Podcast

Smaakmakers

Goede gesprekken over eten en drinken. Elke maand praat Zegert van der Linde met een smaakmaker over zijn of haar passie voor koken, drinken, eten en alles wat daarbij komt kijken.

Afleveringen

  • #17: Danny Jansen is al aan het gourmetten

    Jul 05 2019

    Tijdens de zomer is Smaakmakers een beetje anders dan normaal. Samen met vrienden van de show klets ik over culinaire nieuwtjes, gekke gerechten en bijzondere restaurants.  Deze maand ga ik langs bij Danny Jansen. Iets meer dan een jaar geleden zei hij: “Ik ga me vanaf nu meer op internet richten.” Leuk, dacht ik, een Youtubekanaal. Maar als je het kantoor van Home Made Chefs zoekt, beland je in een grote loods op een Brabants industrieterrein. Wat is daar gebeurd?  Samen hebben we het...more

  • #16: Meneer Wateetons over charcuterie, rook en bijzondere experimenten

    May 13 2019

    2019 is voor Smaakmakers een vrij vegetarisch jaar. Tot nu toe. Deze maand praat ik met Meneer Wateetons over pancetta, lardo en vissaus gemaakt van bacon. Want dat kan dus blijkbaar.  Wil je Meneers nieuwe boek Over Charcuterie in huis halen, kijk dan in de boekwinkel of op zijn website, www.wateetons.com.  Volg Meneer Wateetons www.wateetons.com/ www.instagram.com/ www.twitter.com/wateetons www.facebook.com/wateetons/ Volg Smaakmakers www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaak...more

  • #15.1: De standaarduitrusting van Aniek Keijsers

    Apr 25 2019

    Welke gerechten moet iedereen kunnen maken volgens Aniek Keijsers? Vandaag komt haar boek IJs en Co uit en natuurlijk staat een ijsje op die lijst. Maar wat nog meer? Luister zelf maar! Volg Aniek: www.flourgirl.nl www.instagram.com/aniekkeijsers Nomineer Smaakmakers voor de Dutch Podcast Awards: http://bit.ly/DutchPodcastAwards  Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaakmakerspodcast www.instagram.com/zegertvdlinde

  • #15: IJs maken met Aniek Keijsers

    Apr 08 2019

    Het voorjaar is begonnen, de temperatuur loopt weer op, tijd om het over ijs te hebben. Dat doe ik met Aniek Keijsers. 25 april komt haar eerste boek uit, IJs en co, en dat boek staat vol met heerlijke ijsrecepten. Ik ben ook al een tijdje fan van Anieks Instagramaccount, dus dat waren 2 redenen om naar Brabant af te reizen voor een goed gesprek. Volg Aniek: www.flourgirl.nl www.instagram.com/aniekkeijsers Nomineer Smaakmakers voor de Dutch Podcast Awards: http://bit.ly/DutchPodcastAwards  ...more

  • #14.1: De standaarduitrusting van Isabel Boerdam

    Mar 25 2019

    Vegetarische inspiratie nodig? Dan moet je deze aflevering écht even luisteren. Hippe Vegetariër Isabel Boerdam vertelt welke drie gerechten iedereen moet kunnen maken. En dat begint met een simpele bloemkool. Volg Isabel: www.dehippevegetarier.nl https://www.facebook.com/dehippevegetarier https://www.instagram.com/dehippevegetarier  Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaakmakerspodcast www.instagram.com/zegertvdlinde

  • #14: Een week geen vlees eten met de Hippe Vegetariër

    Mar 11 2019

    Op de dag dat deze podcast online komt, begint de Week Zonder Vlees. Drijvende kracht achter deze vegetarische campagne is Isabel Boerdam. In 2013 begon zij met de foodblog dehippevegetarier.nl, die in de afgelopen jaren uitgroeide tot één van de grootste vegetarische platforms van Nederland. Het komende half uur praat ik met Isabel over haar vegetarische leven, de Week Zonder Vlees en over de toekomst. Want komt er ooit een tijd dat we allemaal vegetarisch eten? Volg Isabel: www.dehippevegetari...more

  • #13.1: De Standaarduitrusting van Joke Boon

    Feb 25 2019

    Aan het eind van mijn lunch met kookboekenschrijfster Joke Boon had ik nog één vraag: welke drie gerechten moet iedereen kunnen maken? In deze aflevering hoor je haar Standaarduitrusting. Volg Joke: www.boonappetit.nl www.facebook.com/kookboekBonen www.instagram.com/joke_boon  Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaakmakerspodcast www.instagram.com/zegertvdlinde

  • #13: Lunchen met Joke Boon

    Feb 11 2019

    Met Joke Boon is het goed lunchen. Spaanse bruine bonensoep met chorizo, perfect voor een grijze vrijdag in januari. Na de lunch pakten we de microfoon erbij voor een goed gesprek over bonen, kleurrijk koken en anosmie. En er is ook nog een toetje! Volg Joke: www.boonappetit.nl www.facebook.com/kookboekBonen www.instagram.com/joke_boon  Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaakmakerspodcast www.instagram.com/zegertvdlinde

  • #12: Eten printen en nooit meer slechte wijn op de Horecava

    Jan 28 2019

    De tweede podcast over de Horecava gaat over technische ontwikkelingen in de keuken. Je komt alles te weten over 3D-printers, kook-apps en hoe techniek je helpt om altijd de juiste fles wijn te kopen. En tussendoor gaan we (weer) voedselverspilling tegen.  Alle links uit de podcast: Jan Smink www.jansmink.com/ ByFlow, de 3D-printer www.3dbyflow.com/ Too Good To Go www.toogoodtogo.nl The Taste Index http://www.tasteindex.com/  Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.co...more

  • #11: Zeewierburgers en paddestoelensaté op de Horecava

    Jan 14 2019

    In de tweede week van januari komt heel culinair Nederland naar de Amsterdamse RAI. Op de Horecava kun je, tussen de grootkeukenapparatuur en het restaurantmeubilair door, zien wat de trends voor het nieuwe jaar worden. Op het gebied van eten en drinken springen een paar dingen eruit: meer aandacht voor voedselverspilling, een grotere rol van techniek in de keuken én een kleinere rol voor vlees.  De eerste twee podcasts van 2019 gaan over deze ontwikkelingen. In deze aflevering stort ik met...more

  • #10.1: De Standaarduitrusting van Hans Spitsbaard

    Dec 24 2018

    Welke baksels moet iedereen kunnen maken? Die vraag stelde ik natuurlijk aan Hans Spitsbaard. Vorig jaar won hij Heel Holland Bakt en in aflevering 10 van Smaakmakers hoorde je hoe het nu met hem gaat. Vandaag vertelt hij wat zijn standaarduitrusting is. Volg Hans: www.hansbakt.nl www.facebook.com/hansbakt www.instagram.com/hans.bakt  Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaakmakerspodcast www.instagram.com/zegertvdlinde 

  • #10: Hoe is het met Heel Holland Bakt winnaar Hans?

    Dec 07 2018

    Vorig jaar zagen 3,4 miljoen mensen hoe Hans Spitsbaard de finale van Heel Holland Bakt won. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen zoek ik hem op om het afgelopen jaar door te nemen. Wat heeft het winnen van de populairste bakwedstrijd van Nederland hem allemaal gebracht? Aan de eetkamertafel van Hans’ oma (ja, hij woont nog steeds bij haar in huis) kijken we terug op het avontuur én blikken we vast vooruit op het nieuwe seizoen. Want Hans speelt ook dit jaar een rol in Heel Holland Bakt! Vo...more

  • #09.1: De standaarduitrusting van Arachne Molema

    Nov 26 2018

    Daar is ie dan, de eerste Smaakmakers Standaarduitrusting. Vanaf nu krijg je elke maand een bonusaflevering. Want: welke gerechten moet iedereen kunnen koken? Arachne Molema is de eerste die ik deze vraag voorlegde. Volg Arachne: www.arachnemolema.com www.instagram.com/arachnemolema Volg Smaakmakers: www.smaakmakerspodcast.com www.facebook.com/smaakmakerspodcast www.instagram.com/zegertvdlinde

  • #09: Culinaire cultuurverschillen overbruggen met Arachne Molema

    Nov 12 2018

    “Eten is niet alleen iets wat je doet als je honger hebt.” Anat, Israel Toen Arachne Molema 10 jaar geleden mocht aanschuiven bij de ouders van haar Armeense huisgenote, ontdekte ze iets bijzonders. Eten brengt culturen bij elkaar, zelfs als je elkaars taal nauwelijks spreekt. Deze maaltijd is het beginpunt van een lange reis, die nu eindigt bij Arachnes nieuwe kookboek ‘Eten als Liefdestaal’. Voor dit boek kookte en sprak ze met 19 buitenlandse vrouwen die ooit naar Nederland kwamen. Voor hun...more

  • #08: De smakelijke strijd van InStock

    Oct 08 2018

    Meer dan een derde van al het voedsel dat wordt geproduceerd, wordt weggegooid. Bizar! InStock probeert daar iets aan te doen. Met hun drie restaurants, twee biertjes, hun kookboek en hun groothandel proberen ze deze voedselverspilling terug te dringen. In deze Smaakmakers praat ik met één van de oprichters van InStock, Freke van Nimwegen. Over de hectische begindagen van het restaurant, de omslag van restaurant naar groothandel en handige tips om je eigen voedselverspilling in de hand te houde...more

  • #07: Edwin Klaasen, #bakkertjezelf van Desemenzo

    Sep 10 2018

    Smaakmakers is terug! Deze maand leer je alles over brood, want Edwin Klaasen is te gast. Hij is de man achter Desemenzo, een bakkerscollectief dat allerlei soorten brood bakt, met één overeenkomst: het is brood zonder toevoeging van gist of andere broodverbeteraars. Dus gaan we het hebben over starters, glutenactivatie en RKC Waalwijk. Én over het belang van een goede motoriek, dat blijkt een soort rode draad te zijn. Volg Edwin: www.desemenzo.nl www.instagram.com/edwin_klaasen Volg Smaakmake...more

  • #PROMO: Nieuwe Smaakmakers

    Sep 06 2018

    Het is weer tijd voor nieuwe afleveringen van Smaakmakers! Maandag vind je de eerste nieuwe aflevering in je stream. Met in de hoofdrol: #bakkertjezelf Edwin Klaasen.

  • #06: Danny Jansen

    Jun 21 2018

    Als je in de buurt van Danny Jansen dingen zegt als 'kipknots' 'frituurpan' of 'frikandel' beginnen zijn ogen te stralen. Hij is gek op wat hij 'de échte Nederlandse streetfoodcultuur' noemt: de snackbar. Daarom schreef hij er een dik boek over, Vet Lekker. In Smaakmakers vertelt Danny het verhaal achter de frikandel en legt hij wat een lihanboutje is. Maar we praten ook over zijn 'saaie hobby', het verzamelen van eeuwenoude kookboeken.  Volg Danny: www.dannyjansen.tv www.instagram.com/ch...more

  • #05: The Holy Kauw Company

    Jun 12 2018

    "Kunnen jullie bij ons feestje ook zorgen voor lekkere alcoholvrije drankjes?" Die vraag kregen Arno en Mireille van The Holy Kauw Company steeds vaker. Ze gingen aan de slag en het resultaat is hun boek "Limonade", vol met stoere alcoholvrije drankjes voor volwassenen. In Smaakmakers vertellen Arno en Mireille waarom ze niet gewoon een kratje Radler 0.0 neerzetten op feestje, hoe ze van sushi een drankje maakten en wat hun volgende boek wordt.  Volg Arno en Mireile: www.theholykauw.nl ww...more

  • #04: Francesca Kookt

    May 14 2018

    Toen mijn zoon voor de zoveelste keer zijn eten over de tafel smeerde, verzuchtte mijn vrouw: “Kun je voor je podcast niet een keer met iemand praten over eten met kinderen?” Daarom is Francesca van Berk te gast in de vierde aflevering van Smaakmakers. Je kent Francesca waarschijnlijk van Francesca Kookt, één van de grootste foodblogs van Nederland. Daarnaast schreef ze een boek over de culinaire opvoeding, Mag ik nog een hapje? We praten over eten met kinderen, koken met Indonesische oma’s en w...more

  • #03: Brouwerij ‘t IJ

    Apr 09 2018

    Een paar jaar geleden dronk ik voor het eerst de IPA van Brouwerij ‘t IJ. Sindsdien ben ik verkocht en drink ik met enige regelmatig een biertje van ‘t IJ. Reden om de derde aflevering van Smaakmakers te wijden aan deze Amsterdamse speciaalbierbrouwerij. Met ambassadeur en vertegenwoordiger van de Brouwerij Wouter Troelstra praat ik over hop, mout, gist en water.  Wil je meer weten over Brouwerij ‘t IJ of een keer een drankje doen in het proeflokaal, kijk dan even op www.brouwerijhetij.nl.&...more

  • #02: Bas Robben

    Mar 23 2018

    In aflevering 2 van Smaakmakers spreek ik Bas Robben. Hij schreef het te gekke kookboek Vet en daar praten we over. Maar we hebben het ook over de kunst van het schrijven voor een maaltijdbox en ik kom erachter wat een vakantie in Taiwan met je gewicht doet.  Wil je Vet bestellen, kijk dan op www.basrobben.nl. Natuurlijk kun je Bas ook volgen op alle mogelijke social media. Smaakmakers kun je volgen op www.smaakmakerspodcast.com en op www.facebook.com/smaakmakerspodcast.

  • #01: Karin Luiten

    Mar 12 2018

    Karin Luiten is culinair journalist en schrijft al meer dan 10 jaar voor Trouw. Ze is vooral bekend van haar strijd tegen pakjes en zakjes. Natuurlijk praten we daarover, maar Karin vertelt ook hoe ze via appeltaarten en dubieuze studentengerechten in de culinaire wereld terecht kwam.  Karin kun je volgen op www.kokenmetkarin.nl of op alle mogelijke social media.  Smaakmakers kun je volgen op www.smaakmakerspodcast.com en op www.facebook.com/smaakmakerspodcast.

  • #0: Het gaat beginnen!

    Mar 08 2018

    Nieuw in je podcastapp: Smaakmakers. Kokende radiomaker Zegert van der Linde voert elke maand een goed gesprek over eten, drinken en alles wat daarbij komt kijken. Maandag komt de eerste aflevering online en daarin is Karin Luiten te gast. Die ken je wellicht uit Trouw of van kokenmetkarin.nl. Natuurlijk gaat het over pakjes en zakjes, maar ook over gekke gerechten uit je studententijd.  Wil je Smaakmakers volgen, kijk dan op facebook.com/smaakmakerspodcast of op www.smaakmakerspo...more