PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Boshut

Annemie Peeters heeft de sleutel van een boshut in het Warredal in Maaseik. Daar ontvangt ze één bekende Vlaming. Er is geen publiek, geen applaus, geen internet en geen likes. Is die bekende Vlaming dan nog de Vlaming die we dachten te kennen?

Afleveringen

 • Zuhal Demir

  Aug 30 2021

  Zuhal Demir is Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme. Het Pijnven, wat een onderdeel van het Bosland is én de plek waar de boshut staat, valt dan ook onder haar bevoegdheid. "Het is een ruime bevoegdheid, maar je kan dan ook veel doen. En soms komen bevoegdheden ook samen."

 • Anuna De Wever

  Aug 21 2021

  Annemie Peeters ontvangt in haar boshut, The Treehouse in het Pijnven in Hechtel-Eksel, niet één maar twee gasten. Klimaatactivist Anuna De Wever komt langs en brengt tweelingzus Luka mee. Twee twintigers die bezorgd naar de wereld om hen heen kijken, en dingen willen veranderen.

 • Geert Molenberghs

  Aug 14 2021

  Annemie Peeters ontvangt biostatisticus Geert Molenberghs in De Boshut. Hem leerden we deze coronacrisis kennen als één van de experten die het mocht komen uitleggen op radio en televisie. Nu proberen we een andere kant van hem te leren kennen dan de wetenschapper die ons wiskundige modellen toont.

 • Jennifer Heylen

  Aug 07 2021

  Iedere zaterdag moet een bekende Vlaming verplicht z'n gsm uitzetten en trachten te voelen wat het is, leven zonder likes, zonder applaus en zonder publiek. Dat is toch de bedoeling in De Boshut van Annemie Peeters, en die boshut staat in het Limburgse Pijnven. Actrice Jennifer Heylen beklimt de stalen trap van het Treehouse in Hechtel-Eksel.

 • Lize Spit

  Jul 31 2021

  Lize Spit, die bekend werd met haar debuutroman 'Het smelt'. bracht haar tweede boek uit: "Ik ben er niet". Is het voor een auteur moeilijk om alle sociale media achter te laten? Of zorgt een afgelegen boshut middenin de natuur net voor inspiratie? Annemie neemt Lize mee op pad en zoekt het uit.

 • Sean Dhondt

  Jul 24 2021

  Hij begon zijn carrière als zanger van Nailpin, en ging daarna presenteren bij JIM en TMF. Daarna werd hij presentator van The Voice op VTM en hij presenteert bij Q-Music. Een echte man van de media, maar schuilt er ook een bosmens in hem?

 • Mauro Pawlowski

  Jul 17 2021

  Mauro, dat is Evil Superstars, Maurits Pauwels, Gruppo Di Pawlowski, dEUS, en dan hebben we nog zoveel andere muzikale project niét genoemd. Heeft hij nood aan een publiek en applaus? Of kan hij overleven met zijn gitaar, alleen in een boshut?

 • Luc Appermont

  Jul 13 2021

  Luc Appermont kennen we al jaren als presentator. In De Boshut vertelt hij aan Annemie dat hij perfect kan zonder sociale media, zonder applaus of publiek. De geldingsdrang van vroeger heeft hij niet meer. En wie Luc zegt, zegt ook Bart Kaëll. Ook hij kwam even langs in De Boshut.

 • Kedist Deltour

  Jul 03 2021

  Er is geen wifi, geen sociale media, geen publiek. Miss België Kedist Deltour beloofde op hoge hakken naar het bos te komen.

 • Trailer De Boshut

  May 17 2021

  In elke aflevering ontvangt Annemie Peeters een Bekende Vlaming in haar boshut. Létterlijk in een hut diep in het bos. Ver weg van comfortzones, van applaus en van verstrooiing. En wifi is er ook al niet. Welke 'onbekende Vlaming' komt dan boven? En is die aangenamer dan zijn/haar publieke versie?

 • Annelies Van Herck

  Aug 29 2020

  Nieuwsanker Annelies Van Herck zit regelmatig in het bos want ze woont vlak bij het Zoniënwoud. De Limburgse bossen kent ze niet zo goed. Een bezoekje aan De boshut van Annemie Peeters in het Warredal is dan ook een welkome afwisseling. Ze heeft wel een dekentje bij tegen de kou en een goede fles wijn uit haar wijnkelder.

 • Jani Kazaltzis

  Aug 22 2020

  Jani Kazaltzis is de bekendste mannelijke stylist van Vlaanderen en omstreken. Hij geeft stijladvies aan de lopende band en neemt daarbij gewoonlijk geen blad voor de mond. Maar kan hij even goed aarden in een boshut als voor de camera? En vindt hij het fijn om tussen de bomen te staan in plaats van in de schijnwerpers?

 • Anke Buckinx

  Aug 15 2020

  Anke is radiopresentatrice en presenteert de ochtendshow bij Joe samen met Sven Ornelis. Anke is een Limburgse in hart en nieren en voelt zich dan ook meteen thuis in het Warredal in Maaseik. Maar voelt ze zich ook op haar gemak in de boshut, zonder haar kinderen en haar vriend, met in plaats daarvan zoemende wespen en loslopende everzwijnen?

 • Brihang

  Aug 08 2020

  Je kent hem waarschijnlijk van 'Steentje in mijn schoen' of 'Oelala'. De rapper met West-Vlaamse tongval deed verschillende concertzalen en festivaltenten vollopen. Hij ruilde het zand van Knokke in voor de straten van Brussel, maar voelt hij zich ook nog op zijn gemak tussen de dennenappels, tjirpende vogels en hoge bomen?

 • Soundscape

  Aug 01 2020

  Laat je meevoeren door de geluiden in en rondom de boshut; van nachtelijke krekels tot een knetterend haardvuur, van krakend hout tot tjilpende vogels. Deze soundscape is een auditieve foto, een landschap om naar te luisteren. Zet een koptelefoon op, sluit je ogen en laat de geluiden je meenemen tot diep in het bos.

 • Marc Van Ranst

  Aug 01 2020

  Sinds het neerstrijken van het coronavirus in ons land is de viroloog niet meer van het scherm en de informatieve kanalen verdwenen. Naar het schijnt zijn er veel minder virussen in het bos en er is al zeker geen wifi of enige vorm van luxe. Kan hij zich wel volledig ontspannen in volle coronacrisis? Of vindt hij het zo fijn, diep verscholen in het bos, dat hij nooit meer terug wil naar de echte wereld?

 • Karel Van Eetvelt

  Jul 25 2020

  Van Unizo naar Febelfin en ei zo na in de politiek. Karel Van Eetvelt is sinds april CEO van RSC Anderlecht. Hoe ontpopt de topman zich als je hem dropt in de wilde natuur?

 • Pascale Naessens

  Jul 18 2020

  Pascale Naessens begon haar carrière als fotomodel maar groeide uit tot het boegbeeld van pure en gezonde voeding. Ze is nu ook keramiste en haar borden en potjes gaan de hele wereld rond. Kan Pascale voor even haar projecten loslaten en zich laten meevoeren op het ritme van de zon en het bos?

 • Koen Crucke

  Jul 13 2020

  Koen Crucke ken je waarschijnlijk als Alberto Vermicelli van Samson en Gert. Maar hij is ook een gevierd operazanger en staat graag op de planken. Blijft Koen Crucke zijn jolige zelve als hij in het bos komt vertoeven en zijn luxeleven inruilt voor een basic boshut?

 • William Boeva

  Jul 10 2020

  Er is geen publiek, geen applaus, geen internet en geen likes. Is die bekende Vlaming dan nog de Vlaming die we dachten te kennen? William Boeva kwam op bezoek.