PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Dadertapes

Iedereen verdient een tweede kans. Maar hoe wordt die tweede kans ingevuld? Op welke manier blikken ex-gedetineerden terug op hun misstap, en wat voelen ze bij het leed van hun slachtoffers? Maar vooral: hoe kijken ex-daders naar de toekomst? Journalist Geert Op 't Eynde vraagt het hen zelf in deze podcastreeks.

Afleveringen

 • #3.2 Vincenzo - Zijn baby houdt hem uit de cel

  May 31 2022

  In 2016 wordt Vincenzo, die dan nog geen tien maanden vrij is na een steekpartij, opnieuw aangehouden. De dan 20-jarige man had in enkele maanden tijd een grootschalige drugshandel uit de grond gestampt.

 • #3.1 Vincenzo - Een tienerleven vol geweld en drugs

  May 30 2022

  Vincenzo, een Limburger met Siciliaanse roots, zat van z’n 18de tot zijn 25ste quasi onafgebroken in de gevangenis wegens geweldsdelicten, afpersing en drugshandel. Vandaag bewandelt hij opnieuw het rechte pad, maar daarvoor heeft hij een lange weg moeten afleggen.

 • #2.2 Louisa - Gebroken met het verleden, verzoend met haar kinderen

  Mar 29 2022

  In deel 2 van ‘De Dadertape’ van Louisa spreekt de nu 50-jarige ex-heroïneverslaafde over hoe ze vanuit de gevangenis het contact met haar vijf kinderen, die opgroeien in pleeggezinnen, langzaamaan herstelt. 

 • #2.1 Louisa - Van huisvrouw tot heroïnejunk, en terug

  Mar 28 2022

  We spreken met Louisa, een 50-jarige huisvrouw die door omstandigheden zwaar verslaafd raakte aan heroïne. Na meerdere detenties is ze vastbesloten om haar leven weer op de rails te zetten.

 • #1.2 Jacob - Ontmoeting met slachtoffer Gert

  Jan 28 2022

  Jacob zit in de gevangenis op verdenking van diefstal met geweld en bendevorming. Hoe hij zijn tijd daar doorbrengt, hoe hij tot inkeer komt, en waarom hij een bemiddeling opstart met zijn slachtoffers, hoor je in deze aflevering.

 • #1.1 Jacob - Een datingapp als lokmiddel

  Jan 27 2022

  Jacob werd veroordeeld tot vijf jaar cel wegens het lokken van homo’s via een datingapp, waarna zijn bende hen aanviel en beroofde. Sinds kort is Jacob in bemiddeling met één van zijn slachtoffers.

 • Trailer De Dadertapes

  Jan 06 2022

  Iedereen verdient een tweede kans. Het is een veelgehoorde uitdrukking, niet in het minst in de rechtbank, waar deze woorden zelfs betrekking kunnen hebben op mensen die misdaden van de ergste soort hebben begaan. Maar hoe wordt die tweede kans ingevuld? Op welke manier blikken ex-gedetineerden terug op hun misstap, en wat voelen ze bij het leed van hun slachtoffers? Maar vooral: hoe kijken ex-daders naar de toekomst?