PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Lief Leven

Laten we samen groeien! Ontdekken wie we echt zijn. De zwaarte van onze schouders. Ruimte maken om te stralen! Door meditatie, coaching en openhartige gesprekken.

Afleveringen

 • Slaapmeditatie - Voor een diepe slaap en ontspanning

  Jul 26 2022

  Kom je vaak maar moeilijk in slaap? Lig je te malen in bed? Samen met Emma Sleep hebben we de ultieme slaapmeditatie voor jullie ontwikkeld. Nanne begeleid je naar een staat van diepe ontspanning zodat jij je welverdiende rust kan pakken. En wil jij beter slapen? Met de code ‘Liefleven10’ Krijg je 10% extra korting bovenop de kortingen die al gelden, op het hele assortiment met alle bekroonde matrassen van Emma Sleep. #Emmasleep #AwakenYourBestZie het privacybeleid op https://art19.com...more

 • Bedtime Stories - Mayra Louise over écht jezelf kunnen zijn

  Jul 25 2022

  Van welke wereld droom jij? Wat houdt jou ’s nachts wakker? En hoe ontwaak jij het beste in jezelf? Samen met Emma Sleep is onze Nanne in gesprek gegaan met self-love feeder en schrijfster Mayra Louise over o.a. deze thema’s om elkaar te inspireren om echt jezelf te kunnen zijn en elkaar in al onze verschillen te omarmen. In bed, omdat je dan toch altijd de meest eerlijke gesprekken hebt…   Ze praten over hun onzekerheden, de zachtheid die kan helpen in het liefhebben van je...more

 • Julie & Nanne - Rijkdom en succes

  Jun 21 2022

  Wat betekent rijkdom? Is succes nog steeds een grote auto voor de deur of is succes inmiddels rust en balans in je leven? We kijken opnieuw naar deze definities en wat deze voor ons betekenen. Ook vertellen we hoe het eerste Lief Leven dag-retreat was en hoe jij hier volgende keer bij kan zijn. Boekentip: Tosha Silver - It's not your money. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Voor beginners

  Jun 07 2022

  Denk je dat mediteren niks voor jou is? Think again! Meditatie is voor iedereen. Er bestaat namelijk geen goed of fout. Deze meditatie is een mooie manier om te beginnen met meditatie, met alle basisprincipes uitgelegd. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Keuzes maken

  May 24 2022

  Vind jij het lastig om keuzes te maken? Vaar je vaak op de mening van anderen en wil je keuzes maken die voor jou kloppen? Deze meditatie gaat je hierbij helpen. Het zet jou in je kracht en maakt het helderder. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Julie & Nanne - Jezelf zijn in een wereld vol anderen.

  May 14 2022

  Hoe word je wie je ten diepste bent? En welke hobbels kent deze zoektocht? Wij geven je een zetje in de rug op dit pad door onze reis te delen. Met als centraal thema social media. Wie ben je in de echte wereld en de online wereld? Tips: The Social Dilemma (film), Ongetemd van Glennon Doyle (boek).Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Yoga Nidra

  May 13 2022

  Yoga Nidra staat voor slaap yoga. Een moment van diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning en heling in de staat tussen slaap en wakker zijn in. Ze zeggen dat één yoga nidra sessie gelijk staat aan vier uur slaap. Ontspan. Geef je over. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Julie & Nanne - Wilskracht en volwassen worden

  May 12 2022

  In deze aflevering vragen we ons af wat het betekent om volwassen te worden. Wanneer ben je volwassen? Wat is daarvoor nodig? Welke rol speelt je innerlijke kind nog in je leven? En hoe ga je hiermee om? Een heel eerlijk en kwetsbaar gesprek met tips om hier zelf stappen in te zetten. Tips: Doe een familieopstelling, o.a. bij Parre en Deden in Nijmegen. Kijk naar de film 'ROOM' over een moeder en een kind die in een kamer opgesloten zitten (thema: ruimte innemen). Lees het boek van Ryan Holiday ...more

 • Meditatie - Wandelen & aarden

  Apr 19 2022

  Ga lekker naar buiten met deze meditatie in je oren om te verbinden met de aarde en jezelf. Stap voor stap. Zonder doel, zonder haast. Bewust. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Neem die stap

  Apr 19 2022

  Ben jij klaar voor de volgende stap? Klaar voor verandering? Maar ervaar je nog blokkades? Luister deze meditatie met Nanne om te verbinden met de kracht die je draagt. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Julie & Nanne: hoe gaat het nu echt?

  Apr 19 2022

  We zijn een tijdje uit de lucht geweest met onze podcast, maar zijn weer opgestart en klaar voor een nieuw seizoen. In deze aflevering praten we jullie bij over onze persoonlijke reis en die van Lief Leven. Omgaan met veranderen, met angsten, vertrouwen houden en het leven zien als één grote leerschool. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Zonnige ochtendroutine vol energie

  Mar 14 2021

  In deze aflevering, die je wordt aangeboden door Rituals met de nieuwe lijn ‘The Ritual of Mehr’ gaan we de zonne-energie in onszelf opwekken. We beginnen met een Zonnegroet en praktische tips, gevolgd door een wandelmeditatie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Angst: Leraar in een monsterpak

  Feb 18 2021

  Wat is angst? Wat kun je ermee doen? Kun je ooit helemaal zonder angst leven? In dit gesprek delen we onze ervaringen en meest waardevolle tips.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie (5 min) - Aan jezelf en de wereld geven

  Feb 09 2021

  Durf voor jezelf te leven, dan heb je een ander zoveel meer te geven. Dit is een ontspannende meditatie, waarin jij jezelf geeft wat je nodig hebt, omdat je weet dat je anderen en de wereld daar meer mee geeft. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie (6 min) - Van angst naar liefde

  Feb 09 2021

  Heb je last van angst of paniekaanvallen? In deze meditatie vind je de sleutel om die te verzachten. Met jouw liefdevolle energie als zaklamp in een donkere ruimte. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie (10min) - Innerlijk kind

  Feb 09 2021

  In deze meditatie maken we contact met het kind in onszelf. Wat heeft zij of hij nodig? Jij kan dit kind geven wat het nodig heeft: troost, liefde, veiligheid. Contact maken met jouw innerlijke kind werkt helend. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie (10min) - Jezelf vergeven

  Feb 09 2021

  In deze meditatie maak je ruimte. Jezelf bevrijden van de verwachtingen die je hebt. Loslaten. Leeg worden. Om weer ruimte te creëren voor nieuwe energie en jezelf te bevrijden van jouw eigen zware verwachtingen. Je bent al goed genoeg! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie (8 min) - Dansen met de dualiteiten

  Feb 06 2021

  Leer te houden van je angsten, pijn en negatieve gedachten. Breng licht in het donker en leer te dansen met de dualiteiten. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie (10 min) - Overvloed

  Feb 06 2021

  Maak contact met jouw diepste verlangen en laat die stromen. Je mag ontvangen. Je mag er zijn. Er is genoeg. Jij bent genoeg. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Wandelmeditatie (10min) - Verantwoordelijkheid voor jouw leven

  Feb 06 2021

  ‘Ik wil kunnen zien’ voorbij de maskers, verwachtingen en conditioneringen. De verantwoordelijkheid nemen over mijn leven en wie ik ben. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Inchecken bij jezelf: hoe doe je dat?

  Feb 02 2021

  Julie en Nanne gaan met elkaar in gesprek over de hobbels die zij in hun leven tegenkomen. Openhartig en eerlijk delen zij hun ervaringen en tips die jij kan inzetten voor een fijn leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Vol energie het najaar in!

  Aug 26 2020

  In deze meditatie (12 min) breng je, onder begeleiding van Nanne, jouw energiesysteem weer in balans. Waarbij de focus ligt op de Yang energie, om de herfst en winter warm en krachtig door te komen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Opstaan vol energie

  Jul 06 2020

  Wil jij deze dag gaan rocken? Vanuit jouw eigen kracht en het vertrouwen daarop? Niet op zoek naar geluk, maar weten dat je geluk bent? Reis in deze meditatie dan door jezelf en ontdek jouw kracht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Ik ben liefde

  Jul 06 2020

  In deze meditatie (10 min) ga jij je herinneren wie je bent en jouw angsten, spanningen en pijn helen met die kracht. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Ik ben het waard

  Jul 06 2020

  In deze meditatie (10 min) voor zelfliefde en zelfvertrouwen leer je dat je het verdient om te ontvangen, succesvol en gezond te zijn. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 6 Racisme en de weg vooruit: Amilcar van Mulier

  Jul 01 2020

  In deze aflevering staan we stil bij de subtiele niveaus van racisme en vooral wat we er tegen kunnen doen. Een persoonlijk, alsook collectief verhaal dat ons allemaal op weg kan helpen in deze reis naar een wereld zonder racisme. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Lekker slapen

  Jun 13 2020

  Met deze korte meditatie van 10 minuten dommel je zo in slaap. Je mag ontspannen. Je mag rusten. Laat maar los. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 5 Yoni’s, girlpower & zelfliefde: Jip Isabel

  May 26 2020

  Jip Isabel transformeerde van Fitgirl tot de Krachtige Vrouw. Hoe leer je van je eigen lijf te houden? En hoe kunnen we meer vanuit onze vrouwelijke kracht in het leven staan? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 4 Rouwen & van jezelf houden: Remco Groenewegen

  May 26 2020

  Hoe leef je verder als in een paar jaar tijd jouw beide ouders overlijden? Hoe ga je om met emoties? Remco doorleefde het en besloot zijn eigen beste vriend te worden. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 3 Lekker schreeuwen, ayahuasca & levenslessen: Krystl

  May 15 2020

  Krystl is een perfectionist die graag de touwtjes zelf in handen heeft. Hoe ga je om met een tijd waarin alles verandert? Hoe breng je structuur in je dag? En hoe blijf je groeien als mens? Af en toe even lekker schreeuwen en anicha. Wat dat is? Luister maar! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 2 Veerkracht: Annemarieke Driessen

  May 06 2020

  Annemarieke was een energieke ondernemer die vol in het leven stond, tot zij op haar 25e ineens vanaf haar borst verlamd raakte. Hoe kwam zij door deze tijd? En wat kunnen we van haar leren over het tempo van ons leven. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Afl. 1 Volg je hart: Joline van Gelder

  Apr 30 2020

  Het leven van Joline veranderde in twee maanden tijd rigoureus. Van veel onzekerheid, naar het vinden van haar levensmissie en het opzetten van een eigen onderneming: Sapjes van Jo. Ze neemt ons mee op haar inspirerende reis. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Balans vinden in chaos.

  Apr 28 2020

  In deze geleide meditatie door Nanne, ga je jouw eigen kracht en de rust van binnen ervaren. De spanning uit jouw lijf, in ruil voor rust en balans. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Zelfliefde & zelfvertrouwen

  Feb 21 2020

  In deze meditatie focussen we op het vierde chakra, het energiecentrum van ons hart. De energie van het hart laten we door het lichaam stromen en brengt liefde naar iedere cel van jou. Je bent liefde. Je verdient liefde. Deze meditatie brengt je liefde voor jezelf, ontspanning en zelfvertrouwen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Dag negatieve gedachten!

  Feb 21 2020

  In deze begeleide Lief Leven Meditatie van 10 minuten kun jij jouw hoofd leeg maken. We laten negatieve gedachten gaan en maken ruimte voor positiviteit en creatieve levensenergie. Door je niet te verzetten tegen negatieve gedachten, maar het te accepteren, zullen de gedachten snel weer gaan. Zoals ook jouw ademhaling komt en gaat. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Aantrekken waar je naar verlangt

  Feb 21 2020

  In deze Lief Leven meditatie van 10 minuten, neemt Nanne je mee naar een reis naar binnen, waar we gaan loslaten en aantrekken. Waar verlang je naar? Wat kun je loslaten? En wat blokkeert jou hierin? Het tweede chakra staat centraal in deze meditatie. Het chakra van beweging, stroming, verlangen en plezier. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Ik mag er zijn

  Feb 21 2020

  In deze Lief Leven meditatie van 15 minuten vind je ruimte voor jezelf, om te voelen dat je er mag zijn. Dat je perfect bent, precies zoals je bent. De meditatie focust op het eerste chakra, het wortelchakra. Het energiecentrum onderin ons lichaam dat staat voor veiligheid. Je thuis voelen. Op de aarde en in jezelf. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Meditatie - Je kunt jezelf helen

  Feb 21 2020

  In deze meditatie ervaar je jouw zelfhelende kracht. Door 10 minuten de liefde en eenheid in jezelf op te zoeken, realiseer je je dat je heel bent. Niet gebroken. Je mag spanning loslaten en daarmee ruimte maken voor positieve energie. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • Welkom bij jezelf.

  Feb 20 2020

  Wat goed dat je deze tijd voor jouzelf neemt 💛 We hopen jouw dag te verrijken met openhartige gesprekken en fijne meditaties. Wil je meer weten? Kijk dan op liefleven.com Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.