vr...more

  • #10 Rijsttafel-voor-één en samsam aan de Vecht

    Jun 19 2020

    We mogen weer! De Utrechtse horeca heeft haar deuren heropend en dus streken Ger en Jelle neer op een terras om twee van hun favoriete restaurants te bespreken: Spekuk in de Drieharingenstraat, waar ze een 'belachelijk lekkere' rijsttafel-voor-één serveren, en het heerlijk pretentieloze Blij aan de Vecht. Plus een antwoord op de ingezonden vraag van een luisteraar: waar kan je in Utrecht nu echt lekker buiten in de zon eten?

  • #9 Twee fantastische nieuwkomers

    May 29 2020

    In de negende aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle welke restaurants de crisis niet hebben overleefd, wat ze van het Utrechtse horecalied vinden en welke nieuwkomers je vanaf 1 juni zeker moet gaan bezoeken. Niet te missen voor liefhebbers van hip Surinaams en simpel Italiaans eten.

  • #8 Afhalen met je eigen pan en de kookkunsten van Lammes en Giphart

    May 08 2020

    Vanaf 1 juni mag de horeca in Utrecht weer voorzichtig open, maar tot die tijd testen we nog verschillende afhaal- en bezorgrestaurants. Met in deze aflevering onder meer bistro Madeleine op 't Wed, waar je onlangs je eigen pannetje kon laten vullen. En ook bespreken we de kookkunsten van kookboekenschrijvers Mascha Lammes en Ronald Giphart, chef-voor-een-dag in Goesting. Daarnaast aandacht voor de schnitzels van Schnitzel Utreg, de Zuid-Indiase keuken van Krishna Vilas en onze gedroomde bestemm...more

  • #7 Luxueuze viergangendiners bij je thuis

    Apr 24 2020

    Een chique diner met meerdere gangen bij je thuis laten bezorgen, werkt dat eigenlijk wel? En hoe goed is de curry van 'de beste Japanner van Utrecht'? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in alweer de zevende aflevering van de smaakvolste podcast van de Domstad. Plus twee gastbijdragen van vaste luisteraars!

  • #6 Culinaire drive-through en chique ordinaire asperges

    Apr 09 2020

    Steeds meer restaurants stappen over op afhalen of bezorgen. Genoeg om te bespreken dus in deze zesde aflevering van de lekkerste podcast van Utrecht. Zo vertelt Ger over zijn avonturen in de drive-through van restaurant De Pomp en tipt Jelle een 'chique ordinair' driegangenmenu met asperges van Noir. Plus aandacht voor de beste koffie van Zuilen, vegetarische kapsalon én een verbogen parel.

  • Special: onze favoriete bezorgrestaurants

    Mar 18 2020

    Een podcast maken over de Utrechtse horeca in tijden van corona, kan dat? We hebben ons best gedaan, want meer dan ooit hebben restaurants, barretjes en 'de mevrouw van het koffietentje op de hoek' onze steun nodig. Ger en Jelle bespreken hun favoriete restaurants die momenteel bij je thuis bezorgen. Heb je zelf tips? Laat het ons vooral weten via Instagram (@etenwatdepodcast) of mail ons op etenwatdepodcastutrecht [at] gmail.com.

  • #5 Eten in een tankstation en zelf bier tappen

    Mar 06 2020

    Zelf je eigen bier tappen bij 't Taphuys op de Mariaplaats, is dat leuk? En zinvol? En hoe smaakt het verrassingsmenu bij De Pomp, een 'creatieve huiskamer' in een oud tankstation aan de Croeselaan? Dat en meer bespreken Ger en Jelle in de vijfde aflevering van de lekkerste podcast van Utrecht.

  • #4 De beste Italiaan van Utrecht en een stijlvolle wijnbar

    Feb 21 2020

    Volgens Jelle is San Siro de allerbeste Italiaan van de stad, maar kan Ger zich daar wel in vinden? En is Talud 9 aan de Donkere Gaard nou meer een wijnbar, of meer een koffiebar? Dat alles wordt besproken in de vierde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van Puschkin-uitbater Kalle.

  • #3 Heel veel hummus en kinderen in de fabriek

    Feb 07 2020

    In de derde aflevering van de smaakvolste podcast van Utrecht bespreken Ger en Jelle het beste (en enige) hummusrestaurant van de stad (Juuls Hummus) en vellen ze hun oordeel over het kindvriendelijke Buurten in de Fabriek. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van Puschkin-uitbater Kalle.

  • #2: De lelijkste plek van Utrecht en Afghaans eten in een werfkelder

    Jan 24 2020

    In de tweede aflevering van Eten wat de podcast bespreken Ger en Jelle het Afghaanse restaurant Sarban en eten ze dim sum op de lelijkste plek van Utrecht: het Chinees-Indische restaurant Tai Soen op Hoog Catharijne. Plus natuurlijk weer een extra gratis tip van barman Kalle.

  • #1: Ger goes vegan en een knusse cavabar

    Jan 10 2020

    In Eten wat de podcast sturen Ger de Gram en Jelle Schot elkaar om de twee weken naar een van hun favoriete restaurants in Utrecht. Met in deze allereerste aflevering het 'plant based' veganistenparadijs Waku Waku en de knusse cavabar Los Amigos. Plus een gratis extra tip van barman Kalle, uitbater van opnamelocatie Puschkin.