PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

ASLANTALKS

In gesprek over actuele en interessante thema's met alledaagse mensen. ASLANTALKS is jouw stem.

Afleveringen

 • 03 - MAG JE WATER DRINKEN TIJDENS HET VASTEN?

  Apr 18 2022

  Na een lange tijd ga ik weer in gesprek met Burak KiliƧ. Hij is Imam in de Mevlana moskee in Rotterdam en dit keer vertelt hij over het vasten en de maand ramadan. Waarom vasten moslims in deze maand? Wat zijn de spelregels van het vasten? Wanneer krijg je vrijstelling en uitstel van het vasten en natuurlijk de jaarlijks terugkerende vraag: mag je nou water drinken tijdens het vasten?

 • 02 - HET VERHAAL VAN DE MOLUKKERS

  Apr 15 2022

  In deze podcast ga ik in gesprek met jeugdvriend Pieter Siwabessy. Hij is docent geschiedenis op een middelbare school maar geeft daarnaast ook lezingen over de Molukse geschiedenis. Hij vertelt over de Molukken, het KNIL, waarom de Molukkers naar Nederland zijn gekomen en hoe het er hier aan toe ging.

 • 01 - HELP IK BEN HOOGSENSITIEF!

  Oct 01 2021

  In deze podcast ga ik in gesprek met Jelma Norbruis, een ervaringsdeskundige rondom het thema hoogsensitief. Met bijna 15.000 volgers op Instagram @hoogsensitiefleven deelt ze al een aantal jaar hoe ze het leven ervaart als HSP'er. In ons gesprek geeft zij antwoord op de vraag of je een HSP'er bent of dat je HSP "hebt". Wat zijn de kenmerken en hoe ziet je leven er in de praktijk uit? Dit en nog veel meer vragen worden beantwoord! Kans maken op het boek "Hoogsensitief leven" van Jelma? klik op d...more

 • 05 - JONGEREN EN POLITIEK MET YASIN MAKINELI (DENK)

  Dec 09 2020

  In deze podcast ga ik in gesprek met Yasin Makineli over zijn redenen om op jonge leeftijd te politiek in te gaan en zijn successen hierin. Waar  andere 16 jarige jongeren bezig waren met sporten en chillen ging Yasin de politiek in. Wat maakt hij allemaal mee en hoe kan politiek interessant gemaakt worden voor jongeren? ASLANTALKS is een platform waarin alledaagse mensen vertellen over bijzondere en actuele onderwerpen. Wil jij of ken jij ook iemand die graag zijn/haar verhaal kwijt wil? S...more

 • 04 - GEESTELIJK VERZORGER IN JEUGDDETENTIE

  Nov 02 2020

  In deze podcast ga ik in gesprek met theoloog en geestelijk verzorger Osman Celil Ziylan over het werk van een geestelijk verzorger in (jeugd)detentie. Hoe is het leven in een gevangenis? Wat heeft hij allemaal meegemaakt? Welke vragen stellen de gedetineerden aan hem en wat houdt zijn werk eigenlijk in?

 • 03 - ISLAM EN DE VOOROORDELEN

  Jul 24 2020

  In deze podcast praat ik met imam Burak KiliƧ van Rotterdam Kocatepe moskee over de Islam. Wat is de Islam voor geloof? Bestaat er jihadisme in de Islam? Worden vrouwen onderdrukt? Wanneer is vlees halal en waarom bidden moslims 5 keer per dag? Als het leven verloopt zoals God dit wil, waar zit dan de keuzevrijheid van de mens? Al deze vragen, die door jullie zijn ingezonden en meer, worden behandeld in deze podcast. Let's make this world a better place!

 • 02- LEEF JE MOOISTE LEVEN

  Jul 06 2020

  Met mijn vriend en oud collega Shedy Abourayan praat ik over de kracht van je gedachten. Waarom sommige mensen hun dromen weten waar te maken en anderen weer niet. Waar ligt dit aan?

 • 01 - RACISME IN NEDERLAND

  Jun 22 2020

  In gesprek over racisme en andere soorten discriminatie in Nederland.