PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Grijs gebied

Als de politie écht geen andere mogelijkheid ziet om een zwaar misdrijf op te lossen, is er nog een laatste strohalm: de inzet van undercoveragenten. Maar hoe ver mag dat gaan? In Grijs gebied duikt Volkskrant-journalist Elsbeth Stoker in de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.   Grijs gebied is een podcast van de Volkskrant. Kijk voor meer informatie op volkskrant.nl/grijsgebied

Afleveringen

 • Alleen maar verliezers

  Feb 16 2022

  Het gerechtshof in Den Haag doet uitspraak in de zaak van Wim. Wordt het 17,5 jaar gevangenisstraf of vrijspraak? En welke lessen voor Mr. Big kunnen er uit de uitspraak getrokken worden?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De laatste kans

  Feb 09 2022

  De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Wim begint. Er staat veel op het spel. Wat wordt de eis van het Openbaar Ministerie? Ondertussen rommelt het op de undercover-afdeling van de politie. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • De heuvels van Marbella

  Feb 03 2022

  De 34-jarige Heidy Goedhart wordt op een winterse nacht dood aangetroffen in haar tuin. Haar vriend Wim denkt dat ze inbrekers heeft verrast, en dat die haar hebben vermoord. Maar na wat onderzoek denkt de politie daar al snel anders over.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Spiegelpaleis

  Jan 27 2022

  Undercoveragent Patrick en moordverdachte Ad zijn dikke vrienden. Zo dik zelfs, dat Ad zijn grootste geheim aan hem heeft opgebiecht. Maar is dat stoerdoenerij, of is het echt waar? Hoeveel waarde moet er gehecht worden aan zijn verhaal?See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Het bollenveld

  Jan 20 2022

  Het is een koude winternamiddag in 2002 als de Amsterdamse drugshandelaar Patrick van Dillenburg zijn voordeur achter zich dichttrekt. Hij verdwijnt spoorloos. Wat kan er gebeurd zijn? De politie staat voor een raadsel. Tot er een anonieme tip uit de onderwereld binnenkomt. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Trailer

  Jan 12 2022

  Als de politie écht geen andere mogelijkheid ziet om een zwaar misdrijf op te lossen, is er nog een laatste strohalm: de inzet van undercoveragenten. Maar hoe ver mag dat gaan? In Grijs gebied duikt Volkskrant-journalist Elsbeth Stoker in de schimmige wereld van infiltratie, misleiding en (valse) bekentenissen.   Grijs gebied is te beluisteren vanaf 20 januari. See omnystudio.com/listener for privacy information.