Playlist

Vers van de pers

Luister hier de nieuwste afleveringen

by PodNL

  Vers van de pers

  Aug 17 2019

 • Focus Wetenschap / Column #66 van Hens Zimmerman: hoe meet je iets oneindig groots?

  Het heelal is gigantisch, geen wonder dat de trouwe fans van de column van onze huiskosmonaut zich afvragen hoe je dingen meet in de ruimte. Deze week vertelt Hens waarom centimeters en kilometers in de ruimte niet genoeg zijn en welke meeteenheid astronauten en sterrenkundigen dan wel gebruiken.

 • Zimmerman in Space / #66 - Hoe meet je iets oneindig groots?

  Het heelal is gigantisch, geen wonder dat de trouwe luisteraars van deze podcast zich afvragen hoe je dingen moet meten in de ruimte. Deze week vertelt Hens waarom centimeters en kilometers in outer space niet werken en welke meeteenheid astronauten en sterrenkundigen dan wel gebruiken.

 • Goede Gesprekken / Digitale revolutie. Maxim Februari in gesprek met Lex Bohlmeijer

  Morgen (zondag 18 augustus) is Maxim Februari (1963) te gast in Zomergasten. Scherpzinnige denker. Volgens hem raast er een gigantische technologische revolutie over ons heen. Die ontwikkeling zet ons leven volledig op zijn kop. En gaat zo snel en is allemaal zo complex dat we - zo lijkt het - alle morele verantwoordelijkheid het liefst uit handen geven. Een tijdje geleden sprak ik daar met hem over naar aanleiding van zijn laatste roman: Klont. Hij pleit ervoor om het heft opnieuw in eigen hand...more

 • De Correspondent / Lex Bohlmeijer - in gesprek met Maxim Februari

  Morgen (zondag 18 augustus) is Maxim Februari (1963) te gast in Zomergasten. Scherpzinnige denker. Volgens hem raast er een gigantische technologische revolutie over ons heen. Die ontwikkeling zet ons leven volledig op zijn kop. En gaat zo snel en is allemaal zo complex dat we - zo lijkt het - alle morele verantwoordelijkheid het liefst uit handen geven. Een tijdje geleden sprak ik daar met hem over naar aanleiding van zijn laatste roman: Klont. Hij pleit ervoor om het heft opnieuw in eigen hand...more

 • De Verhalen / Fit to Fly - Aflevering 4: Waar is mijn schaapje?

  Tijdens de zoektocht naar de familie komt Marco er steeds meer achter dat niet alleen hijzelf, maar ook deze kinderen nergens anders thuis horen dan in Nederland. Script: Saskia Diesing en Eveline Groeneveld Verteller: Gijs Scholten van Aschat Marco: Simon Heijmans Tonia: Abbey Hoes Sevko en diverse andere rollen: Dragan Bakema Arts en diverse andere rollen: Catalijn Willemsen Kevin en diverse andere rollen: Joshua Rubin Opname en techniek: Reinder van der Put Sounddesign: Reinder va...more

 • Met het Oog op Morgen / Met het Oog op Morgen 16-08-2019

  Met vandaag: Prinses Christina overleden, een gedicht van de Dichter des Vaderlands | Oud-minister Curaçao 28 jaar de cel in voor moord op Helmin Wiels | De zomerplaat van Roxeanne Hazes | 50 jaar trimbanen in Nederland. Presentatie: Simone Weimans.

 • Beurswatch | BNR / Zeg nooit: 'this time it's different!'

  Woensdag wapperde de rode vlag op de beurzen: de angst voor een wereldwijde recessie was terug op de financiële markten. In Duitsland is het al bijna zover. Hoe lang nog voordat we ook elders rekening moeten gaan houden met economische krimp? Hoe dan ook: voorlopig is het volgens De Jong en Mujagic nog geen 'fasten your seatbelts' en hoeven we nog geen rekening te houden met een wereldwijde economische krimp.

 • Bright Podcast / Gadgets bedienen met gebaren: handiger dan je denkt?

  De eerste smartphones met gebarenbediening komen op de markt. Waarom kan zo'n besturing zonder aanraken handig zijn? Ook in deze podcast: elektrische stepjes blijven voer voor discussie en het enorme podcastsucces van Ron Burgundy.

 • Met Groenteman in de kast / #92: Merel Vercammen, violist

  ‘Zodra violist Merel Vercammen begint te spelen, stap je een andere wereld in’, was de kop boven een stuk over haar uit de Volkskrant eerder dit jaar. Haar nieuwe - volledig geïmproviseerde - plaat komt binnenkort uit, en dat is best bijzonder in de klassieke muziek. In deze aflevering van Met Groenteman in de kast is ze te gast om daarover te praten.

 • Wetenschap Vandaag | BNR / Digitaal biechten op Lowlands

  Want vertel je sneller je grootste geheimen aan een chatbot of aan een mens? Hoogleraar Marjolijn Antheunis doet al langer onderzoek naar chatbots, samen met collega Emmelyn Croes. Daarvan weten ze al dat zodra de chatbot door de mand valt, mensen afhaken. Maar ze weten ook al dat chatbots natuurlijk niks kunnen doorvertellen én niet oordelen. Mensen weer wel. De uitkomsten van het experiment worden later dit jaar verwacht. Meer? Het onderzoek van Marjolijn Antheunis en Emmelyn Croes (Tilburg ...more

 • Bureau Buitenland / 'Ik lach de laatste tijd wel wat minder om Italië'

  Er is, naar goed Italiaans gebruik, weer een groots, meeslepend politiek theater gaande ten zuiden van de Alpen. De Italiaanse regering hangt aan een zijden draadje. Vicepremier Matteo Salvini wil zijn virtuele winst verzilveren, verkiezingen forceren en premier worden. Maar overspeelt Salvini hiermee niet zijn hand? Oud-correspondent Cecile Landman is het lachen om deze Italiaanse komedie inmiddels vergaan.

 • NU.nl Dit wordt het nieuws / Week van NU: Wat doet een arrestatie met je carrière als artiest?

  In deze aflevering van de Week van NU blikt NU.nl-redactiechef Lindsay Mossink met de redactie terug op de week. Met deze week de onderwerpen: de aanhouding van A$AP Rocky en de uitspraak van de rechter, Nederlanders die met drugs in het buitenland worden opgepakt en de aanhouding van de zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.Je hoort redactiechef Lindsay Mossink in gesprek met entertainment-coördinator Lara Zevenberg.Bekijk ook: Varende Mark Rutte en Jort Ke...more

 • Boekestijn en De Wijk | BNR / Zomer Special: waarom Trump wél schuldig is

  Speciaal voor op vakantie: Boekestijn en De Wijk op zijn deprimerendst. Vandaag: Trump voelt zich vrijgepleit door speciaal aanklager Robert Mueller. Boekestijn en De Wijk komen tot een andere conclusie met Amerikakenner Koen Petersen.

 • De Niet Zo Serieuze Sprookjes / Een spook van de Gentse Feesten | Afl 32

  Het spookt in Gent! Een West-Vlaams spook is namelijk blijven hangen in Gent na z'n studies aan de spokenschool. Maar misschien had hij nog iets beter moeten opletten tijdens de les... Jeron Dewulf en Rob Vanoudenhoven vertellen live vanop een zeer hete editie van de Gentse Feesten.

 • De Nationale Autoshow | BNR / Best of | Bram Schot, de Nederlandse baas van Audi

  Mede mogelijk gemaakt door: LexusAudi raakte in opspraak vanwege het dieselschandaal. Schot moet Audi naar een nieuwe toekomst leiden. Hij zet vol in op elektrisch rijden. Ook ziet Schot toekomst in waterstof, maar de ontwikkeling heeft nog wat meer tijd nodig.

 • Nigel Williams, Downtime podcast / Downtime nr 148/2019 Bollekes feesten.

  Awel! nu kan ik echt zeggen deze gaat totaal nergens over. 

 • De Dag / #394 - Uitgeslapen weer aan de slag, zonder pillen

  De vakantie is bijna voorbij en dat betekent: terug naar school, terug naar het werk: de wekker moet gezet. Een pilletje melatonine zien sommigen als de oplossing voor hun slaapproblemen. Maar slaapdeskundigen trekken aan de bel.

 • Newsroom | BNR / Newsroom Weekend | Wat is er aan de hand bij AEB?

  In deze Newsroom Weekend hoor je van Caitlin Stooker, die bij het FD schrijft over maakindustrie, recycling en afvalverwerking en Joris Polman, die redacteur vrije beroepen is bij het FD. Meer artikelen over deze kwestie kun je hier vinden. En lees ook vooral de reconstructie van Caitlin en Joris.

 • Mangiare! / Mangiare! Over de Belgische keuken

  Met Regula Ysewijn (Jury Bake Off Vlaanderen en auteur Brits Bakboek), Dorien Knockaert (culinair journalist De Standaard) en Wim Ballieu (chef 24 Kitchen Goed gebakken en Streken van Wim) bespreken we wat kenmerkend is voor de Belgische keuken. In deze uitzending ook een verslag vanuit een frietkot nét over de grens van Chris Bajema (Man met de microfoon).

 • Ask me Anything | BNR / Antieke auto's

  Te gast zijn: - John Houtkamp van The Houtkamp Collection - Maikel de Munnik, taxateur van auto's - En collega Bas van Werven, host van onze autopodcast Petrolheads.

 • RELAAS / De lugubere passie van Luc

  Iedereen heeft wel een passie. Bij de ene is die al meer uitzonderlijk dan bij de andere. Luc heeft wel een heel lugubere guilty pleasure …

 • 100 Jaar Radio / 100 Jaar Radio 33 | NH Radio

  We gaan verder met de verhalen van de Zeezenders. In aflevering 33 is Leo van der Goot te gast. Hij begint zijn carrière in 1971 op de boot van Radio Noordzee International. Hier vertelt hij wat hij meemaakte, hoe hij nu naar de radiobusiness kijkt en geeft hij commentaar op de veel fragmenten van begin jaren 70 van zowel Noordzee als Veronica. Met fragmenten van o.a. Peter Holland, Klaas Vaak, Hans Hogendoorn, Lex Harding, Chiel Montange, Will Luikinga enzovoort.

 • BrancheNieuws / Goodbye Memories, unieke samenwerking tussen collega uitvaart fotografen.

  Niets afgesproken, een spontane ontmoeting gedurende een evenement, ze dronken samen koffie en de 4 uitvaart fotografen kwamen tot een eensluidende beslissing, "we gaan als zelfstandig uitvaart fotograaf samenwerken". Het bleek een succesformulier. Nu vormen zij een hecht collegiaal verband onder de naam Goodbye Memories met een eigen logo en een perfecte samenwerking.