PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Daphne op Donderdag

Daphne op Donderdag is een 8-delige serie waarin Daphne Deckers in gesprek gaat met interessante en veelzijdige persoonlijkheden over hun leven, carrièrekeuzes en de veranderingen die ze hebben doorgemaakt. De gasten die de komende weken hun opwachting zullen maken, zijn: Paulien Huizinga, Mart Visser, Tjarda Jansen, Claudia Straatmans, Dorenda van Dijken, Elles Nijkamp, Oren Schrijver en May-Britt Mobach. Daphne op Donderdag brengt positieve, optimistische gesprekken rond het thema verandering....more

Afleveringen

 • #7 Oren Schrijver

  Jun 23 2022

  acteur, musicalartiest, presentator, zanger en oprichter van Performer Agency. Zodra je acteur Oren Schrijver hoort praten, weet je: die stem ken ik! Is het niet van radio- en tv-commercials dan wel als de stem van Hans uit Frozen. Oren vertelt over zijn eigen opkomst als acteur, maar ook hoe hij zich realiseerde dat het begeleiden van talent zijn échte passie is. Over leren van mislukkingen en waarom een intimiteitscoördinator op de set een grote vooruitgang is.

 • #6 Elles Nijkamp

  Jun 16 2022

  Elles Nijkamp wordt al jarenlang tot één van de beste visagisten van Nederland gerekend. Van modebladen tot masterclasses en van BN’ers tot bruiden: Elles doet het allemaal met haar geheel eigen signatuur. In deze podcast vertelt zij over haar werk en haar leven, maar ook over hoe je huid en haar verandert als je ouder wordt en hoe je je make-up daarop kunt aanpassen.

 • #5 Dorenda van Dijken

  Jun 09 2022

  Gynaecoloog Dorenda van Dijken is dé autoriteit in Nederland op het gebied van de overgang. Ze strijdt onvermoeibaar voor meer herkenning én erkenning van overgangsklachten. Wat is nu precies het verschil tussen de menopauze en de overgang, waarom gaat je lichaam van een peer naar een appel en hoe kom je gezond en vitaal door deze soms heftige periode? Dorenda maakt alles duidelijk.

 • #4 Claudia Straatmans

  Jun 02 2022

  Claudia Straatmans, hoofdredacteur van Nouveau, is een van dé bladenvrouwen van Nederland. Zij stond aan het roer van diverse glossy’s maar heeft bij Nouveau haar grote drive gevonden: het positioneren van de 40+ vrouw als een bruisende vrouw met ‘stijl en substantie.’ Ze vertelt over haar geadopteerde dochter, de lange arm van een pestverleden en hoe inspirerend wandelen kan zijn.

 • #3 Tjarda Jansen

  May 26 2022

  Tjarda Jansen wist al op jonge leeftijd een succesvol modellenbureau te runnen: Tjarda’s Model Management. Maar in de coronajaren besloot zij het roer om te gooien en haar hart te volgen: ze verruilde de mode-business voor het werken met psychedelische paddo’s en truffels. Ze vertelt alles over hun spirituele effecten, de ‘magische’ ceremonies en de reis naar binnen.

 • #2 Mart Visser

  May 18 2022

  De loopbaan van Mart Visser is een rollercoaster: van zijn jonge jaren in New York en zijn carrière als couturier tot zijn ‘wedergeboorte’ als kunstenaar en interieurontwerper. Mart vertelt met veel anekdotes en kleurrijke details over zijn leven, zijn liefde en de lange weg naar zijn kunstenaarsatelier waar hij zich uiteindelijk het meeste thuis bleek te voelen.

 • #1 Paulien Huizinga

  May 12 2022

  Ze was Miss Universe Nederland, werd daarna presentatrice maar vond pas later haar grote passie: de fotografie. Inmiddels is Paulien Huizinga internationaal succesvol als fotograaf, en exposeert zij haar werk door heel Europa. In Daphne op Donderdag vertelt Paulien op aanstekelijke wijze over haar leven, en hoe ze halverwege de veertig pas wist ‘wat ze later wilde worden.’