PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Wat Schaft de Podcast

Deze podcast gaat over lekker eten en drinken, zelf koken en buiten de deur eten. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Recepten en shownotes staan op onze site: watschaftdepodcast.com.

Afleveringen

  • #44 Asperges

    Apr 07 2021

    HET groenteseizoen waar zowel Jeroen als Jonas elk jaar weer naar uitkijken: het witte goud. Mooie witte asperges van de koude grond, dat is waar deze podcast over gaat. Hoe herken je goede asperges, hoe bereid je ze, en natuurlijk mooie vernieuwende recepten waar je zelf nog niet aan hebt gedacht, tot slot werpt Esther Heinenbach haar licht op het chemische proces van Asperges.Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire ...more

  • #43 Bouillabaisse

    Mar 25 2021

    In essentie een mooie vissoep met stukken vis en brood met rouille: Bouillabaisse. En zoals het een goed Frans recept betaamt zijn er verschillende richtlijnen. Welke vis gebruik je erin? Hoe hoor je het te maken? En hoe hoor je het te eten? Jonas geeft het antwoord.Deze aflevering gaat over een traditioneel recept uit Marseille. Een mooie vissoep met een broodje rouille on the side: Bouillabaisse. Een heerlijk gerecht die de zon de keuken binnen laat stromen en iedereen voor even in Frankrijk l...more

  • #42 Thais

    Mar 11 2021

    Soms moet je weten wanneer je de wijsheid niet in pacht hebt en dan roep je gewoon hulp in. Voor Jeroen en Jonas niet vreemd, dus voor deze introductie van de Thaise keuken hebben de heren een mooi gesprek met Onno Stienen van OnOff spices. Overal wordt over gesproken: wat heb je nodig, wat zijn de meest voorkomende bereidingswijzen en natuurlijk worden de recepturen uitgebreid besproken.Deze aflevering van Wat Schaft de Podcast staat in het teken van de Thaise keuken, een introductie welteverst...more

  • #41 Keukenontwerp

    Feb 25 2021

    Je kent het wel, de kleine keuken bij oma thuis, geen scherp mes voor handen, geen werkruimte om producten voor te bereiden en eigenlijk neemt al het bovenstaande het plezier in koken weg. Volgens Jeroen is een goed keukenontwerp dan ook onmisbaar voor elke hobbykok, want hoe jouw keuken ingedeeld is, dat moet passen bij hoe jij wil koken, eten en leven in jouw keuken. Van het formuleren van je wensen, tot denken in zones en Dè driehoek, tot aan apparatuur en materiaalkeuze.In deze aflevering va...more

  • #40 Kaasfondue

    Feb 11 2021

    Jonas en Jeroen hebben al heel wat onderwerpen weten te verslaan. En ze weten prima welke kaas ze lekker vinden, maar de materie achter Kaasfondue is toch wel echt andere koek. Daarom hebben Jonas en Jeroen hulp ingeschakeld. Samen met Joppe en Lieven van Kaas de podcast gaan ze op zoek naar de perfecte Kaasfondue. Deze aflevering over Kaasfondue is dus een echte cross-over aflevering met de enige echte Kaas de podcast.Deze cross-over aflevering over Kaasfondue is gemaakt in samenwerking met de ...more

  • #39 Pasta Bolognese

    Jan 28 2021

    Alles wat de Italianen maken is aan discussie onderhevig. Want wat is nu de perfecte Carbonara, wel met room of niet met room? In de lijn van deze vraag ligt de vraag waar Jonas en Jeroen zich over hebben gebogen in deze podcast: Wat is nu de lekkerste en beste pasta Bolognese? Is de Bolognese die wij kennen nog wel de pasta Bolognese zoals de Italianen het bedoeld hebben?In deze aflevering van Wat Schaft de Podcast staat opnieuw een klassieker centraal. Ditmaal een klassieker uit de Italiaanse ...more

  • #38 Budget koken

    Jan 14 2021

    Een nieuw jaar betekent ook mooie nieuwe voornemens. De meeste goede voornemens hebben te maken met minder eten of met minder geld uitgeven. Jeroen en Jonas eten liever niet heel veel minder, maar ze doen wel met een bepaald budget in gedachten de boodschappen. Lekker koken hoeft namelijk niet duur te zijn. Met handige tips en tricks kom je al een heel eind.Deze aflevering van Wat Schaft de Podcast gaat over lekker koken met een budget. Na een aantal vragen van luisteraars is hier dan eindelijk ...more

  • #37 Natafelen

    Dec 17 2020

    Na de battle der Wat Schaft de Podcast kerstdiners is het in deze podcast tijd om te gaan natafelen, met een lekkere lunch en natuurlijk mooie drankjes. Hoe zijn de kerstmenu's ontvangen, wat vinden de luisteraars van de menu's en natuurlijk de uitslag van de battle. Wie heeft de battle gewonnen, is dat Jeroen met zijn Brits kerstmenu, of toch Jonas met een Frans kerstmenu?In deze podcast worden winnaars bekend gemaakt, heeft Saar Shawkat gekookt en bespreken Jeroen en Jonas de plannen voor 2021...more

  • #36 Frans Kerstmenu

    Dec 03 2020

    Lange tafels met familie en vrienden, dat kenmerkt een gebruikelijke kerst. Helaas, dit jaar niet, maar dat neemt niet weg dat het kerstdiner het culinaire hoogtepunt van het jaar is, ook als je alleen met het gezin bent. Jeroen en Jonas hebben het vorig jaar al over het perfecte kerstmenu gehad, maar dit jaar gaan ze de battle aan. 5 gangen van vlees, vis en groente, praktisch, logistiek haalbaar en producten uit het seizoen. En dat alles voor maximaal €35,- per persoon. In deze aflevering van ...more

  • #35 Brits Kerstmenu

    Nov 19 2020

    Een Kerstboom met kaarsjes, een arrenslee met rendieren en natuurlijk het culinair hoogtepunt van het jaar: het kerstmenu voor het kerstdiner. Jeroen en Jonas hebben het vorig jaar al over het perfecte kerstmenu gehad, maar dit jaar gaan ze de battle aan. 5 gangen van vlees, vis en groente, praktisch, logistiek haalbaar en producten uit het seizoen. En dat alles voor maximaal €35,- per persoon. Deze aflevering staat het Brits Kerstmenu van Jeroen centraal. Wie wint deze battle off the kerstmenu'...more

  • #34 Koreaanse BBQ

    Nov 05 2020

    Grill op tafel, schalen met sausjes en salades en veel drinken. Gourmetten, horen wij je denken. Dat dacht Jeroen ook, maar Jonas maakte snel duidelijk dat dit iets heel anders is. Dus hij maakte voor Jeroen een echte Koreaanse BBQ. Gemarineerd rund- of varkensvlees en een tafel vol Banchans, Koreaanse bijgerechten. En je eet het in een slablad met rijst, dat vlees, een of meer bijgerechten en een saus. De umami klotst over tafel evenals de Soju. Die tafelbarbecue nemen wij op de koop toe. En mi...more

  • #33 Chili con Carne

    Oct 21 2020

    Chili con carne. Bij ons komen dan beelden boven van bruine bonen in onbestemde gehaktsaus. Favoriet op schoolkamp en in de jeugdherberg. Totdat wij de Texas Chili ontdekte en de bijna religieuze discussies over de bereiding daarvan. Chili con carne blijkt een diep, rokerig, gelaagd stoofgerecht van rundvlees te zijn. Denk rendang, denk goede Bolognese. Hebben wij jullie aandacht? Mooi.Om een goede Chili con Carne te kunnen maken heb je de perfecte combinatie van pepers nodig. In Nederland valt ...more

  • #32 Gebraden Kip

    Oct 07 2020

    Gebraden kip. Google het ('perfect roast chicken') en je ziet dat het blijkbaar niet zo eenvoudig is. Daar wilden wij meer van weten dus we zijn er weer eens vol ingedoken. Zeker twaalf pogingen hebben we gedaan om een perfect kippetje te maken met een volle kip smaak, smeuïge borst, vlees dat van de bouten valt en een velletje als glas. Of is dat soms teveel gevraagd?Wij hebben zeker 4 verschillende technieken gebruikt en daar zijn er twee van die redelijk dichtbij het perfecte kippetje komen, ...more

  • #31 Risotto

    Sep 23 2020

    Risotto is makkelijk. Slecht risotto is heel makkelijk, maar goede risotto is best lastig. Wij dachten dat we best een aardige risotto maakten, maar inmiddels weten wij wel beter. Er zijn verschillende stijlen van dit in de basis lichte gerecht, maar je moet wel weten wat je doet. Matig met vet, matig met zout en timing is everything.Ga met ons mee op reis in de wereld van risotto. Met zes verschillende soorten rijst, drie verschillende stijlen en zes verschillende bereidingstechnieken. Allemaal...more

  • #30 Cocktails

    Sep 09 2020

    Cocktails vormen een generatiekloof. Generation X - geboortejaar tot 1976 - associeert het met Tom Cruise, Sex And The City en vage sour mixes. Voor Millenials - de generatie daarna - zijn cocktails integraal onderdeel van de culinaire cultuur. Wat Schaft De Podcast wordt gemaakt door twee Gen X-ers, maar vooral beluisterd door Millenials. Reden genoeg dus voor een stukje intergenerationeel participerende onderzoek.We hebben het grondig aangepakt, met uitgebreid literatuuronderzoek en liefst twe...more

  • #29 Nikkei

    Aug 26 2020

    De Nikkei keuken is de Japanse keuken zoals deze zich sinds het eind van de 19e eeuw in Peru en Brazilie heeft ontwikkeld. Het is een fantastische keuken die het elegante en lichte van de Japanse combineert met het zure, pittige en vette van de Zuid Amerikaanse keuken. Er worden veel smaken en structuren gestapeld, maar het botst nooit. Luister de podcast, lees de recepten en je begrijpt waarom wij zo enthousiast zijn.De Nikkei keuken gaat al meer dan een eeuw terug. Want hoewel sterrechefs als ...more

  • #28 1 jaar Wat Schaft de Podcast

    Jul 22 2020

    Een jaar Wat Schaft De Podcast! Wat ging dat snel. Een mooi moment om even stil te staan bij onze hobby die langzaam maar zeker uit de hand aan het lopen is. Ruim 30.000 downloads en een maandelijkse groei van ruim 20%. Daar zijn we best trots op. Maar waar we het vooral voor doen, zijn de enthousiaste reacties van de luisteraars. Mede hobbykoks die er plezier in hebben om te luisteren naar andere hobbykoks. Die het niet gek vinden dat de interessantste vraag is: 'wat zullen we eten?' Die het ni...more

  • #27 Cees Holtkamp

    Jul 08 2020

    Wat Schaft de Podcast bestaat 1 jaar en dat moet worden gevierd. Dus wij trakteren op een extra lang interview met Cees Holtkamp. Over de beroemde citroentaart en kroketten, maar ook over de lange weg naar de top. Over het belang van blijven proberen en over open innovatie. Cees noemt dat niet zo, maar het blijkt wel dat zijn grootste succesnummers zo tot stand zijn gekomen. En exclusief voor Wat Schaft de Podcast het recept van het Frambozentaartje.Dat Frambozentaartje heeft voor ons een bijzon...more

  • #26 BBQ

    Jun 24 2020

    Het duurde even voor we het aandurfden: een aflevering maken over barbecue. Want barbecuen is voor iedereen iets anders, van buiten gourmetten met een barbecue pakket en flessen sausen tot 18 uur lang en traag met kernthermometer een hele brisket garen. En er is al zoveel over, vooral voor en door mensen (mannen) voor wie BBQ een lifestyle is. Maar zoals altijd hebben wij onze eigen insteek gevonden.Voor ons is barbecuen vooral buiten koken met grote hitte of rook. Want natuurlijk kan je ook pan...more

  • #25 Zuurdesem 2.0

    Jun 10 2020

    Zuurdesem is veel belangrijker voor ons geworden dan wij in aflevering 6 konden vermoeden. Niet alleen hebben wij allebei sindsdien zeker 50 broden per persoon gebakken, wij zijn ook volledig geobsedeerd door het proces. En wij niet alleen meer dan 50 luisteraars hebben ons om een starter gevraagd en wij krijgen nog regelmatig verzoeken binnen. Hoog tijd dus voor een nieuwe aflevering: Zuurdesem 2.0.We delen onze ervaringen en welke voorkeuren we hebben ontwikkeld. We gaan langs de verschillende...more

  • #24 Dim sum

    May 27 2020

    Dim Sum of dumplings is een van de hoekstenen van de Chinese keuken. Maar wat is Dim Sum eigenlijk? De deegbuideltjes kom je in een enorme variëteit tegen. Als onderdeel van een maaltijd, als snackje, maar vooral bij een Dim Sum maaltijd. De Chinese variant van de high tea. Die dumplings kan je zelf maken, kant en klaar kopen, en bij steeds meer Chinese restaurants kan je Dim Summen. Jonas heeft het ambitieus aangepakt en heeft drie verschillende varianten zelf gemaakt. En een vegetarische. Vier...more

  • #23 Kreeft

    May 13 2020

    Kreeft is fantastisch veelzijdig, uniek van smaak en eigenlijk niet heel moeilijk te bereiden. Ok het is niet goedkoop, maar a little goes a long way. Natuurlijk moet je het wel zien zitten een kreeft te doden, maar daarna gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Wij leggen je uit waar je je kreeft koopt, waar je op moet letten en geven een aantal van onze favoriete recepten.Eenvoudige gekookte kreeft met mayonnaise is een ideaal voorgerecht. Maar wat dacht je van verse tagliatelle met...more

  • #22 Kombucha

    Apr 29 2020

    Kombucha heeft heel veel tegen zich: het is een hippie drankje, er worden allerlei gezondheidsvoordelen aan toegekend en het is nu ook nog heel hip. Allemaal redenen om er niets mee te doen. En toch besteden wij er een hele aflevering aan, want het is heel lekker en leuk om zelf te maken.Jonas is bijna een half jaar begonnen met Project Kombucha. Want hoewel het niet veel werk is, vraagt Kombucha wel geduld. Jonas verteld hoe hij zijn eigen Scoby heeft opgekweekt en wij vertellen allebei over on...more

  • #21 Koken met kinderen

    Apr 15 2020

    Koken met kinderen is een van de leukste dingen om te doen als thuiskok. Het is een uitstekende manier om kinderen vertrouwd te maken met nieuwe ingrediënten, want ze vinden zelfgemaakte dingen bijna altijd lekker. Daarbij leg je de basis voor interesses in eten en koken. Je helpt ze om later gezond en duurzaam te koken, al dan niet voor een nieuwe liefde. En het is gewoon heel gezellig om met een kind samen bezig te zijn. Als je er tenminste het tijd en geduld voor hebt. Je kinderen zullen je d...more

  • #20 Het Weekmenu

    Apr 01 2020

    Wat eten we vandaag? Wij van Wat Schaft De Podcast zijn niet zo van lekker makkelijk, maar wij zijn allebei thuis ook (mede) verantwoordelijk om elke avond wat op tafel te zetten. Onze briefing is dezelfde als die in andere gezinnen: lekker, snel, gezond, gevarieerd en betaalbaar. En dat lukt wonderwel. Hoe dan? Het antwoord is: een systeem en een zorgvuldig opgebouwd repertoire.Jeroen en Jonas werken allebei al minimaal 10 jaar met een  weekmenu en hebben ieder individueel een systeem geperfect...more

  • #19 Groenten met Janneke Vreugdenhil

    Mar 19 2020

    We willen allemaal minder vlees eten, maar het lukt vaak gewoon niet. Vleesvervangers zijn vaak zwaar bewerkte producten met veel zout en additieven, waarmee je ook geen week wil vullen. We hebben dus allemaal meer vegetarische of zelfs veganistische gerechten nodig in ons repertoire. Dingen die je vaker kan maken, die het hele gezin lekker vindt en waarvoor je niet 3 uur in de keuken hoeft te staan. Janneke Vreugdenhil to the rescue!Janneke Vreugdenhil schrijft al jaren in het NRC, waarvan een ...more

  • Trailer

    Mar 12 2020

    Wij zijn Jeroen en Jonas, je nieuwe kookvrienden die elke twee weken tegenkomt in je podcast feed. We maken Wat Schaft de Podcast voor iedereen, van de beginnende tot de ervaren thuiskok. Eerst praten we even een bij met een drankje en daarna gaan we dieper in één onderwerp. Van Appeltaart tot Zuurdesem en van Rotterdam tot Sushi voor gevorderden. Soms nodigen we een gast uit. En dan praten we 40 minuten over wat wij allemaal het leukste vinden: lekker eten en drinken, zelf gekookt of buiten de ...more

  • #18 Appeltaart

    Mar 05 2020

    Appeltaart is een hoeksteen van de Nederlandse keuken. Buitenlandse toeristen in Amsterdam gaan massaal op zoek naar de Dutch apple pie. Maar hoe maak je die nu lekker? En welke andere appeltaarten zijn er in Europa? Wij hebben ons verdiept in de appeltaart en hebben de beste recepten voor Hollandse appeltaart, Franse tarte tatin en een Baskische appeltaart. De enige overeenkomst tussen de verschillende appeltaarten is dat ze appels bevatten. Maar de deegsoorten, toevoegingen, bereidingswijzen e...more

  • #17 Bibimbap

    Feb 20 2020

    Bibimbap klinkt als een scat van Al Jarreau, maar het is een iconisch Koreaans rijstgerecht. Zoals Indonesië Nasi Campur (tjampoer) heeft en Spanje Paella is Bibimbap een eenvoudig rijstgerecht dat in vrijwel alle regio's wordt gegeten. Wij geven het basis recept en leggen uit hoe je regionale variaties maakt.Bibimbap is gekookte rijst waarop 5 verschillende bereidingen van groenten, vlees, vis of tofu. Vaak ligt er ook een ei op. Die bereidingen klinkt ingewikkelder dan het is, want vaak zijn h...more

  • #16 Gehaktbal

    Feb 06 2020

    De gehaktbal is een van de meest nederige Nederlandse gerechten. De perfecte gehaktbal heeft een volle vleessmaak, een sappige structuur, voldoende diepte en een heerlijke jus. Maar wat is het beste recept voor een gehaktbal? Wij zijn erin gedoken.Na uitgebreid onderzoek, hebben wij drie recepten geselecteerd. En dat zijn niet de minsten: de personeelsbal van De Librije, een slagersgehaktbal van het Jordanese instituut Louman en een bal van een Vlaamse blogger geinspireerd door hotelschool kok R...more

  • #15 Advanced Sushi with Kit

    Jan 23 2020

    Sushi is overal. Van de supermarkt tot de strandtent, van de all-you-can-eat tot de dark kitchen. Daarmee lijkt het wel alsof het een soort fast food is. Maar niets is minder waar. Volg ons met Sushi chef Kitsanin Thanyakulsajjai in de fascinerende wereld van de technische Sushi en de Omakase. In deze eerste podcast in het Engels vertelt Kit hoe een Thaise liberal Arts Student uit een rijke familie, een huiskamer restaurant begint in Amsterdam. Binnen de kortste keren is hij de sensatie in de fo...more

  • #14 Falafel en Hummus

    Jan 09 2020

    Hummus en falafel zijn bereidingen van de kikkererwt die in het hele Midden-Oosten worden gegeten. Hummus gepureerd, falafel gefrituurd. Het lijkt zo simpel, maar schijn bedriegt. Wij leggen het even uit. Van Irak tot Griekenland worden varianten van Hummus gegeten. De Isreali's beschouwen het als hun nationale gerecht, terwijl de Libanezen en al jaren proberen om een beschermende geografische herkomst status te krijgen. Er zijn zelfs wetenschappelijke publicaties geschreven over de herkomst en ...more

  • #13 Foodfilms

    Dec 26 2019

    Foodfilms zijn een feest voor liefhebbers van koken en eten. Ze inspireren, weerspiegelen culinaire trends en behandelen thema’s die elke foodie herkent. En dan zijn er nog de TV series over eten. Wij zetten onze favorieten op een rij. Na zelf eten en koken, is kijken naar andere mensen die eten en koken toch wel onze favoriete bezigheid. Van de feel good comedy Chef tot de biopic Julia & Julia, van de making of Ants on a Shrimp tot de vriendelijke grondigheid van Rick Stein. Het viel niet mee o...more

  • #12 Stoombroodje Buikspek

    Dec 12 2019

    De Bao met buikspek is een wereldberoemd stoombroodje. In Taiwan is het bekend als de Chinese hamburger, in New York als de Momofuku Pork Bun en er is zelfs een Japanse versie. We leggen uit hoe je het Momofuku broodje zelf kan maken en waar de Gua Bao vandaan komt. De Bao is een verassend veelzijdig stoombroodje dat op veel manieren te bereiden is. Ook aandacht voor vegetarisch broodbeleg, Gado Gado en een update van de Christmas cake Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elk...more

  • #11 Kerstmenu

    Nov 28 2019

    Kerstmis is voor liefhebbers van lekker eten een hoogtepunt in het jaar. Maar het bereiden van het kerstmenu is omgeven met stress en frustratie. Hoe voorkom je dat, hoe maak je een kerstmenu dat leuk is om te maken en heerlijk om te eten. Jeroen vertelt hoe hij dat doet. Wat Schaft de Podcast legt uit hoe je ervoor zorgt dat het kerstdiner een ontspannen aangelegenheid is. Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire cla...more

  • #10 Kip Tikka Masala

    Nov 14 2019

    Kip Tikka Masala is een iconisch gerecht uit de Indiase keuken. Gemarineerde geroosterde kip in een kruidige tomatensaus. Maar is het eigenlijk wel authentiek? En kan je het zelf maken? Ook aandacht voor Butter Chicken en Tarka Dahl. Wat Schaft de Podcast zet de eerste wankele schreden op het glibberige pad van de Indiase keuken. Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Shownotes van ...more

  • #9 Rotterdam

    Oct 30 2019

    Rotterdam heeft zich de laatste jaren gastronomisch razendsnel ontwikkeld. Met sterke lokale producten en innovatieve restaurants is het een food bestemming van betekenis geworden. De cocktail scene en de etnische restaurants steken Amsterdam zelfs naar de kroon. Gijsbregt Brouwer van De Buik van Rotterdam vertelt ons alles over de koffiezaken, restaurants en foodie uitstapjes in deze gastronomische hotspot aan de Maas. Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdek...more

  • #8 Paddenstoelen

    Oct 16 2019

    Paddestoelen zijn fantastisch, er zijn tientallen soorten die allemaal anders smaken en waarvan je een groot deel zelf kan plukken. Wij hebben een paddestoelen workshop gedaan en delen onze ervaringen. In deze aflevering van de podcast vertellen wij je wat wij hebben geleerd bij de paddestoelen workshop en delen wij onze favoriete paddestoelen recepten. Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelend...more

  • #7 Christmas cake

    Oct 02 2019

    Christmas cake is geen recept, het is een heerlijk ritueel naar de kerst toe. Doe mee en verheug je op wekenlang bakplezier en bewonderende blikken van familie en vrienden. Jeroen praat je door het hele proces heen en we delen wat we verder op gastronomisch vlak hebben meegemaakt. Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken ontdekken Jonas Nouwen en Jeroen Doucet culinaire classics en tongstrelende trends. Shownotes van deze aflevering staan op: watschaftdepodcast.com/po...more

  • #6 Zuurdesem

    Sep 18 2019

    Once you go zuurdesem, you never go back is het spreekwoord. En wij zijn helemaal om. Want ondanks traumatische jeugdervaringen  in de jaren '70 blijkt zuurdesem het lekkerste brood te geven. De wat grovere elastische structuur, de super knapperige korst en de romige smaak met een zweem van zuur is onovertroffen. Zelf maken blijkt heel goed te doen en inmiddels zijn zowel Jonas als Jeroen besmet met het zuurdesem zelfbak virus. Deze podcast gaat over eten, drinken, koken en uitgaan. Elke 2 weken...more

  • #5 Sate

    Sep 04 2019

    Saté is een van de klassieke streetfoods van Nederland. Maar de gefrituurde oranje kipfilet van de snackbar is ver verwijderd van een houtskool geroosterde Saté Babi. In Indonesië vind je tientallen soorten Saté die op straat, in de warungs en in de restaurants verkocht worden. Ze maken het werkelijk van alles, van paard, slang, van geitenballen en van schildpad. Jeroen geeft drie recepten van een eenvoudige hack tot een complexe Saté Kambing Spesial. Daarvoor praten wij bij over onze vakanties ...more

  • #4 Pizza

    Aug 21 2019

    Pizza moet een van de meest populaire gerechten zijn. Bijna iedereen heeft het wel een keer gegeten, maar thuis wordt het niet vaak gemaakt. Want voor een echt goede pizza heb je een hele hete oven nodig en die heeft niet iedereen. Jonas geeft tips hoe je oven kan hacken en hoe belangrijk het deeg is. Zo kan iedereen thuis lekkere pizza’s maken. Jeroen heeft weer een drankje gemaakt: een Coffee Negroni. Wat Schaft de Podcast is luistervoer voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en da...more

  • #3 Mexicaans

    Jul 24 2019

    Iedereen is fan van Mexicaans eten, maar als je een keer een echte tortilla hebt gegeten, gaat er een hele andere wereld voor je open. Mexicaans ziet er simpel uit, maar kan ook duivels ingewikkeld zijn. Jeroen neemt Jonas mee op reis door Mexico en legt uit dat de juiste ingrediënten het grote verschil maken. Net als echte mais tortilla’s en Mexicaanse pepers. Jeroen heeft voor Jonas een drankje uitgekozen: een Pineapple Mezcalita. Wat Schaft de Podcast is luistervoer voor iedereen die van lekk...more

  • #2 Ontbijt

    Jul 10 2019

    Deze keer bespreken we de belangrijkste maaltijd van de dag: het ontbijt. We leggen uit hoe makkelijk het is om zelf granola te maken. Maar ook scones, wentelteefjes, American pancakes of zelf jam maken. Jeroen heeft voor Jonas een drankje uitgekozen: groene thee, en vertelt erover. Wat Schaft de Podcast is luistervoer voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en daar meer over wil weten. Gemaakt door Jeroen Doucet en Jonas Nouwen. Shownotes van deze aflevering staan op: https://watscha...more

  • #1 Ramen

    Jun 27 2019

    In deze eerste aflevering praten we over Ramen, de iconische maaltijdsoep uit Japan. We leggen uit waar je dat moet eten, hoe je het zelf kunt maken en wat de hoofdstijlen zijn. Ook aandacht voor het belang van de noodles, tare en toppings. Zelfs Instant Ramen komt aan bod. Jeroen heeft voor Jonas een drankje uitgekozen en vertelt erover. Wat Schaft de Podcast is luistervoer voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en daar meer over wil weten. Gemaakt door Jeroen Doucet en Jonas Nouwen...more